Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lenin Amerikában - Amerika Európa utcáin
  2020-09-26 17:00:17, szombat
 
 







LENIN AMERIKÁBAN - AMERIKA EURÓPA UTCÁIN
Földi László titkosszolgálati szakértő


Hogy mégsem szabad nagyvonalúan átlapozni a történelem ezen szakaszát, azt napjaink furcsának tűnő eseményei bizonyítják.

Ma, nemes egyszerűséggel ugyanazt látjuk Amerika ut­cáin, amit száz éve lehetett tapasztalni a cári Oroszországban. A rombolást, az önkéntes agitátorok erőszakos aktivitását, akik most ,,színes" mondókával kívánják lerombolni a normális világot... A fiatal, ütközetre vágyó embereket konspirált pozícióból hergelik idős, tapasztalt felbujtók.



Lenin-szobor Seattle Fremont negyedében - newsweek.com





Amikor Vlagyimir Iljics Lenin Svájcból hazatért a cári Oroszországba, máris elindult a társadalom átalakításának forgatókönyve. Egyedül kezdte vagy nyugati pénzes háttér sugalmazására, több mint száz év távlatából mára már közömbös is lehetne. Hogy mégsem szabad nagyvonalúan átlapozni a történelem ezen szakaszát, azt napjaink furcsának tűnő eseményei bizonyítják.

Lenin ténykedése az 1917-es nagy októberi forradalomban csúcsosodott ki Oroszországban, no meg az azt követő kommunizmust építeni akaró rögös úton. 1924-ben bekövetkezett halála nem vetett véget az általa megkezdett folyamatnak. Az időközben megalakult Szovjetuniót követték más nemzetek a második világháborút lezáró béketárgyalások és megállapodások utóhatásaként. Közép- és Kelet-Európa orszá­gait - a nagyhatalmi alkunak köszönhetően - rákényszerítették, hogy a lenini utat követve építsék újjá lerombolt világukat.

De mintha mindez nem lett volna elég, Lenin halálát követően is velünk maradt. Nemcsak eszmei hagyatéka lett kísérőnk a későbbi évtizedekben, hanem mumifikált teste Moszkvában, a Vörös téren lévő Lenin-mauzóleumban volt megtekinthető ereklyeként és tanítandó példaként. Évtizedeken keresztül naponta hosszú sorok kígyóztak a Vörös téren, hogy bejussanak és megnézhessék Lenin nyughelyét és őt magát.

Az 1990-es években a Szovjetunió összeomlott, Oroszország visszatért - szokásjogát tekintve - a cári korszak vallási, kulturális identitásához. Bár társadalmi berendezkedése más, de ébredése a szocializmus kómájából nagyon gyorsan megvalósult, és követi az emberek érzésvilágában megmaradt cári korszak tradícióit még a politikában is. A Vörös téri mauzó­leum lakóját azonban történelmi mementóként továbbra is látogatni lehetett, idézve a kommunizmus szellemét.





Látogatni lehetett, de csak a közelmúltig. Történt ugyanis, hogy Lenin ,,viaszmása" már nemkívánatos a mai orosz politikai szimbólumok között, így eltávolították addigi nyughelyéről. Tették ezt elsősorban azért, mert egyre több bizonyíték került elő arról, hogy a XX. századi orosz szocialista forradalom nem a népakaratból - miként jó néhány nemzedék nőtt fel ezt tanulva - következett be, hanem a jövőt saját érdekeik mentén tervező összeesküvők találták ki, finanszírozták és hajtatták végre kiképzett katonáikkal. A cél pedig a világforradalom - az ,,egységes világ" ma is felmerülő vízió - elérése volt. A Lenin vezette orosz felkelés példaként kellett szolgáljon a világ országai arra fogékony tömegeinek. Főként persze a változásra mindig kapható ifjúság számára adott életcélt és addig megszokott társadalmi formától eltérő jövőképet.

Ma, nemes egyszerűséggel ugyanazt látjuk Amerika ut­cáin, amit száz éve lehetett tapasztalni a cári Oroszországban. A látszólag értelmetlen, mindent tagadó lázadókat, az utcai rombolást, az önkéntes agitátorok erőszakos aktivitását, akik most ,,színes" mondókával kívánják lerombolni a normális világot. Tagadva a törvényes rendet, az Egyesült Államok elnökének lemondását követelik, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy Donald Trump elnök szabad választás útján került a Fehér Házba.

