Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi magyarok, ezt adtuk a világnak! Nem csoda, ha tartanak tő
  2020-11-07 19:30:09, szombat
 
 







MI, MAGYAROK, EZT ADTUK A VILÁGNAK!
NEM CSODA, HA TARTANAK TŐLÜNK!


A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit MAGYAR feltalálóknak köszönhet az emberiség.

Kezdetnek fogott egy golyóstollat (*Bíró László, 1931*), felírta, hogy Találékony magyarok, majd egy mágnessel feltette a hűtőgépre (*Szilárd Leó 1929*), utána zajtalanul gyúló foszforos gyufával (*Irinyi János 1836*) rágyújtott egy cigarettára, közben CD-t hallgatott, nézegette a hologramos matricát a borítón (*Gábor Dénes, 1947*), majd beszedett egy C-vitamint (*Szentgyörgyi 1931*).

Eszébe jutott egy barátja, telefonált egyet a vezetékes telefonjáról (*Puskás Tivadar 1878*). Még volt egy kis ideje, ezért játszott egy kicsit a komputerén (*Neumann János 1944*), elmélázott, hogy mely rendszert használja, végül a Basic Computer mellett döntött (*Kemény János 1964*), és Excel táblázatba rendezte tennivalóit (*Simonyi Károly 1974*). Megnézett (volna) egy 3D-s filmet, de ezt még egy 3D-s szemüveggel (*Rátai Dániel 2010*) sem tudta megoldani. A kudarc után feltett egy bakelitlemezt a hagyományos lemezjátszójára (*Goldmark Károly 1948*), és bekapcsolta a tv-t is (*Mihály Dénes, 1919*). Látva, hogy éppen New Yorkot mutatják be, megörült, hogy színes tv-je van (*Goldmark Károly, 1948*). Nagyon tetszett neki a város, elsősorban a Centrál Park (*Asbóth Sándor* ö készítette a város rendezési tervét is). Még megnézett egy tudományos filmet az űrkutatásról, ismét elcsodálkozott a hold autón (*PávlicsFerenc kb. 1960*), majd még indulás előtt megpróbálta kirakni a Rubik kockát (*Rubik Ernő 1976).*

Már semmi nem kötötte le, így elindult sétálni, és mivel a közeljövőben autót kívánt vásárolni, autókat nézegetett. Ezért magához vette automata fényképezőgépét (*Mihályi József 1938*), dilemmázott kicsit, hogy a régebbi típusú kontaktlencséjét (*Dallos József 1928*) vagy lágy anyagú kontaktlencséjét (*Gyorffy István 1959*) használja-e?

Az első kocsi, ami megtetszett, egy Ford T-modell volt (*Galamb József 1908*,) aztán talált egy dízelmotoros BMW-t (*Ansits Ferenc 1983*), és megnézett magának egy Chevroletet is, amelynek automata sebességváltója volt (*Bíró László 1932*). Még felmerült egy VW bogár is a speciális dizájnja miatt (*Barényi Béla, 1925*). Ez annyira tetszett neki, hogy ennek még a karburátorát is megvizsgálta (*Csonka János 1893*).

De hamar rájött, hogy marad neki a bicikli, hazamenve meg is nézte a pincében, hogy rendben van-e, főleg a dinamója (*Jedlik Ányos 1861*), majd ámultan nézte a szomszéd ház tetejére leszálló helikoptert (*Asbóth Oszkár1928*).

Ezt a tényt azon melegében elmesélte Pulitzer díjas (*Pulitzer József 1917*) újságíró barátjának, akivel egy múzeumban találkozott, ahol éppen bemutatták a fényáteresztő üvegbeton feltalálásnak fázisait (*Losonczi Áron, 2001*) - magát a betont nem tudták megnézni, mivel annak jogi hercehurcáit 13 év alatt nem sikerült befejezni.

Mikor végre hazaért, már sötét volt, felkapcsolta, régimódi lévén, még kriptontöltésű lámpáját (*Bródy Imre 1930*), megivott egy pohár szódát (*Jedlik Ányos 1940*), és mivel megfájdult a feje, keresett egy gyógyszert is, meg is találta a legutóbb Bécsben vásárolt Kalmopyrint (*Richter Gedeon 1912*).

Az egész nap fáradozásait kipihenendő visszatért a bakelit lemezhez, és feltette a Kodály-módszer vívmányait világszerte elterjesztő (*Kodály Zoltán 1929*) Psalmus Hungaricust.








