Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pio atya próféciája Magyarországról
  2018-09-23 20:00:01, vasárnap
 
   
 PIO ATYA PRÓFÉCIÁJA MAGYARORSZÁRÓL


50 éve hunyt el Pio atya (Francesco Forgione, Pietrelcina 1887. május 25. - San Giovanni Rotondo, 1968. szeptember 23.)


"MAGYARRSZÁG OLYAN KALITKA, MELYBŐL EGYSZER GYÖNYÖRŰ MADÁR FOG KISZÁLLNI"
/Írta: Pio atya/,,Magyarország olyan kalitka, melyből egyszer gyönyörű madár fog kiszállni"
"Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"Ezeket a szavakat mondta a híres Pio atya. De ki is volt ő valójában? Valóban hihetünk a szavainak?

Pio atya az olaszországi San Giovanni Rotondo kapucinus kolostorában élt és halt meg (1887-1968). Neve immár fogalommá vált a katolikus hívők többsége számára, története a 20. század misztikájának önálló fejezete. A karizmatikus pap számos szenvedése után a fizikai parajelenségek legritkább és fizikailag legérthetetlenebb jelenségét, a levitációt is megélte. Híres lett arról is, hogy a gyóntatószékben nála nem kell gyónni. Tisztánlátásával (vagy medialitásával) tudta ugyanis, hogy milyen problémái vannak a gyónóknak. Fotósok hiába próbálkoztak azzal, hogy szemben vele, háta mögött, vagy rejtekhelyről pillanatfelvételt készítsenek róla, a filmek exponálatlanok maradtak.

A sápadt és beesett arcú novícius napokig megvolt táplálék nélkül. Elegendő volt számára a szentáldozás. Ha a szent engedelmesség nevében evésre szólítják fel, kiadja magából az ételt. Venafróban 21 napig csupán az Eucharisztiából táplálkozik.

Egy alkalommal a novíciusmester nem engedte a szentáldozáshoz. Ebbe majdnem belehalt. Az eltiltást nem ismételték meg többé.

Egy év leteltével Padre Pió apja, látván fia sápadtságát és szemei alatt keletkezett sötét karikákat, haza akarta vinni, de ezt a vezető atya kereken elutasította. Kis idő múlva a novícius egészsége, amelyet a közösségi szabályok már kevésbé veszélyeztettek, annyira helyreállt, hogy szülei megnyugodtak.

Egy szép napon a vezető atya így szólt Padre Pió anyjához: Donna Giuseppa, a fia nagyon jámbor, nem találunk benne hibát!

Az egyetlen kényes pontot, a váratlan lázrohamokkal járó, bizonytalan egészsége jelentette. Ilyenkor a kolostor lázmérői rendszerint szétpattantak. A betegápoló atyának akkor az a jó gondolata támadt, hogy fürdőhőmérőket használjon a lázmérésnél. De mekkora volt a megdöbbenése, mikor egy nap a higanyszál 48 fokra szökött fel!

Voltak lázrohamai és éjszakai csatái. Padre Pióval szomszédos szobában lakni bizony nem volt könnyű. Először azt hitték, hogy ő maga idézi elő a pokoli zsivajt. Pio egyik éjjel zajt hallott. Kihajolt az ablakon, hogy megnézze, mi is történt. Egy óriási fekete kutyát pillantott meg a szomszéd ablak párkányán, amely "olyan véres" szemeket meresztett rá, hogy a szegény testvér üvölteni kezdett és csaknem elájult rémültében.

A szörny átugrott a szomszéd tetőre és eltűnt. A dolognak híre ment, mert Pio a naivságában az egész környéken kérdezősködött a félelmetes kutya felől.

Pio lelki atyja ezekből az éjszakai viadalokból vonta le az egyszerű következtetést, hogy a fiatal novícius nagy dolgokra lett kiválasztva. Pio őrangyala és egyéb angyalok továbbra is kiemelkedően nagy szerepet játszottak életében.

