Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Több ezer sérült a bejrúti robbanásban + videó
  2020-08-05 22:00:57, szerda
 
 





TÖBB EZER SÉRÜLT A BEJRÚTI ROBBANÁSBAN + VIDEÓ


Link



Hatalmas robbanás rázta meg a libanoni fővárost, Bejrútot tegnap késő délután. A detonációk ereje olyan nagy volt, hogy a környéken mindent letarolt, helyszíni beszámolók szerint még kilométerekkel arrébb is érezni lehetett, ahogy remeg a föld, ablakok törtek be, és óriási füstoszlop emelkedett a levegőbe. Állítólag még a 180 kilométerre fekvő Cipruson is érzékelték a robbanást.

Hírügynökségi jelentések szerint rengeteg, több ezerre rúg a sérültek száma. Egyes híradások szerint a tragédia legalább 25 életet követelt /jelenleg már 100 fölött van az áldozatottak száma: M.G./, de félő, hogy a szám emelkedni fog, mert a kórházak zsúfolásig teltek sebesültekkel, és folyamatosan mentik ki az embereket a romok alól.

A robbanások a város kikötő negyedében történtek. A libanoni hatóságok szerint balesetet történhetett, egy tűzijátékokat és más vegyi anyagokat tároló raktár gyulladhatott ki. Egyelőre senki nem is vállalt magára semmilyen merényletet. Ezt a verziót erősíti meg az is, hogy szemtanúk szerint több kisebb, pattogó robbanás előzte meg az óriási detonációt. Szkeptikusabb hangok szerint viszont valójában veszélyes, például bombakészítéshez való anyagokat tárolhattak az épületekben. Később a belügyminiszter már arról adott tájékoztatást, hogy lefoglalt robbanásveszélyes anyagot, valószínűleg nitrátot tárolhattak az épületben.


Nehéz idők

Gyanúra ad okot, hogy Libanon meglehetősen nehéz időket él át. A Közel-Kelet pénzügyi központjának számító ország gazdasága az összeomlás szélén táncol, az infláció elszabadult. Hónapok óta tartanak a tüntetések, melyeknek a járvány sem vetett véget. A kilátástalan helyzetben éppen tegnap mondott le az ország külügyminisztere. Feszült a helyzet az izraeli határon is, a zsidó állam hadserege a minap verte vissza a Hezbollah libanoni síita milícia fegyvereseinek állítólagos átszivárgási kísérletét. Ráadásul a héten várható ítélet azoknak a gyanúsítottaknak az ügyében, akit Rafik Haríri egykori miniszterelnök 2005-ös meggyilkolásával vádolnak. A volt kormányfőt egy kisteherautóba rejtett pokolgéppel ölték meg. A merényletért Szíriát hibáztatták, de egyes feltételezések szerint a Hezbollahnak is köze lehetett halálához.

Hasszán Diáb kormányfő azt mondta, Libanon katasztrófával néz szembe, Bejrút pedig gyászol.


Videók a Link alatt találhatók

Link



Iszonyú képek a bejrúti robbanásról, csaj erős idegzetűek nézzék meg +18

Link



Összedőlt és égő házak, romokkal teli utcák, megrázó képek a bejrúti robbanás helyszínéről

Link



A Guardian csokorba szedte az első videókat a bejrúti robbanásról

Link



Már meghaladja a 130-at a bejrúti robbanás után halottak száma

Link



Az országban kéthetes szükségállapotot hirdettek a kedd esti katasztrófa után.

Emelkedett a Bejrútban kedd este történt robbanások halálos áldozatainak száma: a libanoni egészségügyi miniszter közlése szerint a katasztrófa után 135 elhunytat találtak, a sérültek száma ötezerre emelkedett. Többtucatnyi embert eltűntként tartanak nyilván.

Több mint kétszázezer ember vált földönfutóvá, miután a hatalmas erejű detonációban az otthonuk megsemmisült.

A libanoni kormányzat azt is bejelentette, hogy kéthetes szükségállapotot hirdetett az országban: a katonai hatóságokat azonnali hatállyal különleges biztonsági jogkörökkel ruházták fel.

Azt is közölték, hogy házi őrizet alá helyeztetnek meg nem nevezett számú kikötői illetékest, amíg kivizsgálják, hogyan robbanhatott fel a kikötőben évek óta tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát. Kászán Ueidat államügyész utasította a biztonsági hivatalokat, hogy azonnal kezdjék meg a nyomozást és a dokumentumok összegyűjtését a kikötőben tárolt anyagokról, valamint állítsák össze a tárolásért, a hangár karbantartásáért és őrzéséért felelős személyek névsorát.

A robbanás lökéshulláma, amely 3,3-as erősségű földrengésnek felelt meg, számos épületet lerombolt a kikötő térségében és több kilométernyi körben súlyosan megrongálta a házakat.

A robbanásban a vizsgálat első eredményei szerint 21 francia állampolgár is megsérült. A párizsi ügyészség ,,nem szándékos testi sértés" címén szerdán vizsgálatot indított a bejrúti robbanások ügyében. A katasztrófa miatt Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön Bejrútba utazik, ahol találkozik Michel Aún libanoni elnökkel és Haszán Diáb kormányfővel.

