Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bezár az ország
  2021-03-05 21:30:11, péntek
 
 







BEZÁR AZ ORSZÁG

Minden, amit a korlátozásokról tudni lehet


A fokozódó járványhelyzetre való tekintettel a tegnapi kormányülésen döntöttek a korlátozások átmeneti szigorításáról.. Ha most nem lenne lezárás, veszélybe kerülne az ország újraindítása. Igy újabb szigorításokat vezetnek be Magyarországon március 8-tól.


Korlátozások

Gulyás Gergely közölte a Kormányinfon, hogy még nem minden döntésben tudnak tájékoztatást adni. A továbbiakban ma tesz bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. Az oktatásra vonatkozó szabályok a tavaszi szünet végéig lesznek életben - mondta a miniszter. Gulyás reméli, hogy az utolsó szakaszában vagyunk a járványnak. A nyitás március 22-ével meg fog kezdődni, minden bizonnyal ütemezetten.

Mindenki vegyen részt az online konzultációban, ahol a nyitás szabályai eldőlnek - tette hozzá.


A bejelentett korlátozások:


- Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad. A digitális oktatás részleteit az EMMI oktatási államtitkársága teszi közzé.

Mindez azt jelenti, hogy ebben az időszakban az általános iskolások - a középiskolásokhoz és a főiskolásokhoz hasonlatosan - otthon lesznek, de természetesen nem rendkívüli szünetről lesz szó: továbbra is lesz oktatás, csak digitális úton. Áprilisig az óvodák és általános iskolák is zárva lesznek.
-. Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat.

Azaz az alapvető cikkeket továbbra is bárki meg tudja venni mindenki, nincs szükség felhalmozásra! Lehet venni élelmiszert, higiéniai termékeket, gyógyszert, lehet tankolni - azonban a nem létfontosságú cikkek vásárlásáról (új cipő, játékok, könyvek) két hétre le kell mondanunk.

- Március 8. és március 22. között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

- A kaszinók ugyancsak zárva lesznek - nyitva lesznek azonban - a tavaszi korlátozásokhoz hasonlatosan - a bankfiókok és a dohányboltok. A bankoknál várhatóan rövidített nyitvatartást vezetnek be, aki teheti, elektronikus úton intézze az ügyeit!

- A konditermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység másfél méteres távolságtartással lehetséges.

- Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni unkavégzésre van mód, biztosítsák ennek lehetőségét.

- A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

- Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

- A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeket most be kell zárni.

Előreláthatóan a nyitás ütemezetten indul március 22-én - kivéve az oktatásra vonatkozó szabályokat, mert azok a tavaszi szünet végéig tartanak.

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében - írja a Ripost.

Fontos tudni: A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező!


Radikálisan emelkednek a számok

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az elmúlt három napban folyamatosan emelkedett a koronavírussal fertőzött betegek száma, egyre többen haltak meg, és egyre többen vannak lélegeztetőgépen is. A reprodukciós ráta az egyik legmagasabb Magyarországon. A harmadik hullámában az az új, hogy bár van vakcina, jól haladnak az oltások, ezért a jövő héten Magyarország lesz a legátoltottabb ország Európában, a vírus mégis terjed.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter más témát érintve elmondta, hogy az EPP frakciója a vírus időszakában teljesen lényegtelen szabályzatokkal foglalkozott, és ez világosan mutatja a párt éretlenségét.

Hosszú ideig adtunk esélyt az Euópai Néppártnak, hogy olyan politikát folytasson, amiben egy bevándorlásellenes pártnak is legyen helye, de az EPP azt az utat választotta, hogy a balliberális erőkkel akar együttműködni.

Egyelőre az EPP-nek még tagja a Fidesz, de a frakcióból kiléptünk - tette hozzá. A jó német-magyar kormányzati kapcsolatokat meg tudjuk őrizni a párton kívüli kapcsolatok nélkül is. Az EPP a nemzeti szuverenitást is tagadta, a Fideszt ezt nem tudja támogatni.

Az EPP-n kívül is van élet - tette hozzá.


Forrás: Bors & Ripost







Kormányinfó: szigorításokról döntött a kormány

Link



Kormányinfó (2021. március 4.)

