Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kleopátra, A Nílus királynője
  2021-03-05 19:00:39, péntek
 
 







KLEOPÁTRA, A NÍLUS KIRÁLYNŐJE


Kleopátra (Kr. e. 69. január - Kr. e. 30. augusztus 12.), Kr. e. 51-től haláláig Egyiptom királynője, a Ptolemaida-dinasztia utolsó uralkodója, egyben az utolsó fáraó.

Kleopátra története évszázadokon át bűvölte el írók és művészek sokaságát. Semmi kétség, műveikben alakja úgy sejlik fel, mint egy nagy csábító, aki képes volt szövetséget kötni az akkori világ két legerősebb férfijával Caesarral és Antoniusszal.

,,A külseje önmagában véve nem volt igazán figyelemre méltó. Lényének kisugárzása tette olyan ellenállhatatlanná. Megkapó személyisége elbűvölő beszédstílussal párosult. Intelligenciája és mondanivalója megbabonázta a hallgatóságát. Már az maga volt az öröm, ha a hangját hallotta valaki. Mintha egy többhúros hangszeren játszott volna, úgy váltogatta a nyelveket, melyeken beszélt. Ellenállhatatlan bájjal csevegett, egyedülálló jellemként ismerték, varázslatos és elragadó volt a kisugárzása, amikor új emberekkel találkozott. Kedvesen csengett a hangja, amikor beszélt. És ezzel nemcsak a férfiakat hódította meg. A nők istenítették, úgy öltöztek, úgy viselték a hajukat, ahogyan ő."

Kleopátra, Egyiptom utolsó fáraója minden bizonnyal a történelem egyik legkiemelkedőbb nőalakja, aki máig töretlen hírnevét messze földön híres szépségének és veszedelmes csáberejének köszönheti.

Selymes bőrével és illatával vette le a férfiakat a lábáról Egyiptom fáraója. Értett a férfiak nyelvén, de műveltsége is segítette őt, hogy elértje a célját.

A Nílus királynője néven is ismert VII. Kleopátra személyét mind a mai napig számos legenda és titok övezi. Alakja sokakat megihletett, máig az egyik leghíresebb és legkedveltebb női uralkodóként tartják számon. Megjelenéséből még pop- és filmsztárok is merítettek ihletet.


Pénzérmékre került az arca


Kleopátrát az utókor egy kegyetlen és törtető királynőként ismeri, aki szexuális vonzerejét kihasználva érte el amit akart, és ennek köszönhetően maradt hatalmon. A modern történészek szerint ez a bájait kihasználó fáraó képe a rómaiak lejárató hadjáratának köszönhető. Hogy a ma szexszimbólumként emlegetett uralkodó a valóságban hogy nézhetett ki, már soha nem derül ki, ugyanis még a holttestének is nyoma veszett - írta meg a divany.hu. Mivel az egyiptomi művészetben nem létezett a mai értelemben vett portré, saját korából egyetlen ábrázolás maradt fent róla, az uralkodása idején készült pénzérméken és domborműveken. A pénzérmén lévő női arc azonban merőben más, mint a korabeli Kleopátra-ábrázolások.

A római stílusban készült érméken szereplő arckép a fáraót göndör, feltűzött hajjal ábrázolja, cseppet sem csábos, horgas orral és előreugró állal.







A római ábrázolásmód mellett az egyiptomi domborművek sem feltétlenül a szín tiszta valóságot ábrázolják, hiszen a domborműveken az uralkodót már-már istennőként jelenítik meg. A régészek találtak néhány hellén stílusú márvány mellszobrot is, de ezekről nem derült ki hitelt érdemlően, hogy valóban Kleopátrát ábrázolják-e. A mellszobron azonban az érméken látható arcvonások ismerhetők fel, melyek kevésbé eltúlzottak, mint a pénzérméken. Mivel persze név nincs a mellszobron, koránt sem biztos, hogy valóban a kétezer éve élt nagyhatalmú királynőt ábrázolja az alkotás.


Kardamommal és fahéjjal csábított


Szakértők rekonstruálták Egyiptom nagybecsű királynőjének illatszerét és egy igen fűszeres illatot nyertek, ami bombabiztos sikert hozott a férfiaknál. Parfümjének alapösszetevője a mirha lehetett, emellé jött egy kis kardamom, zöld olívaolaj és egy kis fahéj. A kardamom és a fahéj nemcsak illatos, de szerelmi afrodiziákumként is ismeretes, így nem kizárt, hogy a parfüm is egy kulcs volt a sikerhez a ,,végzet asszonya" kezében.


Ismerte a kémiai hámlasztást


Bárhogy is nézett ki Kleopátra, egy biztos, rendkívüli műveltséggel bírt és értett a férfiak fejének elcsavarásához, hiszen Julius Caesar és Marcus Antonius is behódoltak neki. Kleopátra annyi minden mellett különleges szépségtippjeiről is híres.


Kleopátra szépsége messze földön híres volt





A legenda szerint mézes, savanyú szamártejes vízben fürdött, mert ez megőrizte bőre rugalmasságát, selymességét és fiatalságát. Ez alapján egyértelművé válik, hogy már az ókorban ismerték a kémiai hámlasztást.

