Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brutális hatással van az extrém hideg a szervezetre
  2021-02-13 18:30:34, szombat
 
 










BRUTÁLIS HATÁSSAL VAN AZ EXTRÉM HIDEG A SZERVEZETRE


A lehűlés halálhoz is vezethet, de nem ez az egyetlen negatív hatás, amit most, a szibériai hidegben szervezetünknek el kell viselnie.

Talán le sem kell írni, úgyis érzi mindenki a saját bőrén is, hogy farkasordító hideg van, és Németh Lajos meteorológus szerint ez pár napig nem is lesz másképp, marad a szibériai hideg. Mínusz rekordok dőlhetnek meg, éjszakánként bőven mínusz 10 fok alatt van a hőmérséklet még a városokban is.


A hideg még az egészséges szervezetet is megviseli UNSPLASH





NEM CSAK A FAGYHALÁL LESELKEDIK A SZERVEZETRE


Ilyen extrém hidegben nem a fagyhalál az, amitől a leginkább tartani kell, bár az is könnyen és hamar bekövetkezhet. Sőt, a webbeteg.hu írása szerint már 10 -14 fokos környezet is akár halállal végződő lehűléshez vezethet.


VALÓSZÍNŰBB A FAGYÁSI SÉRÜLÉS


A szervezetünk érösszehúzódással, izommunkával, didergéssel védekezik a zimankós időben. Még kellemesnek érzett hőmérsékletnél is fülünk, orrunk, kezünk és lábunk veszélyben lehet, a helyi lehűlés akár fagyási sérülést okozhat - írják.



A fagyási sérülés a végtagokat veszélyezteti a leginkább UNSPLASH





Bizonyos gyógyszerek is, melyek gátolják a központi idegrendszer, így a hőszabályozó központ működését, illetve azok a szerek, amelyek a védekező mechanizmusokat blokkolják, fokozzák a kihűlés veszélyét.

Az alkohol csökkenti a hidegérzetet és kikapcsolja a szervezet hideg elleni védekező mechanizmusait, így a ,,lélekmelegítő" pont ellenkező eredményre vezet, ha hideg időben alkoholfogyasztás után a szabadban vagy fűtetlen helyen tartózkodunk.


ÍGY HAT A TARTÓS HIDEG A SZERVEZETRE


A már fentebb említett érösszehúzódás és izommunka ugyan pillanatnyilag felmelegít, ám ha hosszú ideig kénytelen így védekezni a szervezet a hideg ellen, az káros következményekkel jár: a tartós érszűkület következtében sérül az adott területek oxigén- és tápanyagellátása. A legkisebb erekben vérrögök keletkezhetnek, melyek az adott erek elzáródásához, a keringés megszűnéséhez és végső soron szöveti elhaláshoz vezetnek.



Persze sokan akadnak, akik élvezik ezt az időt is UNSPLASH





A HIDEG LEVEGŐ BELÉGZÉSE IS VESZÉLYES


Mint a végtagok esetében, a hideg levegő belélegezve a tüdő ereiben is érszűkületet okoz, így viszont összességében romlik az összes sejt oxigénellátása.

Az asztmások különösen rosszul érezhetik magukat ilyenkor, ugyanis a hideg levegő irritálja a tüdőt. Ezért semmiképpen ne lélegezzen szájon át, csak és kizárólag orron át, akkor ugyanis több esélye van legalább kissé felmelegedni a levegőnek, mielőtt a tüdőbe ér.



Asztmások csak orron át lélegezzenek UNSPLASH





SZÍVBETEGEK A LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN


A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők különösen veszélyben vannak az extrém hidegben: a rossz vérkeringésű területek amúgy is nagyon érzékenyek a hidegre, a koszorúérbetegeknél a mellkast ért hideg hatás anginás rohamot is okozhat.


GYAKORIBB A MIGRÉN


A hőmérséklet csökkenés légnyomáscsökkenéssel is jár, ami arra hajlamosaknál arcüregproblémákat, illetve migrént generálhat - magyarázzák a hazipatika.hu oldalon.







