Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bolsevizmus berúgta az ajtót
  2018-01-09 14:45:39, kedd
 
   
 
A BOLSEVIZMUS BERÚGTA AZ AJTÓT


Az a helyzet, hogy ez a mai írás a lapomban egyszerűen csúcs. Üdv a szerzőnek, és olvassák itt is élvezettel, íme:


A BOLSEVIZMUS BERÚGTA AZ AJTÓT


Konrád Györgyöt és a HVG-t nem a normális emberi erkölcsök alapján kell megítélnünk

Csúnya csapdába kerültünk. El kell döntenünk, mit is gondoljunk Konrád Györgyről, a HVG főszerkesztőjéről és újságíróiról. És persze a magyarországi liberálisokról, akik megint bebizonyítják nekünk, hogy nem érdemes semmi emberit várni tőlük.

Konrád György ,,gondolatai" nem ismeretlenek előttünk, tudjuk jól, hogy mindig is kivezettek a normális emberi lét viszonyai közül, de ,,tehetségének láttatóereje" ezúttal példátlan élességgel mutatja meg nekünk, hogy mire számíthatunk tőlük.

Naivitásunkat mutatja, hogy Konrád Györgyöt jó írónak tartottuk egykor, sőt 1990-ig lelkesen olvastuk a könyveit. Én személy szerint Az újjászületés melankóliája című esszékötetéig, amit - én marha - beleolvasás nélkül vettem meg 1991-ben.

Máig emlékszem a csalódásra, amikor kiderült, hogy csak egy betegesen szélsőséges ember ocsmány gyalázkodásait olvashatom, igaz, még éppen elfogadható stílusban. Pedig akkor (erre fiatalságom az egyetlen mentség) még azt gondoltam, hogy van olyan probléma, amit a liberalizmus nem okoz, hanem megold.

Ebből a szempontból hálás vagyok Konrádnak és társainak. Emberi minőségük hamarabb idegenített el a liberalizmustól, a Fidesz egyre fokozódó távolodása a liberalizmustól is annak köszönhető, hogy a liberális párt politikusaival együtt kellett kormányoznunk számtalan önkormányzatban 1990 után.

Lakva ismerszik meg az ember, és lakva az derült ki, hogy a magyarországi (szigorúan nem magyar) liberálisok egyenesen irtóznak attól, hogy az adott szavukat, az aláírt megállapodásokat megtartsák, illetve érdekérvényesítési vágyaikat elvi elköteleződések nem szennyezték.

Konrádék végtelen nagyképűsége, emberi gesztusaiknak teljes hiánya minden brancson kívüli irányába előbb-utóbb nyilvánvalóvá tette, hogy miféle alakokkal van dolgunk.

A magyar politikai élet becsületére legyen mondva, kellett nekik majd tíz év, hogy a társadalom teljes polgárháborúsításával az első Fidesz-kormány idejére lehetetlenné tegyék az oldalak közötti párbeszédet. Aki politizált akkoriban, az tudja, hogy ez a néhány száz ember hogyan tett meg mindent azért, hogyan is idegenítse el a magyarokat egymástól.

Totális sajtófölényüket gátlástalanul kihasználva teremtettek az országban olyan hangulatot, hogy a szélsőségesnél is szélsőségesebb politikájuk háborúvá mérgezhesse a közéletet, és örök gyűlöletet ültessen el egyébként normális emberek szívében.

A Konrád-félék a gyűlöletből, a gyűlöletnek élnek. Mindig mindenféle sérelmeket hazudnak maguknak, hogy megindokolják azt az emésztő, szörnyű, eszelős gyűlöletet, amelyet azok iránt éreznek, akik bármikor is jól érezték magukat Magyarországon.

Konrád és bandája esetén le kell számolnunk azzal a legendával, hogy ezek az emberek a kommunista rendszer áldozatai voltak. Nem. Kis János és a többiek, Hellerestől, Szelényistől a konszolidálódó Kádár-rendszer szélsőbalos, maoista ellenzéke voltak, akiket Kádár - aki legalább nem volt annyira ostoba, mint ezek - azért engedett nyugatra, hogy a kapitalizmust bomlasszák a hülyeségeikkel, és ne az ő rendszerét.

