Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elhunyt Pergel József
  2018-02-21 17:30:09, szerda
 
   
 Elhunyt Pergel József


Életének 70. évében 2017. február 13-án hajnalban volt kollégánk és barátunk, Pergel József gépészmérnök végleg eltávozott sorainkból. T

Felejthetetlen halottunk, volt kollégánk és barátunk hamvait február 20-án kedden 11 órakor az Érdi Temetőben a római katolitikus gyászszertartás szerint helyeztük örök nyugalomra.

Józsi fényes szakmai pályát futott be, vele együtt világszínvonalú fejlesztések részesei lehettünk. Az ország legnagyobb vállalatának egyik meghatározó vezetőjeként kivívta a szakma és valamennyi munkatársai megbecsülését.

Sírjánál Nádasy István, örökös elnökünk mondott búcsúbeszédet.

Halála nagy veszteség mindannyiunk számára.

Mély fájdalommal búcsúzunk tőle!

Nyugodjék békében!Az OMNYE vezetősége nevében Nádasy István elnök búcsúztató beszéde:

Tisztelt Pergel család, kedves Ágnes asszony, tisztelt Gyászoló közösség!

Ezen a februári hajnalon bekövetkezett az, amitől régóta tartottunk, s csak reméltük mégsem fog megtörténni. Jóska elvesztette a több mint tíz éve tartó, kemény, fájdalmakkal és lemondással teli harcát, amelyet szinte zokszó nélkül, csendesen, méltósággal és fegyelmezetten vívott meg, úgy, ahogy egész életében élt.

Jóskát 1972-ben ismertük meg, miután technikumi végzettséggel a budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki diplomát szerzett és a DKV ösztöndíjával a zsebében jelentkezett a Gépészeti Karbantartási Osztályon. Kezdő lépéseit üzemmérnöki feladatok elvégzésével tette meg, majd választhatott a tervező mérnöki és egy karbantartó műhely irányítása között. Ő ezt az utóbbit választotta, s 13 éven keresztül irányította a legösszetettebb tevékenységet végző Géplakatos Műhelyt, főművezetőként. Ebben az időszakban az ott folyó tevékenység szervezettségében, hatékonyságában, műszaki színvonalában jelentősen megerősödött.

Éppen csak villanásszerűen: valamennyi szivattyú tengelytömítésének átállítása mechanikus tömszelencékre, a forgógépes diagnosztikai rendszer bevezetése, a műhely technikai felszereltségének növelése, stb. Mint mindig voltak sikereink és kudarcaink. Visszaemlékezve volt olyan keserves időszak, amikor alig tudtunk megbirkózni meghatározó szivattyúk sorozatos visszatérő hibáival. Felkészültsége, alapossága és rendszerszemlélete segítségével feltárta a hibák gyökereit, melyek üzemi technológiákból eredtek.

Az új karbantartó műhely terveztetésében, az átköltözésben és annak belakásában tevékenyen részt vett, ott folytatva főművezetői feladatainak végrehajtását, mikor is egy váratlan haláleset okán felkértük a Műszaki Ellenőrzési Osztály vezetésére, amit 1986 és 90 között látott el, tovább fejlesztve a diagnosztikai vizsgálatok körét és emelve azok színvonalát. Elsőként alkalmazta az osztály a számítógépet adatok feldolgozására, tárolására.

1990-ben visszakerült a műhelyekhez, de most már a 200 főt számláló Gépészeti Karbantartó Műhelycsoport vezetőjeként. Ebben az időszakban kellett helytállnia a nagyjavítási ciklusidők csökkentési követelményivel-ez a vállalatvezetés elvárása volt-, és az üzemi technológiák nagyfokú fejlődése és változatossága által támasztott igényekkel szemben. Gondolok itt elsősorban az FCC, HDS Ref. 4 üzemekre. Ebben az időszakban többek között, érdemben segítette a nagyjavítási programok számítógéppel támogatott összeállítását és az Üzemfenntartási Irányítási Rendszer bevezetését, működésének elindítását

A magyar olajipar társasággá szervezése, szerintem indokolatlanul, csak és kizárólag mások példájának követése által vezérelve - átmenetileg - megakasztotta a finomítói karbantartás fejlődését. Az akkori szellemi és fizikai állomány bőven meg tudott volna felelni egy a részvénytársaság által támasztott teljesítmény követelményeknek. Megkezdődtek a kényszerű kiszervezések, melyek eredményeként elvesztett a finomító több tucat, a körülményeket, a technológiát jól ismerő szakmunkást.

