Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Trianon: a nemzetvesztő liberális politika mementója
  2018-06-04 21:30:27, hétfő
 
   
 

TRIANON: A NEMZETVESZTŐ LIBERÁLIS POLITIKA MEMENTÓJA


Hívjuk csak be az oláhot, hiszen olcsóbban dolgozik, mint a magyar! - mondta az erdélyi magyar nemes kétszáz éve. Ne kelljen magyarul tanulnia a befogadott oláhoknak! - mondta százötven éve a liberális magyar politikus. Napra pontosan kilencvennyolc éve ebből lett Trianon. A történelem ismételné önmagát: napjaink zombi-liberálisai szerint be kéne fogadnunk az olcsó afrikai-ázsiai munkaerőt, hátha ők is kiszakítanak majd néhány megyét maguknak száz év múlva. Szerintük Trianon amúgy sem tragédia. Szerintünk viszont az. De van rá gyógyír!


Akármilyen szép az idő, ma gyászolunk. Kilencvennyolc esztendeje ezen a napon, június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 32 perckor írta alá a Versailles melletti Nagy-Trianon kastélyban Benárd Ágoston küldöttségvezető és Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ azt a papírfecnit, amely szétzúzta, darabjaira szaggatta a történelmi Magyarországot. Hazánk kétharmad része és az ott élő több millió magyar idegen, ellenséges műállamok uralma alá került. E műállamok hálálkodás helyett a mai napig gyűlölnek minket, és az ajándékba kapott területeken élő őshonos magyarság eltüntetésén, beolvasztásán dolgoznak. Trianon a Nyugat legalávalóbb bűne volt, amit ellenünk elkövetett, pedig bűneik lajstroma igencsak hosszú. Ez nem vélemény, hanem szikár tény.

,,Trianonozásaink" alkalmával a köztünk élő, bárgyú liberális ismerőseink rendre nekünk szegezik: ,,Ez sérelmi politizálás!". Mire a válaszunk: a magyarok java rend- és igazságszerető fajta, és szereti magát időről-időre emlékeztetni arra, kitől mit kapott. Leltárat készítünk. Hogy majd valamikor, ha eljön az ideje, kamatostul visszaadjuk a kölcsönt. S ha netán nem jönne el ez az idő? Nos, a szándékunk legalább megvolt rá. Úgyhogy csak nyugodtan ,,sérelmi politizáljon" ezen a szomorú napon (is) minden magyar, nyugodtan vegyük kézbe ma is kedvenc szerzőinket - ki-ki vérmérséklete szerint Juhász Gyulát, József Attilát, Wass Albertet, Tamási Áront vagy Tormay Cécilet -, és segítségükkel elevenítsük föl azt a fájdalmat, amelyet tágabb családunknak: a magyar nemzetnek okozott és okoz ma is Trianon. Mikor ezzel rendesen megvolnánk, akkor akár abba is hagyhatjuk aznapra a ,,sérelmi politizálást", de természetesen nem azért, hogy ezzel az esetleg a közelünkben tartózkodó, felháborodottan kaffogó liberális ismerősünknek a kedvére tegyünk. Eszünkben sincs a kedvére tenni. Már csak szellemi elődei okán sem.

Június 4-e a gyáva, megalkuvó, önfeladó és nemzetvesztő liberális politika totális csődjének is a mementója.

Trianonhoz nemcsak a Nyugat aljassága kellett, hanem például azoknak a magyar földbirtokosoknak a pénzéhsége is, akik inkább a ,,Regátból" hívtak oláhokat erdélyi földjeikre, mert olcsóbban dolgoztak mint a magyarok. Nagyobb hasznot termeltek nekik... S a behívottak jöttek, s hozták a pereputtyot, az ismerősöket. Trianon bűne azoknak a liberális politikusainknak a lelkén is szárad, akik elszabotálták a Magyar Királyságba befogadott több millió szláv és oláh migráns asszimilálását. (Akkori hiperliberális oktatáspolitikánkra jellemző: a nemzetiségi iskolákban az 1907-es Lex Apponyiig még a magyar nyelvet sem kellett kötelezően tanítani!) E migránsokról ma már tudjuk, valójában honfoglalók voltak: nagy tömegben idejöttek, elszaporodtak, és a kedvező alkalmat kivárva, külső hatalmak segítségével elszakadtak. Pontosan ugyanez a liberális őrület az, amely napjainkban az afrikai, ázsiai gazdasági migránsok befogadását követeli... Mert a zombi-liberálisnak halvány segédfogalma sincs a történelemről, így okulni sem tud belőle. Vagy ha valamelyest ismeri, akkor olyan lelkesen üdvözli Trianont, mint a leépülőfélben lévő Vágó István.

