Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borzalmas lehűlés jöhet Európában – közel egy új jégko
  2017-03-07 21:20:10, kedd
 
 








BORZALMAS LEHŰLÉS JÖHET EURÓPÁBAN - KÖZEL EGY ÚJ JÉGKORSZAK?!
2017-03-06 newscast team


A klimatológusok szerint a Labrador-tenger még az évszázad vége előtt úgy le fog hűlni, ami soha nem látott zavarokat okoz a környezetben - idézi a The Guardian cikkét a tőzsdefórum.hu.

Több ezer évig Európa észak-nyugati részén az emberek 5 Celsius fokkal melegebb időjárást élvezhettek, mint sok más országokban ugyanazon a szélességi fokon. Az új tudományos elemzések szerint azonban ez sokkal hamarabb és gyorsabban megváltozhat, mint azt eddig gondolták - hívja fel a figyelmet a portál.

A klimatológusok ismét megvizsgálták az Atlanti-óceán környékét, és arra jutottak, hogy 50 százalék esély van rá, hogy az Atlanti-óceán északi része hirtelen és gyorsan fog lehűlni még ebben az évszázadban. Már annak a lehetőségét is vizsgálták, hogy az Atlanti-óceán északi részének lehűlése elhozhatja az új jégkorszakot.

Soha nem látott zavarok

Ahhoz, hogy értékelni tudják a kutatók a szélsőséges éghajlatváltozást, kidolgoztak egy algoritmust, így analizálni tudták a 40 különböző klímamodellt. Az eredményeket már publikálták a Nature Communications folyóiratban.

A jelenlegi klímamodellek a meridionális keringés felborulását vetítik előre. Ez az a jelenség, ami a jobban ismert Golf-áramlat mögött van, és a meleg áramlatok hozza Floridából az európai partokhoz. Ha ez lelassul, akkor az az éghajlati rendszer drámai, és soha nem látott zavarához vezethet.

Az EU vonzáskörzetével foglalkozó oceanográfusok újra megvizsgálták a helyzetet egy kritikus pontra fókuszálva: a Labrador-tengerre. A Labrador-tenger egy olyan konvenciós rendszer része, ami végül a meridionális keringést táplálja. A felszíni víz hőmérséklete megzuhan télen, így növekszik sűrűsége, és süllyedni kezd. Ez kiszorítja a mélyvizeket, amelyek magukkal viszik hőjüket ahogy felemelkednek a felszínre, megelőzve ezzel a jégsapkák kialakulását.

A kifejlett algoritmussal a kutatók képesek érzékelni a gyors tengerek felszíni hőmérséklet variációit. Ezzel pedig arra jutottak, hogy a tanulmányozott 40 klímamodell szerint egyszer csak le fog állni teljesen a Golf-áramlat, ami a Labrador tenger 2-3 Celsius fokos lehűlését fogja eredményezni.

Ha az előrejelzések bejönnek, és a víz hőmérséklete drasztikusan lecsökken, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a klímaváltozás elleni harcból - figyelmeztet a Guardian.

forrás: napi.hu

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: vonzáskörzetével, klimatológusok, oceanográfusok, communications, tanulmányozott, megvizsgálták, klímaváltozás, előrejelzések, algoritmussal, felemelkednek, klímamodellek, figyelmeztet, meridionális, felborulását, kialakulását, hőmérséklete, klímamodellt, környezetben, folyóiratban, eredményeket, jégkorszakot, megváltozhat, drasztikusan, eredményezni, klímamodell, hőmérséklet, publikálták, mindenkinek, országokban, élvezhettek, tőzsdefórum, évszázadban, mélyvizeket, szélsőséges, lehetőségét, algoritmust, klimatológusok szerint, évszázad vége, környezetben –, szélességi fokon, klimatológusok ismét, szélsőséges éghajlatváltozást, jelenlegi klímamodellek, meridionális keringés, jobban ismert, meleg áramlatok, európai partokhoz, kritikus pontra, olyan konvenciós, meridionális keringést, jégsapkák kialakulását, kifejlett algoritmussal, BORZALMAS LEHŰLÉS JÖHET EURÓPÁBAN, KÖZEL EGY ÚJ JÉGKORSZAK, Nature Communications,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Vidámság  Különleges  IGEN így  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 13  Jánosházy György: Fogd a kezem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Szívek  Alvó cicák  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila - Kopogtatás nél...  Anyámról való emlékek  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Kertem  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Alvó cica  Önmaga ellenére  Minden tavaszból őrizz..  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Latinovits Zoltán tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Borzasztó  Paul David Tripp Április 14  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Jázmin  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  József Attila - Kopogtatás nél...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Vannak emberek  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Erdei gyöngyvirág  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
klimatológusok szerint, évszázad vége, környezetben &#8211, szélességi fokon, klimatológusok ismét, szélsőséges éghajlatváltozást, jelenlegi klímamodellek, meridionális keringés, jobban ismert, meleg áramlatok, európai partokhoz, kritikus pontra, olyan konvenciós, meridionális keringést, jégsapkák kialakulását, kifejlett algoritmussal, kutatók képesek, gyors tengerek, előrejelzések bejönnek, klímaváltozás elleni, vonzáskörzetével, klimatológusok, oceanográfusok, communications, tanulmányozott, megvizsgálták, klímaváltozás, előrejelzések, algoritmussal, felemelkednek, klímamodellek, figyelmeztet, meridionális, felborulását, kialakulását, hőmérséklete, klímamodellt, környezetben, folyóiratban, eredményeket, jégkorszakot, megváltozhat, drasztikusan, eredményezni, klímamodell, hőmérséklet, publikálták, mindenkinek, országokban, élvezhettek, tőzsdefórum, évszázadban, mélyvizeket, szélsőséges, lehetőségét, algoritmust, kidolgoztak, kiszorítja, jégkorszak, vizsgálták, floridából, fókuszálva, foglalkozó, gyorsabban, elhozhatja, tudományos, analizálni, konvenciós, variációit, szélességi, partokhoz, gondolták, lehűlését, figyelmet, környékét, jelenlegi, elemzések, értékelni, felszínre, különböző, lecsökken, áramlatok, éghajlati, helyzetet, növekszik, időjárást, zavarokat, kifejlett, zavarához, európában, keringést, süllyedni, érzékelni, megelőzve, borzalmas, jégsapkák, ugyanazon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 77 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2151
  • e Hét: 10073
  • e Hónap: 32561
  • e Év: 210436
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.