Az, hogy Lenin porhüvelye útra fog kelni, mintegy kifeszített forradalmi zászlóként a szabadnak hitt világ felé, még akkor sem sejlett fel, amikor Németországban Karl Marx szobrát avatták a közelmúltban, politikusok jelenlétében. Arról a Marxról van szó, aki Lenin elméleti harcostársa volt a szocializmus eszméinek terjesztésében. Utólag persze az események nagyon könnyen összerakhatók és kristálytiszta ívet követnek. Mondhatjuk: a színészek változnak, a darab marad.

De mi van akkor, ha a régi szereplők - még ha csak szoborként vagy mumifikálva is - jönnek vissza?

Egy újszülöttnek minden vicc új! A régi célok, például a nemzetek nélküli világ - melyet egy világkormány irányítana - ma is napirenden van, talán hangsúlyosabban, mint valaha. Nem szabad legyinteni olyankor, ha az emberek tömegeit ostoba, kijátszható fajankónak nézik. Mert a pumpa - vérnyomás - a kritikus magasságba törve átszakíthatja a tűrőképesség gátjait. A forradalmi vérnyomás ember ember elleni ütközetet válthat ki. Sokszor kipróbált politikai rögeszmék ezek arra, hogy a pénztőke maximalizálni tudja saját jövőképét.

Világforradalom vagy XXI. századi Egyesült Világ. Nincs különbség, ha a célt és a folyamatok mozgatórugóit vizsgáljuk. Ugyanaz az eredő és ízléstelenül hasonló módszerek. Szegény Lenint pedig azért vásárolják meg az antidemokratikusnak kikiáltott Oroszországtól, hogy segítsék a demokrácia fejlődését az Egyesült Államokban? Az ő múltjával és a megismert politikai gyakorlatával? Jobb sorsra érdemes emberiség - és különösen XXI. századi ifjúságunk - legújabb kori bekerítése folyik profin felépített NGO-rendszerek világhálójával. A kiépült hálózatok taktikai sikereit már bizonyította a globális lépték és annak lehetősége, hatékonysága.

Úgy tűnik, Lenin utaztatása nem repülővel, hanem - Euró­pán keresztül hagyományos harci szekérrel vagy hordszékkel - gyalogosan történik. Mi más lehet a magyarázata annak, hogy kontinensünkön zavargások színesítik a forradalomra a legkevésbé sem vágyó polgárok életét? Stockholmban sorozatos robbantások harci zaja töri meg észak csöndjét. Németország a totális polgárháború szélére sodródott az egyre szélsőségesebb politikai retorikák miatt. Olaszország Görögországgal egyetemben képtelen megállítani a végeláthatatlan tömegben érkező illegális bevándorlókat szállító, a törvényeket figyelmen kívül hagyó NGO-hajókat. Hazánkban egyelőre a bármilyen szerepre kész SZFE-hallgatók ásták ki a csatabárdot a hatalommal szemben, bár hírlik, hogy más egyetemek hallgatói is készülnek erre.

Általánosságban is jellemző a lenini hagyományok folytatóira, hogy a fiatal, ütközetre vágyó embereket konspirált pozícióból hergelik idős, tapasztalt felbujtók.

Joggal tarthatunk attól, hogy ha a szocialista forradalmak szimbóluma megérkezik is amerikai végállomására, senki sem sóhajthat fel, hisz az életre keltett eszméinek forgószele sajnos még sokáig velünk marad.







Lenin Amerikában

Link



Földi László: A demokrácia nem létezik rend nélkül

Link



Olyan súlyos a helyzet Minneapolisban, hogy a Nemzeti Gárdát is bevetik

Link



Nagyon eldurvult - Minneapolis lángokban, a tüntetők felgyújtottak egy rendőrőrsöt
/A videofelvételek szerint elképesztő események zajlanak az USA-ban./

Link



George Floyd protesters set fire to Minneapolis police station as riots continue

Link



George Floyd death: Minneapolis in flames as protests continue overnight

Link



CNN reporter and crew arrested on air in while covering Minneapolis riots | FULL INCIDENT
A fekete újságíró letartóztatása

