Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért győz mindig Orbán Viktor?
  2017-10-09 20:15:00, hétfő
 
   
 MIÉRT GYŐZ MINDIG ORBÁN VIKTOR?
Szentesi Zöldi László - 2017. október 9. 10:18


Nem arról van szó, hogy Schiffer András ne volna okos ember, hogy Vona Gábor ne lenne ravasz, Gyurcsány Ferenc pedig nagy kombinátor, egyszerűen csak azt állítjuk, hogy Orbán Viktor hétmérföldes léptékkel jár a kortársai előtt.

Jelen cikkünk életbevágóan fontos az ellenzék számára. Éppen ezért nyomatékosan kérem, hogy az MSZP-DK-Jobbik-LMP és a többiek szimpatizánsai azonnal hagyják abba az olvasását. Ami itt következik, egyszerűen nem szivároghat ki.

Senki sem szereti a gyöngyeit disznók közé szórni. És ezzel nem azt mondom, hogy az ellenzékiek disznók, azt viszont határozottan állítom, hogy a cikk elolvasása után megértenek egyet és mást arról, miért tartanak ott, ahol.

Amit nem szeretnék. Nagyon nem.

Ezért a legjobb, ha most azonnal befejezik az olvasást. Mindenki mást szeretettel üdvözlök.

Szóval.

Orbán Viktor népszerűsége régóta rejtvény a túloldalon. Adott egy szál politikus, aki erős lenyomatot hagyott a közéletben, olyan erőset, hogy másoknak nemigen terem babér. Nem arról van szó, hogy Schiffer András ne volna okos ember, hogy Vona Gábor ne lenne ravasz, Gyurcsány Ferenc pedig nagy kombinátor, egyszerűen csak azt állítjuk, hogy Orbán Viktor hétmérföldes léptékkel jár a kortársai előtt. Az általa kikovácsolt rendszer időről időre jól vizsgázik, alapos gyanúnk szerint a Fidesz akár új ciklust is kezdhet tavasszal. Ez a helyzet leginkább egyetlen ember akaratának, tehetségének, előrelátásának köszönhető, olyannyira, hogy mára Orbán Viktor lényegében egymaga tematizálja a teljes magyar közéletet. Ebbe a tematizációs csapdába az ellenzék úgyszólván mindennap beleesik: ha volnának is saját témái, akkor sem tudnák közvetíteni, mert Orbán Viktorra figyelnek, ahelyett, hogy saját identitást, saját arcot adnának önmaguknak.

Ebben áll a titok. A titok, hogy miért tud Orbán Viktor újra és újra kormányt alakítani.

Fájdalom, a politológiai, szociológiai szakirodalom arról nem rendelkezik, hogy egy-egy értelmiségi milyen mintát kövessen, másképp szólva a valóság megismerését nem lehet elodázni, az embernek stratégiát kell építenie a különböző élethelyzetekben. A magyarországi balliberális oldal legnagyobb tragédiája, hogy már réges-régen értelmiségi holdudvara csapdájába esett. A politikát mindig is politikusok csinálják, nem pedig ideologizáló értelmiségiek, és ha egy politikai pártban, mozgalomban az értelmiségi szabálykövetés felülírja a politikai racionalitást, akkor nagy a baj. A hazai baloldalon hemzsegnek az olyan figurák, akikre maximálisan érvényes Lenin 1924-es jellemzése (Trockijról írta egyébként, és azt most hagyjuk, hogy magára Leninre is hajszálpontosan illik): ,,túlságosan elveti a sulykot magabiztosságánál fogva és a munka tisztán adminisztratív oldala iránti túlzott vonzalma miatt."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A baloldalon, sőt, általában az ellenzéki oldalon (hiszen a ,,baloldali honfitársait" hozsannázva üdvözlő Vona Gábor is megérkezett a bűvös körbe) egyszerűen képtelenek elengedni a koncul odadobott csontokat, és szilánkosra rágják ahelyett, hogy rendes vacsora után néznének. Tragédiájuk, hogy évek alatt sem vették észre: azokat a jutalomfalatokat Orbán Viktor szándékosan hajítja közéjük. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenzéki sajtó, a maradék politikusok és a lelkiismeretük felett őrködő értelmiségiek feleslegesen ugranak rá egy-egy miniszterelnöki kijelentésre. Miután képtelenek felmérni az ügyek politikai hasznosságát vagy haszontalanságát, sorra felmondják a leckét, ahogyan azt a Fidesz elnöke szeretné. Szó szerint heteket, hónapokat töltenek el olyan témák dagasztásával, mint az illiberális állam mibenléte, a miniszterelnök kiállása az őcsényiek mellett, hogy jól tette-e Orbán Viktor, amikor koszorúzott Kínában, és hogy akkor most tényleg elhatárolódott-e Horthy Miklóstól, vagy sem.

