Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megdöbbentő, mi mindenre jó az ecet a kertben is
  2016-05-12 17:00:20, csütörtök
 
 










MEGDÖBBENTŐ, MI MINDENRE JÓ AZ ECET A KERTBEN IS


Az ecet nagy segítség a takarításban, de a kertben is hasznunkra lehet. Működik gyomirtóként és javíthatjuk vele a talaj PH-értékét, de egyéb trükkökre is képes lehetsz vele.

Nézd, mennyi mindenre használhatod a kertben!

Csigák ellen


Az ecet kiválóan alkalmazható csupasz csigák ellen. Azokon a területeken, ahol a legtöbbet látsz belőlük, locsolj egy kis ecetet, vagy hígítsuk egy kis vízzel, a hatás biztosan nem marad el.


Gyomirtóként


Az ecet, mint sav, alkalmas lehet a gyomok irtására is. Az ecetsav ugyanis elszárítja a gyomok föld felett lévő részét, sok esetben még gyorsabban is hat, mint a glifosat hatóanyagú gyom irtószerek többsége. Vigyázni kell azonban, mivel az évelő növényekre is veszélyt jelent, ezért csak olyan területen alkalmazd, ahol nincsen kultúrnövény, kerüld a virágokkal való érintkezését.


Hangyák ellen


Az ecet az egyik legjobb megoldás lehet a hangyák ellen. Nincs más dolgunk, mint az ismert vonulási területeket, ajtókat, ablakokat bepermetezni ecettel, és már meg is oldottuk a hangyakérdést.


Szerszámok karbantartása


Rozsdás lett az ásó vagy a lapát? Ne ijedj meg, az ecet erre is kiváló megoldást jelent. Igaz, hogy más maró hatású szer is ideális lehet, de az ecetnél olcsóbbat biztosan nem fogsz találni! Nincs más teendő, mint egy éjszakára ecetbe áztatod a szerszámokat, reggelre meg fogsz lepődni, olyanok lesznek, mint újkorukban.


Permetezés


Lemosó permetezésre is lehet használni az ecetet, nagyjából 20 liter vízhez keverj 5 dl liter 20 százalékos ecetet, a rovarkártevők ellen kifejezetten hatásos. Rengetegen kipróbálták már és bevált, de azért ajánlatos egy próbapermetezést végezni.


Macska távoltartására


Hígítsd fel vízzel, majd locsold körbe azt a területet, amit védeni szeretnél. Ezzel a trükkel a homokozótól is távol tarthatod a macskát.


Vágott virág frissen tartása


Szereted a friss virágot az asztalon, de sajnálod, mert olyan hamar elpusztul? Egy liter vízhez adj 2 evőkanál ecetet és 1 teáskanál cukrot. Tedd ebbe a virágokat, sokkal tovább gyönyörködhetsz majd bennük.


Ház körüli praktikák - klf

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
Címkék: próbapermetezést, gyönyörködhetsz, távoltartására, karbantartása, rovarkártevők, hangyakérdést, alkalmazható, használhatod, szerszámokat, takarításban, érintkezését, gyomirtóként, permetezésre, kultúrnövény, bepermetezni, kifejezetten, homokozótól, javíthatjuk, kipróbálták, területeket, területeken, megdöbbentő, százalékos, rengetegen, újkorukban, permetezés, hasznunkra, virágokkal, hatóanyagú, szerszámok, növényekre, irtószerek, elszárítja, gyorsabban, használni, megoldást, ecet nagy, talaj PH-értékét, ecet kiválóan, legtöbbet látsz, hatás biztosan, gyomok irtására, ecetsav ugyanis, gyomok föld, glifosat hatóanyagú, évelő növényekre, virágokkal való, egyik legjobb, hangyák ellen, ismert vonulási, ecet erre, ecetnél olcsóbbat, MINDENRE JÓ AZ ECET KERTBEN IS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép estét  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  Szent Pio atya!  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Esti kép  Törött csészék  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Magyarország ilyen hely.  Március 15 emlékére virágba bo...  Alvó kislány  Esti kép  A közszereplő  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Az ünnepről  Március 15 emlékére virágba bo...  Por  Facebookon kaptam  Törött csészék  Benned is ezerféle szín van  Paul David Tripp Március 17  Egyet értesz?  Esti kép  A kávé  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  A magukat nyílt és őszinte emb...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Törött csészék  A csonk és a facsemete  Szent Pio atya!  Szabó Norbert – Szabadsá...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Jóga férfiaknak  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Őri István - Dal az életről  Őri István - Dal az életről  Őri István - Dal az életről  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Atyám !  Müller Péter tollából  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Kakaós piskóta  Jó éjszakát  A magyar sajtó napja március 1...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az agyat és a csontokat is erő...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne feledjük: a föld jóval több...  " A gondolat is rezgés. Minél ... 
Bejegyzés Címkék
ecet nagy, talaj PH-értékét, ecet kiválóan, legtöbbet látsz, hatás biztosan, gyomok irtására, ecetsav ugyanis, gyomok föld, glifosat hatóanyagú, évelő növényekre, virágokkal való, egyik legjobb, hangyák ellen, ismert vonulási, ecet erre, ecetnél olcsóbbat, éjszakára ecetbe, rovarkártevők ellen, próbapermetezést végezni, friss virágot, liter vízhez, próbapermetezést, gyönyörködhetsz, távoltartására, karbantartása, rovarkártevők, hangyakérdést, alkalmazható, használhatod, szerszámokat, takarításban, érintkezését, gyomirtóként, permetezésre, kultúrnövény, bepermetezni, kifejezetten, homokozótól, javíthatjuk, kipróbálták, területeket, területeken, megdöbbentő, százalékos, rengetegen, újkorukban, permetezés, hasznunkra, virágokkal, hatóanyagú, szerszámok, növényekre, irtószerek, elszárítja, gyorsabban, használni, megoldást, ablakokat, éjszakára, legtöbbet, olcsóbbat, ajánlatos, elpusztul, területen, teáskanál, virágokat, praktikák, tarthatod, alkalmazd, trükkökre, területet, nagyjából, szeretnél, alkalmas, glifosat, oldottuk, hígítsuk, többsége, megoldás, biztosan, vonulási, veszélyt, vigyázni, irtására, kiválóan, reggelre, szereted, segítség, mindenre, asztalon, evőkanál, sajnálod, nincsen, macskát, locsold, trükkel, azonban, virágot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 394
  • e Hét: 6738
  • e Hónap: 33361
  • e Év: 170733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.