Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Franciaország évi 500 milliárd dollárt kap gyarmataitól
  2019-09-28 19:01:15, szombat
 
   
 FRANCIAORSZÁG ÉVI 500 MILLIÁRD DOLLÁRT KAP GYARMATAITÓL


Franciaország évi 500 milliárd dollárt kap gyarmataitól
HungaryFirst


Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században...

A tegnapelőtt elhúnyt Jacques Chirac emlékére, aki azt mondta:

"Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik..." - nyilatkozta nemrég Jacques Chirac
Franciaország évi 500 milliárd dollárt kap gyarmataitól
HungaryFirst


Franciaország a gyarmataitól évi 500 milliárd dollárt kap - African Countries Still Pay Over $500 Billion as Colonial Tax to France Each Year

A tegnapelőtt elhúnyt Jacques Chirac emlékére, aki azt mondta: "Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik"- nyilatkozta Jacques Chirac, volt francia államfő.

Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században...

Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék.

2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára.

Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved.

Franciaország csak papíron ismerte el gyarmatai függetlenségét. "Együttműködési megállapodást" íratott alá velük, melyben részletezte kapcsolatuk természetét, biztosította a frank, és a francia oktatási rendszer pozícióját az országokban, és meghatározta a katonai és a kereskedelmi preferenciáikat.

Ez az 1950-es évek óta érvényben lévő gyarmati paktum 11 főbb összetevőből áll.

1. Gyarmati adó fizetése Franciaország számára Az újdonsült "független" államoknak fizetniük kell a francia infrastruktúráért, melyhez a gyarmatosítás ideje alatt juthattak hozzá.

2. A nemzeti tartalékok elkobzása Az afrikai országok csakis a francia központi bankba helyezhetik letétbe monetáris tartalékaikat.

Franciaország már 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik 1961 óta.

Kezeli Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Niger, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Kongó-Brazzaville, Egyenlítői-Guinea és Gabon pénzét.

Évről évre mintegy 500 milliárd dollár gazdagítja ily módon a francia kincstárat. Az afrikai országok évente a pénzük 15 százalékához férhetnek hozzá. Ezen felül jogosultak kölcsön felvételére a kereskedelmi átlagkamatlábon alapuló kamattal. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt szeretne felvenni - a saját pénzéből - Franciaország megvétózhatja.

Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik...

- nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.


LinkEurópaiak uralják Afrikát

Európaiak uralják Afrikát


Dél-Afrikában a fehér emberek alkotta kisebbség a népesség csupán 10%-át teszi ki, mégis a régió közel 80%-át európaiak uralják területi és gazdasági értelemben egyaránt - annak ellenére, hogy egy centet sem fizettek érte. Valójában az afrikaiak csak vendégek a saját kontinensükön - írja Mawuna Remarque Koutonin béke-aktivista és a Silicon Africa szerkesztője.

Egy 2013-ban készült kutatás megkísérelte azon hagyományos elmélet megdöntését, hogy a nyugati országok segélyeken keresztül fecsérlik pénzüket Afrikába anélkül, hogy bármit is kapnának érte cserébe. A kísérlet sikert aratott: az eredmények fejére állították a hipotézist. Afrika közel 1,4 billió dollárt veszített 1980 és 2009 között a nyugat felé irányuló illegális pénzmozgásokon keresztül, amelyek magukba foglalják a korrupció által keresett pénzek áthelyezését, megvesztegetést, adócsalást, bűncselekményeket és a csempészáruk szállítását. Ez a veszteség 233-szorosa annak a 60 milliárd dollárnak, amit a nyugati országok állítólagosan évi segélyként nyújtanak Afrika számára.

Összességében az elmúlt 30 év alatt kiáramlott források Afrika jelenlegi GDP-értékével megegyezőek, és elsősorban olyan országok felelnek érte, mint Nigéria, Kongói Köztársaság, Elefántcsontpart, Egyiptom, Algéria és Líbia. A felmérés konstatálja, hogy az ilyen jellegű illegális pénzáramlások manapság gyorsan növekvőek és messze túlhaladják a kontinensre érkező pénzek összegét, ezáltal súlyosan aláásva az afrikai kontinens fejlődési lehetőségeit.