Egy rövid ideig a gépészeti, építészeti és villamos karbantartók vezetésével bízták meg, majd kényszerűen végre kellett hajtania, ill. megszerveznie a kiszervezéseket. Ebben a legnagyobb falat a Dunafiksz Kft. megalapítása és működtetése volt. Ezt a teljesen új közgazdasági és pénzügyi felkészültséget is igénylő feladatot is kiválóan megoldotta. A Kft sorsát azonban nem Százhalombattán döntötték el. Annak ellenére, hogy a közel 300 fős Kft. zavar nélkül ellátta a karbantartási feladatait, több milliárd nyereséget produkált, áldozatul esett a "csak egy szerviz cég legyen" döntésnek.

Ezt követően visszakerült a finomító kötelékébe, ahol létesítmény felügyeletet látott el. Ekkor történt meg a SAP R3-ra való átállás, az ezzel kommunikálni tudó állapotfelügyeleti rendszer létrehozása. Utolsó egy éves időszakban gazdálkodásprogramozást látott el, majd 2009-ben nyugdíjas lett. Mi feltétlen indokoltnak, ő megtisztelőnek tartotta, hogy elnyerte a MOL Életpálya elismerést.
A GTE Százhalombattai Szervezete munkáját a kezdetektől támogatta, munkájában aktívan részt vett és 9 éven át annak titkári funkcióját látta el.

Nyugdíjba vonulása után tagja lett az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének. Ott sem csupán tag volt, hanem színesítette, gazdagította annak életét. Az általa összeállított kvíz játékokat ötletesen vezette le. Én magam soha sem fogom elfelejteni azt, amikor fanyar humorral tájékoztatott bennünket betegségéről.

Nem vetette meg a kétkezi munkát, két családi házat épített sajátkezüleg, s el tudott végezni minden házkörüli munkát, amolyan ezermester módján.

Érdemeit koránt sem teljességgel összefoglalva elmondhatom, hogy:
• Gondolkodásában a logikus, bizonyítható, rendszerben összetartozó témákat kereste és találta meg, majd ezek alapján szervezte meg a munkákat, s hajtatta azokat végre.
• A feladatok végrehajtásához gondoskodott megfelelő eszközökről, követve a technikai fejlődést.
• A technikai folyamatok mellett lefektette a javítási műveletsorokat, rögzítve a hozzájuk tartozó időszükségletet
• Soha nem feledkezett meg munkatársairól mind a munkakörülmények, mind a szakmai továbbképzés, mind az érdekeik képviselete tekintetében. Nem csak biztatta szakmunkásait a továbbképzésre, hanem szabályozott keretek között oktatta is őket. Ugyanakkor saját magát is képezte. Új munkaköreinek ellátásához tartozó igényeknek megfelelően megtanult angolul, megszerezte a hegesztő szakmérnöki diplomát és a mérnök közgazdász képesítést is.
• több műszaki újítás ötletgazdája, az újítások rendszeres bírálója.
• Minden vonatkozásban a tisztaság, a nyíltság és a nyitottság, a becsületesség, és a korrektség jellemezte, amihez szerénység tű éles memória társult. Nem véletlenül hívták tréfásan családi lexikonnak otthonában.
• Nem véletlenül nem tudok egyetlen olyan esetről sem, melyben őt az elmarasztalásnak akárcsak az árnyéka is vetődött volna.
• Elismertsége egyöntetű és vitathatatlan.

Kedves Jóska szomorúak vagyunk, hogy elmentél, nekünk is fájt, hogy szenvedned kellett köszönjük, hogy ismerhettünk, hogy veled együtt dolgozhattunk. Ígérjük emlékedet megőrizzük.
Nyugodjál Békében!Alex Tamás&Sztankay István: BÚCSÚDAL


Itt állunk mind, úgy hallgatunk.
Mit mondhatnánk? Nincs szavunk.
Szíved nem él, hová lettél?
Egyedül mentél.

