Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élet bölcsességek
  2017-11-26 17:00:48, vasárnap
 
   
 ÉLET BÖLCSESSÉGEK

HOGYAN ÉLJÜNK?


(...) Életem legfontosabb viselkedési szabályait egytől egyig az óvodában sajátítottam el. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit tanultam:

Ossz meg mindent másokkal!

Ne csalj a játékban!
Ne bánts másokat!
Mindent oda tégy vissza, ahonnét elvetted!
Rakj rendet magad után!
Ne vedd el a másét!
Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál!
Evés előtt moss kezet!
Húzd le a vécét!
A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló.
Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset!
Délutánonként szundíts egyet!
A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól!
Ismerd fel a csodát! Ne feledd a magocskát a műanyag pohárban: a gyökerek lefelé terjeszkednek, a növények felfelé, és senki nem tudja pontosan, mindez hogyan van, de valamennyien hasonlóképpen élünk.
Az aranyhalak, a hörcsögök, a fehér egerek, még a magocska is a műanyag pohárban - mind meghalnak egyszer. Mi is.
És emlékezz az első szóra, melyet megtanultál - a legfontosabbikra -: nézd!A MOLNÁR, A FIA MEG A SZAMÁR


Egy apa fia meg szamara társaságában vonult Keshan poros utcáin a rekkenő déli hőségben.

1.
Az apa a szamáron ült, a fiú pedig vezette a jószágot.
- ,,Szegény gyermek! - vélekedett egy járókelő. - Rövid lábacskája alig tud lépést tartani a szamár gyors járásával. Hogyan is lehet valaki ilyen lusta, hogy tétlenül ül a szamarán, és elnézi, hogy a kisgyerek agyonhajszolja magát."
Az apa megszívlelte a bírálatot: a következő sarkon leszállt, és fiacskáját ültette fel a szamárra.

2.
De nem telt sok időbe, mikor egy újabb járókelő szólalt meg rosszallóan:
-. ,,Micsoda arcátlanság! A kis csibész úgy trónol a szamáron, mint valami király, szegény öreg apja meg loholhat mellette."
Ez meg a fiút szomorította el, és kérte apját, hogy üljön fel mögé a szamárra.

3.
- ,,Ki látott már ilyet?! - hallatta ekkor zsémbelődő hangját egy asszony a fátyla alól. - Micsoda állatkínzás! Szegény párának leszakad a háta, a két semmirekellő meg úgy terpeszkedik rajta, mintha egy dívány volna az a szerencsétlen jószág!"
Apa és fia a szidalom hallatán összenéztek, és szó nélkül mindketten leszálltak a szamárról.

4.
De csak néhány lépést tettek meg a szamár mellett, egy idegen máris gúnyolódni kezdett rajtuk:
- ,,Hogy lehettek ennyire ostobák? Sétálni viszitek talán azt a szamarat? Minek tartjátok, ha nem is dolgozik, hasznot se hajt nektek, és még arra se jó, hogy vigye valamelyikőtöket?"

5.
Az apa egy marék szalmát adott a szamár szájába, másik kezét fia vállára tette, és így szólt:
- ,,Bárhogyan teszünk is, mindig akad valaki, akinek nem tetszik a dolog. Azt hiszem, legjobb lesz, ha eztán csakis a magunk feje után megyünk."űLa Fontaine: A MOLNÁR, A FIA MEG A SZAMÁR


