Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
CSOK-ból vett házat az MSZP elnöke
  2021-02-12 19:45:16, péntek
 
 











CSOK-BÓL VETT HÁZAT AZ MSZP ELNÖKE


Hogy is van ez Berci?




A baranyai megyeszékhely egyik legszebb részén, csodálatos környezetben, panorámás telken vásárolt magának új otthont Tóth Bertalan, a szocialista párt elnöke, aki ehhez 10 millió forintnyi otthonteremtési támogatást is igénybe vett az államtól. A szocialisták és a baloldal korábban folyamatosan támadta a CSOK-ot.

Néhány évvel ezelőtt még dzsumbuj nőtte be annak a teleknek a bejáratát, ahol immár egy szürke fémkapu zárja el a kíváncsiskodók szeme elől a szocialista pártelnöki házat Pécsett, a Donátusban. A Mecsek oldalra felkúszó, egykor szőlőkkel teletűzdelt városrész a megyeszékhely egyik legfelkapottabb lakóövezete, sorra épülnek itt a szebbnél szebb otthonok, társasházak. Nem véletlenül, hiszen szinte karnyújtásnyira van innen a Mecsek, miközben a belvárost is néhány perc alatt el lehet érni autóval, sőt még buszjárat is szolgálja azokat, akiknek esetleg a bérelt Volkswagen Sharanjuk - mint amilyen Tóth Bertalannak is van - meghibásodna a hegymenetben. Tóth által választott telek ráadásul - ahogy ezt kívülről megítélni lehet - kitűnő panorámával is szolgálja birtokosát: részben a Mecsekre, részben a városra is kiváló kilátás nyílhat onnan, illetve esténként a fényjátékot játszó TV-toronyban is gyönyörködhet a pártelnök.

A csokos vásárlás

Tóth Bertalan vagyonbevallása szerint egy 154 négyzetméteres ingatlannal rendelkezik, amit rendeltetése szerint lakóháznak és udvarnak jelölt meg, de a jogi státusza szerint családi ház, írja a bama.hu. A politikus tavaly július 15-én vásárolta meg az ingatlant - ami felerészben az övé - , és a vételhez a földhivatali dokumentumok, illetve a vagyonbevallása szerint is 10 millió forintos állami otthonteremtési támogatást vett fel úgy, hogy a szocialist párt folyamatosan támadta a csokot, különböző kifogásokat emelve a rendkívül népszerű - amelyet maga tehát Tóth is igazolt tettével - program ellen.



A szocialista politikus igencsak jó anyagi helyzetnek örvend a 2020-as vagyonnyilatkozatának tükrében Fotó: MH/Papajcsik Péter





A pécsi családi ház egy olyan területen található, aminek közös bejárata van több lakóingatlannal is és vélhetően több ezer négyzetméteres területet ölelhet fel együttesen, aminek köszönhetően odabent nyugodtabb lehet a lakóközösség élete kissé elszeparáltan másoktól. Az Ingatlanbazar.hu-ról rövid kutakodás alapján az derült ki egyébként, hogy egy 140-160 négyzetméteres új építésű ingatlan 70-90 millió forintba kerül a környéken, a Mecsek oldalon.

Voltak házai, de Tóthnak vannak még további beépítetlen területei, illetve erdeje is. Érdekesség, hogy a pártelnök a 2018-as vagyonnyilatkozata szerint akkor még egy 59 négyzetméteres társasházi lakás felét birtokolta, illetve Orfűn is volt egy hétvégi háza. Az időben kicsit még vissza menve pedig a 2014-es nyilatkozatából az is kiderül, hogy ezeken kívül még egy 130 négyzetméteres családi ház felét is magáénak tudhatta és volt még egy 107 négyzetméteres lakóháza is. Az utóbbi házaktól azóta megszabadult, jelenleg csak a 2020 nyarán vett új ingatlan van a birtokában.

Szocialista kapcsolat

A történet pikantériája az, hogy a földhivatali dokumentumok szerint az ingatlan előző tulajdonosa a Castrum-Pécs Kft. volt, amelyik több szálon is kötődik a szocialistákhoz. Egyik tulajdonosa ugyanis az a Lusztig Péter, egykori szocialista országgyűlési képviselő, aki a kommunizmusban a Belügyminisztérium alkalmazottjaként volt operatív tiszt, alosztályvezető, főkapitány-helyettes és baranyai főkapitány is.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szerint elvégezte a KGB Központi Hírszerző Főiskola tanfolyamát, dolgozott a III-II/A, a III/II.-es és a III/I.-es osztálynak is. Neve akkor került be a köztudatba, amikor barátnője belekeveredett az elhíresült, Tribuszerné nevével fémjelzett milliárdos, a vád szerint 24 ezer rendbeli csalást megvalósító piramisjátékba, és a nőt másodrendű vádlottként elítélték. Lusztig az MSZP-s Lamperth Mónika belügyminisztersége alatt a kabinet munkatársa is volt.