A vita nem a politikai cselekvés terében, hanem a szimbólumok világában zajlik. Orbán Viktor pontosan tudja, az ellenzéknek viszont halvány sejtése sincs róla, hogy amíg valaki az értelmiségi játszótéren labdázik, addig biztosan nem ütik el a főúton a kamionok. A kormánynak életbevágóan szükséges, hogy kritikusai tökéletesen haszontalan dolgokkal üssék el az időt. Hogy tét és következmények nélküli ügyekről vitatkozzon az a kétezer ember, akinek mindennapi betevője a kinyilatkoztatás, az okítás, a mérleget vonás. Mert ha az ellenzéki értelmiség marad a számára megszabott térben, akkor a valóban fontos ügyekben mindig az történik, amit Orbán Viktor előre eltervezett. Hiszen - mondanom sem kell - időközben a törvényalkotást és a politikai cselekvést csúcsra járatta a kormány. Az egyszeri ellenzéki értelmiséginek azonban nemigen futotta épkézláb válaszra, elemzésre meg végképp nem, és láthatóan alig várta, hogy visszatérhessen kedvelt foglalatosságához, a közéleti velős csontok szopogatásához.

Mondok néhány fontos ügyet, amely valóban érdekli az embereket. Ilyen a rezsicsökkentés, a csok, a határkerítés felállítása. Ezek az ideológiától, oldaltól független intézkedések minden magyarhoz elértek, mindenkit érintettek valamilyen módon, szemben az ideológiai, szimbolikus természetű vitákkal, amelyek szükségszerűen csak a társadalom csekély hányadát érdeklik. Nagy Bandó András, Tamás Gáspár Miklós, Béndek Péter, Pap Szilárd István és a többiek talán el se hiszik, de attól még igaz: a választást nem az nyeri meg, aki morális kinyilatkoztatásokkal aláaknázza az ellenfelet, hanem aki a való életben érvényes intézkedésekkel erősíti meg híveit, és bizonytalanítja el kritikusait.

Elmondtuk már ezerszer: az ellenzék beleragadt a saját szabályrendszerébe, és nem ismeri az országot. Valódi politizálás helyett megelégednek a szellemi önkielégítéssel, munka helyett a parttalan szövegeléssel. Az álmoskönyvek szerint ennek mindig bukás a vége.

A teljes magyarországi ellenzék Orbán Viktor kottájából játszik. Nem azért, mert abból akarnak játszani, hanem azért, mert évek óta kényszerpályán mozognak. Amikor lehetett volna, elszalasztották az alkalmat, nem tudtak megújulni. A hazai baloldal vezetői, meghatározói emberei teljesen beleragadtak a kilencvenes évekbe, azt hiszik, majd szalonokból levezénylik a választásokat, ahogyan régen. Abba a csalfa hitbe ringatóznak, hogy nekik alanyi jogon szavuk lehet, ahogyan szavuk volt valaha saját bejáratú, monopolizált, sajtókorlátozott közéletükben. Farkasházy Tivadar szárszói találkozói pompásan dokumentálták a leépülés fázisait. A valaha nagy hatalmú megmondóemberek mára olyanok lettek, mint a struccok: röpképtelenek. Volnának éppen szárnyaik, csak nem tudják használni azokat, mert elcsökevényesedtek. Bár udvariasságból madárnak hívjuk a struccokat, ha éppen nem dugják homokba a fejüket, leginkább fürge szaladgálásukkal keltenek feltűnést, és irigyen méregetik a kék égen hasító valódi madarakat.