Sokan érvelnek a fejlett országok által nyújtott segélyek ellen arra hivatkozva, hogy ,,függőséget" okoznak. Csakhogy egy olyan helyzetben, ahol az európaiak brutális eszközök által olyan vezetőket támogatnak, akik segédkezet nyújtanak Afrika kizsigereléséhez, nem függőségről, sokkal inkább modern kori gyarmatosításról van okunk beszélni. E jelenségnek Franciaország az élvonalában jár.

Míg Afrika szakadatlanul küzdött azért, hogy felszabadítsa magát az európai kolóniák sorából, Franciaország minden követ és idegenlégióst megmozgatott annak érdekében, hogy mindezt megakadályozza: Az elmúlt 50 évben összesen 67 államcsínyt hajtottak végre 26 országban Afrika szerte, amelyekből 16 egykor francia gyarmat volt. Ez alapján a puccsok 61%-a frankofón Afrika területen történt.

Végül Franciaország a függetlenedés címszava alatt egyfajta gyarmati paktumot kötött 14 afrikai ország (Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Nigéria, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-afrikai Köztársaság, Csád, Kongói Köztársaság, Egyenlítői-Guinea és Gabon) azon vezetőivel, akik számukra is alkalmasnak bizonyultak a feladatra, hogy törlesszék azokat a juttatásokat és felépített infrastruktúrát, amelyet a gyarmati időszakban kaptak Franciaországtól.

A paktum a mai napig érvényben van, számos kötelezettséget állítva az egykori 14 francia gyarmattal szemben. A paktum részben egyfajta ,,kötelező szolidaritásvállalás". A 14 afrikai állam helyzetében ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy minden egyes évben külföldi pénztartalékaik 65%-át, illetve további, pénzügyi kötelezettségekből adódó 20%-át a Francia Köztársaság kincstárába kell helyezniük a francia pénzügyminiszter és a francia központi bank ellenőrzése alatt. (1963-ban ez az éves adó megközelítőleg a gyarmatok állami költségvetésének 40%-át tette ki, ma éves szinten 500 milliárd dollárnak felel meg.)

Vagyis ez a 14 afrikai ország pénzének évente csupán 15%-ához fér hozzá; ha ennél többre van szüksége, akkor hitelként felveheti a saját pénzét Franciaországtól - természetesen a magas piaci kamatok mellett. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a francia állam a tartalékokból évente felvehető pénzösszegnek is határt szab, amelyet a ,,gyarmatország" előző évi állami bevételének 20%-án rögzítettek - ha ennél többre van szüksége az adott államnak, akkor Franciaországnak vétójoga van a kölcsönnel szemben.

A paktumnak szintén részét képezi a franciák elővásárlási joga minden természeti forrásra vonatkozóan, amit az egykori gyarmataik területén fellelnek. Ezen felül a kormányoknak a francia vállalatokat kell elsőként tekintetbe venniük a megnyíló lehetőségek esetén. Ennek következtében több afrikai országban is a franciák kezében vannak a főbb közszolgáltatások, mint a víz, áram, közlekedés, telefon vagy pénzügyi intézmények. Franciaországnak továbbá joga van, hogy a korábbi gyarmatterületeken saját érdekeinek védelméért katonailag behatoljon, és csapatait az országban táboroztassa. Cserébe az afrikai országoknak exkluzív jogot biztosítanak arra, hogy hadi felszereléseket és katonákat küldjenek Franciaországba kiképzésre, akik Franciaország szükségletei szerint rendelkezésre állnak - ahogy a 14 egykori gyarmat saját, otthon képződő hadseregének is tennie kell.