Szegény volt a molnár, s nyakán élt a fia.
Egyetlen szamarát el kellett adnia.
Hogy kényes bokáit kőben meg ne zúzza,
lábainál fogva fölkötik egy rúdra,
vállukra veszik, és mennek a teherrel,
a molnár és fia. Szembejön egy ember,
s elkezd hahotázni:"Viszik a szamarat!
Nem a csacsi hármuk közt a legszamarabb!"
Hallja ezt a molnár."Némi igazsága
van a jó embernek - mondja. - Mégse járja,
hogy míg mi izzadunk, ez rúdon hintázzon.
Coki, szürke!" - mennek: fiú a szamáron,
s csak úgy gyalogszerrel utánuk a molnár.
"Nézd a lapajt! - szól egy szemközt jövő polgár -
pöffeszkedik fönn a csacsiján, és hagyja,
hogy gyalog kullogjon utánuk az apja!"
"Így igaz" - gondolja a fiú, leszállva
maga helyett apját ülteti szamárra,
s ő utánuk ballag. - Szól megint egy ember:
"Nem szégyell így bánni egy szegény gyerekkel!
Maga szamáron jár, s fia holtra fárad!"
"Igaz" - szól az öreg, s hátraint fiának,
üljön föl mögéje. Így kocognak most már
egy szamáron ketten: fia meg a molnár.
Mennek egy darabot. Jön valaki ismét.
"Nézzétek! - kiáltja. - Milyen eszenincs nép!
Szerencsétlen jószág! Hogy is nem sajnálják?
Addig hajszolják, míg betörik a hátát."
Leugrik a fiú, lesegíti apját,
a csacsi vidáman ugrándozik. Hagyják,
hadd élje világát, mórikáljon, fusson.
Szaporán lépkednek utána az úton.
Újra jön egy ember. "Szavamra! - kiáltja -
úgy látszik, a világ a bolondját járja:
úrrá lett a szamár, kedvére poroszkál,
s lohol a nyomában fiastul a molnár!"
Erre már a molnárt elfogja a méreg.
"Bolond, ki megfogad minden szóbeszédet!
Nem érdekel eztán senki fecsegése.
Mától nem adok, csak a magam eszére."

/Ford.: Rónay György/

A molnár, a fia meg a szamár

Link
NE ÍTÉLJ ELHAMARKODOTTAN!


Egy magát becsületesnek mondó tisztviselő elfoglalta új hivatalát, és a következő feliratot függesztette ki a hivatal ajtajára:

,,Nem szeretem a pénzt.
Nem vágyom magas rangra.
Nem félek a haláltól."

Néhány nappal később valaki hozzáírta az alábbiakat a tisztviselő szövegéhez:

,,Nem szeretem a pénzt, ha kevés van belőle.
Nem vágyom magas rangra, kivéve, ha magasabb a mostaninál.
Nem félek a haláltól, de szeretnék a lehető legtovább élni."


A BEFŐTTESÜVEG


A filozófiát tanító professzor szótlanul lépett be a felsőoktatási intézmény tantermébe. A katedrán egy nagy befőttes üveg volt, mellette meg három tasak. Ezekben homok, kavics és nagyobb kődarabok voltak.

A professzor fogta az egyik üveget, a nagyobb kődarabokkal megtöltötte, majd megkérdezte a hallgatókat, hogy szerintük tele van-e az üveg. A diákok igennel feleltek.

Ezt követően a kavicsokat szórta az üvegbe, amelyek beférkőztek a kövek közé, kitöltve az űrt. Miután az apró kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. A kérdést megint megismételte, a válasz most is igen volt a hallgatók részéről.

A végén pedig annyi homokot szórt az üvegbe, amíg az teljesen meg nem telt. A diákok ismét úgy látták, hogy tele van az üveg. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.

- Most - szólt a professzor - szeretném, ha úgy tekintenének erre az befőttes üvegre, mint az életre. A nagy kövek az életünk legfontosabb dolgait jelképezik: a családot, a szerelmünket, a párunkat, az egészséget, a gyerekeket, a barátokat, a hobbinkat. A kavicsok is azokat a dolgokat jelentik, amelyek fontosak nekünk: munkahely, iskola, ház, autó, mobiltelefon. A homok pedig a jelentéktelen dolgokat jelöli. Mi ebből a tanulság?

