Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csillagtúra Tirolban és a Bajor Alpokban
  2016-06-25 21:00:38, szombat
 
   
 

CSILLAGTÚRA TIROLBAN ÉS A BAJOR ALPOKBAN


Már a kora reggeli órákban elindultunk idei 6 napos kirándulásunkra. Ezúttal is két busszal keltünk útra a nagy érdeklődés miatt. Ausztrián és Németországon keresztül Kufstein volt első állomásunk. A magyar történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan úti cél az Inn folyó ölelésében, egy magas sziklaszirten magasodó Kufstein vára, hiszen a XIX. század folyamán több magyar politikai foglyot is őriztek a vár falain belül kialakított börtöncellákban. Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is. Várlátogatás és egy városi séta után Innsbruckon át érkeztünk az esti órákban szálláshelyünkre, az Alpok egyik legszebb völgyében, a Zillertal-ban Fügen-be.

Másnap de. Tirol fővárosa, a hatalmas hegyóriások ölelésében húzódó, az Alpok gyöngyszemének nevezett Innsbruckban belvárosi városnézés során megtekintettük a Mária Terézia utcát, az Aranytetőt, a belváros első számú turista látványosságát, a Hofburgot, az egykori császári várpalotát, a Hofkirchet, és a Szent Jakab Dómot. A városlátogatás után délutáni túrázás következett a vadregényes Farkas-Szurdokban. A csodálatos szurdokban hidak keresztezték a hegyi patak útját és mintegy 350 lépcsővel is meg kellett küzdenünk. A patakból sok vízesés zuhant le, a látvány egészen lenyűgöző volt. A vadregényes sziklás hegyek, dübörgő vízesések és a csodálatos panoráma, az egészséges hegyi levegő felejthetetlen élményt nyújtott, megérte a fáradtságot. A késő délutáni órákban séta a tiroli hegyek között a tengerszint felett 1000 m. magasságban rejtőző Alpbach-ban, amely egyben Ausztria legszebb falva, Európa legszebb virágos települése és Ausztria legtisztább levegőjű települése címet is birtokolja.

Egész napos kirándulás következett Németország legmagasabb csúcsához, a 2962 m. magas Zugspitzéhez. Talán utunk leglátványosabb, de mindenképpen legkiemelkedőbb programjára indultunk: meghódítjuk Németország legmagasabb pontját, a 2962 méter magas Zugspitzét. A Zugspitze a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Gyakorlott hegymászóknak sem könnyű a Zugspitzét megmászni. Ahhoz, hogy feljussunk, nem kell kiváló alpinistának lennünk: Az Eibsee-tól induló kabinos felvonóval jutottunk fel közvetlen a csúcsra. Már a felfelé vezető út is élmény dús volt, fent pedig hamisítatlanul kék-fehér bajor égbolt és felejthetetlen /látvány/ panoráma fogadott bennünket, ellenállhatatlan kilátás tárul elénk az Alpokra, a csúcsról négy ország csodálatos panorámája tárult elénk. Felejthetetlen és lenyűgöző volt! Búcsút kellett vennünk azonban a meghódított csodálatos Zugspitzétől. A csúcsról leérve kellemes változatosságot jelentett egy séta Garmisch-Partenkirchen szívében, a történelmi Ludwigstrasse-n keresztül, amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló és bevásárló utca igényes üzletekkel, és vendéglőkkel. A máskor oly zsúfolt utca most az OMNYE magyar kirándulóitól volt zajos. Természetesen Garmisch-Partenkirchen kapcsán először a téli sport jut eszünkbe: a téli olimpia, hét hónapig tartó álomszép hó, 60 kilométernyi lesiklópálya, és érintetlen havas lejtők. Végül rövid sétát tettünk a Zuspitze lábánál elterülő festői szépségű és kristálytiszta vizű tó, az Eibsee partján. Fügenbe hazaérve még várt bennünket egy több órás esti koncert /Platz koncert/, ahol ízelitőt kaptunk a jó kis tiroli sramli zene szépségeiből is.

