Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezoterikus mesék
  2017-12-16 18:45:30, szombat
 
 





EZOTERIKUS MESÉK


Isten létezik - Tanmese


Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken. Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette:

- Én nem hiszem, hogy Isten létezik.

- Miért ilyen biztos ebben? - kérdezte a vendég.

- Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezhet Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyerekeket? Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom

nem lenne. El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk.

A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a fodrász feltevésére, mert nem akart vitába keveredni.

Miután a fodrász befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott tőle és kilépett az utcára. A következő pillanatban szemébe ötlött egy ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak és kultúrálatlannak tűnt. A vendég visszafordult, és megint belépett a fodrászüzletbe, ahol megszólította a fodrászát:

- Tudja mit mondok? Nem léteznek fodrászok a világon!

- Hogy mondhat ilyet uram? - kérdezte meglepetten a fodrász.

- Hiszen itt vagyok én, én fodrász vagyok, nem? Épp most fejeztem be az ön hajának és szakállának a rendbetételét.

- Nem, nem! - erősködött a vendég. - Fodrászok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének olyan hosszú, gondozatlan hajú és szakállú emberek az utcán, mint azaz ember ott, látja?

- Ah, de hát attól még léteznek fodrászok! - válaszolt a mester.

- Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám?

- Hát ez az! - bólintott rá a vendég. - Éppen erről van szó! Isten is LÉTEZIK! Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem keresik meg Őt? Ezért van olyan sok fájdalom és szenvedés a világon.







Tanulság az elírt e-mail címről:

Egy Minneapolisi házaspár eldöntötte, hogy Floridába megy felmelegedni egy különösen fagyos télen. Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték 20 évvel azelőtt.

Mozgalmas programjuk miatt nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába.

A férj bejelentkezett a hotelbe, ahol a hotelszobában egy számítógép is volt, nem úgy mint évekkel azelőtt, és eldöntötte, hogy küld egy e-mailt feleségének. Véletlenül azonban kihagyott az e-mail címből egy betűt, s anélkül, hogy észrevette volna a tévedést, elküldte a levelet a rossz címre.

Közben ... valahol Houstonban ... egy özvegy épp a férje temetéséről érkezett haza, akit az Úr hazahívott az ő dicsőségébe, egy szívinfarktus után. Az özvegy elhatározta, hogy megnézi a barátoktól és rokonoktól érkezett e-maileket. Miután elolvasta azt az üzenetet, amit a nyaraló férj tévedésből neki küldött, felvisított és elájult. Fia berohant a szobába, édesanyját a földön találta, majd felpillantott a képernyőn található szövegre:

Szerető feleségemnek
Időpont: 2005 okt.13, péntek
Tárgy: megérkeztem!

Drága Szerelmem,

Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógépük is van az ittenieknek és lehet a szeretteinknek e-mailt küldeni.

Épp most érkeztem meg és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre és már nagyon várom, hogy találkozzunk.

Remélem, hogy az utazásod olyan csendes lesz, mint az enyém.

Ui: Tényleg nagyon meleg van idelent!!!







A Teremtő létezése

Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:

- Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban darálót, és sok egyebet gyártunk. Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a darálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját.

Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését? A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének: "Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet. Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben."

Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el. Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!

A gyáros megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem figyeljenek jól, bemutatom az eredetit. A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:

- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan?

Napenergiával! Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket?

Ez a kis vegyi labor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit. Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát. Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják. Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!







Egy gazdag üzletember megharagudott, amikor meglátott egy halászt a csónakja mellett üldögélni.

- Miért nem mégy halászni? - kérdezte.

- Mert mára már eleget fogtam - felelte a halász
.
- Miért nem fogsz több halat, mint amennyire szükséged van? - kérdezte tovább az üzletember.

- Mihez kezdenék a többel? - így a halász.

- Több pénzt tudnál keresni. Hamarosan egész halászflottád lenne, és olyan gazdag lennél, mint én.

Erre a halász megkérdezte:

- És akkor mit csinálnék?

- Leülnél, és élveznéd az életed - mondta az üzletember.

- Miért, szerinted most mit csinálok? - jegyezte meg erre a halász.








AZ AJÁNDÉK!


Karácsony van!

A szoba közepén 3 kisfiú várja, hogy az apjuk a kis csengettyűvel jelezzen neki, hogy be mehetnek a karácsonyfához és átvegyék a nekik szánt ajándékot!

