Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlament plenáris ülés
  2017-04-28 22:30:37, péntek
 
   
 Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlament plenáris ülésén
forrás: miniszterelnok.hu


Orbán Viktor az Európai Parlamentben elmondott felszólalásának leirata, amely Brüsszelben hangzott el 2017. április 26-án


Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottsági Alelnök Úr! Képviselő Hölgyek és Urak!

Az Európai Parlament ismét vitát tart Magyarországról. Azért jöttem el ide, Brüsszelbe Önökhöz, hogy ebben a vitában részt vegyek. Lassan harminc esztendős képviselőségem során mindig nagyra értékeltem a vitát, az egymástól eltérő nézetek ütköztetését. A demokrácia érvelésalapú, és az Európai Uniónak is ez adja erkölcsi alapját. Meggyőződésem, hogy mindig jobb döntések születnek, ha azok vitából és nem egyoldalú kinyilatkoztatásokból származnak. Itteni részvételemmel Önöknek is segíteni kívánok abban, hogy megalapozott döntést hozzanak, amikor Magyarország van a napirendjükön. Emlékszem, az előző EP Magyarországról szóló határozatai nem állták ki az igazság próbáját. Gondolok csak a Tavares-jelentés látványos és kínos kudarcára. Önök tudhatják, hogy mi, magyarok sosem adjuk fel a küzdelmet. A józan ész erejét próbálom alkalmazni a mai vitában is. Tudom, hogy Magyarország ereje, mérete, súlya jóval kisebb, mint a Magyarországot támadó Soros György, amerikai pénzügyi spekulánsé, aki bár európai emberek millióinak életét tette tönkre pénzügyi spekulációival, akit Magyarországon megbüntettek spekulációi miatt, és aki az eurónak is ellensége, mégis olyan nagy becsben áll itt, hogy az EU legfelsőbb vezetői fogadják. De ez nem ok arra, hogy valótlanságok alapján elítéljenek bennünket. A méltányosság nem országméret függvénye.

Tisztelt Ház!

Azért jöttem, hogy a vitában megvédjem a hazámat. De fontos, hogy a sikerekről is beszámolhassak. 2008-ban onnan indultunk, ahol Görögország volt. Magyarország akkori kormánya volt az első, aki a Valutaalaphoz és az EU-hoz fordult kölcsönért. Azóta ezt a pénzt idő előtt, maradéktalanul visszafizettük. Azóta sok százezer új munkahelyet teremtettünk. Magyarország úton van az unió legalacsonyabb munkanélküliségi mutatója felé. Ma ez 4 százalék. Létrehoztuk a munkaalapú társadalmat, segély helyett munkát adunk mindenkinek, aki dolgozni kíván. A teljes foglalkoztatottságot céloztuk meg. A költségvetési hiányunk már évek óta túlteljesíti az unió által megkövetelt mérteket, 1,8 százalék, az államadósság csökken, a gazdasági növekedésünk idén stabilan 4 százalék körül van. Számos megoldandó problémánk van még, de van mire büszkének lenni. Magyarország sikere egyben európai siker is, és az uniónak ma szüksége van sikerekre. Butaság lenne, ha ideológiai különbségek miatt ez a tény nem kapna elegendő figyelmet.

Tisztelt Európai Parlament!

Úgy látom, több ügy is van, ami számot tarthat az Önök érdeklődésére. Elterjedt az a hír, hogy a magyar kormány törvénnyel bezárta Soros György, amerikai pénzügyi spekuláns Budapesten működő magánegyetemét. Ennek az egyetemnek a rektora az intézmény oktatóinak és hallgatóinak azt írta: ,,Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a Közép-európai Egyetem létét nem veszélyezteti semmi, az egyetem minden körülmények között folytatja működését."

Tisztelt Bizottság!

Ez a vád tehát alaptalan. A helyzet abszurd. Olyan, mint amikor gyilkossággal vádolnak meg valakit, el is ítélik, miközben az állítólagos bűncselekmény áldozata él és virul. Sőt, maga is mutogat az elítéltre gyilkost kiáltozva. A valóság az, hogy a Magyar Országgyűlés által elfogadott kis terjedelmű törvénymódosítás 28, Magyarországon működő külföldi egyetemet érint, és nem tesz mást, mint egységesíti a rájuk vonatkozó szabályozást, bezárja a visszaélések lehetőségét, átláthatóságot követel, felszámolja az európai egyetemekkel szemben eddig élvezett privilegizált helyzetet. Önök európai törvényhozók. Nekem, mint Magyarország miniszterelnökének, egy uniós tagország vezetőjének kötelességem biztosítani, hogy az európai és a magyar egyetemek ne legyenek hátrányosabb helyzetben unión kívüli versenytársaiknál. Bármilyen nagy és gazdag ember is a tulajdonosuk.

