Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
  2018-10-19 21:30:01, péntek
 
   
 IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES - 2018


Ifjúsági olimpia, Buenos Aires: Magyarország a 4. a éremtáblázaton

Az olimpián 206 nemzet, 3997 sportolóval, 32 sportágban 241 versenyszám vettek részt

24 érem - minden idők legjobb magyar szereplése

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, de ha a vegyes csapatok eredményeit is ide vesszük, úgy 15-8-5 a mérleg.

Ez így is, úgy is minden idők legjobb szereplése. Ha mindent beleszámolunk Oroszország, Kína, Japán és a Nemzetek Vegyes Csapata mögött az ötödik helyet szerezte meg a magyar küldöttség az olimpia éremtáblázatán, ha a vegyes csapatokat nem, úgy negyedikek vagyunk.

Az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpián a vegyes csapatokkal együtt 7 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel végzett Magyarország, majd 2014-ben, Nankingban 7-9-12 volt a számsor. Buenos Airesben 15-8-5 a ,,bővített mérleg".

A magyarok közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna halmozta a legtöbb aranyat három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

Milák és Késely már 2017-ben letette névjegyét a felnőttek közt is, így nyugodtan kijelenthetjük, a két év múlva esedékes tokiói olimpián mindketten szerezhetnek örömet a magyar szurkolóknak.

A tegnapi csütörtöki utolsó napon magyar részről már nem volt érdekelt egyik versenyző sem, a záróünnepséget - közép-európai idő szerint - éjjel tartották.


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékezetet, hogy a magyarok 20 sportágban indultak, és ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).

A MOB összesítése alapján az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia éremtáblázatán 6 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzéremmel végzett Magyarország, a vegyescsapatok eredményeit is beleszámolva 7-4-6 volt a mérleg, majd 2014-ben, Nankingban 6 arannyal, 6 ezüsttel és 11 bronzzal zárt a csapat, a vegyes eredményekkel 7-9-12 volt a számsor. Buenos Airesben 15, 8, 5 a ,,bővített mérleg".

A teljes táblázatot ide kattintva Link
találja!


A Lista a hivatalos oldal aranyérmek szerint leválogatását tartalmazza.


A magyarok húsz sportágban indultak, ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).


Ifjúsági olimpia: Magyarország 4. az éremtáblázaton /Nemzetek Vegyes csapata nélkül/


AZ ÉREMTÁBLÁZAT ÉLCSOPORTJA Arany Ezüst Bronz
1. Oroszország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28 . .16 . . 12
2. Kína . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18 . . . 9 . . . 9
3. Japán . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 . . 10 . . 12
4. Nemzetek Vegyes Csapata . . . . . . . .13 . . 13 . . 13
5. Magyarország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12 . . .7 . . . 5
6. Argentína . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11 . . 6 . . . 7
7. Olaszország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10 . 10 . . 12
8. Egyesült Államok . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 . . 5 . . .6
9. Irán . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 . . 3 . . .3
10. Franciaország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 . .15 . . 7


A MAGYAR ÉRMESEK


arany:
Milák Kristóf (úszás - 400 m gyors, 200 m gyors, 200 m pillangó)
Rabb Krisztián (vívás - kard egyéni)
Özbas Szofi (cselgáncs, 63 kg)
Berecz Blanka (úszás - 200 m pillangó)
Késely Ajna (úszás - 800 m gyors, 200 m gyors, 400 m gyors)
Pusztai Liza (vívás - kard egyéni)
Rendessy Eszter (kajak - gyorsasági verseny)
Kiss Ádám (kajak - gyorsasági verseny)

ezüst:
Milák Kristóf (úszás - 100 m pillangó)
Gönczöl Laura (kenu - gyorsasági verseny)
Balázs Krisztián (torna - talaj)
Bácskay Csenge (torna - ugrás)
Szél Anna (birkózás - 57 kg)
Endrész Klaudia (atlétika - távolugrás)
Huller Dániel (atlétika - 400 m gát)

bronz:
Vég Zsombor (cselgáncs - 100 kg)
Leány strandkézilabda-válogatott
Gulyás Michelle (öttusa - egyéni verseny)
Balázs Krisztián (torna - nyújtó)
Vas Blanka, Buzsáki Virág (kerékpár - kombinációs csapatverseny)

Vegyescsapat-versenyekben is végeztek dobogós helyen magyarok, de ezeket hivatalosan nem számolják. A vívók 1-es számú európai válogatottjával győzött a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, ugyancsak első lett Pekler Zalán mongol partnerével légpuskában, valamint Balázs Krisztián a tornasport különböző szakágainak képviselőiből összeállt csapatok küzdelmében. A díjugrató Jármy Vince ezüstöt nyert az Európa-válogatott tagjaként.


Négy év múlva Dakar ad otthont a következő ifjúsági olimpiának.


Hetvenkilenc ok az ünneplésre

Link
A MÁGIKUS 24-ES - Bobory Balázs jegyzete


24 érem 2024-ben?