Végre a várva várt csengettyű örömdalt játszott az egész lakásban. A gyerekek izgatottan léptekbe abba a szobába ahonnan ez a kellemes csilingelő hang származott. A szemük tágra nyílva csodálták a gyönyörű pompát amit a karácsonyfa látványa nyújtott nekik.

Az apjuk kérése az volt, hogy mindenki lépjen oda és válasszon egy csomagot.

3 doboz volt a fa alatt, 2 nagy díszesen becsomagolva amolyan királyokat megillető, az utolsó pedig pici aprócska a reggeli újságba becsomagolva.

A kicsi felkiáltott:

- Enyém a kicsi! - és rohant érte.

A fivéreik csak nézték és nem értették, hogy miért a kicsi? Már csak 2 maradt. Mikor izgatott remegő kézzel bontották fel a dobozokat a nagyobbik testvérek csalódva nézték...

- Ó csak egy fonnyadt alma...

- Nekem is!

A kicsi ki nyitja az övét és lát benne egy nagyon nagy gyémántot. A nagyok haragosan támadták.

- Neked miért az van benne?

Apjuk közebe lépet és így szólt:

- Az öcsétek pici silány csomagot választotta, mert neki nem a doboz kellett, ellenben veletek, akiket a doboz szépsége elvakított...

A mese lényege az író szerint:
Mi is olyanok vagyunk mint ez a három testvér.Valakit a külsőség nem vakít el és meglátja a másikban az igazi kincset. Sokan díszes dobozt választanak, amely majdnem hogy üres. A másikat ne a szemeddel érzékeld, hanem a szíveddel...







Az Úristen megelégelte a magyarok egymás elleni acsarkodását, és magához kéretett egy magyart. Az angyalok nem sokat találtak, mert mindegyik készülődött március 15-ére. (A pokolban lett volna kit kérdezni, de ott nem olyan magyarok múlatták napjaikat, akiknek szívügyük lett volna a magyar
nemzet sorsa.) Gábriel arkangyal csupán egyet talált, aki nem csinált semmit. Egy lépcsőn ült kardjára támaszkodva, és nézte a mennyei táblagépét, amelyen valami parlamenti közvetítés volt Pest-Budából. De kapcsolták Brüsszelt is, ahol magyarok beszéltek. Vagy inkább csak magyarul beszéltek, Magyarország ellen. A magyar pedig ült ott, s a fejét csóválta egyfolytában.

- A ruhádról ítélve te magyar vagy - szólt neki Gábriel, mire az felnézett és igennel válaszolt.

- Hogy hívnak?

- Zrínyi Miklósnak. Költő vagyok, Gábriel. Már megtanulhattad volna ötszáz év alatt, hiszen mindennap találkozunk.

- Jó, jó, tényleg. De most gyere velem, mert vár az Úr, beszélni akar veled. A magyarok nem férnek a bőrükbe odalenn a Földön. Valamit tenni kellene.

- Megyek - volt a rövid válasz, majd feltápászkodott a lépcsőről, s elindult Gábriel mellett a trónterem felé.

- Hívattál Uram - hajolt meg Zrínyi az Úr előtt. Parancsolj velem!

- Én már a magyarnak nem parancsolok. Úgyis hiába. Csak kérdeznék valamit. Milliószámra vannak, akik odalentről kérik, hogy segítsek a népeden, de a másik milliók rám sem hederítenek. Gyűlölnek, pedig nem bántottam őket soha. Akik hozzám imádkoznak, azok is úgy utálják egymást sokszor, mint a kutya meg a macska. A pártokról nem is beszélek. Valahogy azért meg kellene
mentenem ezt a népet, mert olyan szépen tudnak fohászkodni.

- Igen Uram, de gondolkodj csak! Mikor fohászkodtak Hozzád ezek a magyarok?

- No, várj csak, várj! Például akkor, amikor Te feljöttél ide és a török aprította a népet. Meg akkor is, amikor 1849-ben elindult a bosszúhadjárat. Meg akkor is, amikor Kun Béla meg az a Pokolra való Sámueli végiggyilkolták Magyarországot. Meg akkor is, amikor Trianonban - mérgemben - megengedtem, hogy felosszák Magyarországot, mert elüldözték a királyukat, akit a Szent Koronával illettem.

- Esedeztek-e ezek a magyarok, Uram, amikor jól ment a soruk?

- Nem. Valóban nem!