Konrádék szerint már a hetvenes évek Magyarországán is túl jól érezték magukat az emberek, nem a rendszert akarták megdönteni, hanem át akarták venni a boltot, hogy a nyilas és a szívüknek oly kedves rákosista rémuralom eszközeivel vegyék el mindenki kedvét az élettől.

Jellemző, hogy az összes teljesen elmebeteg baloldali szélsőség a nyugati egyetemeken és értelmiségben élte túl a kommunizmus bukását, és nem a volt szocialista országokban.

A kommunisták ugyanis - talán Romániát és Albániát leszámítva - a nyolcvanas évekre leszámoltak a saját szélsőségeseikkel, hiszen egyikük sem akarta megkockáztatni, hogy a frakcióharcok forgatagában úgy kínozzák halálra a családjával együtt, ahogy az a legendás sztálini időkben volt.

Ők pontosan tudták, hogy a Konrád-féle SZDSZ-es szélsőségesek hatalomra kerülése a legerősebb diktatúrát is képes a káoszba taszítani.

Való igaz, Konrádot nem lehet büntetőjogi alapossággal azzal vádolni, hogy besúgó vagy ügynök lett volna.

Az ügynök ugyanis tart valamiféle távolságot a rezsimtől, amelynek dolgozik, de a Konrád-félék képesek voltak a teljes hasonulásra, arra, hogy minden emberellenességgel, magyarellenességgel egyszerre azonosulva a rendszer látszólagos ellenzékeként annak legocsmányabb tulajdonságait testesítsék meg. És természetesen arra is, hogy ezt - a lehető legtökéletesebb eufemizmussal - európaiságnak nevezzék.

Majdnem harminc éve teszünk úgy, mintha a vérgőzös uszítás, a büntetőjogilag megfoghatatlan, üzemszerű hazaárulás egy apró elszólás lenne a részükről, mintha ezek bármiféle kontextusban is megbocsáthatók lennének.

Amikor Konrád kéjelegve Nicolae Ceau­sescu sorsát szánja Orbán Viktornak, miközben ,,jóakaratúnak" aposztrofálja magát és ,,rejtélyes mozgásokkal" fenyegetőzik, pszichiátriai betegként tárja fel tudatalattijának szörnyűségeit.

A ,,Kárpátok géniuszát" ugyanis egy amerikai támogatású belső, egyébként a kommunista nómenklatúra által szervezett puccs buktatta meg, nem népmozgalom, a gyengülő Szovjet­unió jóváhagyásával. Ugyanazok a gazemberek maradtak hatalmon, csak most nem az oroszok, hanem az amerikaiak érdekében árulták el a hazájukat.

A Konrád-féle gazemberek csak hazaárulóként tudják elképzelni az életüket. Csak külföldi zsoldban képesek kibontakoztatni társadalommérnökösködési képességeiket és vágyaikat, mert csak akkor engedhetik meg maguknak, hogy egyáltalán ne törődjenek az uralmuk alá hajtott emberek sorsával, érzéseivel.

Ezért volt számukra ideális választás a más emberi lények iránt semmiféle empátiával nem bíró Gyurcsány, és ezért ünnepelték a számukra még mindig sokkoló 1956 visszavágójaként és ,,felújításaként" is felfogható 2006-os gyurcsányi tömegbe lövetést.

Elképzelhetjük a vén salabaktert, ahogy abban a fene nagy elnyomásban, zsoldjából összekuporgatott vidéki kúriáján, amelyet a ,,diktatúra" valahogy meghagyott neki, Lukács György nyomdokain járva agyonlövetésekről álmodozik. Ne képzeljük el.

Konrád György életműve, ha volt is neki, halott. Csak a hozzá hasonlók mérgezik gyermekeiket az ő könyveivel. Sorsa a feledés lesz, amelynek hideg leheletét már most érzi, hiszen nem íróként, hanem jól láthatóan forradalmi teoretikusként, váteszként akar bevonulni a történelembe, nyilván a forradalmi történelembe.

Lesz majd olyan választás, amit nem a Fidesz nyer majd meg. Mert ez a Konrád-félék által annyira gyűlölt demokrácia rendje, hogy változnak a hatalom birtokosai, és néha bizony még a hatalomgyakorlás módja is. De ez a banda már nem jön vissza.

