Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öt éves a Békemenet
  2017-02-14 22:45:27, kedd
 
 






ÖT ÉVES A BÉKEMENET


2011. második felétől egyértelművé vált, hogy az új kormány ellen külföldről jövő mérhetetlen és gátlástalan erők szövetkeztek - mondta Bayer Zsolt publicista, a Békemenet öt éves évfordulója alkalmával tartott beszélgetésen. Bencsik András főszerkesztő hozzátette, ,,mindenki főszereplő és hős volt, a menetelés megtöltötte a lelkünket reménységgel", és megmutatta a világnak, milyen elementáris erő támadt a magyar civil társadalomban. Elhangzott, a Békemenet olyan nehéztüzérség, amelyet nem lehet mindenkor bevetni, viszont hatására Barroso is másképp kezelt Orbán Viktorral.


2012. január 21-én világraszóló eseményről adhatott hírt a magyar és külföldi média, Magyarország megelégelte, hogy a brüsszeli szociálliberális elit bürokratái gyarmati polgárként tekintenek a vérüket 1956-ban hullajtó szabadságharcosainkra és azok leszármazottaira - idézi fel közleményében a CÖF-CÖKA az első alkalommal megtartott Békemenet körülményeit. Az öt éves jubileum alkalmával rendezett összejövetelen Bayer Zsolt publicista, Bencsik András főszerkesztő, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, Fritz Tamás politológus, Stefka István lapigazgató, Széles Gábor médiavállalkozó, valamint Dörner György érdemes művész beszélgetett.

Gátlástalan erők szöveteztek

Bayer Zsolt arról beszélt, 2011. második felétől egyértelművé vált, hogy az új kormány ellen külföldről jövő mérhetetlen és gátlástalan erők szövetkeztek. Felidézte, ennek hatására született a ,,tétova cikk", amely azt pedzegette, utcára kellene vonulni az ország védelmében. Nemsokkal később jelent meg Bencsik András nyílt levele, amelyből kiderült, egymástól függetlenül gondolták ugyanazt. Bayer Zsolt arról is beszélt, ő volt a legmegdöbbentebb ember, eredetileg hatalmas fegyverténynek gondolta volna, ha csak 20 ezer ember csatlakozik a Békemenethez. Ehhez képest az emberek nem fértek be a Kossuth térre.

Bayer Zsolt szerint a liberalizmus az emberiség legígéretesebb ideológiájának indult, annak köszönhetően jöhettek létre a nemzetállamok. Ezzel az ideológiával ,,sikerült annyit bíbelődni", hogy mára a liberalizmus vívmányai köré sorolható az is, hogy Angliában a várandós nőket személyként kell megnevezni, nehogy megsértsék a szülni készülő férfiakat. Mint kifejtette, ,,ezt sikerül a liberalizmusból nem kis melóval összehozni, minden kretén beleadott apait-anyait". Bayer Zsolt szerint tudatosítani kell, a megváltoztathatatlannak hitt globális-liberális világ nem fog örökké fennmaradni, éppen a szemünk előtt omlik ránk.
Bayer Zsolt Martin Schulz-cal kapcsolatban arról is beszélt, ha hazánkban egy diploma nélküli személyt akarnak kinevezni állami pozícióra, azonnal ,,összeül a világvége konferencia". Ehhez képest Németországban a kancellári székbe készül beülni egy ,,nyolcelemis vadbarom", aki alkoholproblémái miatt nem tudta befejezni a középiskolát. A liberális világ pedig ,,aprókat sikkant a gyönyörtől", milyen fantasztikus a társadalmi mobilitás. Megjegyezte, ,,a német liberalizmus összeért Rákosi kommunizmusával".

Mindenki főszereplő volt

Bencsik András a Békemenettel kapcsolatban felidézte, az emberek agyában, lelkében benne volt a tenni akarás, a szervezőknek csak formába kellett azt önteni. Hangsúlyozta, a Békemenetet ,,nem szervezte senki" abban az értelemben, hogy a megjelent mintegy félmillió ember maga akaratából jött el. Mint fogalmazott, ,,mindenki főszereplő és hős volt, a menetelés megtöltötte a lelkünket reménységgel", és megmutatta a világnak, milyen elementáris erő támadt a magyar civil társadalomban.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Bencsik András a közönség kérdésére reagálva arról is beszélt, a migrációt nem lehet feltartóztatni. Hangsúlyozta, Orbán Viktor évértékelő beszédében is szóba került milyen következményei vannak Európában a népességfogyásnak. Németország is rá van kényszerítve a bevándoroltatásra, mert nincs elég munkás kéz, viszont egyre több a nyugdíjas. A nyugati civilizációnak szembe kell néznie saját betegségével.

