Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyarok története: Atilla, a szakrális király valódi por
  2019-03-02 21:00:36, szombat
 
 







ATILLA, A SZAKRÁLIS KIRÁLY VALÓDI PORTRÉJA


Attila, gyakran Atilla, ritkábban Atli, Etzel, Etel, Etele (Kaukázus?, 410 körül - Tiszántúl?, 453 márciusa) az európai hunok leghíresebb nagykirálya. Időszámításunk szerint 410 körül született Mundzuk (a magyar mondákban Bendegúz) fiaként.

Attila kora egyik leghatalmasabb nomád birodalmát uralta 434-től, befolyása Közép-Európától a Kaszpi-tengerig, a Közép Ázsiai sztyeppéktől a mai Németországig, a Fekete tengertől a Balti-tengerig terjedt.








A történettudomány elfogultságain, a szándékosan meghamisított, démonizált hun vezér képén és az egyéni értelmezéseken túl létezik Atilla király valódi mivolta. Vegyük számba a fellelhető valamennyi történelmi és spirituális kútfőt, miközben a megismerés őszinte szándéka vezérel bennünket!Arra most külön nem térek ki, hogy szerintem miért írják át rendszeresen, teljesen elfogultan a történelmet az aktuális hatalmak. Erre mindenkinek egyénileg kell rájönnie.


Buda és Atilla. Kép forrása: Islanews





A történelem valóban egy színpad, amelyet nézve egy képzelt világba csöppenünk. Atilla akkoriban lépett az európai történelem színpadára, amikor a Római Birodalom megérett a leváltásra. Ez a hanyatlás korszaka volt, s Atilla mint végrehajtó, mint a Sors küldötte nyilvánvalóan szerepet játszott ebben. Ebből az következik, hogy Atillát nem mindenki szerette, sőt kijelenthetjük, hogy egyesek kifejezetten gyűlölték. Olyannyira így volt ez, hogy Atillát a testvérgyilkosság vádjával illették.

(Ezzel szemben, amíg Buda élt, Atilla megosztotta vele hatalmát.)

A germán mondák sokkal árnyaltabb leírást adnak Atilláról. Ekképpen Etzel a Nibelung-énekben, valamint Atli a Völsunga Sagában és az Edda-énekekben nemes és nagylelkű szövetségesként kerül bemutatásra.

A hunok viszont istenítették és tisztelték a bölcs Atillát, mivel a szent királyuknak tartották, akinek olyan társadalmat sikerült felépítenie, ahol rend, jólét uralkodott és nem elsősorban az ő személye. Természetesen az ő karizmatikus erejére szükség volt mindezek fenntartásához, de Atilla nem önmagát tolta előtérbe, hanem egy eszmét, egy küldetést képviselt. Ezért létezik a mitikus Atilla-alak. A nép ajkán keletkezett igaz szó túlélte az évszázadokat, s idővel bekerült néhány krónikába is, melyek ellentmondani látszanak más korabeli dokumentumoknak. Például Jordanes történetíró állításainak, aki soha nem találkozott Atillával, mivel halála után született.


Attila





Atilláról az a torzított kép él ma sokakban, hogy ő volt ,,Isten ostora", aki büntetni érkezett. De aki ezt helyesen értelmezi, tudja, hogy nem az ostort kell barbársággal vádolni, ha lesújt, miként nem az ostorozót, aki lesújt, s nem Istent, aki küldi. Ehelyett önmagunkba kéne nézni, akiben az ostorozás oka és miértje található, szerintem.

Az isteni igazságszolgáltatás letéteményese volt Atilla, s nem egy barbár horda zsarnok vezére. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy a védtelen Rómát sem dúlta fel, amikor pedig a lehetőség felkínálta magát. Atilla nem használta ki a győzelmét, azaz meg tudott állni. Eleve Rómáig sem véletlenül ment el: hadjáratainak oka valószínűleg az önmagából kifordított keresztény egyház irányította Róma válsága volt. De erre a kérdésre még visszatérünk.

Sajnálatos tény, de egyes történészi körökben szokás mellőzni és kigúnyolni például Priszkosz rétor állításait, holott ha valaki, akkor ő a görög követség tagjaként első kézből kapja az információkat. Priszkosz (Priscus) II. Theodosius 448-ban a hunokhoz küldött, Maximosz által vezetett küldöttségnek volt a tagja. Ő árulja el azt is, hogy kik a hunok és milyen nyelven beszélnek. Antonio Bonfini szerint is a hunok szkíták voltak.

Tőle tudjuk például, hogy a hunok szkíták, miként nyelvük is szkíta - ez az a mondat, amivel sok történész a nem korabeli szerzőkre hivatkozva szembeszáll. De ugyanez a helyzet a hun-magyar, sőt a hun-avar-magyar viszonyokkal kapcsolatban, amelyek szintén elfogadhatatlanok a mai történészet egy részének szemében.