Lusztig cége néhány éve egy pécsi üzletet is nyélbe ütött az MSZP-vel. A Castrum-Pécs Kft. volt az, amelyik - az azóta sem cáfolt sajtóhírek szerint - 2016-ban megvásárolta a szocialista párt pécsi székházát.

A vételár ismeretlen maradt, mert Tóth Bertalan akkor a Pécsi Újság.hu-nak azt állította, hogy az adásvételi szerződés részletei bank- és üzleti titkot képeznek. Mondta ezt annak ellenére, hogy az ingatlant egykoron közpénzből húzták fel. Az egykori mozgalmi házat jelenleg bontják.







CSOK-ból vett házat az MSZP elnöke

Link



Tények

Link



Az MSZP elnöke úgy vette fel a CSOK-ot, hogy pártja kritizálta azt

Link






Az átláthatatlan kerítés Fotó: bama.hu



A csokból vett házat Tóth Bertalan, az MSZP elnöke


 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Címkék: alosztályvezető, otthonteremtési, lakóingatlannal, vagyonbevallása, állambiztonsági, legfelkapottabb, karnyújtásnyira, nyilatkozatából, szocialistákhoz, négyzetméteres, belekeveredett, piramisjátékba, kommunizmusban, kíváncsiskodók, országgyűlési, átláthatatlan, elszeparáltan, ingatlanbazar, megyeszékhely, gyönyörködhet, lakóközösség, szocialisták, folyamatosan, dokumentumok, földhivatali, pikantériája, megvásárolta, köszönhetően, hegymenetben, meghibásodna, környezetben, rendeltetése, megszabadult, tulajdonosa, szocialista, teletűzdelt, baranyai megyeszékhely, szocialista párt, baloldal korábban, szürke fémkapu, kíváncsiskodók szeme, szocialista pártelnöki, megyeszékhely egyik, szebbnél szebb, bérelt Volkswagen, fényjátékot játszó, csokos vásárlás, jogi státusza, politikus tavaly, ingatlant –, földhivatali dokumentumok, vagyonbevallása szerint, CSOK-BÓL VETT HÁZAT AZ MSZP ELNÖKE, Tóth Bertalan, Volkswagen Sharanjuk, Tóth Bertalannak, Papajcsik Péter, Castrum-Pécs Kft, Lusztig Péter, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, Központi Hírszerző Főiskola, MSZP-s Lamperth Mónika, Pécsi Újság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Fehér virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Tavaszi kép  Hogy lehet megtartani  Kaffka_Margit  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem tiéd  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Png kislány  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Png nő  Kaffka_Margit  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png nő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Julian Brass gondolata  Elköszönt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Hiányzik  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Alázat  Png cica  A másik dolog,  Neked tudnod kell  Tóth Ágnes - Szervusz pad  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy hatékony szolga  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
baranyai megyeszékhely, szocialista párt, baloldal korábban, szürke fémkapu, kíváncsiskodók szeme, szocialista pártelnöki, megyeszékhely egyik, szebbnél szebb, bérelt Volkswagen, fényjátékot játszó, csokos vásárlás, jogi státusza, politikus tavaly, ingatlant &#8211, földhivatali dokumentumok, vagyonbevallása szerint, szocialist párt, rendkívül népszerű, szocialista politikus, pécsi családi, olyan területen, lakóközösség élete, hétvégi háza, időben kicsit, 2014-es nyilatkozatából, utóbbi házaktól, 2020 nyarán, történet pikantériája, ingatlan előző, kabinet munkatársa, pécsi üzletet, vételár ismeretlen, adásvételi szerződés, ingatlant egykoron, egykori mozgalmi, átláthatatlan kerítés, csokból vett, alosztályvezető, otthonteremtési, lakóingatlannal, vagyonbevallása, állambiztonsági, legfelkapottabb, karnyújtásnyira, nyilatkozatából, szocialistákhoz, négyzetméteres, belekeveredett, piramisjátékba, kommunizmusban, kíváncsiskodók, országgyűlési, átláthatatlan, elszeparáltan, ingatlanbazar, megyeszékhely, gyönyörködhet, lakóközösség, szocialisták, folyamatosan, dokumentumok, földhivatali, pikantériája, megvásárolta, köszönhetően, hegymenetben, meghibásodna, környezetben, rendeltetése, megszabadult, tulajdonosa, szocialista, teletűzdelt, beépítetlen, bertalannak, szolgálatok, vádlottként, megvalósító, tribuszerné, rendelkezik, ingatlannal, panorámával, fényjátékot, felerészben, kifogásokat, lakóövezete, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2818
  • e Hét: 8040
  • e Hónap: 47861
  • e Év: 225736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.