A Békemenet nehéztüzérség

Csizmadia László a Békemenetet az 1956-os forradalomhoz hasonlította, amelyet olyan felkelésnek nevezett, ahol megmutatkozott a ,,szellemi honvédelem" gondolata. Hozzátette, külföldön és belföldön is szép számmal akadnak olyanok, akik képtelenek elviselni, hogy a kommunizmus bukása óta Magyarország nem akar gyarmati sorban élni. Hangsúlyozta, meg kell védeni a magyar nép szuverenitását, és ehhez a Békemenet szolgáltatja a nehéztüzérséget, és bár ,,száraz a puskapor", mégsem lehet mindig bevetni.

Csizmadia László arról is szólt, a lengyeleket ma hasonló támadások érik, mint hazánkat a 2010-es évek elején. A hagyománnyá váló lengyel-magyar civil kapcsolatból ugyanakkor mára a szellemi honvédelmet az EU mind a 27 tagállamára kiterjeszteni szándékozó mozgalom bontakozott ki, a V4-ek vezetésével. Ez a mozgalom kíván szembeszállni a berozsdásodott brüsszeli bürokráciával, amely föderatív Európában tud csak gondolkodni, holott az Európai Unió alapítóatyái még nemzetekben gondolkodtak.

Merkel már korábban nekilátott

Széles Gábor az első Békemenetet az elmúlt 12 év legfontosabb demonstrációjának nevezte. Megjegyezte ugyanakkor, hogy már 2009-ben voltak arra utaló jelek, hogy a nemzetközi háttérerők érzékelték, Orbán Viktor hatalomra kerülése nem lesz előnyös számukra. Sőt, maga Angela Merkel is korábban elkezdte a magyar kormányfő ellenes agitációt a háttérben. A 2017-es évvel kapcsolatban arról beszélt, a globális világban sorra dőlnek a dominók, a liberális gondolkodás lejtőre került, és ez már ebben az évben is érzékelhető lesz. Érdekesnek nevezte a 2017-es évet atekintetben is, hogy az USA és Oroszország közeledni látszik egymáshoz.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Gergényi pénzen megválthatta 2006 őszén elkövetett bűneit

Fritz Tamás a beszélgetés alatt kitért a 2006-os rendőrattakkal kapcsolatban hozott ,,komolytalan" bírósági döntésre, amely Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt pusztán pénzbírság megfizetésére kötelezte. Megjegyezte, mindaddig következmények nélküli ország vagyunk, amíg a legfőbb felelős, Gyurcsány Ferenc szabadlábon van. A Békemenettel kapcsolatban ugyanakkor elmondta, Európában is egyedülálló, hogy civilek egy pozitív ügy mellett ilyen nagy számban fel tudtak vonulni. Felidézte, a Békemenet után Orbán Viktor Brüsszelben arról számolt be neki, hogy még José Manuel Barroso is másképp fogott vele kezet.

Fritz Tamás arról is beszélt, 2017 nemcsak a lázadás, de a küzdelem éve is lesz, jól körvonalazódik ugyanis a törésvonal a globalizáció és a nemzetállam-pártiak között. Elmondta, a tőkének az a legjobb, ha nincs nemzetállami ellenállás a globális piac nyomásának. Ezzel szemben a V4-ek alulról építkező, demokratikus elveken és szolidaritáson alapuló nemzetállam-közösséget szeretne. ,,Ne essünk révületbe, nem dőlt el a küzdelem" - hangsúlyozta.
A Békemenet mentette meg a demokráciát

Stefka István a Békemenettel kapcsolatban kifejtette, a magyarok egy béketűrő nemzet, de a sértést, megaláztatást rosszul viselik. Különösen, ha lefasisztázzák. Elmondta, talán soha nem látott tömeg hömpölygött az utcákon, és ez a csöndes vonulás a lelkek, a szellem tüntetése volt, amely gyakorlatilag megmentette Orbán Viktor kormányát és a parlamentáris demokráciát.
Dörner György a Keresztény Színházi Fesztivállal kapcsolatban arról beszélt, nem szabad elfelejteni, hogy ötből négy vallásilag üldözött személy keresztény. Hangsúlyozta, a kereszténységet is védeni kell, ugyanis fájó módon Európa elfelejtette a kereszténységét, amelyből kisarjadt.

Forrás: PestiSrácok.hu; kezdőkép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu


Link



Felejthetetlenül szép demonstrációk részesei voltunk, akik ott voltunk ezeken. Én nagyon büszke vagyok, hogy idős korom ellenére mind a 4 Békemeneten részt tudtam venni. Sokaknál már az első Békemenet akkor ki verte a biztosítékot, és úgy látszik, a mai napig sem tudják elfelejteni! Nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy mi magyarok a bajban ilyen szorosan összezártunk és felsorakoztunk hazánk védelme érdekében. Ezt a védelmi falat nem töri, nem törheti meg senki, mert ez a fal hazaszeretetből, emberi tisztességből és H I T -ből épült, - kősziklára!