Egymillió euróval segít Magyarország

A robbanások a magyar nagykövetség épületét is megrongálták, álmennyezetek szakadtak le és betört több ablak - tudatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Később Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár azt közölte, hogy a magyar kormány egymillió euróval segíti meg Libanont.

Szerda este a külgazdasági és külügyminiszter tett közzé nyilatkozatot Libanonnal kapcsolatban. Szijjártó Péter közölte, hogy telefonon beszélt libanoni kollégájával, Charbel Vahbával, és kifejezte együttérzését a történtek miatt. Jelezte, hogy a magyar kormány a Maronita Katolikus Egyháznak küldi az egymillió eurót gyorssegélyként, hogy segíteni tudjanak a rászoruló családoknak. Abban maradtak, hogy ha már látják az újjáépítés során felmerülő szükségleteket, akkor újra jelentkeznek, hogy egyeztetni tudjanak a további segítségnyújtásról.


YouTube videói - 2020. aug. 4. - 2020. aug. 5.


Beirut explosion: scores dead and thousands hurt as blast rips through city - 2020.08.04

Link



Powerful explosion rocks Beirut's port area, killing dozens, injuring thousands - 2020.08.05

Link



Massive explosion in Beirut kills at least 70, injures thousands •2020. aug. 5.

Link






























 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: meggyilkolásával, bombakészítéshez, szükségállapotot, karbantartásáért, külügyminisztere, gyanúsítottaknak, külügyminiszter, gyorssegélyként, belügyminiszter, katasztrófával, kilométerekkel, megsegítéséért, szükségleteket, miniszterelnök, fegyvereseinek, kisteherautóba, összegyűjtését, feltételezések, földrengésnek, tájékoztatást, sebesültekkel, hírügynökségi, szkeptikusabb, álmennyezetek, gyulladhatott, tűzijátékokat, nyilatkozatot, együttérzését, helyeztetnek, nagykövetség, magyarország, megrongálták, jelentkeznek, hezbollahnak, államtitkára, bejelentette, libanoni fővárost, detonációk ereje, környéken mindent, sérültek száma, tragédia legalább, áldozatottak száma, szám emelkedni, kórházak zsúfolásig, romok alól, város kikötő, libanoni hatóságok, verziót erősíti, óriási detonációt, összeomlás szélén, infláció elszabadult, kilátástalan helyzetben, TÖBB EZER SÉRÜLT BEJRÚTI ROBBANÁSBAN, Rafik Haríri, Hasszán Diáb, Kászán Ueidat, Emmanuel Macron, Michel Aún, Haszán Diáb, Menczer Tamás, Később Azbej Tristan, Szijjártó Péter, Charbel Vahbával, Maronita Katolikus Egyháznak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy bizonyos határt  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Éretlen vers  Akarat  Radikális szeretet  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Reggel van  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png lepke  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy bizonyos határt  Esti kép  Egy bizonyos határt  A televizió nem a kultúrát kép...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png fotel  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Albert Einstein gondolata  Sose bánj semmit  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Hiányzik  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Alázat  Erdőn  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
libanoni fővárost, detonációk ereje, környéken mindent, sérültek száma, tragédia legalább, áldozatottak száma, szám emelkedni, kórházak zsúfolásig, romok alól, város kikötő, libanoni hatóságok, verziót erősíti, óriási detonációt, összeomlás szélén, infláció elszabadult, kilátástalan helyzetben, ország külügyminisztere, izraeli határon, zsidó állam, minap verte, héten várható, volt kormányfőt, kisteherautóba rejtett, merényletért Szíriát, bejrúti robbanásról, bejrúti robbanás, első videókat, országban kéthetes, kedd esti, libanoni egészségügyi, katasztrófa után, hatalmas erejű, otthonuk megsemmisült, libanoni kormányzat, katonai hatóságokat, kikötőben évek, biztonsági hivatalokat, dokumentumok összegyűjtését, kikötőben tárolt, hangár karbantartásáért, robbanás lökéshulláma, kikötő térségében, vizsgálat első, párizsi ügyészség, bejrúti robbanások, katasztrófa miatt, magyar nagykövetség, üldözött keresztények, magyar kormány, történtek miatt, egymillió eurót, rászoruló családoknak, újjáépítés során, meggyilkolásával, bombakészítéshez, szükségállapotot, karbantartásáért, külügyminisztere, gyanúsítottaknak, külügyminiszter, gyorssegélyként, belügyminiszter, katasztrófával, kilométerekkel, megsegítéséért, szükségleteket, miniszterelnök, fegyvereseinek, kisteherautóba, összegyűjtését, feltételezések, földrengésnek, tájékoztatást, sebesültekkel, hírügynökségi, szkeptikusabb, álmennyezetek, gyulladhatott, tűzijátékokat, nyilatkozatot, együttérzését, helyeztetnek, nagykövetség, magyarország, megrongálták, jelentkeznek, hezbollahnak, államtitkára, bejelentette, áldozatainak, kivizsgálják, robbanhatott, folyamatosan, átszivárgási, lökéshulláma, kilométernyi, kilátástalan, dokumentumok, megsemmisült, merényletért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1334
  • e Hét: 6556
  • e Hónap: 46377
  • e Év: 224252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.