Link



Watch Live: NewsChopper4 Bravo is Over Protests and Pursuits in Socal | NBCLA

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: titkosszolgálati, béketárgyalások, általánosságban, videofelvételek, világforradalom, hangsúlyosabban, végeláthatatlan, görögországgal, kristálytiszta, oroszországban, oroszországtól, egyszerűséggel, németországban, letartóztatása, minneapolisban, terjesztésében, megállapodások, világhálójával, átalakításának, szélsőségesebb, berendezkedése, finanszírozták, érzésvilágában, eltávolították, kontinensünkön, maximalizálni, bevándorlókat, bekövetkezett, felgyújtottak, mozgatórugóit, gyakorlatával, utóhatásaként, forradalomban, átszakíthatja, végállomására, sugalmazására, történelem ezen, cári Oroszországban, önkéntes agitátorok, normális világot, cári Oroszországba, társadalom átalakításának, 1917-es nagy, általa megkezdett, időközben megalakult, második világháborút, nagyhatalmi alkunak, lenini utat, későbbi évtizedekben, 1990-es években, cári korszak, szocializmus kómájából, Lenin Amerikában, Amerika Európa, LENIN AMERIKÁBAN, Földi László, Lenin-szobor Seattle Fremont, Amikor Vlagyimir Iljics Lenin Svájcból, Egyesült Államok, Donald Trump, Fehér Házba, Németországban Karl Marx, Egyesült Világ, Szegény Lenint, Egyesült Államokban, Olaszország Görögországgal, Nemzeti Gárdát, George Floyd, FULL INCIDENT, Watch Live, NewsChopper4 Bravo, Over Protests,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magyar költészet napja  Jan Twardowski - Siessünk  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Tavaszi este  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Anyák napjára  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanmese  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  "Ez egy csoda"  Előfordul, hogy  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  James Allen  Spenót fasírttal  Jó éjszakát  Egy barátság története  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila - Kopogtatás nél...  A sorsod  Spenót fasírttal  Jan Twardowski - Siessünk  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó nap volt  39 ígéret  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Vidámság  Erdei gyöngyvirág  Paul Éluard - És egy mosoly  Alvó cica  A felvilágosodás...  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jázmin  Paul David Tripp Április 15  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Sorsunk miatt...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimn...  Hamvas Béla  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó kislány  Robin Wight pitypang szobra  Az ember emlékekből áll  Vito Giaquinto gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Latinovits Zoltán tollából  Müller Péter tollából  A felvilágosodás...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
történelem ezen, cári Oroszországban, önkéntes agitátorok, normális világot, cári Oroszországba, társadalom átalakításának, 1917-es nagy, általa megkezdett, időközben megalakult, második világháborút, nagyhatalmi alkunak, lenini utat, későbbi évtizedekben, 1990-es években, cári korszak, szocializmus kómájából, emberek érzésvilágában, kommunizmus szellemét, népakaratból &#8211, jövőt saját, világforradalom &#8211, világ országai, változásra mindig, látszólag értelmetlen, utcai rombolást, törvényes rendet, szabadnak hitt, szocializmus eszméinek, események nagyon, színészek változnak, darab marad, régi szereplők, újszülöttnek minden, régi célok, nemzetek nélküli, világkormány irányítana, emberek tömegeit, pumpa &#8211, kritikus magasságba, tűrőképesség gátjait, forradalmi vérnyomás, pénztőke maximalizálni, folyamatok mozgatórugóit, demokrácia fejlődését, megismert politikai, kiépült hálózatok, globális lépték, magyarázata annak, totális polgárháború, egyre szélsőségesebb, végeláthatatlan tömegben, törvényeket figyelmen, bármilyen szerepre, hatalommal szemben, lenini hagyományok, szocialista forradalmak, életre keltett, helyzet Minneapolisban, tüntetők felgyújtottak, videofelvételek szerint, fekete újságíró, titkosszolgálati, béketárgyalások, általánosságban, videofelvételek, világforradalom, hangsúlyosabban, végeláthatatlan, görögországgal, kristálytiszta, oroszországban, oroszországtól, egyszerűséggel, németországban, letartóztatása, minneapolisban, terjesztésében, megállapodások, világhálójával, átalakításának, szélsőségesebb, berendezkedése, finanszírozták, érzésvilágában, eltávolították, kontinensünkön, maximalizálni, bevándorlókat, bekövetkezett, felgyújtottak, mozgatórugóit, gyakorlatával, utóhatásaként, forradalomban, átszakíthatja, végállomására, sugalmazására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 11335
  • e Hónap: 33823
  • e Év: 211698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.