Ide a papírt! Hol írjuk alá?

24 érem - minden idők legjobb magyar szereplése

A Buenos Airesben lezárult ifjúsági olimpián taroltak a magyar versenyzők, két tucat érmet hoznak haza, ennek a fele arany, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

Megérdemlik az ifjak, hogy most őket ünnepeljük, de engedjék meg nekem, hogy azt mondjam: legyenek ezek az öröm hetei, aztán hadd menjenek tovább az útjukon, mert még csak az első (fontos) állomásnál járnak, a végcél nem ez, hanem leginkább talán a 2024-es párizsi nyári játékok - néhányuknak persze már a 2020-as tokiói olimpia is.

Dőreség lenne most azt várni, hogy a jövő zálogaként lerakott 24 érmet nyolc esztendő múlva, egy felnőttolimpián ki lehet váltani, mert nyilvánvaló, hogy ott egy más, nagyobb mezőny, minőségileg is erősebb ellenfelek, kiforrott, rutinos, érett sportemberek várnak a magyar versenyzőkre, de az ígéret itt van a szemünk előtt, Tokióban, Párizsban megkaphatjuk a bizonyítékot is.

Szinte biztos, hogy mostani érmeseink közül néhány nem futja be azt a pályát, amelyre mostani eredményei predesztinálják, mert megtorpanhat a testi-mentális fejlődés, jöhet egy súlyos sérülés, Fortuna is lehet kegyetlen, azonban érdemes lenne a szép eredményeket elérő magyar fiatalok nevét bezárni egy időkapszulába, amelyet jó mélyre el lehet ásni, majd előbányászni a 2024-es olimpia előtt.

Addig pedig a megfelelő infrastrukturális környezet közepette dolgozni kell, versenyzőnek, edzőnek, sportvezetőnek egyaránt, nem elfeledve az ifjúsági olimpián történteket, sőt, arra alapozva, a dolgos napokon viszont a múlt dicsőségét félretéve.

Mert ezeknek a lányoknak, srácoknak még rengeteget kell dolgozniuk úgy, mint eddig vagy esetleg még nagyobb odafigyeléssel (és megbecsülés közepette), alázattal, a végcélt és nem a pillanatnyi sikereket szem előtt tartva.

A jelenlegi közeg ideális egy fiatal sportoló számára Magyarországon, talán nem is véletlen, hogy ennyien sikeresek a sportágukban. De a sikerhez még az is nagyon fontos, hogy a versenyző örömforrásként, ne munkaként tekintsen az általa űzött sportra, ezt az örömforrást kell folyamatosan keresni, kutatni hosszú éveken át, amíg a végcélt eléri.