Már csak emlék, kedves a kép,
Úgy nevettünk nem oly rég.
Tiéd sok tárgy, velünk maradt,
Itt voltál, igaz.

Most búcsúzunk, most sírhatunk,
Nem ölel (a) két karunk.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.

Megrendülten gondolunk rád,
Nem hisszük el, hogy nincs tovább.
Lehunyt szemed nem látja már:
Mindenütt virág.

Kint alszol majd a hideg télben,
Eszünkbe jutsz néha éjjel.
Nem vagy többé, nincs ilyen más,
Egyetlen voltál.

Itt állunk mind, úgy hallgatunk.
Mit mondhatnánk? Nincs szavunk.
Szíved nem él, hová lettél?
Egyedül mentél.

Már csak emlék, kedves a kép,
Úgy nevettünk nem oly rég.
Tiéd sok tárgy, velünk maradt,
Itt voltál, igaz.

Most búcsúzunk, most sírhatunk,
Nem ölel (a) két karunk.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.

Megrendülten gondolunk rád,
Nem hisszük el, hogy nincs tovább.
Lehunyt szemed nem látja már:
Mindenütt virág.

Kint alszol majd a hideg télben,
Eszünkbe jutsz néha éjjel.
Nem vagy többé, nincs ilyen más,
Egyetlen voltál.

Most búcsúzunk...


