Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ártatlan a kínpadon: A magyar nemzet meghurcolásának történe
  2020-05-06 20:00:35, szerda
 
 




ÁRTATLAN KÍNPADON: A MAGYAR NEMZET MEGHURCOLÁSÁNAK TÖRTÉNETE


Hogyan csinálj elnyomót az elnyomottból, ártatlant a bűnrészesből? Avagy a politikai boszorkánykonyha rövid elbeszélése







Kezdjük azzal, hogy amikor a Habsburgok Magyarországon hatalomra kerültek, megszenvedték azt, hogy egy náluk magasabb szinten lévő népet akartak bekebelezni. Meg is sínylették mindezt, de az akkor még kapaszkodónak használt Magyarországról és magyar népről nem tudtak lemondani. A kincses birodalom volt az egyenes út a gazdagsághoz és a Habsburgok útja a világpolitika porondjára lépéséhez.

Az akkor még a magyar néphez képest jócskán elmaradottabb Habsburg gyülekezet mindent bevetett hogy uralma alá tudja hajtani a Magyar államot. Tudták, hogy az akkor még kulturálisan is elmaradottabb Ausztria vagyis Habsburg állammal szemben a magyarok nem fogják könnyen adni magukat. Kiváló lenyomatot képez a történelem későbbi időszakaiban a magyarság szabadságharcai.

Persze a Habsburg hatalomnak kiválóan meg tudott ágyazni az ország török hadjáratok miatti meggyengülése. Csak ezután tudtak rést vágni az addig sziklaként álló magyar birodalom testén.

A török által kivéreztetett ország kiváló alapot adott a megszállásra, ha még ekkor csak egy részére is. Bár még ekkor nem volt lebetonozva a Habsburg hatalma Magyarországon, de ütközőzónának tökéletes volt a török elleni harcokban. Védve ezzel az osztrák tartományokat a harcoktól, s egyben gyengítve a magyar területeket.

A török harcok elmúlása után a Habsburg hatalmi rendszer teljes befolyás alá akarta vonni Magyarországot, mely ellen a magyarság természetesen védekezni próbált. A XVIII. századra már mind kulturálisan mind gazdaságilag megelőzte a Habsburg állam Magyarországot így gondolkozhatott a teljes bekebelezésen. Az ekkorra már lenézett magyar nép ,,rebellis" lázongása ellen mindent be kellett vetni. Magyarország mind népességben mind anyagilag kimerült, a több részre szakadt állam újraegyesített tartományként sem tudta utolérni önmagát így könnyű prédának gondolták, de a folyamatos ,,lázongás" nehezítette a Habsburgok dolgát.

A magyar állam, mint a Habsburg birodalom egyik kiváló alappillére, a birodalom részét kellett, hogy képezze a folyamatos nyersanyag és anyagi források miatt.

A kivéreztetett magyar nemzetre ekkor már kimondták a halálos ítéletet, és tervben volt, hogy szépen fokozatosan beolvadjon a birodalomba.

A magyar állam népessége ekkorra már a töredékére zsugorodott, lakatlan területek sokasága hevert parlagon. A Habsburgok nem engedhették meg, hogy a magyarok ötven vagy száz év alatt visszanyerjék erejüket és az elnéptelenedett magyar területek újra benépesüljenek. Legalábbis magyarral biztos nem.

A ,,rebellis" magyarokat, ha már nem tudták meghunyászkodó alattvalóvá tenni, akkor mindent meg kellett tenniük, hogy a magyar kisebbségbe kerüljön a magyar állam területén, és ha lehet, szorítsák vissza a magyar népességet ott ahol csak tudják, ezzel is gyengíteni a régi büszke nép erejét.


csanki_dezso_magyarorszag_tortenelmi_foldrajza_a_hunyadiak_koraban.jpg





Ezzel elkezdődött a XVIII. században ismert tömeges betelepítések ideje. Ez volt az utolsó előtti lépés a magyarság megszüntetése felé vezető úton. Ebben az időszakban változott meg erőteljesen a magyar haza, vagyis a kárpát-medence népi arculata. Még a Mátyás király korabeli Magyarországon a teljes Kárpát-medence lakosságának több mint 90%-a magyar nemzetiségű volt, a XVIII. század végére sikerült ezt az arányt 50% alá vinni. Az idegen betelepítés csak a belső területeken egy tömbben élő magyarságánál nem tudott nagyobb hatást kiváltani, bár az erre irányuló folyamatok a XIX. század elején ott is megkezdődtek.

