Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nekünk Magyarország az első
  2018-04-09 22:00:42, hétfő
 
   
 







NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ

MAGYARORSZÁG TEGNAP NAGY GYŐZELMET ARATOTT


GYŐZTÜNK

Sorozatban a harmadik elsöprő Fidesz-győzelem
Abszolút többséget szerzett a Fidesz-KDNP
Baranyai Gábor


Sorsdöntő győzelmet arattunk - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a párt eredményváró központjában Budapesten, a Bálnában. A kormányfő köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek a Fidesz-KDNP sikerében. A kormánypárti politikusok egytől egyig a demokrácia sikerének, egyben a következő Országgyűlés erős legitimációjának nevezték az óriási választási részvételt.

- Sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget teremtettünk, hogy Magyarországot megvédjük - mondta Orbán Viktor a Fidesz budapesti eredményváróján tegnap késő este, miután egyértelművé vált, hogy a kormánypártok újabb, nagyarányú választási győzelmet arattak. A miniszterelnök-pártelnök a Bálna előtt tartott beszédében - amit a tömeg skandálása tört meg - úgy fogalmazott: Magyarország a maga útját járhatja.

Úgy fogalmazott: most kell szerénynek lenni, mert most van mire. Gratulált a választópolgároknak, a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett. Külön köszönetet mondott azoknak, akik újra a Fidesz-KDNP mellett tettek hitet. Köszönetet mondott a külhoni magyaroknak, akik megvédték az anyaországot, s lengyel barátainknak, külön kiemelve Kaczynski elnök személyes látogatását. Külön köszönte az imákat, és elismerését fejezte ki az aktivistáknak és családjuknak, valamint feleségének, Lévai Anikónak.

Úgy zárta szavait: Soli Deo gloria! Majd a tömeggel együtt elénekelte a Kossuth-nótát. A kormányfőt megelőzően Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szintén köszönetet mondott azért, amiért a választópolgárok ilyen nagy arányban vettek részt a szavazáson, és ezzel erős felhatalmazást adtak a kormánynak. A KDNP elnöke megköszönte az imákat és a határon túli magyarok szavazatait, akik azzal, hogy a négy évvel ezelőttinél is nagyobb arányban vettek részt az országgyűlési szavazáson, hitet tettek a magyar nemzet mellett.


Magyarországon zsinórban harmadszor még senkinek nem sikerült országgyűlési választást nyernie





A következő Országgyűlés legitimációja nagyon erős lesz - így értékelte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a magas részvételt tegnap este hét órakor. A politikus a Fidesz eredményváró központjában, Budapesten, a Bálnában úgy fogalmazott: nagyon örülnek annak, hogy ilyen sokan vettek részt a választáson, szerinte ez mutatja, hogy a magyar demokrácia erős, Magyarország polgárai dönteni akarnak a saját jövőjükről, egyben megköszönte mind a választók aktivitását, mind a választások lebonyolításában részt vevők munkáját. Gulyás Gergely jelezte, még arra is jó esély van, hogy a mostani legyen minden idők legmagasabb parlamenti választási részvétele.

A saját választókerülete kapcsán elmondta, hogy a XII. kerületben a választásra jogosultak nyolcvan százaléka szavazott. Értékelése szerint ez közös siker, a magyar demokrácia sikere. A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy voltak ugyan szabálytalanságok a vasárnapi választáson - a Fidesz is sok esetben tett panaszt -, de a választás rendjét befolyásoló körülmény nem volt. A fideszes politikus nem akart találgatásokba bocsátkozni, de szerinte jó esély van arra, hogy a Fidesz abszolút többséget szerez.

Újfent elmondta azt is, hogy minimálisan száz mandátumra számítanak, és minden e feletti képviselői hely megtiszteltetés a kormánypártok részére a választóktól.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője arról beszélt: a magas részvétel megmutatta, hogy az emberek átérezték a választás tétjét, azt, hogy az ország jövőjéről is dönthettek. A kam-
pány szerinte rettentően durva volt az ellenzék részéről, de a Fidesz-KDNP nem hagyta magát.