Barangolás az Inn völgyében programunk az Ambras kastély meglátogatásával kezdődött. Az impozáns reneszánsz várkastély Innsbruck legjelentősebb látnivalója, gyönyörű példája a középkori várépítészetnek. Jelenleg Művészettörténeti Múzeum, négy évszázad festészetét mutatja be, fegyvergyűjteménye is látogatható. A Művészet és Csodák Galériája igazi ritkaságokat is tartogat, a Habsburg portrégyűjteményben ritka Tiziano és Van Dyck, Velasquez festményekkel is találkozhattunk. Megtekinthető itt többek között a nemesi arcképek mellett Drakula, sőt egy igazi különlegesség: Gregor Baci (Baci Gergely) magyar nemes átszúrt koponyájú festménye is. Ezt követően Hall in Tirol műemlékekben gazdag óvárosát kerestük fel /Hasseg vára, Városháza, Plébániatemplpom/, amely az egyik legszebb tiroli város. A koradélutáni órákban továbbutaztunk Achensee-hez, amely Tirol legnagyobb és legszebb tava. Vize olyan tiszta, hogy inni lehetne belőle. Egy szép sétahajózással fejeztük be a szép napot. Alternativ lehetőség - Fügen felfedezéseként a kora reggeli órákban meglátogattunk egy sajtüzemet sajtkóstolással egybekötve, koraeste pedig sonkakóstoláson vettünk részt.

Másnap reggel esőre ébredtünk és sajnos meg is tartott egész nap. Egész napos kirándulás újra. a Bajor-Alpokba. Első megállónk Schwangau, a meseszép Neuschwanstein kastély, Németország leglátogatottabb turistacélpontja. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó köze¬lében. A kastély minden egyes szeglete bámulatba ejtő volt. Kevés olyan kastély van a világon, amibe annyi pompát zsúfoltak volna, mint ebbe a lovagvárba. Termek hosszú során át egyik ámulatból estünk a másikba. Alternativ lehetőségként szerepelt a programunkban a varázslatos környezetben elterülő Füssen városa, hogyha valaki már járt ezen a csodálatos helyen és most nem szeretne odamenni, hasznosan tölthesse el az időt. Késő délután Oberammergau következett, a passiójátékáról és festett házairól ismert kisváros, majd Ettal az ősi bencés kolostor pompás barokk-rokokó templomával.

Sajnos elérkezett a 6. nap is és utolsó napunkon búcsút vettünk Tiroltól. Hazafele 652 km út állt előttünk. Fügenből a szállodánkból elindulva 3-4000 méteres csúcsok között haladt az út a Zillertal völgyben, majd az 1630 m magas Gerlos-hágón átkelve megtekintettük még a Hohe Tauern Nemzeti Park 3000 m-es hegyei között megbúvó Krimml vízesést. A víz 3 lépcsőben, hatalmas robajjal zúdul le 380 méter magasságból. 1000 méterig felvisz az autóút, majd egészen 1460 méterig sétálhatunk a vízesés mellett kialakított túraútvonalon, helyenként meredek emelkedőkkel számolva. A Salzach folyó gyönyörű völgyében és a Keleti-Alpokon keresztül már csak rövid megállókat tartva utaztunk hazafele, tele élményekkel és emlékekkel. A buszon hazafele ezúttal sem maradt el a szellemi Toto játék, és a győzteseknek az érte járó jutalom sem. Kissé fáradtan, de nagyon szép és felejthetetlen élményekkel és emlékekkel, a késő esti órákban érkeztünk haza.


Kufstein

Kufstein városa az Inn folyó völgyében, a Kaisergebirge hegység nyugati lábánál, Németország határán található. A magyar történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan úti cél az Inn folyó ölelésében, egy magas sziklaszirten magasodó Kufstein vára, hiszen a XIX. század folyamán több magyar politikai foglyot is őriztek a vár falain belül kialakított börtöncellákban...