A reformkor és a magyar újjászületés tudta csak a magyar népesség saját hazájában történő szisztematikus beolvasztására való kísérletet lelassítani.

Az 1848-49-es szabadságharc katonai leverése után még mindig nem volt teljes a Habsburg mű. A XVIII. században megkezdett elnémetesítés nem volt teljes, viszont az idegenek Magyarországra való betelepítése kiválóan működött. De ez még nem volt tökéletes. Sok új betelepült lakos szimpatizált a Magyarsággal, ahogy ezt láthatjuk a szabadságharc története esetén is.







Ekkor jött az utolsó lökés, vagy mondhatnánk a tőr az állam testébe, mely után a lavina nem volt megállítható és mind a mai napig érezteti hatását. Ez volt az újonnan betelepített népek és az őshonos magyarság között szított ellenségeskedés magvának elhintése.

Az ellenségeskedés szítása nem volt nehéz, könnyen el lehetett hitetni, hogy a magyarok elvennék a többi néptől az újonnan megkapott területet, persze ami nem volt igaz. De ha a félelem magvát elhintik, nagy károkat tud okozni. Ebben az időben talán ezen új népek nem is tudták, hogy a magyar ember ellenében lettek betelepítve és magyar területre. Ők ekkor még azt hihették, hogy a jóságos Habsburgok a Habsburg birodalom területén telepítették le őket, mely csak részben volt igaz. Ezért is lehetett félelmetes nekik az a gondolat, ha a Habsburg helyett a magyar lesz az úr, akkor az el fogja venni tőlük az általuk lakott területeket. A suttogó propaganda könnyen kialakította azt a máig ható gondolkodásmódot, hogy a valójában áldozat magyar nemzet a betelepülők szemében egy elnyomó figurává váljon és az időben visszamenőlegesen is elnyomó hatalmat vizionáljon a valóság ellenében.

A XX. századra mindez odáig fajult, hogy a valójában évszázadokon keresztül elnyomott és irtott magyarságból sikerült egy elnyomó ,,figurát" kialakítani a környező népek szemében. A magyarság ellen elkövetett bűntetteket meg csak legyintve azzal elhessegetni, hogy ,,ez nekik jogos büntetés az évszázados elnyomásért". Így alakult ki az, hogy az egyébként is több sebből vérző magyar nemzetet sikerült bűnbakká tenni s ezzel láthatjuk azt, hogy mind a mai napig elnyomót kiált az elnyomó, s üti, vágja a magyart.

trianon.jpg





A magyar nemzet kivégzésének gondolata ekkor már önálló életre kelt, nem kellett már megtámogatni. Lavinaszerűen megindult és senki sem tudhatta megáll-e valaha. Utólag tudjuk, hogy bár hatalmas veszteségeket okozott, de a terv nem vált teljesen valóra. Népünk túlélte az évszázados borzalmakat, az elnyomatást, a kivégzésének tervét. Még a legnehezebbet is sikerült túlélni, egy tisztességes nép befeketítését, besározását sem lehetett örökké folytatni. Évszázadokkal vetette vissza a magyar fejlődést a fentebb leírt pusztítások sorozata, de a magyar nép örökké kihajt, és mindig újra kezdi, mert ,,eltemettek, de nem tudták, hogy magok vagyunk" így kihajtottunk újra.