- Külön öröm, hogy a vidéki Magyarország is felzárkózott a fővároshoz a magas részvételt tekintve - nyilatkozta a Magyar Időknek Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap este, lap-
zártánk előtt. A Medián és a Nézőpont kormánypárti győzelmet mutató exit poll felmérései kapcsán nem akart jóslásokba bocsátkozni, türelemre intett, és Kovács László egykori MSZP-elnök mondását idézte: ,,Nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni!" Németh Szilárd bátrabban nyilatkozott, a Fidesz alelnöke az Echo TV-nek azt mondta, biztos benne, hogy a Fidesz-KDNP-t választotta a polgárok meggyőző többsége.







Arról is beszélt, hogy választókerületében, Csepel-Soroksáron jól sikerült a Fidesz mozgósítása. - A napnál világosabb, hogy Magyarország függetlenségéről volt szó, arról, kikkel kell együtt élnie a magyaroknak, hogyan kell megőrizniük a kultúrájukat - tette hozzá. Szavai szerint az ellenzéket a gyűlölet, az agresszivitás vezérelte, mivel gyakorlatilag az életükért küzdöttek, ezért egymás közt ,,adták-vették" a jelöltségeket.

Németh Szilárd kitért arra is, szerinte a kisebb pártoknak már izgulniuk sem kell, mert a magas részvétel miatt biztosan elvéreztek. ,,A választásnak komoly tétje van, Brüsszel még az idén, 2018-ban tízezer migránst telepítene Magyarországra" - olvasható az Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével készült interjúban, amelyet az Origó hírportál tett közzé tegnap reggel. A kormányfő szerint egy nagy, közös döntést kellett arról hozni, hogy nem engedjük be a bevándorlókat Magyarországra, és megvédjük az országot.

Link








MIÉRT NYERT ENNYIRE A FIDESZ?

A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált - írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás előtti becsléseket, köztük az általam elkövetett előrejelzést is, látható, hogy a pártok támogatottsága nagyjából a várt sávokban mozgott, kivéve a Fideszét, amely jelentősen felülmúlta a várakozásokat. A kormánypárt lényegesen több szavazatot kapott, mint négy évvel ezelőtt, pedig a biztos győzelemhez valószínűleg a korábbi eredmény megismétlése is elegendő lett volna. A rendszerváltás utáni magyar politikában még soha nem nyert egy politikai erő háromszor egymásután, ráadásul ebből a három győzelemből számos tekintetben a mostani tekinthető a Fidesz legnagyobb sikerének.

1. A meglepően magas, 70 százalék körüli választási részvételre kevesen számítottak. Akik egyáltalán el tudták képzelni, biztosra vették, hogy a 2002 után folyamatosan csökkenő részvétel ilyen megugrása az ellenzéknek kedvezhet. Magasnak számító választási részvétel mellett még soha nem nyert a Fidesz parlamenti választást, most ez is bekövetkezett, ráadásul elsöprő mértékben. A mostani eredmény a legitimitás tekintetében tehát erősebbnek nevezhető, mint a 2014-es.

2. Napközben, amikor sorban jöttek a rekordmagas részvételi adatok, két ellentétes magyarázat versengett egymással. Az egyik szerint az ellenzék sikeresen szólíthatta meg a bizonytalan szavazókat, a másik szerint viszont a Fidesz kampánya volt képes - elsősorban vidéken, kistelepüléseken - újabb szavazók bevonzására. Az adatok alapján most már nyilvánvaló, hogy a második történt. Az is kijelenthető, hogy a politikai siker leginkább a Fidesz egyetlen téma köré rendezett, leegyszerűsített, könnyen befogadható és nagy erőkkel terjesztett kampányának köszönhető. Szerepet játszhatott ebben a Fidesz jelentős erőforrás-fölénye is: a központilag irányított pártsajtó - beleértve az állami televíziót és rádiót is - és az elsöprő köztéri jelenlét nagyban segíthette az üzenetek hatékony célba juttatását. Az adatok azt mutatják, hogy elsősorban a kisebb lélekszámú településeken a hagyományos fideszes bázis kibővült újabb szavazókkal, akiket feltehetően az ,,ország megvédésének" a célja és a migránsoktól való félelem vett rá a szavazásra.