- Akkor mire vársz? Nézd meg, mit csinálnak ma is! Külországban ócsárolják egymást mások előtt, amit még a cigány sem tesz, ha összevész a feleségével. Bent az országban lázítják az ifjúságot, s úgy készülnek a nemzeti ünnepükre is, hogy tüzet okádnak egymásra. Mutasd meg nekik Uram, hogy miként lehet összetartaniuk! Küldj rájuk valami megpróbáltatást! S meglátod, igazam volt, amikor azt írtam egyik versemben, hogy "jó nép a magyar, ha van kinek engedelmeskedjék". Ha bajban van, ha bántják, akkor bizony összetart.

Az Úr elgondolkodott Zrínyi szavain és igazat adott neki.

"Hát lám, mit tesz ma, ha baj éri?!" - gondolta az Úr, s elindította a hófelhőket.

Amikor a szél kezdte keverni az utakon, először úgy szidták a Fennvalót, ahogy a szájukon kifért. Amikor rájuk sötétedett, és a szél még erősebben tépte őket, a telefonjuk lemerült, az üzemanyag pedig egyre csak fogyott, ahogy fűtöttek az autóban, halkabb lett a szitkozódás. Később elhangzott az első "Istenem, Istenem!" is. Még később "Édes, jó Istenem! Csak most segíts!" Éjfélkor már eszébe jutott sokaknak a "Miatyánk" is.

És eljött az ünnepnapja, március 15-e. A hó és a szél még mindig tombolt, s mert annak idején 1848-ban is ostoba gyűlölködés volt a magyarok részéről az osztrákok irányába, az Úr még megmutatta, hogy akit gyűlölünk, hát pont az segít ki a bajból. Osztrák hókotrók jelentek meg az autópályán, s később mentőautók is érkeztek. A magyarok pedig imádkoztak, fohászkodtak, és senki sem gondolt arra, ami ezen a napon az ünnepi beszédekben központi téma lett volna: Az
Osztrák mint történelmi ellenség.

Az Úr ismét magához kérette Zrínyit.

- Igazad volt Zrínyi Miklós. Ma a magyarok ünnepén volt zsíros kenyér, szállás, forró tea, várandós édesanya mozdonyban utaztatása a szülészetre, összetartás és segítség. Nem kérdezte meg magyar a másik magyartól, hogy melyik párthoz tartozik, s nem vette el a poharat a másik szájától, mert annak nagy Magyarország térkép volt a kocsijára ragasztva. Igazad van, Zrínyi Miklós, a magyarnak nem szabad gondtalan életet adnom. Mert akik jól élnek, mert hazudoztak a népnek, és a balga nép a parlamentbe juttatta őket, még most sem tartják a szájukat, még most is gyűlölködnek, még ma is egymás ellen uszítják - uszítanák - a népet. De ma nem figyel rájuk senki.

Mert egymáson segítenek, s nincs idejük a gyűlölködésre. Ha a sok ellenzéki, patkányviselkedésű bűnöző nem hergeti őket, akkor ez a nép, jó nép sanyargatás nélkül is. Látod, Márton püspök földjén nem esik, s nem is fúj. Mert ők megköszönik a rosszat és a jót egyaránt. Egykor hálátlanok voltak, de Trianon óta keresztet viselnek, mégis hisznek és hűek hozzám. Ők mentik majd meg ezt a mélyre csúszott és állhatatlan anyaországi nemzetet is, hidd el!

- Hogy lesz Uram eztán? Mindig szenvednie kell ennek a nemzetnek, hogy megmaradjon?

- Valahogy úgy. Hacsak meg nem érti végre, hogy a szeretet és a hit sokkal többet ér, s nagyobb biztonságot ad, mint a pénz, a hatalom, és a gyűlölség. Egyelőre azonban olykor kell neki a hó, a szél, az árvíz, a megalázatás. De ne hidd, jó Zrínyi Miklós, hogy nem sajnálom őket. Én boldogságot akarok adni nekik. Egyszer majdcsak elfogadják...

Zrínyi szomorúan elballagott a trónteremből, s megint csak a fejét csóválva mormogta:

"Optimista vagy, Uram, nagyon optimista. De én már ötszáz éve tudom, hogy ez csak akkor jó nép, ha bajban van, s ha van kinek engedelmeskednie."

Az Úr pedig megmosolyogta Zrínyi gondolatait, mert látta, hogy a hó és a szél sokakban nem csak erre a drámai éjszakára adta vissza a hitet!...