Az, hogy ha előbb a homokot töltjük az üvegbe, és folyamatosan azt halmozzuk fel, akkor a többi dolognak már nem jut hely. Ezért szeressük egymást, törődjünk családtagjainkkal, látogassuk meg nagymamánkat, menjünk el rendszeresen az egészségügyi szűrővizsgálatokra, sétáljunk párunkkal rendszeresen, találkozzunk a barátainkkal, mozogjunk, éljünk.

Egyszóval vigyázzunk a köveinkre, mert azok a legfontosabbak az életünkben -
zárta előadását a professzor./Vegyük észre, hogy ez a Ti életetek. A kövek a fontos dolgok - a családod, az egészséged, a gyermeked, a barátaid - ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok - az az összes többi. Az apróságok.

Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod szempontjából. Játssz a gyermekeddel. Menj el orvosi ellenőrzésre. Rendszeresen látogasd rokonaidat. Törődj a pároddal. Mindig szakíts időt barátaidra. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, bevásárolni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj - azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi: csak homok./
.

ÉVEZREDES BÖLCSESSÉG


Minél több a tilalom és a szabály, a nép annál szegényebb, minél több a fegyver, a nép annál nyugtalanabb, minél több a rendelet, annál nagyobb a felfordulás, minél több a törvény, annál több a tolvaj és a rabló.

(Lao-Ce)ANGYAL A LÉPCSŐN - Részlet


,,Anyu megint azt motyogja, hogy limonádét szeretne. Odaadom neki a második üveg felét, hogy nyugton maradjon, Még kér, emiatt a maradékot vízzel hígítom, hogy tovább tartson...Michael azt kérdezgeti, meg fog-e halni anyu, Malachy pedig azt feleli neki, hogy amíg nem jön a pap, meghalni sem lehet.

És mikor fog megint égni a tűz, és mikor iszunk megint meleg teát, aggodalmaskodik Michael, mert fázik az ágyban, holott betakarózott a régről ránk maradt ócska kabátokkal. Malachy szerint házról házra járva kellene tőzeget, szenet és fát kérnünk, és a tüzelőt Alphie babakocsiján szállíthatnánk haza. Alphie-t is magunkkal kellene vinnünk, mert még kicsi, és mindenkire rámosolyog, és amikor az emberek meglátják, meg fogják sajnálni őt is, minket is. Megpróbáljuk Alphie-ról lemosni az összegyűlt sok piszkot, szöszt, tollat meg ragacsos lekvárt, de amikor hozzáér a víz, Alphie felüvölt...

Eltoljuk a babakocsit a gazdagok utcáiba, de amikor bekopogunk, a cselédek azzal küldenek el, hogy menten szólnak az illetékes hatóságnak, mert gyalázat egy kisbabát végigrángatni a városon egy rozzant babakocsiban, ráadásul az egekig bűzlik ez a mocskos tragacs, amiben egy disznót s volna szabad a vágóhídra vinni, micsoda dolog ez, katolikus országban élnénk, vagy mi, itt a kisbabákat rendesen gondozni kell és életben tartani, hogy továbbadhassák a hitet az utánuk következő nemzedéknek. Malachy odaszól az egyik cselédnek, hogy kinyalhatja, mire olyan nagy pofont kap, hogy könnybe lábad a szeme, és kijelenti, soha az életben nem fog kérni a gazdagoktól semmit. Nincs értelme továbbkérincsélnünk, mondja, inkább kerüljünk a házak mögé, másszunk át a kerítésen, és vegyük el, amire szükségünk van. Michael közben becsönget elöl a kapun, és szóval tartja a cselédet, azalatt Malachy meg én kidobálunk annyi szenet és tőzeget, amennyi még elfér Alphie mellett a kocsiban.