Magyarországon minden belső életereje elfogyott, operettfigurák szánalmas vergődése, komolytalan gittegyletek marakodása csupán. Csak azok az ,,újságírók" tartják a felszínen, akik például a HVG szerkesztőségében komolyan veszik, és nem mondták Gyuri bá'-nak, hogy ne beszéljen már hülyeségeket.

Nem mondták neki azt sem, hogy ezt az egy-két mondatot kihagynák ízlésbéli okokból. Aztán az egész szerkesztőségben nem volt egyetlen olyan ember sem, aki azt mondta volna: ,,Emberek, ne írjunk már ilyet!", amiből az következik elsőre, hogy Orbánt a feleségével együtt falhoz kellene állítani.

Csak olyan ember volt abban a szerkesztőségben, akik összepacsiztak, amikor olvasták a szöveget, és kéjesen elmerengtek a lehetőségen, hogy milyen szép is lenne. Ilyen embereket csak nem enged hatalomra magától a magyar nép.

Békesi László elvtárs szintén a HVG-ben közölt múltkori agymenését (Orbán robbantásokat fog rendezni, csak hogy szükségállapotot vezethessen be) is figyelembe véve nem lehet elmenni a lehetőség mellett, hogy megpróbálkoznak valami forradalmi újítással a választások előtt, alatt vagy után.

Azt pontosan tudják, keserű a szájuk íze is tőle, hogy külföldi gazdáiknak a látszat ellenére nem érdekük, hogy ők kerüljenek hatalomra, mert a képességeikkel tisztában vannak harmincévnyi totális alkalmatlanság után.

A külföldi érdek a Fidesz meggyengítése, hogy éppen csak többsége legyen, vagy kénytelen legyen az LMP-vel vagy a Jobbikkal koalíció­ra lépni. Így a külföldi vállalatok jövedelemszerző képessége ugrásszerűen megnőne, és a Gyurcsány-éra szintjére emelkedhetne, de megmaradna az a stabilitás, ami a Fidesz nélkül nincs meg.

Ebben az esetben abba is reménykedhetnek, hogy sikerül megszabadulni Orbántól, így akadálytalanul haladhatna tovább Közép-Európa gyarmatosítása. De ebből az egész buliból, jól felfogott érdekükben, ki akarják hagyni ezt a bandát, amelynek ez nyilván nem tetszik.

Azt gondolják, hogyha sikerül balhét kirobbantani, akkor néhány halott árán akár, mint ,,közismert humanisták", újra a helytartójelölti lista élére kerülhetnek.

Konrád Györgyöt és a HVG szerkesztőségét ezek alapján és nem a normális emberi erkölcsök alapján kell megítélnünk.

