Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ellenzék végig a vírusnak szurkolt
  2020-06-04 19:30:37, csütörtök
 
 







AZ ELLENZÉK VÉGIG A VÍRUSNAK SZURKOLT
Lokál, 2020. 06. 04. 00:01


Június 20-án megszűnhet a különleges jogrend és a veszélyhelyzet. Ennek kapcsán érdemes visszatekinteni, ki mit tett le az asztalra a járvány idején. Az ellenzéknek például csak hisztériázásra, hazudozásra, rémhírterjesztésre futotta, miközben a szakemberek azon dolgoztak, hogy a lehető legkevesebb ember betegedjen meg, és sikerüljön újraindítani a gazdaságot. A Lokálnak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője segített megérteni a folyamatokat.


Folyamatos diktatúrázás

A különleges jogrend március 30-i elfogadása után például Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor megkoronázta a tízéves rezsimet, valamint átvitt értelemben önmagát. Szabó Tímea a ,,teljhatalom" miatt alkotmánybírósághoz akart fordulni.

- A koronavírus-törvény kapcsán számtalan álhír jelent meg a járvány során. Ezekkel ellentétben a legtöbb európai országhoz hasonlóan csak a járvány kapcsán alkothatott rendeleteket a kormány, ráadásul a járvány csillapodásával azonnal meg is szűnik a rendkívüli jogrend. Állításukkal ellentétben tehát a rendkívüli jogrend sem korlátlan, sem határidő nélküli felhatalmazást nem adott a kormányfőnek. Az ellenzék a koronavírus-törvény támadásával nagyban hátráltatta a járvány elleni védekezést - mondta a politológus.


Kritizálták a gazdaságmentő csomagot

A kormányfő április 6-án meghirdette a gazdaságvédelmi akcióterv második ütemét, amely egy kilencezer milliárdos intézkedéscsomag, és tartalmazza többek közt a bértámogatást, a turizmus és a mezőgazdaság fejlesztését, a beruházások támogatását, valamint a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését. Erre reagált úgy Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, hogy Orbán Viktor diktátorosat játszik.

- A járvány gazdasági hatásai rendkívül súlyosak, számos európai ország már az év első három hónapjában recesszióba süllyedt. Magyarország ezzel szemben még növekedni tudott, ami azt jelzi, hogy a magyar gazdaság stabil állapotban néz szembe a mostani válsággal. A gazdaságvédelmi akcióterv is egy nagyszabású gazdaságélénkítő program, amelynek köszönhetően rövid időn belül visszatérhet a magyar gazdaság arra az útra, amelyen a járvány előtt is járt. Tordai Bencének és a hozzá hasonlóan gondolkodó politikusoknak vélhetően nem tetszik a sikeres gazdaságpolitika, hiszen többek között ennek is köszönhetően nő a kormánypártok támogatottsága - magyarázta Deák Dániel az érthetetlen kritika okát.


A lélegeztetőgépeknek sem örültek

Orbán Viktor a Műegyetemen a hazai lélegeztetőgép-gyártás megkezdéséről tájékozódott. Aznap az Európai Parlament egy hazánkat kritizáló állásfoglalást adott ki, amelynek kapcsán a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna az egészségügyi dolgozók helyett inkább Brüsszelnek tapsolt.

- Magyarország időben reagált a járványra, az egészségügyi rendszert is gyorsan elkezdte felkészíteni egy esetleges tömeges megbetegedés kezelésére. Hatalmas siker, hogy hazánk önellátó is lehet védőfelszerelések és lélegeztetőgépek gyártásában, érthetetlen, hogy ez miért nem tetszik az ellenzéknek. Sokszor úgy tűnt a járvány idején, mintha ők inkább Magyarország sikertelenségének örülnének - fogalmazott Deák.


Gyurcsány fantazmagóriái

A járvány alatt Gyurcsány Ferenc újra aktivizálta magát, zavarosan előadott ,,karanténvideóival" hívta fel magára a figyelmet, többször a parlamentben is megjelent, ahol hasonló performance-t adott elő.

- Gyurcsány Ferenc akar lenni az ellenzék vezetője, ezért mond mindig olyan képtelenségeket, amelyekkel felhívja magára a figyelmet. A valóság rendre rácáfol ezekre a fantazmagóriákra, nem véletlen, hogy ő az ország egyik legelutasítottabb politikusa. Van egy szűk balliberális szavazótábor, amelyet meg tud szólítani az üzeneteivel, azonban a társadalom nagy része átlát a szitán, és nem hisz Gyurcsány Ferencnek - magyarázta lapunknak Deák Dániel. A napokban volt a 14. évfordulója az őszödi beszédnek, amelyben Gyurcsány kormányfőként elismerte: ,,hazudtunk reggel, éjjel meg este".

