Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A herpesz
  2017-05-31 21:30:32, szerda
 
 







A HERPESZ


A herpesz az ajkakon megjelenő, vírusos eredetű hólyagos megbetegedés. Kialakulása az ajak körüli bizsergéssel kezdődik, majd apró, égő fájdalommal kísért hólyagokkal folytatódik. Ezek a későbbiekben kifakadhatnak, sárgás pörköt hagyva maguk után.

Sajnos véglegesen nem lehet megszabadulni tőle, ám néhány házi gyógymód segítségével megakadályozhatod a kiújulást, illetve felgyorsíthatod a gyógyulási időt.

Miért alakul ki?

A herpeszt vírusfertőzés okozza: miután a kórokozó bekerült a szervezetedbe, sajnos már nem tudsz megszabadulni tőle. Ha tehát egyszer már előfordult nálad, a későbbikben is számíthatsz rá.

A hólyagok akkor jelentkeznek, amikor az immunrendszer fertőzés, láz következtében legyengül, de fáradtság, menstruáció, stressz, esetleg erős napsütés is előidézhetik visszatérését. Csak akkor fertőz, amikor éppen kiújult.


A herpesz tünetei

. Viszkető, bizsergő érzés az ajkakon.
. Érzékeny, folyadékkal telt hólyagok a száj körül.
. Ritkán influenzára emlékeztető tünetek is jelentkeznek.

A herpesz az egyik legkellemetlenebb vírusos fertőzés. Rengeteg ember küzdött meg vele élete során, azonban a probléma leginkább mégis a fiatal nőket érinti. Nehéz tőle megszabadulni, de nem lehetetlen. Az alábbiakban néhány természetes megoldást mutatunk!

1.Tej

Áztassunk egy vattadarabot 1,5 %-os tejbe, és kenegessük vele a herpeszes bőrfelületet. Ha nincs a fent említett zsírtartalmú tejünk, akkor jó lesz más is. Ne mossuk le az arcunk, és ne együnk semmit mielőtt meg nem szárad. Ismételjük meg az eljárást 2-3 óránként.

2. Édesgyökér

Zúzzuk por állagúra az édesgyökeret, majd keverjük el egy kevés meleg vízzel. A keletkezett pasztát kenjük fel direkt a herpeszre. A legjobb, ha este lefekvés előtt végezzük el a műveletet, majd reggel lemossuk.

3. Oxigénes víz

2-3 óránként törölgessük le a herpeszes részt oxigénes vízbe mártott vattával.

4. Fokhagyma

Ez az egyik leghatékonyabb természetes szer. Préseljünk össze egy fokhagymát, majd a keletkezett pasztát kenjük rá a herpeszre. Ezt a kezelést csak otthon alkalmazzuk, mivel nagyon átható szaga van.

5. Menta illóolaj

Kenegessük a herpesz körül menta illóolajjal, hogy megszabaduljunk a gyulladástól.

6. Aloe vera

Vágjunk fel egy aloe vera levelet, és a belőle kifolyó lével 2-3 óránként kenegessük a herpeszt.

7. Jég

A jég már a tünetek első jelentkezésekor segíthet. Hihetetlen, de ez a legjobb módszer. Jegeljük a herpeszt, abban a pillanatban, amikor érezni kezdjük, hogy ki fog jönni a szánk szélén.
idézetek

A jegelés mellett az ecet, a citromfű és a teafaolaj is segítségedre lehet. Ajakherpesz kialakulásakor a gyorsabb eredmény érdekében ajánlatos a jegelést almaecetes kezeléssel támogatni.


Megelőzése:

A herpesz a tudomány mai állása szerint semmilyen formában sem megelőzhető. A herpesz kiújulása nagymértékben függ a szervezet önvédelmi képességétől, az immunrendszer állapotától. A tapasztalatok szerint a herpesz megelőzésében segít: az elegendő alvás, a stresszt okozó tényezők csökkentése, a fényvédő készítmények használata az ajkakon, a rendszeres testmozgás és természetesen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, sok folyadék és vitamindús ételek fogyasztása.

Tanácsok herpesz idejére

A betegség teljes ideje alatt a szokásosnál is jobban kell ügyelnünk személyes higiéniánkra. Az ajakherpesz megjelenésének első tünete a viszketés, ezért már ekkor érdemes azonnal megkezdeni a terület gyulladásának csökkentését, mégpedig az ajkak jegelésével. A herpesz kezelését követően haladéktalanul mossunk kezet szappannal vagy fertőtlenítő szerrel, valamint lehetőleg herpeszes időszakban soha ne érjünk ugyanazzal a kézzel a szemünkhöz, ne dörzsöljük azt, mert ezzel könnyen átterjeszthetjük a vírust a szem nyálkahártyájának környékére, amely súlyos fertőzést eredményezhet. A kezelés mellett mindenképpen várjuk meg a herpeszhólyagok leszáradását, a sebek begyógyulását. Mivel a hólyagocskákban lévő váladék és maga a száradt pörk is fertőz, a hólyagokat soha nem szabad sem kaparni, sem tépkedni. A herpesz gyógyulási ideje alatt ne osszuk meg személyes tárgyainkat másokkal: ne használjunk másokkal közös poharat, tányért, evőeszközt, ajakápolót, borotvát, fogkefét, zsebkendőt vagy törölközőt. Ha csak lehet, a hólyagok begyógyulásáig kerüljük a bőrfelületek érintkezését, partnereink biztonsága érdekében kerüljük az intim érintkezést. Különösen vigyázzunk, amikor kisbabája pelenkáját cseréljük ki a herpesz ideje alatt, ilyenkor mindig mosson kezet a pelenkacsere előtt és után is, ugyanis a kisgyermekekre fokozott veszélyt jelent a herpesz fertőzés, ami akár súlyos komplikációkat is eredményezhet. Ha kontaktlencsét viselünk, a higiénés szabályok szigorú betartásával - csak tiszta kézzel nyúljunk a lencséhez, és kizárólag alapos kézmosás után vegyük ki vagy helyezzük vissza azt. Ha a vírusfertőzés túl gyakran (pl. havonta egyszer, kétszer) tér vissza, forduljunk bőrgyógyászhoz!