Olykor, amikor cellájába visszatért, fenekestől felforgatva találta azt. A könyvek a földön, a tintatartó széttörve, az ágyon rendetlenség. Mindenfelől utálatos szörnyek tűntek fel előtte, mihelyt megpróbált valamit pihenni. Reggelenként gyakran láttak rajta sebeket és kék foltokat szemei körül.

Egészségi állapota miatt felettesei szerzetesi fogadalmának letétele után hazaküldték szülőföldjére, hogy ott erőre kapjon.

Rendkívüli esetei miatt a fiatal novícius gyakran változtatta tartózkodási helyét, így elkerült Piannisiba, Morcone Venafroba, Serra Capriolába, Monte Fuscoba. A beneventoi dómban szentelték pappá, 1910 május 10-én. Életének álma így megvalósult.

Előfordult, hogy addig imádkozott, míg a többiek elfeledkeztek róla, és rázárták a templomot, de ez sem zavarta. Volt, hogy a sekrestyés fejét vesztve rohant az espereshez: "Jöjjön gyorsan, Padre Pió meghalt". Az esperes a kőpadlóra rogyva találta, mozdulatlanul, önkívületben. Miután a szent engedelmesség nevében a figyelmeztetést megkapta, fölegyenesedett és kinyitotta szemeit. Az esperes így jobbnak látta, ha odaadja neki a templomkulcsot. Ettől kezdve Padre Pio igyekezett észrevétlenül a templomban maradni.

Más alkalommal Don Salvatore, Pio atya felettese felnyitván egy Pio atyával kapcsolatos levelet, a szöveg helyén egy nagy tölcsér alakú tintafoltot talált. Ekkor szent haragtól elragadva az esperes felkapta a szenteltvíz-hintőt és alaposan meghintette vele a foltos papírt. A folt azonnal eltűnt.

Amikor ilyen esetei kitudódtak, Padre Pio mindent megtett, hogy kikerülje a kíváncsiskodókat. Mint Szent Ferenc, ő is szüleinek farmja mögött, saját kezűleg épített egy remetelak-félét, ahol a nyári napok mély csendjében csak Isten dolgaival törődött. Anyja csak az étkezésekhez hívta, amelyeket gyorsan elintézett.

1915 szeptember 20.-án Donna Giuseppina átvágott a szőlőskerten és kiáltozni kezdett Pio után. Fia kijött a kunyhóból és közben hevesen lóbálta kezeit, mintha megégette volna azokat. A jókedvű Giuseppina nevetni kezdett:

- Mi van veled Pio? Azt hinné az ember, hogy gitározol!

- Semmi baj, kis szúró fájdalmak, nincs jelentőségük.

Pio atya akkor kapta meg a még láthatatlan stigmákat... A fájdalom később olyan mértékű volt, hogy az esperes jónak látta, hogy felmentse őt a misemondás alól. Padre Pio azonban a világ minden kincséért sem hagyta volna el a misézést.

Pio atyát igen sokan szerették és tisztelték, hiszen mindenkivel csak jót tett, mégis voltak ellenségei és rosszakarói is, bár soha senkinek sem ártott. Ne csodálkozzunk rajta, hiszen Jézus Krisztusnak is voltak ellenségei; gyűlölték és keresztre feszítették, noha életének minden megnyilatkozása a jóság és a szeretet volt.