Három házból így szerzünk tüzelőt, de azután Malachy fejbe találja Alphie-t egy kerítésen át dobott széndarabbal, és a visítás miatt azonnal rohannunk kell. Közben megfeledkezünk Michaelről, aki továbbra is becsenget a házakba, és kapja érte a sok szidást a cselédekről. Malachy szerint először haza kell tolni a babakocsit, és csak azután mehetünk Michaelért. Most már nem állhatunk meg, mert Alphie bömböl, és a járókelők csúnyán néznek ránk, meg is jegyzik, hogy anyaszomorítók vagyunk, továbbá egész Írország szégyene.

(Frank McCourt: Angyal a lépcsőn. Fordította: Barabás András.Bernard Young: A LEGJOBB BARÁT


Képes a legjobb barátod
Elenni a csokidat
Kibeszélni a hátad mögött
Bulit rendezni és nem meghívni?

Az enyém igen.

Képes a legjobb barátod
Kérdezés nélkül elvinni a bringád
Fütyülni a születésnapodra
És nagy ívben kerülni téged?

Az enyém igen.

Képes a legjobb barátod
Visszavinni a bringád
Hozni egy zacskóval a kedvenc csokidból
És a szemedbe nézni?

Az enyém igen.

Képes a legjobb barátod így szólni?
Bocs, hogy kibeszéltelek a hátad mögött
Bocs, hogy nem hívtalak meg a bulimra
Bocs, hogy fütyültem a születésnapodra
Azt hittem, dobtál engem...

Az enyém igen.

És képes egy jó barát így felelni?
Oké, felejtsük el.

Én igen.

(Tótfalusi István fordítása)BOLDOGSÁGRÓL


1
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a második. De elégedetlenek vagyunk, mert a kisgyerekkel sok gond van, és majd ha megnőnek sokkal könnyebb lesz az élet. De azután , megint nem vagyunk elégedettek, mert pubertás gyermekeinkkel rengeteget kell harcolnunk. Biztosan boldogabbak leszünk, ha kinövik ezt a kort.
Azt mondjuk, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha megoldódnak anyagi gondjaink, ha a házastársunkkal rendezzük a problémáinkat, ha jobb autónk lesz, ha majd el tudunk menni nyaralni, ha majd végre nyugdíjasok leszünk.
Az igazság az, hogy a boldogságra nincs megfelelőbb pillanat, mint az amelyik éppen most van. Ha nem most, akkor mikor? Az életed mindig tele lesz megoldandó problémákkal. Okosabb, ha ezt tényként kezeled, és eldöntöd, hogy mindezek ellenére, te boldog leszel.

2
Sokszor úgy tűnik, hogy az igazi életnek már rég el kellett volna kezdődnie, de valami mindig megakadályozta azt: egy magasabb erő, valamilyen munka, amelyet be kellett fejezni, amire időt kellett szánni, valamilyen számla, amit ki kellett egyenlíteni. Majd azután kezdődik az élet... Aztán megértettem, hogy ezek az akadályok, maga az élet. Ekkor értettem meg azt is, hogy boldogsághoz vezető út nem létezik.
A boldogság maga az út.
Ezért élvezd ki minden pillanatát, és kincsként őrizd a legkisebb ajándékot is, amit az élettől kaptál!
Ne várj addig, míg befejezed az iskolát, míg lefogysz vagy meghízol, míg munkába állsz, míg megházasodsz, míg megszületnek a gyerekeid, míg megoldod a házastársi konfliktusokat, ne várj a péntek estére, a vasárnap délelőttre, az új autóra, a tavaszra, a télre, a halálra és az újjászületésre.. Amíg te várakozol, és tervezgetsz, a boldogság elhalad melletted, és te észre sem veszed, hogy már elszalasztottad a megfelelő pillanatot.