Tisztelt Parlament!

A másik napirenden szereplő ügy a napokban a kormányom által meghirdetett nemzeti konzultáció. Magyarországon az elmúlt évtized során szokásossá vált, hogy rendszeresen megkérdezzük az ország polgárait. Az elmúlt években négy alkalommal tartottunk konzultációt. Jó szívvel javaslom Önöknek is ezt a módszert. A mostani konzultáció során a magyar kormány konkrét ügyekben Brüsszelben képviselendő álláspontjának kialakításához kéri az emberek támogatását.

Tisztelt Képviselők!

Szeretném világosan leszögezni, hogy Magyarország, a magyar kormány elkötelezettsége az Európai Unió irányában nem megkérdőjelezhető. A magyar politika az elmúlt harminc évben erre az alapra építkezett. Ezért adtam az aláírásomat, ezért értek egyet maradéktalanul a nemrégiben elfogadott római nyilatkozattal és pártcsaládom, az EPP Máltán elfogadott programjával is. Ugyanakkor, tisztelt Hölgyek és Urak, számos tekintetben elégedetlenek vagyunk az unió működésével. A kritikákat azért fogalmazzuk meg, mert szeretnénk a hibákat kiküszöbölni, szeretnénk az EU-t megreformálni. Meggyőződésem, a polgárok bizalmát az európai intézmények iránt csak úgy tudjuk visszaszerezni, ha mindent megteszünk a rossz, az alacsony hatékonyságú működés okainak a felszámolására. A terápiához világos diagnózis, a bajok megnevezése szükséges. Én személy szerint is, de mi, magyarok úgy általában szeretjük az egyenes beszédet. Mi világosan, egyértelműen fogalmazunk, hogy mindenki megértse, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez nem mindenkinek tetszik. Bennünket meg a gúzsba kötött, a dolgok megnevezésére alkalmatlanná tett politikai nyelvezet irritál, ami az európai közéletben manapság elharapódzott. De nem hiszem, hogy az EU 28 országában azonos vérmérséklet és vitastílus lenne elvárható. Éppen ettől találom izgalmasnak, és éppen ezért kedvelem az európai politikai kultúrát. Ha lebontják velünk szemben táplált előítéleteket, felüdítő, innovatív és kreatív politikai gondolkodásra fognak bukkanni.

Magyarország éppen ennek köszönheti eredményeit. A nemzeti konzultációs kérdőíven feltett három ügyben a magyar kormány alapállása ellentétes a bizottság szándékaival. Világos az álláspontunk, hogy nem szeretnénk, és nem tartjuk az uniós alapító szerződésekkel összeegyeztethetőnek, hogy kötelezően telepítsenek be a mi országunkba migránsokat. Fontos információ, hogy Soros György és NGO-i évente egymillió migránst akarnak az EU-ba szállítani. Ezt a programot nyilvánosan meghirdette és pénzügyi kölcsönt is kínált hozzá. Mi ezt elutasítjuk. Nem szeretnénk, ha a közüzemi díjak, a rezsi, eddigi nemzeti hatóságiár-megállapítási jogát elvesztenénk, mert attól félünk, hogy ez növeli majd a lakosság terheit, és ismét az árak durva emelkedéséhez vezet, amitől éppen eleget szenvedtek már a magyar családok. Nem szeretnénk, ha az adómegállapítás jelenleg nemzeti hatáskörben levő joga az unióra szállna, mert ez véleményünk szerint rontaná a versenyképességünket. Azt sem értjük, hogy a bizottság minden évben az éves jelentésben bírálja a magyar közmunka-rendszert, ami a kiépített munkaalapú és nem segélyalapú társadalom fontos eleme. Ezek aktuális vitakérdések. A mi álláspontunk az, hogy nem akarunk változást, nem akarjuk a nemzeti és az uniós jogkörök átcsoportosítását ezekben az ügyekben, vagyis a jelenlegi közös uniós akarattal kialakított statusquót védjük. Innen az ,,Állítsuk meg Brüsszelt!" megnevezés is. Ez csak nem bűn? Együtt fogadtuk el a most hatályos, általunk védett szabályokat is, azok is közös uniós vívmányok. Ezért szerintem nem lehet a magyar álláspontot Európa-ellenesnek minősíteni. Az is igaz, hogy a mi Európa víziónk erős tagországok erős Európájára épül. Egy ilyen Európában a tagországok viselik, és nem elhárítják a felelősséget. Felelősséget az államadósságért, a költségvetésért és a határvédelemért.

Tisztelt Képviselők!