Mielőtt a hazabeszélés és az elfogultság vádja felmerülne, jegyezzük meg, hogy számos külföldi forrás a magyar királyt a hunok királyának tartja. Például: Henrik német császár Hunnorum ellen vezette a seregét, 1113-ban II. Bélát rex Hunnorumnak hívták. De bárki utánanézhet és találhat hasonló dokumentumokat.


Atilla palotája. Priszkosz rétor bizánci követ leírása és régészeti kutatások alapján. Háyde Tibor építész tervezte eredeti helyére, Tápiószentmártonba





A bizánci történetíró leírásából kiderült, mennyire csodálta Atillát alázatossága és egyszerűsége miatt. Atilláról a szem- és fültanútól megtudhatjuk, hogy mértéktartó életet élt. Atilla serlege fából készült, míg vendégeinek kupái ezüstből és aranyból. Ruhája egyszerű volt és tiszta. Öltözete puritán volt, nélkülözte a kirívó nemesfémdíszítést.

Ami az életszínvonalat és a hunok barátságosságát illeti, Priszkosz beszámol a találkozásáról egy keletrómai fogollyal, aki már annyira hozzászokott a hunok életéhez, hogy egyáltalán nem kívánt hazatérni régi hazájába.

Visszatérve a hun vezérre, Atilla mindig is tisztában volt abbéli küldetésével, hogy az Isteni Akaratot szolgálja. Atilla rendelkezett olyan természetfeletti képességekkel, amelyek révén rendszeresen informálódhatott az Isteni Akaratról. Ne felejtsük el, hogy Atilla táltosi kvalitásokkal bírt, amelyek képessé tették őt a szakrális küldetésére. Mi volt ez a küldetés?

A magyar küldetéstudat lényege a magyarság Istennel kialakított kapcsolata: a magyarság úgy tűnik fel, mint az Égi Igazság végrehajtója. Ez egy különleges szolgálat, amelynek a legnagyobb terhe a mindenkori szakrális fejedelemre/királyra hárul, de az egész nép osztozik a nagy küldetésben. E hagyomány szerint Róma előtt maga Isten nyilatkoztatja ki akaratát küldöttein keresztül Atillának, aki meghajlik szándéka előtt és visszavonul.

Más források a pápa nagyszerű égi támogatottságának tudják be, hogy Atilla meghátrált. Ezek a beszámolók leírják, hogy a hun vezér egy kardot forgató, lebegő emberalakot pillantott meg, aki kvázi megfenyegette a hun vezért. Ezt veszik át a későbbi krónikák. Kivétel ez alól a Varsói Krónika, amely szerint előző éjszaka álmában jelenik meg egy Angyal Atillának és Krisztus nevében utasítja a visszavonulásra, s jutalmul megígéri, hogy eljön majd az idő, amikor egyik utóda örökké tartó koronát nyer ajándékba.

Micsoda ellentmondás áll fenn a gyűlöletes, félelem ittas nyugati és a tradicionális-szakrális vélemények és életlátások között!

Nos, ha tárgyilagosak vagyunk, akkor látjuk, hogy Atilla képviseli a keresztény értékeket mind a birodalmi politikájában, mind a külpolitikájában. Sem Bizánc, sem Róma vezetői nem keresztények a szónak a valódi értelmében. Nézzük meg, mit meg nem tesznek a hatalomért, milyen laza erkölcsűek és kapzsik. Nem így Atilla, aki nem csak vallásában (napkeresztény, szkíta keresztény), hanem tetteiben is gyakorolja az alázatot az isteni akarat előtt és feleslegesen nem ont vért.

Atilla az ősi szkíta-hun hagyaték és szakrális hagyomány őrzője volt, ezen kívül beavatott és király, akinek a munkássága nem ér véget a halálával. Az ősi magyarság mindig is hitt Atilla visszatérésében és halhatatlanságában.

Atilla portréját tehát lehetetlen valósághűen megrajzolni, ha életének egyik legjelesebb pillanatát és tettét nem értékeljük helyesen. Atilla nem meghátrált egy ember (pápa) előtt, hanem alázatosan meghajolt az isteni akarat előtt és elvonult Róma falai alól.

Atilla tette lehetne akár a jelennek szóló üzenet is: egy hatalmas, erős személyiség, aki nem él vissza helyzetével, a sors adta előnyeivel, nem rabol ki másokat, hanem teljesíti a feladatát.

Újabb érdekes kérdés, hogy Atillának megvolt az avatottsága ahhoz, hogy felfogja, megértse és teljesítse az Ég kérését.


Attila2





Ezek után nem kérdés sem Atilla kiválasztottsága, sem a magyarság feladata a történelemben, amelyet nem szavakban, hanem tettekben mérnek.Ez adjon erőt mindenkoron nekünk!