3
A boldogság az út, és nem a cél!
Nincs megfelelőbb idő arra, hogy boldog légy, mint éppen most! Ne hagyd, hogy egy általad elképzelt szebb jövő elrontsa a jelen boldogságát! Az élet túl rövid ahhoz, hogy lemondj akár egyetlen boldog pillanatáról! Élj és élvezd a jelent!
Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre:
1 - Sorold fel a világ 5 leggazdagabb emberét
2 - Sorolj fel 5 szépségkirálynőt
3 - Sorolj fel 10 Nobel-díjast
4 - Sorolj fel 10 Oscar-díjast

4
Nem megy? Elég nehéz, igaz?
Ne félj, senki sem emlékszik rájuk. A taps elcsendesül! A trófeákat belepi a por! A győztesek hamar a feledés homályába merülnek!
Válaszolj most ezekre a kérdésekre:
1 - Sorolj fel 3 tanárt, akiknek részük van mai tudásodban
2 - Sorolj fel 3 barátot, aki segített neked, amikor szükséged volt rá
3 - Sorolj fel néhány embert, akik éreztették veled, hogy egy különleges ember vagy
4 - Sorolj fel 5 embert, akivel szívesen töltenéd el a szabadidődet
Ez már könnyebb, igaz?
Azoknak az emberek, akik a te életedben fontosak, nincs egy halom pénzük, nem nyertek híres díjakat... Ők azok, akik számára TE vagy fontos.
Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el ezen!
Te tudod melyik listán szerepelsz?

5
Segítek neked!
Nem a híresek között szerepelsz, hanem azok között, akik eszembe jutottak, amikor a kérdéseket olvastam... Ha ezt az e-mait elolvasod, talán én is eszedbe jutok neked, és ha továbbküldöd talán rád is újra emlékezni fog valaki...
"A gyertya semmit sem veszít azzal, ha lángra lobbant egy másik gyertyát is."
( Alfred Souza )
Te döntesz. Kitörlöd vagy továbbküldöd?


ClidePlayer

[linkhttps://slideplayer.hu/slide/1904171/" target="_blank" >rel="nofollow"LinkTipp a boldog emlékekhez