3. Az adatok azonban azt is mutatják, hogy 2018-ban két Magyarország létezik. Részben a már korábban is tapasztalt város-vidék törésvonal miatt, de még inkább a politikai preferenciákban. A belföldi szavazók közel 48 százaléka a Fideszt választotta, a többiek az ellenzékre szavaztak. A két világ minden tapasztalat szerint egyre távolabb van egymástól, tájékozódásban és politikai véleményekben is. A Fidesz győzelmének az is a titka, hogy képes 2 milliónál is több embert egy táborban tartani, egy irányba terelni, miközben az ellenzék megosztott, nincsenek közös céljai és képtelen a hatékony együttműködésre. Amíg az ellenzéken belül nem erősödik meg jelentősen egy politikai erő (vagy a Fidesz nem gyengül meg valamiért), ez az alapképlet automatikusan biztosítja a Fidesz kormányzását.

4. Miközben a választási eredmények előzetes becslése nagy nehézségekbe ütközött, nem olyan nehéz előrejelezni, hogy mi fog most történni az ellenzéki oldalon. A kormányváltást kívánó szavazók csalódottságukban bizonyára az ellenzéki pártokat hibáztatják majd a Fidesz újabb ciklusáért, és az ellenzéki pártokba vetett - eddig sem acélos - bizalom jelentősen meggyengülhet. Mindez vezetési válságot és hosszabb köldöknéző periódust eredményezhet. A négy párt mindegyike alapvetően elégedetlen lehet. A Jobbik ugyan a 2014-es adatait megismételte, ráadásul - parlamenti választáson először - a második legerősebb párt lett, de a céljai ennél lényegesen komolyabbak, váltópárti jellegűek voltak. Az MSZP, az LMP és a DK együtt sem érte el a baloldali együttműködés (nem beleértve az LMP-t) 2014-es adatait, előzetes várakozásaikhoz képest mind a hárman rosszabbul szerepeltek. A Jobbik és az MSZP elnöke, valamint az LMP egyik társelnöke a választás estéjén már le is mondott, az ellenzék legalább a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásig minden bizonnyal válságos időszakát fogja élni.

5. A Fidesz jövője ma nehezebben előrejelezhető. Szinte mindenkit meglepetésként ért, amikor 2014 őszén, a sikeresen megvívott parlamenti és önkormányzati választás után váratlanul beszakadt a kormánypárt támogatottsága, és több fontos időközi parlamenti választást is elvesztett a Fidesz. Hasonló helyzet a jövőben sem elképzelhetetlen, de ennek előrejelzése szerintem lehetetlen vállalkozás. Sokkal értelmesebb annak vizsgálata, hogy az újabb politikai siker kiket erősít meg és kikre lehet veszélyes a Fidesz tág értelemben vett politikai vezetésében. Lázár János például Hódmezővásárhelyen ,,comeback kid" lett a mostani választáson, de ma még nem lehet tudni, hogy ez a helyi sikeres revans miképpen érinti az országos politikai szerepét. Rogán Antal ugyan nem indult egyéni mandátumért, de - mint a kommunikáció és a kampány irányítója - minden bizonnyal a győzelem jelentős részeseként menetelhet tovább. A nyilvánosság számára kevésbé látható belső hatalmi harc természetesen nem ér véget a harmadik győzelemmel sem, sőt, valószínűbb, hogy már 2022-re tekintve újabb lendületet vehet. Az egyes szereplők helyezkedése és az erőcsoportok küzdelme mellett a legfontosabb kérdés - kimondva-kimondatlanul - azonban az lesz, hogy maga és a párt számára mit tervez négy év múlva az az ember, aki ma kormányoldalon és ellenzékben is a legfontosabb egyesítő erő: azaz folytatja-e Orbán Viktor?