A Békemenetek csendes méltósága - Magyar Hírlap

Link



2017.02.13. Civil Akadémia - Öt éves a Békemenet

Link








Így történt - Összefoglaló a Békemenetekről


Békemenet 2012.01.22

Link


Békemenet

Link



A mi Békemenetünk /Meghívó/ 2012.10.23.

Link


Ott Voltunk. Virtuális Békemenet Magyarországért /Petició/

Link


Békemenet: Budapest, 2012. október 23.

Link



Békemenet 2013.10.23.

Link



Újra Békemenet 2014.03.29.

Link



Békemenet

Link










 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: felejthetetlenül, leszármazottaira, szociálliberális, legmegdöbbentebb, alkoholproblémái, nehéztüzérséget, kommunizmusával, médiavállalkozó, liberalizmusból, magyarországért, kereszténységét, hazaszeretetből, kereszténységet, szolidaritáson, felsorakoztunk, civilizációnak, békemenetekről, feltartóztatni, berozsdásodott, következményei, következmények, fegyverténynek, összejövetelen, németországban, körvonalazódik, megmutatkozott, szuverenitását, legígéretesebb, rendőrattakkal, lefasisztázzák, ideológiájának, tisztességből, kiterjeszteni, társadalomban, megfizetésére, demonstrációk, menetelés megtöltötte, magyar civil, brüsszeli szociálliberális, vérüket 1956-ban, első alkalommal, ország védelmében, legmegdöbbentebb ember, emberiség legígéretesebb, ideológiával „, liberalizmus vívmányai, várandós nőket, szülni készülő, szemünk előtt, diploma nélküli, világvége konferencia”, kancellári székbe, ÉVES BÉKEMENET, Bayer Zsolt, Bencsik András, Orbán Viktorral, Csizmadia László, Fritz Tamás, Stefka István, Széles Gábor, Dörner György, Bayer Zsolt Martin Schulz-cal, Horváth Péter Gyula, Orbán Viktor, Európai Unió, Angela Merkel, Gergényi Péter, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor Brüsszelben, José Manuel Barroso, Keresztény Színházi Fesztivállal, Magyar Hírlap, Civil Akadémia, Virtuális Békemenet Magyarországért, Újra Békemenet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Baranyi Ferenc - N i n c s  Walter Chrysler mondta  Horváth Szilvia tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Martin Buber, A haszidim meséi  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  James Allen  Hogyan válunk hűségesekké?  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ismeretlen: Ikarusz monda  Csend  Ma van a magyar költészet napj...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Erdei gyöngyvirág  képre írva  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Nevelőszülőkhöz adták,  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Anyámról való emlékek  Ott van  Töröld le  Szép estét  Egyszerű  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Reményik Sándor: Pierrot &...  Hogyan válunk hűségesekké?  Horváth Szilvia tollából  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
menetelés megtöltötte, magyar civil, brüsszeli szociálliberális, vérüket 1956-ban, első alkalommal, ország védelmében, legmegdöbbentebb ember, emberiség legígéretesebb, ideológiával &#8222, liberalizmus vívmányai, várandós nőket, szülni készülő, szemünk előtt, diploma nélküli, világvége konferencia&#8221, kancellári székbe, liberális világ, társadalmi mobilitás, német liberalizmus, emberek agyában, tenni akarás, szervezőknek csak, megjelent mintegy, közönség kérdésére, nyugati civilizációnak, 1956-os forradalomhoz, kommunizmus bukása, 2010-es évek, hagyománnyá váló, szellemi honvédelmet, mozgalom kíván, berozsdásodott brüsszeli, első Békemenetet, nemzetközi háttérerők, magyar kormányfő, 2017-es évvel, globális világban, liberális gondolkodás, 2017-es évet, beszélgetés alatt, 2006-os rendőrattakkal, legfőbb felelős, globális piac, béketűrő nemzet, csöndes vonulás, szellem tüntetése, parlamentáris demokráciát, első Békemenet, bajban ilyen, védelmi falat, felejthetetlenül, leszármazottaira, szociálliberális, legmegdöbbentebb, alkoholproblémái, nehéztüzérséget, kommunizmusával, médiavállalkozó, liberalizmusból, magyarországért, kereszténységét, hazaszeretetből, kereszténységet, szolidaritáson, felsorakoztunk, civilizációnak, békemenetekről, feltartóztatni, berozsdásodott, következményei, következmények, fegyverténynek, összejövetelen, németországban, körvonalazódik, megmutatkozott, szuverenitását, legígéretesebb, rendőrattakkal, lefasisztázzák, ideológiájának, tisztességből, kiterjeszteni, társadalomban, megfizetésére, demonstrációk, közleményében, megaláztatást, szembeszállni, bürokráciával, nehéztüzérség, forradalomhoz, beszélgetésen, gyakorlatilag, nemzetállamok, parlamentáris, gondolkodtak, szervezőknek, beszélgetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 14778
  • e Hónap: 37266
  • e Év: 215141
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.