Tovább... Klikk a Linkre LinkInnsbruck

Innsbruck Ausztria Tirol tartományának székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik, az Inn folyó szeli ketté. Nevét is innen kapta ("Inn hídja"). Több országhatárhoz is közel található. Közúton Olaszországtól kevesebb mint 40 km, a német határtól 32 km, Svájctól is alig 110 km. Autópályán juthatunk el Innsbruckból Münchenbe, Salzburgba, Veronába, Bregenzbe.

Tovább... Klikk a Linkre LinkFarkas-Szurdok (Wolfsklamm)

Tirol Gyöngyszeme a Wolfsklamm szurdok. Innsbrucki városlátogatásunk után úti célunk a Stan település melletti vadregényes Wolfsklamm vagy Farkas szurdok volt, ami felejthetetlen benyomást hagyott bennünk. Az egyre meredekebb, egyre keskenyebb és egyre nagyobb erőkifejtést igénylő úton felfelé haladva a túra útvonala 354 lépcsőn át...

Tovább... Klikk a Linkre LinkAlpbach

A tengerszint felett 1000 m-es magasságban fekvő 2600 lakosú Alpbach a tiroli hegyek között rejtőzik. A 15. században fedezték fel a környék réz és ezüst készleteit, a bányászat akkor az Alpbach-völgy legfőbb bevételi forrása lett. Az Alpbach-völgybe vezető út csak 1926-ban épült meg, egészen addig a falu a külvilágtól szinte teljesen elszigetelten élt...

Tovább... Klikk a Linkre LinkZugspitze

A Zugspitze 2962 méter tengerszint feletti magasságával Németország legmagasabb hegycsúcsa, határhegy Németország és Ausztria között. Talán utunk leglátványosabb, de mindenképpen legkiemelkedőbb programjára indultunk: meghódítjuk Németország legmagasabb pontját, a 2962 méter magas Zugspitzét. A Zugspitze a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Gyakorlott hegymászóknak sem könnyű...

Tovább... Klikk a Linkre LinkGarmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen bajorországi télisport központ és üdülőhely... A Zugspitzé csúcsról leérve kellemes változatosságot jelentett egy séta Garmisch-Partenkirchen szívében, a történelmi Ludwigstrasse-n keresztül, amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló és bevásárló utca igényes üzletekkel, és vendéglőkkel. A máskor oly zsúfolt utca most az OMNYE magyar kirándulóitól volt hangos.

Tovább... Klikk a Linkre LinkAz Inn völgyében

Az Inn az Alpok zöld folyója. Az 510 km hosszú Inn folyó a Felső-Duna legjelentősebb mellékfolyója. Partjain változatos tájak váltják egymást - a Felső-Alpok meghitt hegyi panorámájától a Duna-völgy kecses lejtőiig. Svájcban ered 2484 m tengerszint feletti magasságban, Tirolban egy széles kelet-nyugati völgyben folyik, a Bajor-Alpokat Kufsteinnál éri el. A Dunát Passaunál éri el. Az Inn folyó összesen 183 kilométeren keresztül hömpölyög Ausztria különböző területein...

Tovább... Klikk a Linkre LinkA mesebeli Neuschwanstein kastély

Az osztrák határ közelében a németországi Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein kastély. A neuschwansteini kastély (németül: Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély) egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, bajor királya építtette... büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom, egy tündérlak. Bástyáit már messziről látni...

Tovább... Klikk a Linkre LinkFüssen, az elbűvölő középkori város

Bajorország romantikus lelke - Ahol felelevenedik a középkori élet.
Európa egyik legrégebbi kulturális városa nemzetközileg ismert nyaralóhely Németország déli részén, a mesebeli Neuschwanstein kastélytól alig 5 km-re. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyok felkereséséhez..

Tovább... Klikk a Linkre LinkOberammergau

A valamivel több, mint 5000 lakosú Oberammergau egy völgyben húzódik meg a Bajor Alpokban, az Ammer folyó partján. Felette magasodik a Kofel hegység sziklás csúcsa. A kisvárosra jellemzők a rokokó festésű parasztházak. Oberammergau népművészete messze földön ismert... nevezetessége azonban a Passiójáték...