Három istengyűlölő az atya meggyilkolására készült. El is utaztak hozzá. Az egyik már Pio atya tekintetétől megtért. A másikat az atya lenyűgöző egyénisége térdre kényszeríttette. Az atya bizonyára imádkozott vagy szenvedett is értük. A harmadik azonban gúnyolta a másik kettőt, hogy nem férfiak, hanem gyávák, mint a nyúl. Pisztollyal a zsebében Pio atyához ment és alkalmas pillanatra várt. Közben hallotta és látta, hogyan panaszolják neki az emberek fájdalmaikat. Közöttük volt egy anya is, aki születésétől fogva vak és süketnéma leánykáját tartotta. Amikor az atya megjelent, minden oldalról körülvették és előadták neki kéréseiket. Az anya hirtelen szívet tépő sírásra fakadt: ,,Atyám, könyörögj a jó Istenhez az én szegény süketnéma és vak gyermekem gyógyulásáért!" Pio atya megsimogatta a gyereket, mert nagyon szerette a kicsinyeket, és megkérdezte: ,,Mi a neved?" A gyermeknek szeme kinyílt a világosságra, füle megnyílt a hangra, nyelve a beszédre és hangosan mondta, amit soha életében nem tudott: ,,Mária névre kereszteltek:" A körülállók közül sokan könnyes szemmel estek térdre, közöttük a pisztolyos ember is. ,,Köszönjétek meg Jézusnak az Oltáriszentségben, vagy égi édesanyjának" - szólt szerényen Pio atya. Aztán a pisztolyos emberhez lépett, és kedvesen megkérdezte: ,,Mit kíván az úr?" ,,Gyónni akarok" - volt a felelet. Így térítette meg Pio atya ellenségeit.

(Maria Winovska "Padre Pio igazi arca" című könyve, pio.freeweb.hu nyomán Szent Korona Rádió)

/Németh P László/


,,Magyarország olyan kalitka, melyből egyszer gyönyörű madár fog kiszállni"

Link
Egy misztikus barátság története

LinkSzent Pio atya

Link


Pio atya élete és tanításai

LinkPio atya próféciája Magyarországról:


"Magyarország olyan kalitka, melyből egyszer gyönyörű madár fog kiszállni"
"Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Címkék: tisztánlátásával, kíváncsiskodókat, szentáldozáshoz, fölegyenesedett, figyelmeztetést, kényszeríttette, meggyilkolására, eucharisztiából, magyarországról, gyóntatószékben, megnyilatkozása, veszélyeztettek, parajelenségek, novíciusmester, következtetést, exponálatlanok, templomkulcsot, kérdezősködött, magyarorszáról, medialitásával, fürdőhőmérőket, csodálkozzunk, szétpattantak, engedelmesség, lázrohamokkal, misztikájának, szülőföldjére, gyógyulásáért, észrevétlenül, elfeledkeztek, mozdulatlanul, rejtekhelyről, megnyugodtak, tekintetétől, elutasította, rendetlenség, szavakat mondta, katolikus hívők, fizikai parajelenségek, gyóntatószékben nála, filmek exponálatlanok, szent engedelmesség, vezető atya, novícius egészsége, közösségi szabályok, szép napon, egyetlen kényes, váratlan lázrohamokkal, kolostor lázmérői, betegápoló atyának, pokoli zsivajt, óriási fekete, ATYA PRÓFÉCIÁJA MAGYARORSZÁRÓL, Francesco Forgione, Giovanni Rotondo, MAGYARRSZÁG OLYAN KALITKA, MELYBŐL EGYSZER GYÖNYÖRŰ MADÁR FOG KISZÁLLNI”, Padre Pió, Donna Giuseppa, Padre Pióval, Morcone Venafroba, Serra Capriolába, Monte Fuscoba, Padre Pio, Mint Szent Ferenc, Donna Giuseppina, Jézus Krisztusnak, Maria Winovska, Szent Korona Rádió, Németh László, Szent Pio,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Rózsa csokor  3. Az én 1956-om, Állami röpcé...  Rózsa csokor  Karácsonyi díszek  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Advent 2  Idősek karácsonya Új Budán  A remény vasárnapja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét  Posertube  Virágos szép napot , hetet  Beszéd  Anthony de Mello – Szárn...  Karácsonyi díszek  Karácsonyi gömbök  Hóemberek  A hideg télről  Karácsonyi ablak  Karácsonyi gömbök  Karácsony  A hideg télről  Karácsonyi csend  Karácsonyi díszek  Térdelő nő  Sárga rózsa  Útra indultunk  Vidám, szép napot  Weöres Sándor : Nől a dér̷...  Fehér rózsák  Facebookon kaptam  Hóember  Karácsonyfa  Kávézó nő  Magyar karácsony dalok  A hideg télről  A háttérben havas fenyők  Téli kép - madárral  Beszéd  Téli képek  Love  Adventkor  Karácsonyfa  Facebookon kaptam  Hóember  Facebookon kaptam  Karácsony  Karácsonyi csend  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Havas fenyő  Elveszett karácsony  Téli kép - madárral  Téli este  Karácsonyi gömbök  Rózsa csokor  Közeledik karácsony  Negatív érzések..................  Beszéd  Szép napot  Facebookon kaptam  Szeretet ünnepe közeleg  Jó éjszakát  Boldog ünnepet!  Boldogság  Karácsonyi dekoráció  Havas fenyő  Kellemes kávézást  Rózsaszín rózsa  Vidám, szép napot  Karácsonyi gömbök  Áldott készülődést  Téli képek  Térdelő nő  Kellemes hétvégét  Pácolt rántott csirke  Méricskélők, figyelem!  A hideg télről  Ima  Útravaló – 2019. decembe...  Fehér rózsák  Facebookon kaptam  Boldogság  Karácsonyfa  Szép napot  Facebookon kaptam  Karácsonyi gömbök  Beszéd  Mai harmónia kártyám  A szeretet az embernek olyan,m...  Pácolt rántott csirke  Néhány ajándék  Kihagyhatatlan: - a bejgli  Kellemes délutánt kívánok!  Karácsony  Térdelő nő  Karácsonyi dekorációk  Hóemberek  Facebookon kaptam  Beszéd 
Bejegyzés Címkék
szavakat mondta, katolikus hívők, fizikai parajelenségek, gyóntatószékben nála, filmek exponálatlanok, szent engedelmesség, vezető atya, novícius egészsége, közösségi szabályok, szép napon, egyetlen kényes, váratlan lázrohamokkal, kolostor lázmérői, betegápoló atyának, pokoli zsivajt, óriási fekete, szomszéd ablak, szegény testvér, szörny átugrott, szomszéd tetőre, dolognak híre, egész környéken, félelmetes kutya, éjszakai viadalokból, egyszerű következtetést, fiatal novícius, tintatartó széttörve, ágyon rendetlenség, beneventoi dómban, többiek elfeledkeztek, sekrestyés fejét, kőpadlóra rogyva, figyelmeztetést megkapta, templomban maradni, szöveg helyén, nagy tölcsér, esperes felkapta, foltos papírt, folt azonnal, nyári napok, étkezésekhez hívta, jókedvű Giuseppina, fájdalom később, esperes jónak, misemondás alól, világ minden, szeretet volt, atya meggyilkolására, atya lenyűgöző, atya bizonyára, harmadik azonban, másik kettőt, emberek fájdalmaikat, atya megjelent, anya hirtelen, gyermeknek szeme, körülállók közül, pisztolyos ember, pisztolyos emberhez, misztikus barátság, tisztánlátásával, kíváncsiskodókat, szentáldozáshoz, fölegyenesedett, figyelmeztetést, kényszeríttette, meggyilkolására, eucharisztiából, magyarországról, gyóntatószékben, megnyilatkozása, veszélyeztettek, parajelenségek, novíciusmester, következtetést, exponálatlanok, templomkulcsot, kérdezősködött, magyarorszáról, medialitásával, fürdőhőmérőket, csodálkozzunk, szétpattantak, engedelmesség, lázrohamokkal, misztikájának, szülőföldjére, gyógyulásáért, észrevétlenül, elfeledkeztek, mozdulatlanul, rejtekhelyről, megnyugodtak, tekintetétől, elutasította, rendetlenség, megsimogatta, önkívületben, olaszországi, szőlőskerten, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 254 db bejegyzés
Összes: 3868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 394
  • e Hét: 5731
  • e Hónap: 18073
  • e Év: 407300
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.