A legújabb liberális őrület: tiltakozni a kormány népesedési politikája ellen. Orbánék ugyanis - még kimondani is szörnyű - azt szeretnék, hogy ne haljon ki a magyarság (a családonkénti átlag 1,5 gyermek oda vezet), s ezzel ne idézzünk elő egy újabb Trianont. Liberálisainknak ez nem tetszik. Hát elkezdték verni a tamtamot.

Az egyik liberális szerint nem az a baj, hogy fogyunk, hanem hogy buták vagyunk, a másik szerint nem kár értünk, a harmadik szerint pedig nem szabadna ,,nyomasztani" a nőket a szüléssel... Liberálisainkat kilencvennyolc éve és most sem érdekli, ha elfogy a magyar és Trianon lesz belőle. Őket nem érdekli nemzet, haza. Vagy bármi, amiben lélek van.

Ez is Trianon leckéje: többé nem szabad a kormányrúd közelébe engedni a gyávákat, a ,,Merjünk kicsik lenni!" hirdetőit, 2004. december 5-e nemzetárulóit. Azokat sem, akik nemzet helyett a nemzetköziségről, világpolgárságról delirálnak. Akik a magyart lenézik, miközben minden idegent szépnek, egzotikusnak látnak. És akik jutalomfalatkákért bármely idegen hatalomnak kiszolgáltatják a hazánkat. Az se baj, ha nemcsak a kormányrúd közelébe nem kerülnek többé, de saját tanácsukat megfogadva elhúznak Londonba mosogatni, hiszen ott szerintük úgyis olyan csodás...

Mi pedig - akiknek Vörösmarty Szózata az alap, és akik nem akarunk idegen földön élni - kapaszkodjunk össze (Nemzeti Összetartozás Napja), és népesítsük be újra a Kárpát-medencét, a magyarok hazáját! Ez a gyógyír Trianonra! 2002 áprilisában az volt a jelszó: ,,Mindenki hozzon magával még egy embert!" Ma pedig ez legyen: ,,Mindenki neveljen föl még több magyart!"


LinkVarjú Zoltán: TRIANON BŰNÉBEN FOGANT!


A nem szabad, nem azt jelenti,
hogy nem lehet.
..és végképp sem jelentheti azt,
hogy nem kell!
Akkor is, ha nincs rá felelet,
erről mindég és felemelt fejjel,
egyenes gerinccel,
beszélni kell!
Annak legyen ez a szégyene,
aki megcsúfolta a Nemzetet,
az járjon lesütött szemmel,
akinek a kezéhez tapad,
ezrek kiontott vére!
Annak legyen vezeklése mindörökre,
aki mindezt tette, és ezért felel!
A Jó Isten verje érte,
s a lelkében meggyötörve
ébressze rá szégyenére!
Emlékezzetek...
Soha, semmit se feledjetek!
Higgyetek az Úrban és ébredjetek,
mert Ő is hisz, Tibennetek.
Egy egész Nemzet szenvedése,
Trianonnak átkos bűne,
igazságért kiált!
Nincs is arra szó, ami elmondaná,
amit elszakított Nemzetünk,
azóta kiállt.

Maroknyi Székely, keményebb
vagy, mint a szikla!
S porlik az a kő a marokban,
jól összeszorítva.
Te Felvidéki Magyar a fejed,
büszkén tartsd magasba,
emlékezvén, az egyik
legnagyobb Magyarra...
Megőrzi nékünk, hozzá hűen Kassa!
Kárpátok bércein, lengjen lobogója!
A Kárpátok alján, áll még Zrínyi Ilona,
zord időt kiálló, erős büszke vára!
Munkácson dacolva
a nyárral és a téllel
a szikrázó napsütéssel,
jeges hideg öleléssel
Magyar földön, magyar földet,
mindörökre visszavárva!
A Délvidéken járva
a terhes magányban,
szavak nélkül,
gondolatban emlékezem.
Nem! Nem! Soha!
Én nem feledhetem...,
hogy Magyar földre születhettem.
Verjen meg a sors keze
és sújtson Isten haragja,
ha elfeledem,
édes szerető egy Hazámat,
s szeretett Nemzetem
Nem! ...ezt Én soha, nem tehetem!
...mert az lenne a Nemzet
koporsójára vetett utolsó hant,
amely Trianon bűnében fogant!

Nem hagyhatom hát
szó nélkül cinkosan,
sem gyáván megalkuvóan,
vagy telve félelemmel.
Nem!
Én minden reggel,
minden nappal és minden éjjel,
Reátok emlékezem...
és hiszem,
hogy eljön az Igazság!
S elnyeri majd büntetését,
minden gazság!
Nem kell többé, senkinek sem félni!
Szülőföldjén Magyarul beszélni!
Az Őseik jussát kérni!
Ahová megszületsz,
ott tisztességben élni!
Bealkonyulván, s hogyha kell,
büszkén halni,
mindazt akarni,
ami téged megillet!
Ami nem lehet más,
csak egy szégyen nélküli,
IGAZ MAGYARHOZ ÉS
EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLET !

Paks, 2016. február. 9
TRIANON, 1920 június 04. Nemzeti Gyász és Összetartozás


Magyarországgal aláíratott ,,béke" következményeként:

Területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre,
Népessége 18.2 millióról 7.6 millióra csökkent.
Magyarország területének 67% - át, népességének 42% - át vesztette el.

Magyarország területe kisebb lett, mint a trianoni Romániához csatolt magyar területek nagysága, 102 ezer négyzetkilométer! Az antant nagyvonalú ígérgetései alapján: a Bánátot Szerbiának és Romániának is odaígérték.

Az egyik ilyen (volt bőven) ,,szerződésben" (1916.augusztus 17, Bukarest) például: Bukovinát, Dobrudzsát, Erdélyt, Tiszántúlt Debrecenig, beleértve Orosházát, Szegedet is Romániának ígérték!
A határ megállapítás végeredménye: 3.3 millió magyar elcsatolása! Erre hívta fel a figyelmet Teleki Pál, az általa készített ,,vörös térképpel".

A Csallóköz esete volt az egyedüli, ahol felmerült francia tiltakozás mellett) az újratárgyalás, azonban eredménytelenül végződött, Benes csehszlovák külügyminiszter fellépése miatt. Az etnikai területeken túlterjeszkedő idegen katonai megszállás, majd a korábbi magyar közigazgatás és oktatási intézmények megszüntetése több százezer kb. 426.000 magyar embert kényszerített menekülésre az ,,új Magyarország" - ra. Közülük: 222 ezren Romániából, 144 ezren Csehszlovákiából, 55 ezren a délszláv területekről.

A ,,békerendszer" nem tudta az egyneműsítés, a homogenitás elvét érvényesíteni a ,,nemzetállamok" létrehozatalakor. A ,,nemzetállami" törekvések - napjainkban is - ostora, a határokon belül élő etnikumokon csattant (csattan).

Az 1914-től 1918-ig tartó első Világháborút lezáró ,,békeszerződések" törvényesítették a győztesek akaratát, a legyőzöttek kárára!!!


Ki, mit tud Trianonról?

Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: küldöttségvezető, létrehozatalakor, politikusainknak, csehszlovákiából, négyzetkilométer, törvényesítették, nemzetköziségről, liberálisainknak, magyarországgal, liberálisainkat, eredménytelenül, külügyminiszter, békeszerződések, trianonozásaink, felháborodottan, kiszolgáltatják, kilencvennyolc, hiperliberális, igazságszerető, magyarországot, asszimilálását, túlterjeszkedő, beolvasztásán, tisztességben, újratárgyalás, összetartozás, bealkonyulván, kényszerített, megszüntetése, történelemről, nemzetállamok, segítségükkel, elszabotálták, kapaszkodjunk, természetesen, nemzetárulóit, erdélyi magyar, befogadott oláhoknak, liberális magyar, történelem ismételné, olcsó afrikai-ázsiai, történelmi Magyarországot, ajándékba kapott, magyarok java, szándékunk legalább, szomorú napon, magyar nemzetnek, közelünkben tartózkodó, kedvére tegyünk, kedvére tenni, magyar földbirtokosoknak, behívottak jöttek, NEMZETVESZTŐ LIBERÁLIS POLITIKA MEMENTÓJA, Szerintük Trianon, Benárd Ágoston, Drasche-Lázár Alfréd, Juhász Gyulát, József Attilát, Wass Albertet, Tamási Áront, Tormay Cécilet, Magyar Királyságba, Vágó István, Vörösmarty Szózata, Nemzeti Összetartozás Napja, Varjú Zoltán, TRIANON BŰNÉBEN FOGANT, Maroknyi Székely, Felvidéki Magyar, Zrínyi Ilona, Szülőföldjén Magyarul, IGAZ MAGYARHOZ ÉS, EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLET, Nemzeti Gyász, Bánátot Szerbiának, Tiszántúlt Debrecenig, Teleki Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.22. 08:41 BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén
01.22. 08:41 ITM: folytatódik a beszállítófejlesztési program
01.22. 08:31 Australian Open - Babos és Fucsovics kikapott a vegyes páros második fordul...
01.22. 08:20 Tuzson: egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány
01.22. 07:41 Devizapiac - Vegyesen alakult a forintárfolyam
01.22. 07:04 Ma van a magyar kultúra napja
01.21. 23:03 Az indianai Notre Dame egyetem letakarja a Kolumbusz Kristófot ábrázoló fal...
01.21. 22:33 Férfi kézilabda-vb - A dánok legyőzték Egyiptomot és elődöntősök
01.21. 22:03 Hosszabb ideig tart, mire helyreállítják Rákoson a felsővezetéket
01.21. 22:03 Férfi röplabda MK - Előnyben a Pénzügyőr az elődöntőben
Tudjátok ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
még több kérdés
Blog Címkék
ccCcc  Szép kora estét!  Sárga rózsa csokor  ooOoo  Kellemes délutáni kávézást  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ferenc Pápa: A teremtót atyána...  xD  Facebookon kaptam  Zuhany alatt  Facebookon kaptam  Kellemes, szép délutánt!  Legyen szép téli estéd!  Rózsaszín rózsa  Kellemes, szép napot!  Heraldika  Virágos kép madárral  Karnevál  Lone Wolf & Cub Saga (1970 - 1...  Szép napot  Szép estét, jó éjt!  Viccek  Kellemes, szép napot!  Tűzzel-vassal (1999)  Kirándulás lovaskocsival a hav...  Panda maci  Az Orioni száműzetés - Rahma 1...  Módosítás - Bővítés - Az unive...  Facebookon kaptam  Krízis  Karnevál  Szellemi hierarchiák  DoomPowerMetal - Doom VFR Soun...  ooOoo  Png nő  Krízis  Jó reggelt , szép napot  Ferenc Pápa: A teremtót atyána...  Mókus és asütőtök  Facebookon kaptam  Zuhany alatt  Kellemes délutánt!  Jó reggelt , szép napot  A földi rendszer működése  Jó reggelt  Szép látvány a hóesés  Facebookon kaptam  Cserveni Gábor: Esti ima  1. évközi hét csütörtök 01.17  ooOoo  Az ember mint a teremtő [...]  Gyönyörű orchidea  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az esti mesének vége, jó éjt, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyúttal fölkél valahol  Kellemes, szép délutánt!  Angyal gyertyával  Az egyszeri-kétszeri fánk  ooOoo  Szép téli napot!  Kellemes, szép délutánt!  Jégkunyhó  Png nő  Szép látvány a hóesés  Csöröge fánk  ooOoo  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tűzzel-vassal (1999)  Üdvözlet -  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyúttal fölkél valahol  Facebookon kaptam  Pihiző kutyus  Kellemes délutánt!  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kivárás......  Jó reggelt, szép napot kívánok...  Az ember mint a teremtő [...]  Mókus ebédel ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Viccek  ooOoo  Azért imádkozom  Png virág  Mai harmónia kártyám  ccOcc  Szép látvány a hóesés  Kellemes, szép napot!  ccCcc 
Bejegyzés Címkék
erdélyi magyar, befogadott oláhoknak, liberális magyar, történelem ismételné, olcsó afrikai-ázsiai, történelmi Magyarországot, ajándékba kapott, magyarok java, szándékunk legalább, szomorú napon, magyar nemzetnek, közelünkben tartózkodó, kedvére tegyünk, kedvére tenni, magyar földbirtokosoknak, behívottak jöttek, liberális politikusainknak, nemzetiségi iskolákban, magyar nyelvet, kedvező alkalmat, liberális őrület, leépülőfélben lévő, legújabb liberális, kormány népesedési, családonkénti átlag, újabb Trianont, egyik liberális, másik szerint, harmadik szerint, kormányrúd közelébe, magyart lenézik, magyarok hazáját, gyógyír Trianonra, járjon lesütött, kezéhez tapad, lelkében meggyötörve, egész Nemzet, szikrázó napsütéssel, terhes magányban, sors keze, szégyen nélküli, trianoni Romániához, antant nagyvonalú, határ megállapítás, figyelmet Teleki, általa készített, etnikai területeken, korábbi magyar, délszláv területekről, homogenitás elvét, határokon belül, 1914-től 1918-ig, győztesek akaratát, legyőzöttek kárára, küldöttségvezető, létrehozatalakor, politikusainknak, csehszlovákiából, négyzetkilométer, törvényesítették, nemzetköziségről, liberálisainknak, magyarországgal, liberálisainkat, eredménytelenül, külügyminiszter, békeszerződések, trianonozásaink, felháborodottan, kiszolgáltatják, kilencvennyolc, hiperliberális, igazságszerető, magyarországot, asszimilálását, túlterjeszkedő, beolvasztásán, tisztességben, újratárgyalás, összetartozás, bealkonyulván, kényszerített, megszüntetése, történelemről, nemzetállamok, segítségükkel, elszabotálták, kapaszkodjunk, természetesen, nemzetárulóit, családonkénti, ismerősünknek, vérmérséklete, érvényesíteni, összeszorítva, leépülőfélben, elszaporodtak, születhettem, , ,
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3786 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 3005
  • e Hónap: 22926
  • e Év: 22926
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.