Török Gábor







Kétharmados Fidesz-KDNP-siker

Link



A nyugati kamuhírgyár-média a magyar választásokról

Link








Egy választás margójára


"Így akarnak társadalmi békét az ellenzéki oldalon! Tegnap választott az ország! 70%! Amig nem hirdettek eredményt minden ellenzéki politikus a demokrácia győzelméről beszélt! Megszületett az eredmény! Már másnap kezdik az uszítást! Lopnak, csalnak, hazudtak mondják! Nem huzhatják ki 4 évig! Ki kell menni az utcára, mondják! Nos én pedig azt mondom, ha nem tudtak érteni a szép szóból, lásd választási eredmény, akkor majd értenek a jogi elégtételből!
Fel kell jelenteni minden aljas, hazug gazemberséget, elkövetőt. Egyszer és mindenkorra meg kell értetni velük! Elég volt! Elég volt abból, hogy minden gyalázatot el kell viselni! Hogy minden további nélkül akasztással fenyegetőzzenek! Minden kijelentésükért felelniük kell, ahogy az egy demokráciában természetes. Ha alaptalanul vádol, nem tudja bizonyítani az állítását, kerüljön biróság elé! És ha bűnös kapja meg a méltó büntetését!

Szoktam néha kommentelgetni a 24.hu oldalon, ami ott van az maga a borzalom! Legalább minden ötödik hozzászólás: akasszuk fel!, kosárba a fejét!, Dunába az összes Fideszest, kővel a nyakában! Undorító! És ezek acsarkodnak a legjobban, hogy diktatúra van és terror!

Békésen ünnepelünk, sajnos az ellenzék megint félre beszél és magyarázkodik. Valóban elég ebből az ellenzéki politizálásból, hiszen normális ellenzékkel együtt sokkal könnyebb lenne a problémákat megoldani."