Mi a vita, az érvelés, a meggyőzés eszközeivel akarjuk alakítani az itteni döntéshozatalt. Azt javaslom, akinek nem tetszik a mi országunk véleménye, állítsák vele szembe a saját érveiket, és vívjuk meg a csatát, de kérem, ne ítéljenek el azért, mert Magyarországnak saját, önálló véleménye van.

Tisztelt Ház!

A harmadik ügy a nem kormányzati szervezetekre vonatkozó szabályozás. A most tárgyalt magyar tervezet az amerikai mintát veszi át. Az unió több országában, és ha jól tudom, a Pieper-jelentés keretében itt, a parlamentben is foglalkoznak azzal a bonyolult kérdéssel, hogy miként lehet a demokratikus döntéshozatalt befolyásolni akaró, tőkeerős külső lobbik működését mindenki számára átláthatóvá tenni. A magyar törvény az átláthatóság, a transzparencia elvére épít. Nem akarunk mást, mint azt, hogy az NGO-król tudni lehessen, milyen pénz és érdek áll mögöttük. Ez nem csorbítja azt az alkotmányos jogukat, hogy a hangjukat hallassák, érdekeiket képviselhessék, és szabadon szerveződjenek.

Tisztelt Képviselők!

Azt is fontos leszögezni, és a magyar kormány eddigi magatartása kitérők nélküli, mindig következetes volt, hogy a klub szabályait be kívánjuk tartani, mindig be is tartottuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az uniós tagsággal nemcsak jogok, hanem kötelességek is járnak. Az elmúlt évek konfliktusait mindig igyekeztünk párbeszéd, tárgyalások útján rendezni. Örömmel jelentem, hogy ennek eredményeképpen közös megegyezéssel eddig sikerült lezárnunk olyan bonyolult ügyeket, mint többek között a médiaszabályozás, az új magyar alkotmány, a bírósági rendszer átalakítása vagy éppen az atomerőművünk bővítése. Ezek sikeresen lezárt ügyek. A most napirenden levő ügyekben is erre fogunk törekedni.

Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország büszke ország. A magyarok mindig is Európa fontos, az európai keresztény értékrend iránt elkötelezett nemzetének tartották magukat, és bele akartak szólni a rájuk vonatkozó döntésekbe. Kormányom Magyarországon azért dolgozik, hogy Magyarország Európai Unió melletti elkötelezettsége erősödjék. Munkánk sikeres. Az EU támogatottsága a tagállamok között a legnagyobb, 70 százalék feletti. Erre büszkék vagyunk. Higgyék el, az emberek csak akkor támogatják az Európai Uniót, ha az fair és nyílt vitákra épül, és képes beismerni, hogy időnként reformra szorul. Mi mindig megadtunk Önöknek a tiszteletet. Kérem, ha Magyarországról van szó, legyenek kritikusak az előítéletekkel szemben, ragaszkodjanak az igazsághoz és mindig mérjenek egyenlő mércével. Csak így lehetünk mi valamennyien méltóak az európai névre.