A szerződő országoknak ugyanis kötelességük szövetségre lépni Franciaországgal a paktumba foglalt ,,Védelmi Megállapodás" alapján háború vagy globális krízis esetén, és egyébként sem szövetkezhetnek mással, mint akit Franciaország engedélyez számukra.

Mindezek tekintetében a ,,vérző Afrika és élelmezett Franciaország" allegóriája nem túlzó, nem jelzésértékű, nem forradalmi. A valóság az, hogy akiket segítségül hívunk Afrika megsegítésében, nem érdekeltek a földrész feltámasztásában: minél lassabban lábadozik Afrika a gyarmati időszak romjaiból, annál tovább tudják kizsákmányolni azt, amire szükségük van Afrikából és az embereiből. Hisz öt évszázad elteltével, ha Európa valóban segíteni akart volna Afrikának, akkor Afrikának ma jobb formában kellene lennie.


Európaiak uralják Afrikát

LinkItt az igazság: Európaiak uralják és zsigerelik ki Afrikát - A modern kori gyarmatosításban Franciaország élen jár gyarmati paktumaival

Link

LinkKísérleti program indult az afrikaiak befogadásáért

LinkEurópaiak uralják Afrikát


A gyarmatoktól a Charlie Hebdo-i terrorig
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: feltámasztásában, engedelmeskedtek, franciaországgal, franciaországnak, devizatartalékuk, költségvetésének, franciaországtól, kizsigereléséhez, pénzügyminiszter, elefántcsontpart, gyarmatosításról, gyarmatosításban, átlagkamatlábon, kötelezettséget, szövetkezhetnek, preferenciáikat, infrastruktúrát, franciaországba, pénztartalékaik, megvesztegetést, felszereléseket, együttműködési, pénzmozgásokon, függetlenségét, megsegítésében, kizsákmányolni, megakadályozza, megközelítőleg, eltávolították, idegenlégióst, meggyilkolták, franciaország, természetesen, állítólagosan, függetlenedés, következtében, tegnapelőtt elhúnyt, bankjainkban lévő, afrikai kontinens, gyarmati szerződésük, francia központi, francia pénzügyminiszter, ellenálló vezetőket, franciák pazar, saját népük, francia oktatási, kereskedelmi preferenciáikat, 1950-es évek, francia infrastruktúráért, gyarmatosítás ideje, nemzeti tartalékok, afrikai országok, FRANCIAORSZÁG ÉVI, MILLIÁRD DOLLÁRT KAP GYARMATAITÓL, Jacques Chirac, African Countries Still Pay Over, Colonial Tax, France Each Year, Kezeli Benin, Burkina Faso, Közép-Afrikai Köztársaság, Mawuna Remarque Koutonin, Silicon Africa, Kongói Köztársaság, Végül Franciaország, Közép-afrikai Köztársaság, Francia Köztársaság, Védelmi Megállapodás”, Charlie Hebdo-i,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.11. 22:32 Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megold...
11.11. 21:42 Szakértő: rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
11.11. 21:42 Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
11.11. 21:22 Júniusban úszik legközelebb Mányoki Attila, akiről dokumentumfilm készült
11.11. 21:11 Katalán válság - Függetlenségpárti tüntetők alkotnak útzárat a határ franci...
11.11. 20:52 Jövőre Sopron rendezi az U20-as női kosárlabda Eb-t
11.11. 20:22 Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
11.11. 20:22 Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésr...
11.11. 20:12 Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történés...