Link

























 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: lélegeztetőgépek, gazdaságpolitika, fantazmagóriákra, gazdaságélénkítő, intézkedéscsomag, képtelenségeket, gazdaságvédelmi, visszatekinteni, csillapodásával, felhatalmazást, hisztériázásra, politikusoknak, veszélyhelyzet, fantazmagóriái, támogatottsága, állásfoglalást, lélegeztetőgép, visszaépítését, bértámogatást, gazdaságmentő, tizenharmadik, megkezdéséről, kormánypártok, kormányfőként, köszönhetően, rendeleteket, megbetegedés, újraindítani, felkészíteni, diktátorosat, kormányfőnek, folyamatokat, megkoronázta, parlamentben, magyarország, visszatérhet, különleges jogrend, járvány idején, ellenzéknek például, szakemberek azon, lehető legkevesebb, tízéves rezsimet, járvány során, legtöbb európai, járvány kapcsán, járvány csillapodásával, rendkívüli jogrend, járvány elleni, gazdaságmentő csomagot, kormányfő április, gazdaságvédelmi akcióterv, kilencezer milliárdos, ELLENZÉK VÉGIG VÍRUSNAK SZURKOLT, Lokálnak Deák Dániel, Század Intézet, Jakab Péter, Orbán Viktor, Szabó Tímea, Tordai Bence, Tordai Bencének, Deák Dániel, Európai Parlament, DK-s Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Mélységes szomorúsággal  Hernádkak  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Törött csészék  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Müller Péter tollából  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  A gyomorrontás tojással is kez...  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Amikor 5 éves voltam,  Szép estét kedves látogatóimna...  Atyám !  Március  Március  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Üdvözöllek az oldalamon  A gyász  A magukat nyílt és őszinte emb...  Szent Pio atya!  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A csonk és a facsemete  mindent a népért...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Nem kell ide békemenet  Nem kellett volna!  A gyász  Szeüleidtől tanultad  Szép Álmokat  Március  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Ted Engstrőm gondolata  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nemzeti  Fújjad márciusi szél . . .  Alvó cica  Az agyat és a csontokat is erő...  A csonk és a facsemete  Ez a miénk!  Talpra vándor  Üdvözöllek az oldalamon  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Cicus virággal  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cica  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Akinek vaj van a fején...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
különleges jogrend, járvány idején, ellenzéknek például, szakemberek azon, lehető legkevesebb, tízéves rezsimet, járvány során, legtöbb európai, járvány kapcsán, járvány csillapodásával, rendkívüli jogrend, járvány elleni, gazdaságmentő csomagot, kormányfő április, gazdaságvédelmi akcióterv, kilencezer milliárdos, mezőgazdaság fejlesztését, beruházások támogatását, tizenharmadik havi, járvány gazdasági, magyar gazdaság, mostani válsággal, nagyszabású gazdaságélénkítő, járvány előtt, hozzá hasonlóan, sikeres gazdaságpolitika, kormánypártok támogatottsága, érthetetlen kritika, hazánkat kritizáló, momentumos Donáth, egészségügyi dolgozók, egészségügyi rendszert, esetleges tömeges, járvány alatt, ellenzék vezetője, valóság rendre, ország egyik, szűk balliberális, társadalom nagy, napokban volt, őszödi beszédnek, lélegeztetőgépek, gazdaságpolitika, fantazmagóriákra, gazdaságélénkítő, intézkedéscsomag, képtelenségeket, gazdaságvédelmi, visszatekinteni, csillapodásával, felhatalmazást, hisztériázásra, politikusoknak, veszélyhelyzet, fantazmagóriái, támogatottsága, állásfoglalást, lélegeztetőgép, visszaépítését, bértámogatást, gazdaságmentő, tizenharmadik, megkezdéséről, kormánypártok, kormányfőként, köszönhetően, rendeleteket, megbetegedés, újraindítani, felkészíteni, diktátorosat, kormányfőnek, folyamatokat, megkoronázta, parlamentben, magyarország, visszatérhet, diktatúrázás, tájékozódott, állításukkal, fejlesztését, egészségügyi, mezőgazdaság, szavazótábor, balliberális, koronavírus, fogalmazott, meghirdette, nagyszabású, tartalmazza, beruházások, teljhatalom, hátráltatta, recesszióba, aktivizálta, brüsszelnek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 676
  • e Hét: 2172
  • e Hónap: 19316
  • e Év: 156688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.