Tovább... Klikk a Linkre LinkEttal

Ettal település Németországban, azon belül Bajorországban. Lakosainak száma 911 fő. Fő nevezetessége a település szélén álló ősi bencés kolostor.0 1330-ban Bajor Lajos német-római császár alapította azért hálából, mivel sikerült elmenekülnie lóháton Rómából, pápai átokkal sújtva...

Tovább... Klikk a Linkre Link
Fügen

Fügen Ausztriában, a Zillertál völgyében található település mintegy 3800 állandó lakossal. Nagyon igényes helytörténeti múzeummal büszkélkedhet. A csodás hegyvidéki tájat télen és nyáron is érdemes meglátogatni, ez az úgynevezett biszezonális turisztikai célpont (nyaralás-üdülés és síelés, túrázás).

Tovább... Klikk a Linkre LinkKrimml vízesés

A Krimmli vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. Teljes magassága 380 méter. Krimml közelében a Hohe Tauern Nemzeti Park területén található. Megközelíthető a Gerlos alpesi úton (Gerlos Alpenstrasse), az út Salzburg és Tirol tartományokat köti össze. Az útról grandiózus kilátás nyílik a Krimml vízesésre. A jó megközelíthetőségnek, a jól kiépített túraútvonalaknak és természetesen a gyönyörű látványnak köszönhetően máig a Krimmli-vízesés Ausztria egyik legnépszerűbb turista látványossága...

Tovább... Klikk a Linkre Link
Képgaléria /összes kép/

A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

A blogbejegyzés képei jobb klikkel képernyő méretben is láthatók!