Köszönöm, hogy meghallgattak! 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: médiaszabályozás, törvénymódosítás, elkötelezettsége, munkanélküliségi, eredményeképpen, magyarországról, adómegállapítás, felszólalásának, magyarországnak, államadósságért, határvédelemért, költségvetésért, döntéshozatalt, magyarországon, felszámolására, visszaszerezni, maradéktalanul, transzparencia, részvételemmel, támogatottsága, nyilatkozattal, spekulációival, beszámolhassak, visszafizettük, szerveződjenek, legalacsonyabb, átláthatóságot, álláspontjának, kialakításához, magánegyetemét, képviselőségem, képviselhessék, magyarországot, miniszterelnok, előítéletekkel, szerződésekkel, vitában részt, egymástól eltérő, demokrácia érvelésalapú, igazság próbáját, vitában megvédjem, unió legalacsonyabb, munkaalapú társadalmat, költségvetési hiányunk, unió által, államadósság csökken, gazdasági növekedésünk, magyar kormány, intézmény oktatóinak, egyetem minden, helyzet abszurd, állítólagos bűncselekmény, Orbán Viktor, Európai Parlament, Európai Parlamentben, Elnök Úr, Tisztelt Bizottsági Alelnök Úr, Képviselő Hölgyek, Brüsszelbe Önökhöz, Európai Uniónak, Soros György, Tisztelt Ház, Tisztelt Európai Parlament, Közép-európai Egyetem, Tisztelt Bizottság, Magyar Országgyűlés, Tisztelt Parlament, Tisztelt Képviselők, Európai Unió, Tisztelt Elnök Úr, Kormányom Magyarországon, Magyarország Európai Unió, Európai Uniót,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi üdvözletem ma  Szentírás üzenete - 2020. októ...  Facebookon kaptam Annuska bará...  Az olívaolaj testünk és otthon...  Png rózsa  Fény  Az olívaolaj testünk és otthon...  Szentmise - 2020. október 21.  Kezek  Facebookon kaptam  Furcsa megemlékezés-Illyés: Ba...  Őszi kép William Ellery Channi...  Facebookon kaptam  Jézus  Png nő  Facebookon kaptam  Állunk a sírok körül  Csak vidáman: Háromszéki táncs...  Png nő  Aranyosi Ervin: Halottaknak na...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az én csendem Az én csendem ne...  Ősszel  Ünnepi megemlékezés - Hegyvidé...  ut aliquid fieri videatur  Facebookon kaptam  30. évközi hét kedd 10.27  Szentmise - 2020. október 21.  Jó éjszakát!  Mária  Png cica  Facebookon kaptam  Őszi dekoráció  Vörös rózsa  Hát nem igazi őszi nap van? Ép...  Mindig van okunk egy ajándékra  Faludy György 110!  Biblia gif  Emlékek Kik itt hagytak, mert ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csészék  Egy közülünk való szent  Angyalok tisztása  Festőien szép képek az őszi fá...  Mindenszentek ünnepére  Táncoljunk  Png nő  Áldott légy Uram...  Házi praktikák a szájfekély ke...  Vörös rózsa  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Halottaknak na...  Facebookon kaptam  Felhők között  Ne szóval....  Biblia gif  Köszöntés  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam Annuska bará...  Emlékek Kik itt hagytak, mert ...  Fehér cica  Facebookon kaptam  Angyalok tisztása  Facebookon kaptam  Csak vidáman: Háromszéki táncs...  Reggeli ima  Köszöntés  Őszi kép  Őszi kép  Ima gif  Png gyertya  Édesanyám  Mai napi mosoly!  Szentmise - 2020. október 22.  Png kislány  Facebookon kaptam  Halottak napja  Emlékek Kik itt hagytak, mert ...  2079 fővel emelkedett a beazon...  Facebookon kaptam Annuska bará...  Napkeleti bölcsek  Png lufik  Mosollyal az arcomon  Szentmise - 2020. október 22.  Png nő  Png virág  Őszi kép  Egy közülünk való szent  2291 fővel emelkedett a beazon...  Jézus gif  Útra készen  Facebookon kaptam Annuska bará...  Halottak napja  Kezek  Őszi kép  Harmónia......  Táncoljunk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vitában részt, egymástól eltérő, demokrácia érvelésalapú, igazság próbáját, vitában megvédjem, unió legalacsonyabb, munkaalapú társadalmat, költségvetési hiányunk, unió által, államadósság csökken, gazdasági növekedésünk, magyar kormány, intézmény oktatóinak, egyetem minden, helyzet abszurd, állítólagos bűncselekmény, elítéltre gyilkost, rájuk vonatkozó, visszaélések lehetőségét, európai egyetemekkel, uniós tagország, magyar egyetemek, másik napirenden, kormányom által, elmúlt évtized, ország polgárait, elmúlt években, mostani konzultáció, emberek támogatását, magyar politika, elmúlt harminc, alapra építkezett, nemrégiben elfogadott, unió működésével, kritikákat azért, hibákat kiküszöbölni, polgárok bizalmát, európai intézmények, alacsony hatékonyságú, terápiához világos, bajok megnevezése, egyenes beszédet, gúzsba kötött, dolgok megnevezésére, európai közéletben, európai politikai, nemzeti konzultációs, bizottság szándékaival, uniós alapító, programot nyilvánosan, közüzemi díjak, lakosság terheit, árak durva, magyar családok, adómegállapítás jelenleg, unióra szállna, bizottság minden, éves jelentésben, kiépített munkaalapú, uniós jogkörök, jelenlegi közös, most hatályos, magyar álláspontot, ilyen Európában, tagországok viselik, meggyőzés eszközeivel, itteni döntéshozatalt, saját érveiket, most tárgyalt, amerikai mintát, unió több, bonyolult kérdéssel, demokratikus döntéshozatalt, magyar törvény, transzparencia elvére, alkotmányos jogukat, hangjukat hallassák, klub szabályait, uniós tagsággal, elmúlt évek, bírósági rendszer, atomerőművünk bővítése, most napirenden, magyarok mindig, európai keresztény, tagállamok között, emberek csak, előítéletekkel szemben, európai névre, médiaszabályozás, törvénymódosítás, elkötelezettsége, munkanélküliségi, eredményeképpen, magyarországról, adómegállapítás, felszólalásának, magyarországnak, államadósságért, , ,
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 233 db bejegyzés
Összes: 3970 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1499
  • e Hét: 8996
  • e Hónap: 55354
  • e Év: 556038
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.