Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Wass Albert ÜZENETE az Ifjúsághoz
  2017-10-19 20:30:43, csütörtök
 
 




Wass Albert ÜZENETE az Ifjúsághoz


,,Fiatal véreim, határokon innen és túl, idegen föld elhagyatottságában, az otthoni kényszerűségek sivárságában, rabságban, elnyomatásban, ahol csak vagytok: hozzátok szólok. Súlyos idők nyomása nehezedik lelkemre s mondanivalómat hosszú esztendők gondja s tudása érlelte. Ti vagytok a nemzet jövendője. Veletek él vagy pusztul a magyar. Amit ehhez az egyszerű történelmi tényhez hozzáfűzni kívánok, azt fogadjátok szeretettel, mint ahogy szeretettel csordul a szivemből....

Életrevalók vagytok. Életrevalóbbak, mint mi voltunk a ti korotokban. Okosabbak is vagytok, óvatosabbak és mérsékletesebbek. Megértőbbek egymással és idegenajkú embertársaitokkal szemben.

Az élet tanított meg erre. Látókörötök szélesebbre tágult a történelem viharverése folytán. Minden lehetőségtek megvan ahhoz, hogy egy okosabb, emberiebb és talán szebb világot építsetek föl magatok köré, mint amilyen a mienk volt.

Adja az Úristen, hogy így legyen. Mindaz azonban azon múlik, hogy megtudjátok-e őrizni és hajlandók vagytok-e vállalni azt a magyar lelki és szellemi örökséget, amit mi vért izzadva átmentettünk valahogy a különböző ,,izmusok" özönvizén a ti számotokra, hogy ne legyetek lelki koldusok egy özönvíz-utáni új világban.

Ez az örökség a tietek egyedül és senki másé nem lehet ezen a földön. Ha ti eldobjátok magatoktól, örökre elvész. És nem csak önmagatokat fosztjátok meg valamitől, ami pótolhatatlan, de nélküle szegényebb lesz az emberiség is.

Nekünk magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott. Az egész világon egyedül ez a mienk. Senki nem veheti el tőlünk, mint ahogy mi sem vehetjük át senkitől azt, ami nem illet meg minket. Hiába beszélünk angolul, franciául, spanyolul, németül, attól még nem leszünk sem angolok, sem franciák, sem spanyolok, sem németek.

Az ő örökségük nem a mienk s ha majmolni próbálnánk őket, könyökkel betörni közéjük, mindössze a magunk egyéniségét, a magunk örökségét veszíthetjük el, az övéket soha sem vehetjük át.

Gyökértelen idegenek leszünk az emberi világban s lelkileg elpusztulunk benne, mint a gyökerét vesztett fa.

Véreim, fiatal magyarok, jól-rosszul, de valahogy átmentettük számotokra azt a nemzeti örökséget, ami Isten rendelése folytán a tietek.

Átmentettük azt földrengésen, világégésen, nemzetpusztító, lélekgyilkoló nemzetköziség mesterséges tanainak szennyes özönvizén keresztül. Ha egyebet nem tudtunk értetek tenni, de ezt megtettük s becsülettel őrködünk fölötte, ameddig élünk. De a többi már a ti dolgotok és a ti felelősségetek.

Egyet ne feledjetek el: amig magyarok vagytok s az ősi kultur-örökség erkölcsi alapján álltok, addig Isten által kijelölt helyetek és szerepetek van a világban.

De ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide-oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Én bízom bennetek.

Áldjon meg mindannyiatokat az egy igaz Isten, kőszikla-örökségünk magyar Istene!


Wass Albert üzenete a Magyar Nemzetnek!

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Címkék: mérsékletesebbek, magyarságotokból, mindannyiatokat, életrevalóbbak, felelősségetek, kényszerűségek, mondanivalómat, nemzetpusztító, elnyomatásban, nemzetköziség, lélekgyilkoló, pótolhatatlan, veszíthetjük, sivárságában, lehetőségtek, elpusztulunk, átmentettünk, földrengésen, látókörötök, átmentettük, szélesebbre, világégésen, szeretettel, életrevalók, mesterséges, óvatosabbak, megértőbbek, becsülettel, gyökértelen, egyéniségét, önmagatokat, magyaroknak, megtudjátok, kivetkőztök, viharverése, fosztjátok, otthoni kényszerűségek, nemzet jövendője, egyszerű történelmi, élet tanított, történelem viharverése, mienk volt, magyar lelki, különböző „, tietek egyedül, egész világon, magunk egyéniségét, magunk örökségét, övéket soha, emberi világban, gyökerét vesztett, nemzeti örökséget, Wass Albert ÜZENETE, Wass Albert, Magyar Nemzetnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszról álmodom,  Alvó baby  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Éljen a magyar szabadság!  Cicus virággal  Intelem  Jó éjszakát  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Jó éjszakát  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Isten áldja  Nem mindegy  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kávé  Paul David Tripp Március 17  Szép estét kedves látogatóimna...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Dóró Sándor: Ma  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szép álmokat!  Evan Esar tollából  Egyet értesz?  Dóró Sándor: Ma  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Meghitt estéken . . .  Por  Imádkozás Krisztus értelméért  1848. március 15-én  A gyomorrontás tojással is kez...  Esti kép  Ibolya  Az embernek fiatal korában van  Cicus virággal  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  A nemzet csak akkor...  Az embernek fiatal korában van  Szép estét  Mai harmónia kártyám  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Dóró Sándor: Ma  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Talpra vándor 
Bejegyzés Címkék
otthoni kényszerűségek, nemzet jövendője, egyszerű történelmi, élet tanított, történelem viharverése, mienk volt, magyar lelki, különböző &#8222, tietek egyedül, egész világon, magunk egyéniségét, magunk örökségét, övéket soha, emberi világban, gyökerét vesztett, nemzeti örökséget, halom szemét, mérsékletesebbek, magyarságotokból, mindannyiatokat, életrevalóbbak, felelősségetek, kényszerűségek, mondanivalómat, nemzetpusztító, elnyomatásban, nemzetköziség, lélekgyilkoló, pótolhatatlan, veszíthetjük, sivárságában, lehetőségtek, elpusztulunk, átmentettünk, földrengésen, látókörötök, átmentettük, szélesebbre, világégésen, szeretettel, életrevalók, mesterséges, óvatosabbak, megértőbbek, becsülettel, gyökértelen, egyéniségét, önmagatokat, magyaroknak, megtudjátok, kivetkőztök, viharverése, fosztjátok, fogadjátok, szegényebb, magatoktól, eldobjátok, korotokban, szerepetek, hozzáfűzni, számotokra, idegenajkú, történelem, próbálnánk, feledjetek, elmerültök, örökségünk, ifjúsághoz, történelmi, örökségét, különböző, rabságban, özönvizén, hajlandók, építsetek, nehezedik, esztendők, rendelése, emberiebb, örökséget, mindössze, spanyolok, spanyolul, franciául, beszélünk, különösen, nemzetnek, határokon, megtettük, valamitől, örökségük, emberiség, könyökkel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1652
  • e Hónap: 18796
  • e Év: 156168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.