 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: lebonyolításában, legitimációjának, leegyszerűsített, blogbejegyzésben, választókerülete, választópolgárok, elképzelhetetlen, kistelepüléseken, függetlenségéről, eredményváróján, várakozásaikhoz, fenyegetőzzenek, együttműködésre, preferenciákban, kijelentésükért, frakcióvezetője, megtiszteltetés, előrejelezhető, támogatottsága, kormányváltást, meglepetésként, felhatalmazást, miniszterelnök, politizálásból, magyarországra, kormányoldalon, tájékozódásban, magyarországot, rendszerváltás, találgatásokba, kommentelgetni, kormányszóvivő, magyarországon, választásokról, jelöltségeket, önkormányzati, harmadik elsöprő, párt eredményváró, kormányfő köszönetet, kormánypárti politikusok, demokrácia sikerének, következő Országgyűlés, óriási választási, kormánypártok újabb, tömeg skandálása, maga útját, magas részvétel, külhoni magyaroknak, tömeggel együtt, kormányfőt megelőzően, választópolgárok ilyen, határon túli, Nekünk Magyarország, NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ, MAGYARORSZÁG TEGNAP, NAGY GYŐZELMET ARATOTT, Baranyai Gábor, Orbán Viktor, Lévai Anikónak, Soli Deo, Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Halász János, Magyar Időknek Kovács Zoltán, Kovács László, Németh Szilárd, Echo TV-nek, MIÉRT NYERT ENNYIRE FIDESZ, Lázár János, Rogán Antal, Török Gábor, Kétharmados Fidesz–,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mai hangulatom  Kellemes kávézást  Esti rózsafüzér imádkozás Csab...  Facebookon kaptam  Ez a szeretet: Jézus Krisztus  Png gombák  Facebookon kaptam  Velem vándorol...  Csak egy Miatyánkot mondjunk e...  Facebookon kaptam Annuska bará...  Izületi gyulladásra : csalán  Csendes kis kápolnában térdre ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az Úr angyala...  A fenyőszirup gyógyhatásairól  Sodor a sorsunk . . .  Facebookon kaptam  Szepes Máriától idézek  Facebookon kaptam  Brassói aprópecsenye  Első Dáliánk, utolsó virága  Őszi png  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Fodor András - Hiányzol  Női szentekre emlékezés a szen...  Templomunkban 2020.10.20. Ünne...  Facebookon kaptam  Csak egy Miatyánkot mondjunk e...  Az Úr angyala...  Szepes Máriától idézek  Szepes Máriától idézek  A paradicsom gyógyhatásai  Facebookon kaptam  Engedd meg magadnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lufi  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Chilében felgyújtottak két tem...  Facebookon kaptam  2020. szeptember 20. Ars Sacra...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes kis kápolnában térdre ...  85 éves, és ragaszkodik ahhoz,...  Természetes antibiotikumok  Első Dáliánk, utolsó virága  Facebookon kaptam  Első Dáliánk, utolsó virága  2032 fővel emelkedett a beazon...  A szeretet....  A szeretet....  Ady Endre - Én, szegény magam  Csak egy Miatyánkot mondjunk e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pápává választják Karol Wojtyl...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2020. szeptember 20. Ars Sacra...  Velem vándorol...  A fenyőszirup gyógyhatásairól  Mai harmónia kártyám  52. Nemzetközi Eucharisztikus ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Madárkák ringó ágakon  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  A csoda, mikor az ég a földdel...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa  A szeretet....  Brocken-hegyi kísértet (ködkís...  Egy nő, aki nem fél önmaga len...  Png gombák  A harmadik napon....  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó reggelt!  Iskolai értékelések  Izületi gyulladásra : csalán  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly!  Ady Endre - Én, szegény magam  Francesco Petrarca, a szerelem...  Facebookon kaptam  Dr. Papp Lajos nagy erejű besz...  Mai harmónia kártyám  Ősz Hollókőn  Nincs a világon...  Jó reggelt szép napot  A szeretet....  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
harmadik elsöprő, párt eredményváró, kormányfő köszönetet, kormánypárti politikusok, demokrácia sikerének, következő Országgyűlés, óriási választási, kormánypártok újabb, tömeg skandálása, maga útját, magas részvétel, külhoni magyaroknak, tömeggel együtt, kormányfőt megelőzően, választópolgárok ilyen, határon túli, négy évvel, országgyűlési szavazáson, magyar nemzet, magas részvételt, magyar demokrácia, saját jövőjükről, választók aktivitását, választások lebonyolításában, mostani legyen, saját választókerülete, választásra jogosultak, sajtótájékoztatón arról, vasárnapi választáson, választás rendjét, fideszes politikus, kormánypártok részére, emberek átérezték, választás tétjét, ország jövőjéről, ellenzék részéről, vidéki Magyarország, polgárok meggyőző, napnál világosabb, kultúrájukat &#8211, agresszivitás vezérelte, életükért küzdöttek, kisebb pártoknak, választásnak komoly, kormányfő szerint, bevándorlókat Magyarországra, politikai számítás, 2018-as választást, választás előtti, általam elkövetett, pártok támogatottsága, várt sávokban, kormánypárt lényegesen, biztos győzelemhez, korábbi eredmény, rendszerváltás utáni, három győzelemből, mostani tekinthető, meglepően magas, 2002 után, ellenzéknek kedvezhet, mostani eredmény, legitimitás tekintetében, rekordmagas részvételi, egyik szerint, ellenzék sikeresen, bizonytalan szavazókat, másik szerint, adatok alapján, második történt, politikai siker, központilag irányított, állami televíziót, elsöprő köztéri, üzenetek hatékony, kisebb lélekszámú, hagyományos fideszes, migránsoktól való, adatok azonban, politikai preferenciákban, belföldi szavazók, ellenzékre szavaztak, táborban tartani, irányba terelni, ellenzék megosztott, hatékony együttműködésre, ellenzéken belül, alapképlet automatikusan, választási eredmények, ellenzéki oldalon, kormányváltást kívánó, ellenzéki pártokat, ellenzéki pártokba, négy párt, 2014-es adatait, második legerősebb, céljai ennél, baloldali együttműködés, hárman rosszabbul, választás estéjén, ellenzék legalább, , ,
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 228 db bejegyzés
Összes: 3965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1245
  • e Hét: 13273
  • e Hónap: 41464
  • e Év: 542148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.