 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
Címkék: részvénytársaság, munkakörülmények, követelményeknek, elmarasztalásnak, kiszervezéseket, felkészültséget, végrehajtásához, időszükségletet, gyászszertartás, üzemfenntartási, legösszetettebb, visszaemlékezve, százhalombattai, technológiákból, követelményivel, világszínvonalú, gondolkodásában, villanásszerűen, hatékonyságában, vállalatvezetés, terveztetésében, százhalombattán, összeállítását, munkatársairól, műveletsorokat, változatossága, indokolatlanul, feldolgozására, felejthetetlen, fegyelmezetten, továbbképzésre, megtisztelőnek, tömszelencékre, főművezetőként, felkészültsége, diagnosztikai, római katolitikus, ország legnagyobb, februári hajnalon, több mint, budapesti Műszaki, zsebében jelentkezett, tervező mérnöki, karbantartó műhely, utóbbit választotta, legösszetettebb tevékenységet, forgógépes diagnosztikai, műhely technikai, hibák gyökereit, váratlan haláleset, diagnosztikai vizsgálatok, számítógépet adatok, Elhunyt Pergel József, Pergel József, Érdi Temetőben, Sírjánál Nádasy István, Nádasy István, Tisztelt Pergel, Műszaki Egyetemen, Gépészeti Karbantartási Osztályon, Géplakatos Műhelyt, Műszaki Ellenőrzési Osztály, Gépészeti Karbantartó Műhelycsoport, Üzemfenntartási Irányítási Rendszer, Dunafiksz Kft, Százhalombattai Szervezete, Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének, Kedves Jóska, Nyugodjál Békében, Alex Tamás&Sztankay István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.28. 21:43 Koronavírus - Sürgős forrásokkal segítik a rászorulók élelmiszer-vásárlását...
03.28. 21:33 Koronavírus - Trump három amerikai állam karanténjára készül, New Yorkban e...
03.28. 21:33 Koronavírus - Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
03.28. 21:13 Koronavírus - Franciaországban kétezer fölé emelkedett a halottak száma
03.28. 21:13 Koronavírus - Spanyol kormányfő: a nem létfontosságú ágazatok leállnak két ...
03.28. 21:03 Koronavírus - Nem szervezik meg a honvédelmi táborokat
03.28. 21:03 Koronavírus - Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását
03.28. 20:43 Egy órára lekapcsolták Budapest díszkivilágítását a Föld órája akcióhoz csa...
03.28. 20:43 Koronavírus - A Normafa mellőzését kéri a park igazgatója
03.28. 20:32 Volt egy telitalálatos szelvény az ötös lottón
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi virágok  Posertube  Légy türelmes . . .  A.J. Christian idézet  Facebookon kaptam  Kedves elégedetlenek és hiszti...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Élj úgy........  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes teázást!  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kellemes teázást!  Szép napos tavasz, kedves kike...  Szívemben ott lapul a békesség  Vihogó zebrák  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Szép francia kép  Tulipánok  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Látogatóimnak, szeretettel.......  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Boldog napot mindenkinek !.......  Szép estét  Gondolatok nagyböjt 5. vasárna...  Isten, óvd meg az Emberiséget  Kellemes kávézást......  Facebookon kaptam  Látogatóimnak....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi csokor kalappal  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Te és én........  Világméretű közös ima 03.27  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Tulipánok  Liliomok  Van úgy, hogy  Szép Ernő idézet  Png nő  Nő kalapban a mezőn  Facebookon kaptam  Rózsák kosárban  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi virágok  Szívemben ott lapul a békesség  Keresztút és szentmise Csíksom...  Szép mai napot.........  Tudtad? Ő maga is csodálatos  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép Ernő idézet  Boldog napot mindenkinek !.......  Otthonról végezhető keresztúti...  Nő kalapban a mezőn  Vihogó zebrák  Élj úgy........  Cica lámpával  343-ra nőtt a beazonosított ko...  Png nő  Virág pillangókkal  Keresztút és szentmise Csíksom...  Harmónia......  Posertube  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradjatok otthon.......  Tavaszi csokor kalappal  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldogan ébredek minden reggel  Tavaszi virágok  Szèp estét kedves látogat...  Világméretű közös ima 03.27  Boldogsághoz vezető út  4. nagyböjti hét szombat  Otthonról végezhető keresztúti...  Boldogsághoz vezető út  Gondolatok nagyböjt 5. vasárna...  Facebookon kaptam  Nárciszok  Facebookon kaptam  Tavi rózsa  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  A tavasz a kedvenc évszakom  Kellemes délutánt  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Tudtad? Ő maga is csodálatos  Almaillat  Tavaszi csokor kalappal  4. nagyböjti hét szombat  Látogatóimnak.... 
Bejegyzés Címkék
római katolitikus, ország legnagyobb, februári hajnalon, több mint, budapesti Műszaki, zsebében jelentkezett, tervező mérnöki, karbantartó műhely, utóbbit választotta, legösszetettebb tevékenységet, forgógépes diagnosztikai, műhely technikai, hibák gyökereit, váratlan haláleset, diagnosztikai vizsgálatok, számítógépet adatok, időszakban kellett, nagyjavítási ciklusidők, vállalatvezetés elvárása, üzemi technológiák, időszakban többek, nagyjavítási programok, magyar olajipar, finomítói karbantartás, akkori szellemi, kényszerű kiszervezések, finomító több, rövid ideig, legnagyobb falat, karbantartási feladatait, finomító kötelékébe, ezzel kommunikálni, éves időszakban, kezdetektől támogatta, általa összeállított, kétkezi munkát, technikai fejlődést, javítási műveletsorokat, hozzájuk tartozó, szakmai továbbképzés, érdekeik képviselete, hegesztő szakmérnöki, mérnök közgazdász, újítások rendszeres, korrektség jellemezte, elmarasztalásnak akárcsak, mély bezár, hideg télben, részvénytársaság, munkakörülmények, követelményeknek, elmarasztalásnak, kiszervezéseket, felkészültséget, végrehajtásához, időszükségletet, gyászszertartás, üzemfenntartási, legösszetettebb, visszaemlékezve, százhalombattai, technológiákból, követelményivel, világszínvonalú, gondolkodásában, villanásszerűen, hatékonyságában, vállalatvezetés, terveztetésében, százhalombattán, összeállítását, munkatársairól, műveletsorokat, változatossága, indokolatlanul, feldolgozására, felejthetetlen, fegyelmezetten, továbbképzésre, megtisztelőnek, tömszelencékre, főművezetőként, felkészültsége, diagnosztikai, dolgozhattunk, tevékenységet, választhatott, megbecsülését, átköltözésben, szakmunkásait, színvonalában, búcsúbeszédet, végrehajtását, egyesületének, végzettséggel, becsületesség, gépészmérnöki, tájékoztatott, megakasztotta, vonatkozásban, , ,
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 70 db bejegyzés
Összes: 3911 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 46503
  • e Év: 166316
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.