Ennyi hát a titok. Azoknak a kedvéért, akik ellenzéki szimpatizánsként előzetes figyelmeztetésem dacára mégis elolvasták ezt az írást, istenigazából nem tudok mit tanácsolni. Talán csak azt, hogy szabaduljanak ki a saját fogalmi rendszerükből, teremtsék meg a maguk világát, törődjenek kevesebbet az ellenféllel, és akkor talán labdába rúgnak majd ők is.

Talán, egyszer.


Sándor Kinga: VEZESD NEMZETED

2016 - gyönyörű vers Orbán Viktornak

Tán Isten küldte őt, ide le a földre,
Hogy legyen nemzetének hű vezére.
Vagy csupán csak egy földi ember,
Ki, ha kell, küzd, szól, s tenni is mer!

Kit követnek százak, ezrek, milliók,
Kinek szaván csüngnek, földi régiók.
Kinek első az országa, nemzete, népe,
Kit ezért ütnek a gyűlölködők cserébe!

De áll a gáton, mert ő igaz magyar,
Ő az, ki nemzetének Kánaánt akar.
Százezrek mozdulnak mellé állva,
Egyetlen, kérő, halk, hívó szavára.

Ő az, ki, védi, óvja, elszakadt nemzetét,
És mozdulnak érte mind, egy emberként.
Milliók harsogják, pajzsként állva eléje,
Eddig és ne tovább, magyarok ellensége.

Nem átkozza, nem mocskolja ellenit,
De legyőzi népe hazug ellenfeleit.
Hátára ostorcsapások ezreit vállalja,
Bennünket kímélve, azt büszkén állja.

Vezesd országod, vezesd nemzeted,
Isten talán nékünk ezért teremtett.
Ne halld a kétkedők vádló táborát,
De halld nemzeted, áldó, hívó szavát.


Sándor Kinga: Vezesd nemzeted! - Puzsér Róbert

Link
Miért győz mindig Orbán Viktor?