Botond Bálint
A szerző szociológus


forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja

Link


 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: helytartójelölti, szükségállapotot, összekuporgatott, szerkesztőségben, visszavágójaként, hatalomgyakorlás, tudatalattijának, megállapodásokat, sajtófölényüket, önkormányzatban, szerkesztőségét, legtökéletesebb, kibontakoztatni, liberalizmustól, reménykedhetnek, elköteleződések, megpróbálkoznak, jövedelemszerző, liberálisokról, felújításaként, elképzelhetjük, megfoghatatlan, konszolidálódó, megkockáztatni, hülyeségeikkel, jóváhagyásával, tulajdonságait, magyarországán, megbocsáthatók, büntetőjogilag, magyarországon, akadálytalanul, képességeikkel, összepacsiztak, alkalmatlanság, szélsőségesebb, lapomban egyszerűen, normális emberi, magyarországi liberálisokról, újjászületés melankóliája, betegesen szélsőséges, egyetlen mentség, szempontból hálás, liberális párt, adott szavukat, aláírt megállapodásokat, magyar politikai, társadalom teljes, első Fidesz-kormány, oldalak közötti, néhány száz, magyarokat egymástól, BOLSEVIZMUS BERÚGTA AZ AJTÓT, Konrád Györgyöt, Konrád Györgyről, Konrád György, Konrád-féle SZDSZ-es, Amikor Konrád, Nicolae Ceau­sescu, Orbán Viktornak, Lukács György, Békesi László, Botond Bálint, Bayer Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Manchester Cityt csapatát két ...  MIJO BARADA atya lelki napot f...  Sárgarigó  Harmónia......  Posertube  Hóesés  A lélek kulcsa 9. - Biegelbaue...  Hatalmas csatában, mínusz hatr...  Reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Epres  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok!  Maci az ablakban  Png csokor  Facebookon kaptam  Harmónia......  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Png virág  5 éves kisfiú zongorán játszik  Hús sütés  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Betty Boop  Facebookon kaptam  Egy ajándékba kapott zarándokl...  Facebookon kaptam  Boldogság!  Bicepsz  Png nő  Png kutya rózsával  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Mókuska  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Sarah bíboros: Esteledik, a na...  Facebookon kaptam  Mert ők mondták  Valóság  Rózsák kosárban  Facebookon kaptam  Kislány macival  Szèp napot kívánok  Ifjú karmester tehetség - 8 év...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lapozható  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kislány macival  Állomás bejárás  Posertube  Facebookon kaptam  Tavasz lány  Tündér tánc  Sarah bíboros: Esteledik, a na...  Harmónia......  6 éves kislány hegedül  Maci az ágyban  Png nő  Maci szívvel  Facebookon kaptam  Boldogság  Betty Boop  Valóság  Kellemes teázást  6. évközi hét hétfő 02.17  Szemüveges srác  Rágcsáló  Maci az ablakban  Ifjú karmester tehetség - 8 év...  Facebookon kaptam  A mágikus fa története.  Rózsák kosárban  Boldogság!  Ünnepi szentmisék Veszprémben ...  Metzger Zsuzsanna versei  Facebookon kaptam  Király  Png rózsa  Facebookon kaptam  Boldogság!  Png csokor  Mr Coffee  Facebookon kaptam  Szenvedés  Png ablak  Png nő  Életmentő kutya  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Hóvirágok  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Facebookon kaptam  8 éves kislány zongorán játszi...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Hidd el minden szép, a maga mó... 
Bejegyzés Címkék
lapomban egyszerűen, normális emberi, magyarországi liberálisokról, újjászületés melankóliája, betegesen szélsőséges, egyetlen mentség, szempontból hálás, liberális párt, adott szavukat, aláírt megállapodásokat, magyar politikai, társadalom teljes, első Fidesz-kormány, oldalak közötti, néhány száz, magyarokat egymástól, országban olyan, gyűlöletnek élnek, kommunista rendszer, konszolidálódó Kádár-rendszer, kapitalizmust bomlasszák, hetvenes évek, rendszert akarták, összes teljesen, nyugati egyetemeken, kommunizmus bukását, volt szocialista, kommunisták ugyanis, nyolcvanas évekre, saját szélsőségeseikkel, frakcióharcok forgatagában, családjával együtt, legerősebb diktatúrát, káoszba taszítani, ügynök ugyanis, teljes hasonulásra, rendszer látszólagos, lehető legtökéletesebb, vérgőzös uszítás, büntetőjogilag megfoghatatlan, apró elszólás, amerikai támogatású, kommunista nómenklatúra, gyengülő Szovjet­unió, gazemberek maradtak, amerikaiak érdekében, fene nagy, hozzá hasonlók, feledés lesz, forradalmi történelembe, hatalom birtokosai, hatalomgyakorlás módja, egy-két mondatot, egész szerkesztőségben, következik elsőre, feleségével együtt, lehetőség mellett, választások előtt, látszat ellenére, képességeikkel tisztában, külföldi érdek, külföldi vállalatok, esetben abba, egész buliból, helytartójelölti lista, szerző szociológus, helytartójelölti, szükségállapotot, összekuporgatott, szerkesztőségben, visszavágójaként, hatalomgyakorlás, tudatalattijának, megállapodásokat, sajtófölényüket, önkormányzatban, szerkesztőségét, legtökéletesebb, kibontakoztatni, liberalizmustól, reménykedhetnek, elköteleződések, megpróbálkoznak, jövedelemszerző, liberálisokról, felújításaként, elképzelhetjük, megfoghatatlan, konszolidálódó, megkockáztatni, hülyeségeikkel, jóváhagyásával, tulajdonságait, magyarországán, megbocsáthatók, büntetőjogilag, magyarországon, akadálytalanul, képességeikkel, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 3879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 4290
  • e Hónap: 25425
  • e Év: 104644
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.