Link



Élre tört Magyarország a beadott oltások számát nézve ...

Link



Az a legjobb vakcina, amit már beadtak: Itt vannak a legfontosabb információk az öt oltóanyagról

Link



Magyarország Európa-bajnok lett oltásban

Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: lélegeztetőgépen, vendéglátóiparra, járványhelyzetre, sporttevékenység, felsőoktatásban, szabályzatokkal, korlátozásokról, középiskolákban, szigorításokról, államtitkársága, személyforgalom, korlátozásokhoz, maszkhasználat, szigorításokat, teherforgalmat, magyarországon, miniszterelnök, konzultációban, előreláthatóan, koronavírussal, legátoltottabb, szigorításáról, főiskolásokhoz, együttműködni, határátlépést, kapcsolatokat, benzinkutakat, kormányülésen, felhalmozásra, természetesen, szuverenitást, tájékoztatást, konditermeket, nyitvatartást, létfontosságú, bértámogatást, korlátozásokról tudni, fokozódó járványhelyzetre, tegnapi kormányülésen, korlátozások átmeneti, ország újraindítása, oktatásra vonatkozó, tavaszi szünet, utolsó szakaszában, nyitás március, online konzultációban, nyitás szabályai, bejelentett korlátozások, általános iskolákat, digitális oktatás, általános iskolások, főiskolásokhoz hasonlatosan, BEZÁR AZ ORSZÁG, Gulyás Gergely, Orbán Viktor, Euópai Néppártnak, Magyarország Európa-bajnok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png telefon  Nevem  Szép napot kívánok  Png virág  Radikális szeretet  Png virág  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A sors  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem számIt  Őrizkednünk kell...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép álmokat!  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szívem  Alázat  Esti kép  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  A Megváltó szolgálatában  A kételkedés kezelése  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png nő  Szívem tiéd  Idő  Nem tudhatod  Akarat  Fehér virág  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Szívem tiéd  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Lóhere  A Megváltó szolgálatában  Még csak most kezdődik a nap  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
korlátozásokról tudni, fokozódó járványhelyzetre, tegnapi kormányülésen, korlátozások átmeneti, ország újraindítása, oktatásra vonatkozó, tavaszi szünet, utolsó szakaszában, nyitás március, online konzultációban, nyitás szabályai, bejelentett korlátozások, általános iskolákat, digitális oktatás, általános iskolások, főiskolásokhoz hasonlatosan, üzletek március, alapvető cikkeket, kaszinók ugyancsak, tavaszi korlátozásokhoz, bankoknál várhatóan, igazolt sportolók, szabadtéri sporttevékenység, maszkhasználat szabadtéren, személyforgalom tekintetében, nyitás ütemezetten, miniszter arra, otthoni munkavégzést, gyermekes családok, elmúlt három, koronavírussal fertőzött, reprodukciós ráta, egyik legmagasabb, harmadik hullámában, jövő héten, legátoltottabb ország, vírus mégis, vírus időszakában, párt éretlenségét, utat választotta, balliberális erőkkel, frakcióból kiléptünk, párton kívüli, nemzeti szuverenitást, beadott oltások, legfontosabb információk, lélegeztetőgépen, vendéglátóiparra, járványhelyzetre, sporttevékenység, felsőoktatásban, szabályzatokkal, korlátozásokról, középiskolákban, szigorításokról, államtitkársága, személyforgalom, korlátozásokhoz, maszkhasználat, szigorításokat, teherforgalmat, magyarországon, miniszterelnök, konzultációban, előreláthatóan, koronavírussal, legátoltottabb, szigorításáról, főiskolásokhoz, együttműködni, határátlépést, kapcsolatokat, benzinkutakat, kormányülésen, felhalmozásra, természetesen, szuverenitást, tájékoztatást, konditermeket, nyitvatartást, létfontosságú, bértámogatást, továbbiakban, oltóanyagról, balliberális, dohányboltok, korlátozások, tekintetében, elektronikus, hangsúlyozta, magyarország, kormányinfon, vásárlásáról, unkavégzésre, újraindítása, hasonlatosan, folyamatosan, munkavégzést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1949
  • e Hét: 5097
  • e Hónap: 44918
  • e Év: 222793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.