LinkSzentesi Zöldi László: Proli

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: kinyilatkoztatás, jutalomfalatokat, szaladgálásukkal, szimpatizánsként, figyelmeztetésem, sajtókorlátozott, haszontalanságát, élethelyzetekben, elszalasztották, törvényalkotást, rezsicsökkentés, önkielégítéssel, megmondóemberek, intézkedésekkel, visszatérhessen, hajszálpontosan, bizonytalanítja, miniszterelnöki, udvariasságból, következmények, miniszterelnök, szimpatizánsai, szopogatásához, adminisztratív, elhatárolódott, értelmiséginek, szükségszerűen, kényszerpályán, előrelátásának, lelkiismeretük, szabálykövetés, röpképtelenek, értelmiségiek, dokumentálták, istenigazából, szövegeléssel, kortársai előtt, ellenzék számára, többiek szimpatizánsai, gyöngyeit disznók, ellenzékiek disznók, cikk elolvasása, szál politikus, általa kikovácsolt, helyzet leginkább, teljes magyar, tematizációs csapdába, ellenzék úgyszólván, valóság megismerését, embernek stratégiát, különböző élethelyzetekben, magyarországi balliberális, Orbán Viktor, MIÉRT GYŐZ MINDIG ORBÁN VIKTOR, Szentesi Zöldi László, Schiffer András, Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktorra, Vagyonkezelő Alap, Horthy Miklóstól, Nagy Bandó András, Tamás Gáspár Miklós, Béndek Péter, Szilárd István, Farkasházy Tivadar, Sándor Kinga, VEZESD NEMZETED, Orbán Viktornak, Puzsér Róbert,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jézus  Koronavírus és az immunrendsze...  A szerencse  Amíg az ember táncol  Zöld drágakőkristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cukorbetegség és a vese  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervintől idézet  Kereszt  A boldogság olyan, mint a tava...  Astra Zeneca és a vérrögösödés  Elvetettség és szenvedés  Az élet értelme  Spirulina alga tabletta  Tsavorit kristály  A világ minden csodája ott rag...  Pasi típusok  Jézus  Naplemente  Köszönöm a látogatást  Facebookon kaptam  Ma találkoztam valakivel,  Pihenő  Mi lesz az emberiséggel . . ...  Jó tesz a bélrendszernek  Facebookon kaptam  Mi lesz az emberiséggel . . ...  Csitáry - Hock Tamás idézet  Játszuk el, hogy most neked is...  Facebookon kaptam  Png kislány  Jó tesz a bélrendszernek  Jézushoz hozd a búd, mert Ő me...  Koronavírus és az immunrendsze...  Tihanyi Márk-Az ember ébredése  A szerencse  Harmóniát teremteni  Tsavorit kristály  Facebookon kaptam  Kereszt  Harmónia......  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Png nő  Harmóniát teremteni  Jézushoz hozd a búd, mert Ő me...  Köszönöm a látogatást  Edinburgh hercege és II. Erzs...  Csitáry - Hock Tamás idézet  Megkérdeztem az egyik  Várják a túristákat......  Vágyakozás  Zöld turmalinkristály  Kislány kalapban  Az élethez bátorság kell.....  Jézus  A víz még a fogyásban is segít  Facebookon kaptam Krisztinától  Hívő ember  Tihanyi Márk-Az ember ébredése  Hinni valamiben  Png nő  Zöld turmalinkristály  Játszuk el, hogy most neked is...  Elmélyedni Jézus életében  Jézushoz hozd a búd, mert Ő me...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Az aktív szén szerepe a szépsé...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Megváltó  Naplemente  Tavaszi kép  Barna drágakő kristály  Verses képem  Koronavírus és az immunrendsze...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A víz még a fogyásban is segít  Facebookon kaptam  Cukorbetegség és a vese  Naplemente  Kereszt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tsavorit kristály  Png nő  Gondolkodó  Elkiabáltam  Kérek egy kulcsot a szívedhez....  Facebookon kaptam  Az önsajnálat  Panda maci  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kortársai előtt, ellenzék számára, többiek szimpatizánsai, gyöngyeit disznók, ellenzékiek disznók, cikk elolvasása, szál politikus, általa kikovácsolt, helyzet leginkább, teljes magyar, tematizációs csapdába, ellenzék úgyszólván, valóság megismerését, embernek stratégiát, különböző élethelyzetekben, magyarországi balliberális, politikát mindig, politikai pártban, értelmiségi szabálykövetés, politikai racionalitást, hazai baloldalon, olyan figurák, sulykot magabiztosságánál, munka tisztán, ellenzéki oldalon, bűvös körbe, koncul odadobott, jutalomfalatokat Orbán, ellenzéki sajtó, maradék politikusok, lelkiismeretük felett, ügyek politikai, illiberális állam, miniszterelnök kiállása, őcsényiek mellett, politikai cselekvés, szimbólumok világában, ellenzéknek viszont, értelmiségi játszótéren, kormánynak életbevágóan, mérleget vonás, ellenzéki értelmiség, számára megszabott, valóban fontos, politikai cselekvést, egyszeri ellenzéki, közéleti velős, határkerítés felállítása, társadalom csekély, többiek talán, való életben, ellenzék beleragadt, szellemi önkielégítéssel, parttalan szövegeléssel, álmoskönyvek szerint, teljes magyarországi, hazai baloldal, kilencvenes évekbe, csalfa hitbe, leépülés fázisait, valaha nagy, saját fogalmi, maguk világát, földi ember, gyűlölködők cserébe, kétkedők vádló, kinyilatkoztatás, jutalomfalatokat, szaladgálásukkal, szimpatizánsként, figyelmeztetésem, sajtókorlátozott, haszontalanságát, élethelyzetekben, elszalasztották, törvényalkotást, rezsicsökkentés, önkielégítéssel, megmondóemberek, intézkedésekkel, visszatérhessen, hajszálpontosan, bizonytalanítja, miniszterelnöki, udvariasságból, következmények, miniszterelnök, szimpatizánsai, szopogatásához, adminisztratív, elhatárolódott, értelmiséginek, szükségszerűen, kényszerpályán, előrelátásának, lelkiismeretük, szabálykövetés, röpképtelenek, értelmiségiek, dokumentálták, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 111 db bejegyzés
Összes: 4100 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2929
  • e Hét: 19635
  • e Hónap: 27945
  • e Év: 175281
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.