Híres Magyarok - American Hungarian Museum /Amerikai Magyar Múzeum/

Link



Magyar Feltalálók & Tudósok- American Hungarian Museum

Link



Híres magyar tudósok, feltalálók

Link



Híres eleink

Link









 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Címkék: kontaktlencséjét, sebességváltója, lemezjátszójára, fényképezőgépét, kriptontöltésű, elcsodálkozott, pávlicsferenc, feltalálóknak, fényáteresztő, feltalálásnak, bakelitlemezt, dízelmotoros, közeljövőben, karburátorát, megvizsgálta, reklámfilmet, hercehurcáit, szentgyörgyi, fáradozásait, telefonjáról, golyóstollat, űrkutatásról, felkapcsolta, cigarettára, dilemmázott, hagyományos, megpróbálta, bekapcsolta, szemüveggel, tennivalóit, megtetszett, kalmopyrint, világszerte, elterjesztő, hungaricust, találkozott, magyar ember, reklámfilmet hazájáról, mágnessel feltette, hologramos matricát, vezetékes telefonjáról, 3D-s filmet, 3D-s szemüveggel, kudarc után, hagyományos lemezjátszójára, város rendezési, tudományos filmet, hold autón, közeljövőben autót, régebbi típusú, első kocsi, dízelmotoros BMW-t, ADTUK VILÁGNAK, TARTANAK TŐLÜNK, Basic Computer, Centrál Park, Ford T-modell, Psalmus Hungaricust, Híres Magyarok, American Hungarian Museum, Amerikai Magyar Múzeum, Magyar Feltalálók, Tudósok- American Hungarian Museum,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Ted Engstrőm gondolata  Az agyat és a csontokat is erő...  Paul David Tripp Március 15  Esti kép  Tavaszról álmodom,  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Tavaszról álmodom,  A halolaj és a hal még a migré...  Üdvözöllek az oldalamon  Őri István - Dal az életről  Szép álmokat!  A magukat nyílt és őszinte emb...  Cicus virággal  Dóró Sándor: Ma  Ez a miénk!  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten áldja  Esti kép  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Március 15-re emlékve  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Atyám !  Az agyat és a csontokat is erő...  Vágy, élet és sugár  Nemzeti  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Az élet  Dóró Sándor: Ma  A nemzet csak akkor...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Házi botox  Imádkozás Krisztus értelméért  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam  Házi botox  Keresd azt a valakit,...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Keresd azt a valakit,...  Amikor még rangja volt...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Amikor még rangja volt...  Alvó cica  ...és mégis ráismersz  Szabó Norbert – Szabadsá...  A kávé  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Nem kellett volna!  Nemzeti  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Ted Engstrőm gondolata  Síró nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Meghitt estéken . . .  Sajnos ezt elBalogozták  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
magyar ember, reklámfilmet hazájáról, mágnessel feltette, hologramos matricát, vezetékes telefonjáról, 3D-s filmet, 3D-s szemüveggel, kudarc után, hagyományos lemezjátszójára, város rendezési, tudományos filmet, hold autón, közeljövőben autót, régebbi típusú, első kocsi, dízelmotoros BMW-t, speciális dizájnja, tényt azon, múzeumban találkozott, fényáteresztő üvegbeton, pohár szódát, legutóbb Bécsben, bakelit lemezhez, kontaktlencséjét, sebességváltója, lemezjátszójára, fényképezőgépét, kriptontöltésű, elcsodálkozott, pávlicsferenc, feltalálóknak, fényáteresztő, feltalálásnak, bakelitlemezt, dízelmotoros, közeljövőben, karburátorát, megvizsgálta, reklámfilmet, hercehurcáit, szentgyörgyi, fáradozásait, telefonjáról, golyóstollat, űrkutatásról, felkapcsolta, cigarettára, dilemmázott, hagyományos, megpróbálta, bekapcsolta, szemüveggel, tennivalóit, megtetszett, kalmopyrint, világszerte, elterjesztő, hungaricust, találkozott, kipihenendő, elhatározta, helikoptert, chevroletet, elmélázott, táblázatba, komputerén, telefonált, feltalálók, hallgatott, hologramos, barátjának, gyógyszert, tudományos, megfájdult, készítette, elsősorban, vívmányait, visszatért, rágyújtott, bemutatták, nézegetett, találékony, zajtalanul, felmerült, megnézett, hungarian, beszedett, köszönhet, múzeumban, vezetékes, speciális, rendezési, hazamenve, kezdetnek, vásárolni, befejezni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 733
  • e Hét: 7077
  • e Hónap: 33700
  • e Év: 171072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.