Link



"Irtsátok ki a magyarokat" - Teljes fim

Link



A farkas és a bárány - Tanmese
/Mintha csak ma lenne, vagy Nagy István a jövőbe is belelátott?/

Link















Nagy Lajos birodalma



Nagy Lajos éa Mátyás birodalma



A Magyar Birodalom országai



Magyarország a XX században



Magyarország 1938-1945



Magyarország ma


 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: gondolkodásmódot, boszorkánykonyha, gondolkozhatott, ellenségeskedés, meghurcolásának, magyarországról, szabadságharcai, elnéptelenedett, szisztematikus, magyarországra, beolvasztására, újraegyesített, meghunyászkodó, magyarországon, benépesüljenek, magyarországot, természetesen, tartományokat, meggyengülése, ütközőzónának, elnémetesítés, szabadságharc, világpolitika, betelepítések, magyarságánál, megszüntetése, legnehezebbet, lavinaszerűen, kapaszkodónak, tartományként, évszázadokkal, befeketítését, bekebelezésen, visszanyerjék, elmaradottabb, megszenvedték, politikai boszorkánykonyha, náluk magasabb, kincses birodalom, világpolitika porondjára, magyar néphez, történelem későbbi, magyarság szabadságharcai, ország török, addig sziklaként, török által, török elleni, osztrák tartományokat, magyar területeket, török harcok, magyarság természetesen, teljes bekebelezésen, ÁRTATLAN KÍNPADON, MAGYAR NEMZET MEGHURCOLÁSÁNAK TÖRTÉNETE, Habsburgok Magyarországon, Nagy István, Nagy Lajos, Magyar Birodalom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Png férfi  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png csokor  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png nő  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Hiányzik  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Fekete István - Akác  Tavaszi kép  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Minden harmadik...  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sokan azt tartják  Adakozás  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  képre írva  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png virág  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alvó cicák  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó éjszakát  Alvó cicák  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
politikai boszorkánykonyha, náluk magasabb, kincses birodalom, világpolitika porondjára, magyar néphez, történelem későbbi, magyarság szabadságharcai, ország török, addig sziklaként, török által, török elleni, osztrák tartományokat, magyar területeket, török harcok, magyarság természetesen, teljes bekebelezésen, több részre, folyamatos &#8222, magyar állam, birodalom részét, folyamatos nyersanyag, kivéreztetett magyar, halálos ítéletet, töredékére zsugorodott, magyarok ötven, elnéptelenedett magyar, magyar kisebbségbe, magyar népességet, régi büszke, utolsó előtti, magyarság megszüntetése, időszakban változott, magyar haza, kárpát-medence népi, teljes Kárpát-medence, idegen betelepítés, belső területeken, erre irányuló, magyar újjászületés, magyar népesség, 1848-49-es szabadságharc, idegenek Magyarországra, szabadságharc története, utolsó lökés, állam testébe, újonnan betelepített, őshonos magyarság, ellenségeskedés szítása, magyarok elvennék, többi néptől, újonnan megkapott, félelem magvát, időben talán, magyar ember, jóságos Habsburgok, magyar lesz, általuk lakott, suttogó propaganda, máig ható, valójában áldozat, betelepülők szemében, elnyomó figurává, időben visszamenőlegesen, valóság ellenében, valójában évszázadokon, elnyomó &#8222, környező népek, magyarság ellen, évszázados elnyomásért&#8221, magyar nemzet, évszázados borzalmakat, kivégzésének tervét, magyar fejlődést, fentebb leírt, gondolkodásmódot, boszorkánykonyha, gondolkozhatott, ellenségeskedés, meghurcolásának, magyarországról, szabadságharcai, elnéptelenedett, szisztematikus, magyarországra, beolvasztására, újraegyesített, meghunyászkodó, magyarországon, benépesüljenek, magyarországot, természetesen, tartományokat, meggyengülése, ütközőzónának, elnémetesítés, szabadságharc, világpolitika, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1702
  • e Hét: 4850
  • e Hónap: 44671
  • e Év: 222546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.