Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tragédia a távoktatáson - Osztálynyi diák nézte végig a Bács
  2021-01-20 15:00:47, szerda
 
 




TRAGÉDIA A TÁVOKTATÁSON - OSZTÁLYNYI DIÁK NÉZTE VÉGIG A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZÉPISKOLA TANÁRNŐJÉNEK A HALÁLÁT


SOKKOLÓ PILLANATOK


Több mint húsz tanuló figyelte a monitort, a 17 éves diákok online órán vettek részt, amikor szörnyű, örökre az emlékeikbe vésődő pillanatok következtek. Tanárnőjük leesett a székről, és a szobába berohanó férje hiába küzdött az életéért, már nem segíthetett rajta.

A mentők percek alatt a helyszínre értek, de már ők sem segíthettek a tanárnőn.


A diákok online órán vettek részt, több mint húsz tanuló látta, amint a tanárnő leesik a székérôl, majd férje megpróbálja újraéleszteni (Képünk illusztráció)





Szörnyű tragédia rázta meg hétfő reggel az egyik Bács-Kiskun megyei középiskolát: a mindenki által szeretett 52 éves tanárnő az online tartott tornaórája közben vesztette életét. A sokkoló pillanatokat több mint húsz diák nézte végig.

"Körülbelül negyedóra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről" - idézte fel a felfoghatatlan eseményeket az egyik 11. osztályos diák, aki otthonából vett részt az online órán.


SIKERTELEN ÚJRAÉLESZTÉS


Mint mondta, a szerencsétlenül járt tanárnő mindig bekapcsolta a kameráját és a mikrofont is, így a rosszulléte minden mozzanatát rögtön látták és hallották.

"Kiabáltuk a nevét, és többen hívták is telefonon, mire nagyjából fél percen belül a férje berontott a szomszédos szobából. Azonnal hívta a mentőket, és megkezdte a felesége újraélesztését, de már sem ő, sem a kiérkező szakemberek nem tudtak segíteni rajta. A férjének természetesen nem az volt az első dolga, hogy kikapcsolja a kamerát, de utána magunktól megszakítottuk a tanárnővel közös videóhívást."


SZÍVULTRAHANGON JÁRT


- Mindig életvidám, nagyon kedves és szerethető személyisége volt. Mindemellett következetesen végezte a munkáját, tényleg mindenki szerette. Felfoghatatlan számunkra, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen megtörténhet - mondta lapunknak a neve elhallgatását kérő diák, aki arról is beszélt, hogy a közelmúltban többször is maradtak el online óráik amiatt, mert a tanárnőnek vizsgálatokra kellett mennie.

"Úgy tudom, hogy szívultrahangot csináltak neki. Azt nem tudom, hogy volt-e valamilyen betegsége, de nekünk mindig azt mondta, hogy semmi baj nincsen az eredményeivel. Elképzelhető, hogy most is a szívével történt valami, de azt is beszélték, hogy korábban egyszer már epilepsziás rohama is volt" - tette hozzá a megtört diákja.


GYÁSZOL AZ ISKOLA


Az elhunyt tanárnő egy végzős osztálynak az osztályfőnöke is volt. A diákjai mellett az egész iskola döbbenten áll a történtek előtt. Megkerestük az iskolát, de kegyeleti okokra hivatkozva nem akartak nyilatkozni. Az Országos Mentőszolgálatot is megkerestük az ügyben, ők ezt válaszolták: ,,A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét."


KI KELL BESZÉLNÜNK MAGUNKBÓL A TRAUMÁT


A Bors által megkérdezett szakértő szerint nagyon fontos, hogy a tragédiát végignéző és átélő diákoknak egy pszichológus vagy pszichoterapeuta segítsen a trauma feldolgozásában.

"Egy szakember abban tud segíteni, hogy a negatív érzelmek, érzések ne elfojtásra kerüljenek, hanem a múlt részévé tudjanak válni, megfelelően fel tudják azokat dolgozni. A diákok ugyanis valami olyasmit éltek meg, amivel még előtte soha nem találkoztak, soha nem szembesültek" - magyarázta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus. - Érdemes akkor is segítséget kérni kívülről, ha látszólag úgy tűnik, hogy senkinek semmi baja nincs, nem terhelte meg. Az elnyomás miatt később poszttraumás stresszzavar is kialakulhat, ezért nagyon fontos, hogy a diákok tudjanak beszélni arról, hogy kiben milyen érzések és félelmek kavarognak, és kapjanak egyfajta pszichés menedéket - tette hozzá a szakember.