Címlap fotó forrása:Reiki

Száraz György
magyarno.com


Link








Attila hun király

Link



Attila hun király

Link



Attila halála és temetése - Jordanes krónikája nyomán

Link



Bóna István: Hunok - gepidák - langobardok

Link



Világörökség lesz a hunok fővárosa? - Kínában a magyarokat tartják az utódoknak

Link



"Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Megszólalt az indiai történész a magyarokról és Atilláról

Link



Gyönyörű összeállítás Magyarországról
Az összeállítást kínaiak készítették!

Hungarian National Image Film for Bank of China Hungary - Magyar nyelvű fordítással

Link



Kik voltak a hunok


















 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: történettudomány, kiválasztottsága, természetfeletti, külpolitikájában, informálódhatott, dokumentumoknak, magyarországról, szövetségesként, barátságosságát, visszavonulásra, visszatérésében, életszínvonalat, időszámításunk, dokumentumokat, leghatalmasabb, nyilatkoztatja, találkozásáról, kijelenthetjük, fenntartásához, elfogultságain, értelmezéseken, németországig, információkat, küldöttségnek, tárgyilagosak, történelemben, ellentmondani, képességekkel, természetesen, politikájában, kvalitásokkal, nyilvánvalóan, letéteményese, napkeresztény, megfenyegette, tradicionális, európai hunok, magyar mondákban, történettudomány elfogultságain, szándékosan meghamisított, egyéni értelmezéseken, fellelhető valamennyi, megismerés őszinte, aktuális hatalmak, történelem valóban, képzelt világba, európai történelem, hanyatlás korszaka, testvérgyilkosság vádjával, germán mondák, hunok viszont, bölcs Atillát, SZAKRÁLIS KIRÁLY VALÓDI PORTRÉJA, Közép Ázsiai, Római Birodalom, Ekképpen Etzel, Völsunga Sagában, Például Jordanes, Eleve Rómáig, Antonio Bonfini, Háyde Tibor, Isteni Akaratot, Isteni Akaratról, Varsói Krónika, Angyal Atillának, Száraz György, Bóna István, Hungarian National Image Film, China Hungary,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Robin Wight pitypang szobra  Horváth Szilvia tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Különleges  Az ember  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tavaszi este  különleges  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Magyar költészet napja  ajándék, mellyel meglepem  Andrássy Réka - A bolond Böske  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Anyák napjára  Alvó cica  Jázmin  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Azért kaptad  Müller Péter tollából  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Eduardo Sacheri gondolata  Mindig lesz olyan  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  James Allen  Szép estét  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Segíts neki dicsérni Téged  39 ígéret  József Attila - Kopogtatás nél...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Reményik Sándor: Pierrot &... 
Bejegyzés Címkék
európai hunok, magyar mondákban, történettudomány elfogultságain, szándékosan meghamisított, egyéni értelmezéseken, fellelhető valamennyi, megismerés őszinte, aktuális hatalmak, történelem valóban, képzelt világba, európai történelem, hanyatlás korszaka, testvérgyilkosság vádjával, germán mondák, hunok viszont, bölcs Atillát, szent királyuknak, küldetést képviselt, mitikus Atilla-alak, ostort kell, barbár horda, védtelen Rómát, lehetőség felkínálta, önmagából kifordított, görög követség, hunokhoz küldött, hunok szkíták, hun-avar-magyar viszonyokkal, részének szemében, elfogultság vádja, magyar királyt, hunok királyának, bizánci történetíró, kirívó nemesfémdíszítést, hunok barátságosságát, keletrómai fogollyal, hunok életéhez, szakrális küldetésére, magyar küldetéstudat, magyarság Istennel, különleges szolgálat, legnagyobb terhe, mindenkori szakrális, nagy küldetésben, pápa nagyszerű, beszámolók leírják, kardot forgató, későbbi krónikák, keresztény értékeket, birodalmi politikájában, valódi értelmében, isteni akarat, jelennek szóló, sors adta, avatottsága ahhoz, magyarság feladata, hunok fővárosa, magyarokat tartják, indiai történész, összeállítást kínaiak, történettudomány, kiválasztottsága, természetfeletti, külpolitikájában, informálódhatott, dokumentumoknak, magyarországról, szövetségesként, barátságosságát, visszavonulásra, visszatérésében, életszínvonalat, időszámításunk, dokumentumokat, leghatalmasabb, nyilatkoztatja, találkozásáról, kijelenthetjük, fenntartásához, elfogultságain, értelmezéseken, németországig, információkat, küldöttségnek, tárgyilagosak, történelemben, ellentmondani, képességekkel, természetesen, politikájában, kvalitásokkal, nyilvánvalóan, letéteményese, napkeresztény, megfenyegette, tradicionális, hadjáratainak, küldetéstudat, meghamisított, összeállítást, keresztények, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 11976
  • e Hónap: 34464
  • e Év: 212339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.