 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: átterjeszthetjük, kiegyensúlyozott, jelentkezésekor, felgyorsíthatod, megszabaduljunk, herpeszhólyagok, hólyagocskákban, begyógyulásáig, komplikációkat, kisgyermekekre, kialakulásakor, leghatékonyabb, bőrgyógyászhoz, megjelenésének, haladéktalanul, kontaktlencsét, kifakadhatnak, eredményezhet, gyulladásának, vírusfertőzés, megszabadulni, begyógyulását, következtében, megelőzésében, immunrendszer, tapasztalatok, természetesen, szervezetedbe, nagymértékben, visszatérését, fertőtlenítő, jelentkeznek, leszáradását, segítségedre, előidézhetik, bőrfelületek, ajkakon megjelenő, ajak körüli, későbbiekben kifakadhatnak, gyógyulási időt, herpeszt vírusfertőzés, kórokozó bekerült, hólyagok akkor, immunrendszer fertőzés, herpesz tünetei, száj körül, egyik legkellemetlenebb, probléma leginkább, fiatal nőket, alábbiakban néhány, herpeszes bőrfelületet, fent említett,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A haj állapotának javítása egy...  Görgess  Kövesd a vezetőt  Alvó baby  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Soli Deo gloria  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Vérnyomáscsökkentés  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi van, ha?  Heltai Jenő: Március  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam Krisztinától  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Manna OWell tollából  Szép álmokat!  Az erdőterápia egészségre gyak...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  A nagy természet  Csak egy életed van....  képre írva  Kezdjük annak a megértésével,....  Várnai Zseni - Éveim  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Boldogság  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Tedd őt foglyul, Uram  Szívet megérintő . . .  Devecsery László - Húsvét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Humor is meg nem is szerinted?  Kezdjük annak a megértésével,....  Az időszakos böjt és a vérnyom...  képre írva  Sok ember olyan,  Figyeld meg az "én"-t  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Talppontok közérthetően  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyvek  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ajkakon megjelenő, ajak körüli, későbbiekben kifakadhatnak, gyógyulási időt, herpeszt vírusfertőzés, kórokozó bekerült, hólyagok akkor, immunrendszer fertőzés, herpesz tünetei, száj körül, egyik legkellemetlenebb, probléma leginkább, fiatal nőket, alábbiakban néhány, herpeszes bőrfelületet, fent említett, kevés meleg, keletkezett pasztát, herpeszes részt, egyik leghatékonyabb, kezelést csak, herpesz körül, aloe vera, belőle kifolyó, tünetek első, legjobb módszer, szánk szélén, jegelés mellett, gyorsabb eredmény, jegelést almaecetes, herpesz kiújulása, szervezet önvédelmi, immunrendszer állapotától, tapasztalatok szerint, herpesz megelőzésében, elegendő alvás, stresszt okozó, fényvédő készítmények, rendszeres testmozgás, betegség teljes, ajakherpesz megjelenésének, terület gyulladásának, ajkak jegelésével, herpesz kezelését, szem nyálkahártyájának, kezelés mellett, herpeszhólyagok leszáradását, sebek begyógyulását, hólyagocskákban lévő, száradt pörk, hólyagokat soha, herpesz gyógyulási, hólyagok begyógyulásáig, bőrfelületek érintkezését, intim érintkezést, herpesz ideje, pelenkacsere előtt, kisgyermekekre fokozott, herpesz fertőzés, higiénés szabályok, átterjeszthetjük, kiegyensúlyozott, jelentkezésekor, felgyorsíthatod, megszabaduljunk, herpeszhólyagok, hólyagocskákban, begyógyulásáig, komplikációkat, kisgyermekekre, kialakulásakor, leghatékonyabb, bőrgyógyászhoz, megjelenésének, haladéktalanul, kontaktlencsét, kifakadhatnak, eredményezhet, gyulladásának, vírusfertőzés, megszabadulni, begyógyulását, következtében, megelőzésében, immunrendszer, tapasztalatok, természetesen, szervezetedbe, nagymértékben, visszatérését, fertőtlenítő, jelentkeznek, leszáradását, segítségedre, előidézhetik, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1527
  • e Hét: 7871
  • e Hónap: 34494
  • e Év: 171866
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.