11.11. 19:51 Daróczi Csaba: a nagy fotópályázatokon rendre jól szerepelnek a magyar term...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Mókus víztükörben  November 11  Levendulák kosárban  Őszirózsák  sok lúd, disznót győz  Facebookon kaptam  Róka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mártonok  Piros rózsa  Hozom a reggelit  Szent Imre-búcsú Budapesten  Nők őszi öltözékben  Rózsaszín rózsa  Esti kép  Facebookon kaptam  Naplemente  Egészségedre  Png nő  Cica a háztetőn  Alvó cica  Szent Imre-búcsú Budapesten  Őszi kép  Naplemente  A fiatalok figyelmébe  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Búcsú  Ma van Márton nap, amelyhez so...  Őszi levelek  Fekete macska  Facebookon kaptam  Őszi kép  Liba finomságok  32. évközi hét hétfő 11.11  Facebookon kaptam  Csillagos ég  Png cica  Szent Márton-dal Szent Márton...  Útravaló – 2019. novembe...  Szentmise 2019.11.10  Őszi dekoráció  Szent Márton megosztja köpenyé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszi kép  Havas téli kép  Png nő  Facebookon kaptam  Állataiknak annyi szaporulata ...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Őszi levelek  Őszi kép  Őszi kép  Málna áfonyával  Márton napja a néphagyományban  Meghitt - békés estét kívánok ...  Csend van mindenfelé...  Kellemes hetet  Őszi kép  Csend van mindenfelé...  Őszi kép  Fehér rózsák  Reggel  Szent Márton érkezése  Rózsa könyvvel  Őszi levelek  Png virág  Márton napi liba leves - füstö...  Nők őszi öltözékben  Mártonok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egészségedre  Havas téli kép  Szèp estét  Tartja a mondás  Isten tekintete  Drága Istenem . . . !  Esti kép  Kopré József: Libák libasorban...  Márton nap  Kislány libával  Őszi kép  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Hit  Őszi kép  Őszi képek  Facebookon kaptam  Őszi kép  Kellemes új hetet  Mókus  Mókus víztükörben  Őszi virágok  Png rózsa  Nőkl őszi öltözékben  Őszi kép  Szürke cica  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
tegnapelőtt elhúnyt, bankjainkban lévő, afrikai kontinens, gyarmati szerződésük, francia központi, francia pénzügyminiszter, ellenálló vezetőket, franciák pazar, saját népük, francia oktatási, kereskedelmi preferenciáikat, 1950-es évek, francia infrastruktúráért, gyarmatosítás ideje, nemzeti tartalékok, afrikai országok, francia kincstárat, kereskedelmi átlagkamatlábon, kölcsön maximális, ország ennél, saját pénzéből, fehér emberek, népesség csupán, régió közel, afrikaiak csak, saját kontinensükön, 2013-ban készült, nyugati országok, kísérlet sikert, eredmények fejére, nyugat felé, korrupció által, csempészáruk szállítását, veszteség 233-szorosa, felmérés konstatálja, ilyen jellegű, kontinensre érkező, fejlett országok, olyan helyzetben, európaiak brutális, európai kolóniák, puccsok 61%-a, függetlenedés címszava, gyarmati időszakban, paktum részben, gyarmatok állami, saját pénzét, magas piaci, helyzetet tovább, francia állam, tartalékokból évente, adott államnak, kölcsönnel szemben, paktumnak szintén, franciák elővásárlási, egykori gyarmataik, francia vállalatokat, megnyíló lehetőségek, franciák kezében, főbb közszolgáltatások, országban táboroztassa, afrikai országoknak, szerződő országoknak, paktumba foglalt, földrész feltámasztásában, gyarmati időszak, modern kori, afrikaiak befogadásáért, feltámasztásában, engedelmeskedtek, franciaországgal, franciaországnak, devizatartalékuk, költségvetésének, franciaországtól, kizsigereléséhez, pénzügyminiszter, elefántcsontpart, gyarmatosításról, gyarmatosításban, átlagkamatlábon, kötelezettséget, szövetkezhetnek, preferenciáikat, infrastruktúrát, franciaországba, pénztartalékaik, megvesztegetést, felszereléseket, együttműködési, pénzmozgásokon, függetlenségét, megsegítésében, kizsákmányolni, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 230 db bejegyzés
Összes: 3860 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 804
  • e Hét: 2864
  • e Hónap: 13300
  • e Év: 363731
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.