Stoffán György: "Zrínyi és a Fennvaló - Majdnem népmese" című esszéje
alapján (rövidített változat)







Kövér, Beteg és majdnem Halott

Adott egy ausztrál fazon Joe, aki jelentős túlsúllyal és súlyos autoimmun betegséggel rendelkezik. Mivel sem az orvosok, sem a hagyományos gyógyszerek nem képesek hosszútávon megoldást kínálni számára John utolsó reménye abban az ideológiában rejlik, hogy a teste képes az öngyógyításra. A gyorséttermi ételeket maga mögött hagyva útra kel egy gyümölcspréssel és elhatározza, hogy csak és kizárólag gyümölcsök és zöldségek levét fogja inni 60 napig.

A közel 5000 km-es úton, mely keresztülviszi az amerikai egyesült államokon, egy cél lebeg a szeme előtt: elérni, hogy gyógyszerektől mentes, kiegyensúlyozott életet élhessen.

Miközben útja során Joe több, mint 500 amerikaival beszélgetett táplálkozásról, egészségről, egy arizóniai kamionparkolóban találkozott Phil-lel, aki ugyanabban a betegségben szenvedett, mint ő és hasonlóan rossz állapotban volt. Phil extrém túlsúlyt cipelt magán és szinte csak egy sajtburger választotta el a szívrohamtól.

Miután Joe megosztotta vele az útja során tapasztalt egészségi javulást, és felajánlja segítségét Phil is elindul az egészség felé vezető úton, sőt kamionos múltját maga mögött hagyva az egészséges életnek és annak közvetítésének szenteli az életét.







Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, abból az országból, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők azt mondják, az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra; Romániában fél centes órabérért dolgoznak az asszonyok a hagymaföldeken, amelyet távoli országokba szállítanak tovább; Spanyolország legnagyobb üvegházas agrárvidéke nagyobb mint Luxemburg és Hollandia együtt - a világban mégis 5 percenként hal éhen egy gyermek. A világ élelmiszertermelése és az élelmiszer elosztása katasztrofális szintre jutott. A 3000 kilométerről importált paradicsom olcsóbb mint a hazai; az ásványvíz ugyanolyan kereskedelmi értéket képvisel mint bármely más termék; a legtöbb élelmiszert szójával dúsítják.

Hová vezet ez a folyamat?

Az emberiség élelmiszerellátása nem több mint néhány tucat multinacionális cég versengésének színtere?







Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi:

- Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?

Az apja haragra gerjed:

- Miért kérded?! Csak nem valami hülye játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal mars a szobádba!

A kisfiú szemébe könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót.

Ahogy az apa ül a fotelben, még forronganak benne a nap eseményei, ahogy a főnöke megint újraíratta vele a prezentációját, ahogy a kollégája 3 nappal a projekt vége előtt elment betegállományba... Kezébe temeti az arcát. “Mikor lesz ennek vége?" - kérdezi magától.

Aztán eszébe jut a gyerek. “Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik." - gondolja magában, és elindul felfelé a lépcsőn. Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában.

A fiú felnéz, és újra megkérdezi:

- Apa, neked mennyi az órabéred?

- Négy dollár fiam.

- És tudnál nekem adni két dollárt?

Az apa gyanakvó tekintettel ránéz a fiára, és azon töpreng: “Remélem nem valami játékot akar venni belőle magának..." Majd meg is kérdezi tőle:

- Mire kellene neked az a két dollár?

- Mindjárt megmutatom! - mondja a gyermek sejtelmes mosollyal az arcán.

Apja előveszi a két dollárt, és odaadja a fiának. Mire a fiú benyúl a takarója alá, és előveszi a spórolt pénzét. Elkezdi összerakosgatni az aprót, ami összesen két dollárra jön ki. Hozzáteszi a most kapott másik két dollárt, és boldogan az apja felé nyújtja:

- Apa! Most, hogy kifizetem neked, tudsz velem is tölteni egy órát, hogy együtt játszunk?







Volt egyszer egy kis hullám,aki odakinn fel-lehullámzott az idők kezdete óta. Csak élvezte a napsütést és a szelet. Addig, még meg nem látta a többi hullámot, amint a parthoz csapódtak, és
nagyon megijedt.

- Jaj, Istenem, velem is ez fog történni?

A másik hullám azt mondta neki:

- Miért vagy olyan szomorú?

És a kis hullám azt mondta:

- Mert összefogunk ütközni és mind semmivé válunk. Nem érted?

De a másik hullám azt mondta:

- Te nem érted! Te nem csak egy hullám vagy, hanem az óceán része..