Soha olyan hideget nem mértek még Magyarországon, mint szombat reggel

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Címkék: tápanyagellátása, mechanizmusokat, szervezetünknek, érösszehúzódás, keletkezhetnek, magyarországon, pillanatnyilag, mechanizmusait, oxigénellátása, hőmérsékletnél, következtében, elzáródásához, bekövetkezhet, megszűnéséhez, lélekmelegítő, összességében, veszélyezteti, hajlamosaknál, éjszakánként, hidegérzetet, érszűkületet, izommunkával, idegrendszer, hőszabályozó, tartózkodunk, lélegezzenek, farkasordító, szervezetünk, felmelegedni, vérkeringésű, meteorológus, belélegezve, hőmérséklet, szervezetet, szervezetre, semmiképpen, lehűlés halálhoz, egyetlen negatív, szibériai hidegben, saját bőrén, szibériai hideg, egészséges szervezetet, leginkább tartani, szervezetünk érösszehúzódással, zimankós időben, helyi lehűlés, fagyási sérülés, végtagokat veszélyezteti, központi idegrendszer, hőszabályozó központ, védekező mechanizmusokat, kihűlés veszélyét, BRUTÁLIS HATÁSSAL VAN AZ EXTRÉM HIDEG SZERVEZETRE, Németh Lajos, CSAK FAGYHALÁL LESELKEDIK SZERVEZETRE, VALÓSZÍNŰBB FAGYÁSI SÉRÜLÉS, TARTÓS HIDEG SZERVEZETRE, HIDEG LEVEGŐ BELÉGZÉSE IS VESZÉLYES, SZÍVBETEGEK LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN, GYAKORIBB MIGRÉN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  A másik dolog,  Png lepke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Makszim Gorkij gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Png kutya  Nagyon különös  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alázat  Jó éjszakát  Png cica  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Sokan azt tartják  Nagyon különös  Albert Einstein gondolata  Szívem  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Alázat  Akarat  Neked tudnod kell  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  Nevem 
Bejegyzés Címkék
lehűlés halálhoz, egyetlen negatív, szibériai hidegben, saját bőrén, szibériai hideg, egészséges szervezetet, leginkább tartani, szervezetünk érösszehúzódással, zimankós időben, helyi lehűlés, fagyási sérülés, végtagokat veszélyezteti, központi idegrendszer, hőszabályozó központ, védekező mechanizmusokat, kihűlés veszélyét, alkohol csökkenti, szervezet hideg, szabadban vagy, hideg ellen, káros következményekkel, tartós érszűkület, adott területek, legkisebb erekben, adott erek, keringés megszűnéséhez, végtagok esetében, hideg levegő, tüdő ereiben, összes sejt, asztmások különösen, extrém hidegben, rossz vérkeringésű, hőmérséklet csökkenés, tápanyagellátása, mechanizmusokat, szervezetünknek, érösszehúzódás, keletkezhetnek, magyarországon, pillanatnyilag, mechanizmusait, oxigénellátása, hőmérsékletnél, következtében, elzáródásához, bekövetkezhet, megszűnéséhez, lélekmelegítő, összességében, veszélyezteti, hajlamosaknál, éjszakánként, hidegérzetet, érszűkületet, izommunkával, idegrendszer, hőszabályozó, tartózkodunk, lélegezzenek, farkasordító, szervezetünk, felmelegedni, vérkeringésű, meteorológus, belélegezve, hőmérséklet, szervezetet, szervezetre, semmiképpen, didergéssel, magyarázzák, szívbetegek, kellemesnek, kikapcsolja, gyógyszerek, érrendszeri, betegségben, valószínűbb, végtagokat, városokban, veszélyben, generálhat, hazipatika, eredményre, lehűléshez, felmelegít, blokkolják, leselkedik, egészséges, érszűkület, érzékenyek, elhaláshoz, lélegezzen, legnagyobb, védekezik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 890
  • e Hét: 4038
  • e Hónap: 43859
  • e Év: 221734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.