Bors 2021.01.20.


Link



A mentők percek alatt a helyszínre értek, de már ők sem segíthettek a tanárnőn © MTI




 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: mentőszolgálatot, pszichoterapeuta, szakpszichológus, szívultrahangot, szívultrahangon, szerencsétlenül, feldolgozásában, megszakítottuk, következetesen, mentésirányító, felfoghatatlan, újraélesztését, újraéleszteni, vizsgálatokra, osztályfőnöke, természetesen, eredményeivel, elhallgatását, kapcsolatban, pszichológus, távoktatáson, kiérkezéséig, újraélesztés, elképzelhető, stresszzavar, poszttraumás, középiskolát, szembesültek, megkérdezett, tanárnőjének, megtörténhet, illusztráció, közelmúltban, mindemellett, pillanatokat, személyisége, emlékeikbe vésődő, szobába berohanó, mentők percek, helyszínre értek, diákok online, tanárnő leesik, egyik Bács-Kiskun, mindenki által, online tartott, sokkoló pillanatokat, szája mintha, kicsit habzott, felfoghatatlan eseményeket, online órán, szerencsétlenül járt, rosszulléte minden, TRAGÉDIA TÁVOKTATÁSON, OSZTÁLYNYI DIÁK NÉZTE VÉGIG BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZÉPISKOLA TANÁRNŐJÉNEK HALÁLÁT, SOKKOLÓ PILLANATOK, SIKERTELEN ÚJRAÉLESZTÉS, SZÍVULTRAHANGON JÁRT, GYÁSZOL AZ ISKOLA, Országos Mentőszolgálatot, KELL BESZÉLNÜNK MAGUNKBÓL TRAUMÁT, Borsnak Makai Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 13  Különleges  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Előfordul, hogy  képre írva  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztinától  A Magyar Költészet napja alkal...  Gebhardt Nóra versei II.  40 felett  Robin Wight pitypang szobra  Egy tavasz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Otthon  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos mondta  Borzasztó  Ott van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jó nap volt  Alvó cica  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Eduardo Sacheri gondolata  Jázmin  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Segíts neki dicsérni Téged  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A sorsod  A sorsod  Erdei gyöngyvirág  Otthon  Facebookon kaptam  Szép estét  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Pitypang szökőkút  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó nap volt  Borzasztó  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré... 
Bejegyzés Címkék
emlékeikbe vésődő, szobába berohanó, mentők percek, helyszínre értek, diákok online, tanárnő leesik, egyik Bács-Kiskun, mindenki által, online tartott, sokkoló pillanatokat, szája mintha, kicsit habzott, felfoghatatlan eseményeket, online órán, szerencsétlenül járt, rosszulléte minden, férje berontott, szomszédos szobából, felesége újraélesztését, kiérkező szakemberek, férjének természetesen, első dolga, tanárnővel közös, másikra ilyen, neve elhallgatását, közelmúltban többször, tanárnőnek vizsgálatokra, szívével történt, megtört diákja, elhunyt tanárnő, végzős osztálynak, diákjai mellett, egész iskola, történtek előtt, percek alatt, ötvenes éveiben, mentők kiérkezéséig, hosszas újraélesztés, tragédiát végignéző, pszichológus vagy, trauma feldolgozásában, szakember abban, negatív érzelmek, múlt részévé, diákok ugyanis, elnyomás miatt, diákok tudjanak, tanárnőn &#169, mentőszolgálatot, pszichoterapeuta, szakpszichológus, szívultrahangot, szívultrahangon, szerencsétlenül, feldolgozásában, megszakítottuk, következetesen, mentésirányító, felfoghatatlan, újraélesztését, újraéleszteni, vizsgálatokra, osztályfőnöke, természetesen, eredményeivel, elhallgatását, kapcsolatban, pszichológus, távoktatáson, kiérkezéséig, újraélesztés, elképzelhető, stresszzavar, poszttraumás, középiskolát, szembesültek, megkérdezett, tanárnőjének, megtörténhet, illusztráció, közelmúltban, mindemellett, pillanatokat, személyisége, fennakadtak, segíthetett, videóhívást, szakemberek, eseményeket, figyelmesek, epilepsziás, kialakulhat, segíthettek, rosszulléte, válaszolták, megkerestük, középiskola, találkoztak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 405
  • e Hét: 11483
  • e Hónap: 33971
  • e Év: 211846
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.