A végcél - ahogy már említettem - az olimpia, a felnőttek olimpiája. Akár a párizsi, akár a tokiói - vagy éppenséggel mindkettő.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: predesztinálják, csapatversenyek, strandkézilabda, felnőttolimpián, válogatottjával, magyarországon, záróünnepséget, odafigyeléssel, kijelenthetjük, éremtáblázatán, vegyescsapatok, örömforrásként, sportvezetőnek, megsüvegelendő, éremtáblázaton, beleszámolunk, összesítésben, csapatverseny, időkapszulába, eredményekkel, sportlövészet, franciaország, képviselőiből, leválogatását, magyarország, teljesítmény, előbányászni, versenyzőnek, cselgáncsban, szerezhetnek, éremtáblázat, folyamatosan, sportágukban, bronzéremmel, sportemberek, bizonyítékot, vegyes csapatok, ötödik helyet, magyar küldöttség, olimpia éremtáblázatán, vegyes csapatokat, vegyes csapatokkal, magyarok közül, úszó Milák, legtöbb aranyat, felnőttek közt, magyar szurkolóknak, tegnapi csütörtöki, záróünnepséget –, éremtáblába eredményeibe, sportágak száma, nemzetek közötti, Buenos Aires, IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES, Buenos Aires-i, Nemzetek Vegyes Csapata, Buenos Airesben, Milák Kristóf, Késely Ajna, Magyar Olimpiai Bizottság, Nemzetek Vegyes, ÉREMTÁBLÁZAT ÉLCSOPORTJA, Egyesült Államok, MAGYAR ÉRMESEK, Rabb Krisztián, Özbas Szofi, Berecz Blanka, Pusztai Liza, Rendessy Eszter, Kiss Ádám, Gönczöl Laura, Balázs Krisztián, Bácskay Csenge, Szél Anna, Endrész Klaudia, Huller Dániel, Gulyás Michelle, Buzsáki Virág, Pekler Zalán, Jármy Vince, Bobory Balázs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.18. 23:12 Illegális bevándorlás - Szakértő: egyre több migráns érkezik
01.18. 22:32 Férfi kézilabda Eb - Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvátok
01.18. 22:12 UDMR şi-a sărbătorit 30 de ani de existenţă la Cluj-Napoca
01.18. 22:02 Vízilabda Eb - Szerb siker
01.18. 21:32 Jégkorong Magyar Kupa - Az FTC legyőzte a MAC-ot az elődöntőben
01.18. 21:02 Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz rész...
01.18. 20:52 Női kézilabda EHF Kupa - Először nyert az Érd
01.18. 20:42 Adunarea delegaţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Partidu...
01.18. 20:22 Férfi röplabda Extraliga - Öt szettben nyert a MAFC
01.18. 20:22 Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívemben él!  Taps  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házszentelés a Szent Ferenc Al...  Halló Január!  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Minyon  Harmónia......  Facebookon kaptam  Mézmaszk pattanásra  Taps  Kellemes hétvégét  Az ekcéma, a pikkelysömör és a...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Bárcsak leszállnál!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pöttyös  Facebookon kaptam  Feloldódás  Harmónia......  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Női vízilabda E.B. mérkőzések...  Derűvel viselni az öregedést  EGY NŐNEK KELL, HOGY LEGYEN...  Taps  Facebookon kaptam  Minyon  Szèp napot kívánok!  Tündöklik  Minyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Hányszor gondolsz bele mélyen...  Anyámat is felkeresem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Téli kép  Szép téli napokat az erdőben  Gyümölcstorta  Ejnye , anyu ! ........  Harmónia......  Marcellus Hesperus: AZ ÚR SZÍN...  Hálával áldozzunk Istennek  Gyümölcstorta  Téli képek  Facebookon kaptam  Amikor valaki autóbaleset áldo...  Billy a koala......  Facebookon kaptam  Tudom a célomat..............  Vajda Pál: Az alázatosság útja  Halál  Gyümölcslevekkel a betegségek ...  Halál  Egyszer eljön majd a pillanat ...  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Ahogy telet követ tavasz  Képes idézet !  Rózsa csokor  Rákos betegségek megelőzése  Egy zárkában Göncz Árpáddal  Szent Antal apát 01.17  Téli képek  Png nő  Facebookon kaptam  Kaktusztorta  Facebookon kaptam  Dr. Székely János megyéspüspök...  A történelmi tények elhallgatá...  Harmonia kártya után......  Harmónia......  Szép téli napokat az erdőben  Nők téli öltözékben  Korpacibere  Facebookon kaptam  Harmónia......  Te vagy a legfontosabb!  Vajda Pál: Az alázatosság útja  A történelmi tények elhallgatá...  Szèp estét kedves látogat...  Kislány virággal  Mancs őrjárat........  A nap képe.......  Mai harmónia kártyám  Kislány virággal  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tudom a célomat..............  Téli kép  Ferenczi Csilla versei  Te vagy a legfontosabb!  A tisztelet annak jutalma, aki...  Deres virág 
Bejegyzés Címkék
vegyes csapatok, ötödik helyet, magyar küldöttség, olimpia éremtáblázatán, vegyes csapatokat, vegyes csapatokkal, magyarok közül, úszó Milák, legtöbb aranyat, felnőttek közt, magyar szurkolóknak, tegnapi csütörtöki, záróünnepséget &#8211, éremtáblába eredményeibe, sportágak száma, nemzetek közötti, vegyescsapatok eredményeit, vegyes eredményekkel, teljes táblázatot, hivatalos oldal, magyarok húsz, vívók 1-es, kardozó Pusztai, tornasport különböző, díjugrató Jármy, következő ifjúsági, magyar versenyzők, fele arany, öröm hetei, 2024-es párizsi, 2020-as tokiói, jövő zálogaként, magyar versenyzőkre, szemünk előtt, testi-mentális fejlődés, súlyos sérülés, szép eredményeket, 2024-es olimpia, megfelelő infrastrukturális, ifjúsági olimpián, dolgos napokon, múlt dicsőségét, pillanatnyi sikereket, jelenlegi közeg, fiatal sportoló, versenyző örömforrásként, általa űzött, örömforrást kell, végcélt eléri, végcél &#8211, felnőttek olimpiája, tokiói &#8211, predesztinálják, csapatversenyek, strandkézilabda, felnőttolimpián, válogatottjával, magyarországon, záróünnepséget, odafigyeléssel, kijelenthetjük, éremtáblázatán, vegyescsapatok, örömforrásként, sportvezetőnek, megsüvegelendő, éremtáblázaton, beleszámolunk, összesítésben, csapatverseny, időkapszulába, eredményekkel, sportlövészet, franciaország, képviselőiből, leválogatását, magyarország, teljesítmény, előbányászni, versenyzőnek, cselgáncsban, szerezhetnek, éremtáblázat, folyamatosan, sportágukban, bronzéremmel, sportemberek, bizonyítékot, versenyzőkre, megkaphatjuk, megtorpanhat, eredményeket, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 15 db bejegyzés
Összes: 3877 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 372
  • e Hét: 372
  • e Hónap: 47612
  • e Év: 47612
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.