"Az istenek megteremtették a világot, már csak az volt hátra, hogy az erőt is belehelyezzék. Tanakodtak hová tegyék, hogy az ember meg ne találja. Egyikőjük azt mondta:
- Tegyük a föld alá.
- Az nem jó, mondta egy bölcsebb isten, mert az ember előbb utóbb feldúrja a földet és megtalálja, tegyük a hegy tetejére.
Végül a legbölcsebb legöregebb isten szólalt meg:
- Nem tehetjük a hegy tetejére, az ember előbb-utóbb megmássza a hegyeket, tegyük magába az emberbe, ott sose fogja keresni."
(Buddhista tanmese)


http://hitremenyszeretet.network.hu/blog/hit-remeny-szeretet-blogja/filter/tag/ta nmese
























 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Címkék: engedelmeskednie, kiegyensúlyozott, kamionparkolóban, kultúrálatlannak, engedelmeskedjék, multinacionális, építészmérnököt, feltápászkodott, kézzelfoghatóan, betegállományba, összefüggéseket, kontárkodásaink, végiggyilkolták, gyümölcspréssel, összeegyeztetni, összerakosgatni, megpróbáltatást, megteremtették, közvetítésének, összetartaniuk, keresztülviszi, papírtekercset, gyógyszerektől, toronyépületet, minneapolisból, bejelentkezett, fodrászüzletbe, elgondolkodott, megtanulhattad, táplálkozásról, felfoghatatlan, megalkotásához, aranykalásszal, prezentációját, karácsonyfához, magyarországot, ember elment, fodrász dolgozni, fodrász határozottan, szeretettel teli, vendég gondolkodott, fodrász feltevésére, fodrász befejezte, vendég fizetett, következő pillanatban, vendég visszafordult, elírt e-mail, különösen fagyos, hotelben szállnak, mézesheteiket töltötték, utazási időpontot, férj pénteken, EZOTERIKUS MESÉK, Tehet, Minneapolisból Floridába, Drága Szerelmem, Zrínyi Miklósnak, Hívattál Uram, Igen Uram, Szent Koronával, Zrínyi Miklós, Stoffán György, Miután Joe, Mondd Apa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  Makszim Gorkij gondolata  Szívem tiéd  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png telefon  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A sors  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Irgalom és ítélet  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem tudhatod  Szívem  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png telefon  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Popper Péter szavai  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A Megváltó szolgálatában  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png nő  Png nő  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Neked tudnod kell  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Popper Péter szavai  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét  A boldog családok mind hasonló...  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
ember elment, fodrász dolgozni, fodrász határozottan, szeretettel teli, vendég gondolkodott, fodrász feltevésére, fodrász befejezte, vendég fizetett, következő pillanatban, vendég visszafordult, elírt e-mail, különösen fagyos, hotelben szállnak, mézesheteiket töltötték, utazási időpontot, férj pénteken, feleség pedig, következő napon, férj bejelentkezett, e-mailt feleségének, e-mail címből, rossz címre, férje temetéséről, szívinfarktus után, özvegy elhatározta, nyaraló férj, földön találta, képernyőn található, szeretteinknek e-mailt, holnapi érkezésedre, utazásod olyan, multimilliomos vállalkozó, interjú végén, kíváncsi újságírók, egyikben autókat, másikban darálót, autó 140-150, több milliárdszor, gyáros észrevette, gúnyos felhangot, általam felvázolt, elemi erők, felső szintig, torony belsejében, torony tetejére, önállóan működő, honorárium összegét, mérnök szabhatja, lapjukban feltűnő, nagy érdeklődést, első jelentkezőt, szakma legismertebb, gyáros megkérdezte, titkárnő átnyújtott, egyik végénél, ember számára, falvastagsága mindenütt, összes táp-, vékony falban, csodálatos miniatűr, tetején önállóan, talajból felszívott, gazdag üzletember, csónakja mellett, halász megkérdezte, szoba közepén, nekik szánt, várva várt, egész lakásban, gyerekek izgatottan, szobába ahonnan, kellemes csilingelő, szemük tágra, gyönyörű pompát, karácsonyfa látványa, apjuk kérése, utolsó pedig, reggeli újságba, kicsi felkiáltott, fivéreik csak, nagyobbik testvérek, fonnyadt alma, nagyon nagy, nagyok haragosan, öcsétek pici, doboz kellett, doboz szépsége, mese lényege, három testvér, igazi kincset, szemeddel érzékeld, magyarok egymás, pokolban lett, mennyei táblagépét, magyar pedig, fejét csóválta, ruhádról ítélve, bőrükbe odalenn, rövid válasz, trónterem felé, másik milliók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3115
  • e Hét: 8337
  • e Hónap: 48158
  • e Év: 226033
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.