Link


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Címkék: valamelyikőtöket, szépségkirálynőt, legfontosabbikra, születésnapodra, házastársunkkal, megállapították, elszalasztottad, aggodalmaskodik, elhamarkodottan, szállíthatnánk, legfontosabbak, gyermekeinkkel, konfliktusokat, újjászületésre, agyonhajszolja, megakadályozta, anyaszomorítók, megfeledkezünk, továbbadhassák, végigrángatni, terjeszkednek, szerencsétlen, prioritásokat, becsületesnek, szempontjából, jelentéktelen, kibeszéltelek, problémáinkat, délutánonként, elégedetlenek, megházasodunk, hasonlóképpen, gyalogszerrel, felsőoktatási, természetesen, megszületnek, óvodában sajátítottam, óvodában azonban, frissen sült, nagyvilágban óvatosan, társad kezét, műanyag pohárban, gyökerek lefelé, növények felfelé, fehér egerek, első szóra, legfontosabbikra –, rekkenő déli, szamár gyors, kisgyerek agyonhajszolja, következő sarkon, újabb járókelő, ÉLET BÖLCSESSÉGEK, HOGYAN ÉLJÜNK, Rónay György, ÍTÉLJ ELHAMARKODOTTAN, ÉVEZREDES BÖLCSESSÉG, ANGYAL LÉPCSŐN, Megpróbáljuk Alphie-ról, Frank McCourt, Barabás András, Bernard Young, LEGJOBB BARÁT, Tótfalusi István, Alfred Souza,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Rózsák vödörben  Várnai Zseni: A bagoly és a ci...  A kommunista diktatúra áldozat...  Hello március.......  Foszfor  Kék adamit kristály  Harmónia......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tulipànok  Kapor  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  A mozgás és az egészség  Madarak világa.....  Nő sapkában  Várnai Zseni: Száguldó idő  Kalcit kristály  Png virág  4 469 fővel emelkedett a beazo...  Jó reggelt kedves barátaim!  Eltévedtél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Varázsolás  Gesztenye  Jaroszita ásvány  Kisfiú nyuszival  Tegnapunk múlttá változott  Nyári karfiolleves  A mozgás és az egészség  Vízcseppes rózsa  Kellemes délutáni pihenést  Nő kalapban  Foszfor  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Mit főztél?  A hetvenszer hétszer megbocsát...  Két karodban......  Március  Kellemes napot és hetet kíván...  Viszlát február  Kis barátok.....  Facebookon kaptam  Megállították a „templom...  Kisütött a napsugár . . .  Png virág  Facebookon kaptam  Müller Péter: Én szeretet nélk...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nő virágokkal  Facebookon kaptam  Napraforgó csokor  Jó éjszakát!  Eper dzsem  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nyári karfiolleves  Kisfiú nyuszival  2021.02.28 Nagyböjt 2. vasárna...  Facebookon kaptam  A virágok arra tanítanak, hogy...  Freieslebenita ásvány  Ima járványhelyzetben  Viszlát február  Rizs  Gesztenye  Napraforgó csokor  Ima a szenvedő Krisztushoz  Tulipán csokor  Kisfiú nyuszival  Alvó baby  Zöldségarc  A virágok arra tanítanak, hogy...  Madarak világa.....  Kellemes napot és hetet kíván...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  Dsida Jenő : Mindent neked ado...  Kisütött a napsugár . . .  Facebookon kaptam  Jaroszita ásvány  Harapós hidegnek . . .  Vers a kereszten lévő Krisztus...  Rózsa csokor  Kávézó nő  Freieslebenita ásvány  Kalcit kristály  Freieslebenita ásvány  Nő rózsa csokorral  Szép estét  Udvariaskodás közben  Eper lekvár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
óvodában sajátítottam, óvodában azonban, frissen sült, nagyvilágban óvatosan, társad kezét, műanyag pohárban, gyökerek lefelé, növények felfelé, fehér egerek, első szóra, legfontosabbikra &#8211, rekkenő déli, szamár gyors, kisgyerek agyonhajszolja, következő sarkon, újabb járókelő, fiút szomorította, fátyla alól, dívány volna, szidalom hallatán, szamár mellett, idegen máris, marék szalmát, szamár szájába, magunk feje, csacsi hármuk, szemközt jövő, szegény gyerekkel, szamáron ketten, csacsi vidáman, bolondját járja, nyomában fiastul, molnárt elfogja, magam eszére, magát becsületesnek, következő feliratot, hivatal ajtajára, tisztviselő szövegéhez, lehető legtovább, filozófiát tanító, felsőoktatási intézmény, nagy befőttes, professzor fogta, egyik üveget, nagyobb kődarabokkal, diákok igennel, kavicsokat szórta, kövek közé, apró kavicsok, kövek közötti, üveg tele, kérdést megint, válasz most, hallgatók részéről, végén pedig, diákok ismét, homok természetesen, professzor &#8211, befőttes üvegre, nagy kövek, életünk legfontosabb, dolgokat jelentik, homok pedig, jelentéktelen dolgokat, homokot töltjük, többi dolognak, életünkben &#8211, fontos dolgok, barátaid &#8211, életed akkor, kavicsok azok, homok &#8211, homokot töltöd, apróságokra fordítod, boldogságod szempontjából, kövekre figyelj, második üveg, maradékot vízzel, régről ránk, tüzelőt Alphie, emberek meglátják, gazdagok utcáiba, cselédek azzal, illetékes hatóságnak, kisbabát végigrángatni, rozzant babakocsiban, egekig bűzlik, mocskos tragacs, vágóhídra vinni, kisbabákat rendesen, utánuk következő, egyik cselédnek, gazdagoktól semmit, házak mögé, visítás miatt, járókelők csúnyán, legjobb barátod, hátad mögött, enyém igen, kedvenc csokidból, szemedbe nézni, , ,
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 55 db bejegyzés
Összes: 4044 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 139
  • e Hét: 1723
  • e Hónap: 1032
  • e Év: 112804
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.