Link


 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: bejelentkezéshez, leglátogatottabb, plébániatemplpom, turistacélpontja, meglátogatásával, túraútvonalaknak, szálláshelyünkre, ellenállhatatlan, változatosságot, legkiemelkedőbb, leglátványosabb, passiójátékáról, neuschwansteini, börtöncellákban, kirándulásunkra, felfedezéseként, várépítészetnek, találkozhattunk, sonkakóstoláson, sajtkóstolással, neuschwanstein, bajorországban, megtekintettük, gyöngyszemének, kristálytiszta, megközelíthető, országhatárhoz, kihagyhatatlan, látványosságát, olaszországtól, németországban, városlátogatás, felejthetetlen, hamisítatlanul, felkereséséhez, szerelmeseinek, kora reggeli, nagy érdeklődés, magyar történelem, magas sziklaszirten, egykori börtön, érdekes néprajzi, városi séta, esti órákban, hatalmas hegyóriások, belváros első, egykori császári, városlátogatás után, vadregényes Farkas-Szurdokban, csodálatos szurdokban, hegyi patak, látvány egészen, Csillagtúra Tirolban, Bajor Alpokban, CSILLAGTÚRA TIROLBAN ÉS BAJOR ALPOKBAN, Mária Terézia, Szent Jakab Dómot, Természetesen Garmisch-Partenkirchen, Jelenleg Művészettörténeti Múzeum, Csodák Galériája, Gregor Baci, Baci Gergely, Hohe Tauern Nemzeti Park, Innsbruck Ausztria Tirol, Közúton Olaszországtól, Innsbruckból Münchenbe, Tirol Gyöngyszeme, Bajor-Alpokat Kufsteinnál, Dunát Passaunál, Walt Disneyt, Schloss Neuschwanstein, Allgäu-i Alpok, Bajor Lajos, Fügen Ausztriában, Gerlos Alpenstrasse, Krimmli-vízesés Ausztria,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
10 konyhai élelmiszer, amely j...  Png nő  Kellemes délutánt kívánok  Füstkvarc  Imádság  Tavaszias szép napot!  Jó éjszakát!  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Nagyon szép.......  Zúg a folyó........  Facebookon kaptam  Kölcsey Ferenc idézet  Szép mai napot.........  Harmónia......  10 dolog, ami megváltozik miut...  Facebookon kaptam  Png nő  Délutáni teázás.......  Isten nem hangulat kérdése  Lelkünk isteni eredetét  Szép mai napot.........  Rózsa  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét kívánok!  Kellemes délutánt!  Látogatóimnak szeretettel........  Png virág  Naplemente  Szeret, nem szeret ? .........  Tüzes gitár  Cinnabar kristály  Epidotó kristály  Párizs........  Imádság  Göngyölt, sült pörc  Facebookon kaptam  DVORÁK ETELA Valami között Ha...  Szép reggelt, kellemes napot!  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Imádság  Katicabogár.......  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dubarry szelet  Png kutya  Facebookon kaptam  Kölcsey Ferenc idézet  Látogatóimnak szeretettel........  Rossz döntés született  Lila eritrit kristály  Jó kívánságom !  Facebookon kaptam  Menyecske ruha......  Epidotó kristály  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Cinatotrihite kristály  Facebookon kaptam  Lufik  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten nem hangulat kérdése  Facebookon kaptam  Elmegyek........  Jó kívánságom !  Egy meleg mosoly  Lila tanzanit  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  Töltött dagadó recept  Epidotó kristály  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Zúg a folyó........  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  A Hold  Csodáld a természetet  Jó kívánságom !  Jó éjszakát!  Nagyon szép.......  Szervezem  Naplemente  Natur arany kvarckristályon  Katicabogár.......  Szép mai napot.........  Tavaszi kép  Húsvét....!  Húsvét....!  Természetes vesetisztító étele...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kölcsey Ferenc idézet  Kettőnk csendje  Facebookon kaptam  Az emberek néha azt hiszik 
Bejegyzés Címkék
kora reggeli, nagy érdeklődés, magyar történelem, magas sziklaszirten, egykori börtön, érdekes néprajzi, városi séta, esti órákban, hatalmas hegyóriások, belváros első, egykori császári, városlátogatás után, vadregényes Farkas-Szurdokban, csodálatos szurdokban, hegyi patak, látvány egészen, vadregényes sziklás, csodálatos panoráma, egészséges hegyi, késő délutáni, tiroli hegyek, tengerszint felett, 2962 méter, természet szerelmeseinek, felfelé vezető, csúcsról négy, meghódított csodálatos, csúcsról leérve, történelmi Ludwigstrasse-n, téli sport, téli olimpia, több órás, középkori várépítészetnek, nemesi arcképek, igazi különlegesség, egyik legszebb, koradélutáni órákban, szép sétahajózással, szép napot, sajtüzemet sajtkóstolással, meseszép Neuschwanstein, kastélyok kastélyának, magányos szirtfokon, kastély minden, varázslatos környezetben, csodálatos helyen, szállodánkból elindulva, vízesés mellett, buszon hazafele, szellemi Toto, érte járó, késő esti, német határtól, egyre meredekebb, túra útvonala, bányászat akkor, külvilágtól szinte, széles kelet-nyugati, mesebeli Neuschwanstein, osztrák határ, németországi Füssen, neuschwansteini kastély, igazi kőből, elbűvölő középkori, középkori élet, bámulatos szépségű, közeli királyi, valamivel több, völgyben húzódik, kisvárosra jellemzők, rokokó festésű, település szélén, csodás hegyvidéki, úgynevezett biszezonális, útról grandiózus, gyönyörű látványnak, első képre, jobb felső, bejelentkezéshez regisztráció, blogbejegyzés képei, bejelentkezéshez, leglátogatottabb, plébániatemplpom, turistacélpontja, meglátogatásával, túraútvonalaknak, szálláshelyünkre, ellenállhatatlan, változatosságot, legkiemelkedőbb, leglátványosabb, passiójátékáról, neuschwansteini, börtöncellákban, kirándulásunkra, felfedezéseként, várépítészetnek, találkozhattunk, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 4090 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 737
  • e Hét: 737
  • e Hónap: 9047
  • e Év: 156383
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.