Azt az eljárást, amit manapság ugyan más módszerrel, de használnak a szépítészetben, és a nők súlyos pénzeket fizetnek ki azért, hogy fiatalabbnak tűnjön általa a bőrük. A savanyú szamártejben található alfa-hidroxi sav ugyanis elősegíti a bőr elhalt felső rétegének a leválását, így a leváló bőrréteg alatt előtárul a selymes, hibátlan bőr. A felszíni hámlasztás után pedig a sejtek közötti résen eljutva a szaruréteg aljáig, serkenti a sejtosztódást, ami elősegíti a bőr regenerálódását - fejtette meg Kleopátra titkát a szamartejes.blog.hu.







Szerelmi bánatában lett öngyilkos


A Julius Caesar elleni merénylet után szerelmével, Marcus Antoniusszal összefogva próbálta megakadályozni, hogy meghódítsák Egyiptomot, ám igyekezetük nem járt sikerrel. Octavianusnak - vagyis a későbbi Augustus császárnak - sikerült betörnie Egyiptomba, így Kleopátra szerelme öngyilkos lett. A legenda úgy tartja, mikor a szerelmes nő értesült a szeretett férfi haláláról maga is öngyilkosságot követett el. Persze sokan másképp gondolják. Egy feltételezés szerint Kleopátra azért végezhetett magával, mert rettegett a szégyentől és a szolgasorstól, ami várt volna rá a római uralom alatt. Cassius Dio görög történetíró szerint Octavianus tisztelettel bánt a legyőzöttekkel,

így Kleopátrát szerelmével együtt közös sírba temettette, azonban a szerelmespár holttestének hollétéről nem maradt fent egyetlen feljegyzés sem. A legvalószínűbb, hogy Kleopátra és Marcus Antonius teste az egykori Alexandria területén nyugszik. Ha ez valóban így van, nyughelyük örökre a tengeré lett, ugyanis szökőár, majd földrengések és áradások sorozata elpusztította Alexandria jelentős részét.


7 titok Kleopátráról

Link




















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Címkék: ellenállhatatlan, afrodiziákumként, alapösszetevője, beszédstílussal, regenerálódását, intelligenciája, legkiemelkedőbb, rekonstruálták, legyőzöttekkel, szépítészetben, legvalószínűbb, elcsavarásához, öngyilkosságot, megakadályozni, megjelenéséből, szolgasorstól, királynőjének, domborműveken, sejtosztódást, hallgatóságát, elpusztította, legkedveltebb, mondanivalója, rugalmasságát, octavianusnak, holttestének, egyértelművé, selymességét, megbabonázta, műveltséggel, személyisége, fiatalabbnak, ábrázolásmód, istenítették, szamártejben, antoniusszal, utolsó fáraó, nagy csábító, akkori világ, külseje önmagában, maga volt, hangját hallotta, többhúros hangszeren, férfiakat hódította, történelem egyik, lábáról Egyiptom, férfiak nyelvén, egyik leghíresebb, modern történészek, bájait kihasználó, rómaiak lejárató, valóságban hogy, NÍLUS KIRÁLYNŐJE, Julius Caesar, Marcus Antonius, Marcus Antoniusszal, Cassius Dio,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Esti képek  Szép estét kedves látogatóimna...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esti kép  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  A máj egészségének javítása te...  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Mire jók ?  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Sárkány  Paul David Tripp Március 25  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mi van, ha?  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Szép álmokat!  A haj állapotának javítása egy...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az angyali üdvözlet  Nem jár  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Alvó baby  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Az idegen országok éghajlata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Amikor még kicsi voltál...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Alvó kisfiú  Alvó baby  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aki belekortyol  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Krisztina b...  A pálma a győzelem és a diadal...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  képre írva  Öröknek hinni . . .  Sir Andrew Lloyd Webber  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
utolsó fáraó, nagy csábító, akkori világ, külseje önmagában, maga volt, hangját hallotta, többhúros hangszeren, férfiakat hódította, történelem egyik, lábáról Egyiptom, férfiak nyelvén, egyik leghíresebb, modern történészek, bájait kihasználó, rómaiak lejárató, valóságban hogy, egyiptomi művészetben, uralkodása idején, pénzérmén lévő, római stílusban, fáraót göndör, római ábrázolásmód, egyiptomi domborművek, szín tiszta, uralkodót már-már, régészek találtak, mellszobron azonban, érméken látható, igen fűszeres, mirha lehetett, fahéj nemcsak, kulcs volt, kémiai hámlasztást, férfiak fejének, legenda szerint, ókorban ismerték, savanyú szamártejben, leváló bőrréteg, felszíni hámlasztás, sejtek közötti, szaruréteg aljáig, későbbi Augustus, szeretett férfi, feltételezés szerint, római uralom, szerelmespár holttestének, egykori Alexandria, tengeré lett, ellenállhatatlan, afrodiziákumként, alapösszetevője, beszédstílussal, regenerálódását, intelligenciája, legkiemelkedőbb, rekonstruálták, legyőzöttekkel, szépítészetben, legvalószínűbb, elcsavarásához, öngyilkosságot, megakadályozni, megjelenéséből, szolgasorstól, királynőjének, domborműveken, sejtosztódást, hallgatóságát, elpusztította, legkedveltebb, mondanivalója, rugalmasságát, octavianusnak, holttestének, egyértelművé, selymességét, megbabonázta, műveltséggel, személyisége, fiatalabbnak, ábrázolásmód, istenítették, szamártejben, antoniusszal, királynőként, tisztelettel, évszázadokon, csáberejének, szerelmespár, kleopátráról, földrengések, uralkodóként, feltételezés, köszönhetően, hadjáratának, szerelmével, bombabiztos, filmsztárok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1322
  • e Hét: 9559
  • e Hónap: 36182
  • e Év: 173554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.