Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarország kifosztásának története
  2021-04-13 21:45:42, kedd
 
   
 


MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK TÖRTÉNETE - A HÁLÓZAT PÉNZE - TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ LELEPLEZÉS

Interjú a szerzővel: Borvendég Zsuzsanna


Nagyon sokszor foglalkoztam már a VilagHelyzete cikkeiben Magyarország kirablása és olyan elhallgatott történelmi összefüggések kérdésével, aminek ismerete nélkül nem lehet megérteni sem a bolsevikok hatalomra jutását finanszírozó erőket, sem a kommunista diktatúra, sem rendszerváltás, sem a privatizáció mai napig ható elképesztően pusztító következményeit.

De amit most fogtok hallani, minden eddigi elképzeléseteket felül fogja múlni, mert tényeket fogtok hallani és nem feltételezéseket!Ami folyt, azt nem hinnéd el, ha nem látnád ezeket a dokumentumokat, melyek mára részben a CIA aktáiból, de leginkább elhivatott valódi kutatók feltárásaiból kiderültek.

A legfontosabb rész a beszélgetés végére fog kikristályosodni, hogy valójában kik voltak ezek az államok felett álló erők.....

Ez az a terület, amit a hivatalos történelemkutatás és sajnos oktatás teljes mértékben tabuként kezel és nem mer szóba hozni. Eddig minden valamire való igazságot kereső olvasó szinte kizárólag Drábik János kutatásaiból hallhatott és olvashatott ezekről a tényekről.

Szerencsére méltó folytatása ezeknek a kutatásoknak Borvendég Zsuzsanna munkája, aki 3 nagyszerű és alapos kötetben lerántja a leplet ezekről az elhallgatott történelmi léptékű összeesküvésekről és a mögöttük álló erőkről. (SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.)

Amikor csak egyetlen elképesztő adatot kell kiemelni, mindig ezt az egyet szoktam posztban vagy cikkben hangsúlyozni, hogy értsétek: 1980 és 2010 között.


30 év alatt 242 milliárd dollárt vittek ki Magyarországról a globális pénztőke és szervezett magánhatalom műveletei során! Ez 100 ezer milliárd forint (Magyarország 3 évi teljes GDP-je) Ez a 30 év alatt megtermelt nemzeti jövedelmünk egyharmada, mely ennek a szervezetnek a kezébe került!


Ugyanezen kimutatás szerint 30 ezer milliárd dollár van offshore-ban!!!


A legszókimondóbb feltáró beszélgetés ment le főáramú médiában Magyarország kirablóiról! 30ezer milliárd dollárt loptak el a Tax Justice Network szerint!

LinkAz interjú, amit mindenkinek látnia és hallania kell, az elhangzott összefüggéseknek pedig kötelező utánanézni és tudni minden magyarnak!1. A HÁLÓZAT PÉNZE


Magyarország kifosztásának története
/A riportfilm bemutatja, hogy a II. világháborútól kezdve milyen módszerekkel lopták el és mentették vitték ki offshore számlákra a nemzet GDP-jének egyharmadát. Ennek következtében a rendszerváltáskor az államadósság már 21 milliárdra rúgott, és ezt nem az "elvtársaknak" köszönhetjük. A propaganda szerint ezt mi - átlagemberek - idéztük elő a töménytelen fogyasztásunkkal./

Link

LinkInformális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, hogy a tőke érdeke éppen mit követel.

Az Egyesült Államokból érkező pénzekből kapitalista üzletemberek építik a Szovjetunió totális diktatúráját, üzemeltetik a vörös polip csápjait, amelyek azonnal rátelepszenek a kulturális élet és a gazdaság ütőerére.

Nácik és tegnapi üldözöttjeik kötnek szövetséget azért, hogy a lezáruló vasfüggönyön keresztül biztosíthassák a vadkapitalista tőke áramlását. Háborús bűnösök múltját vonják jótékony homályba, hogy erkölcsi gát nélkül üzletelhessenek velük a hatalmukat antifasiszta jelszavakkal legitimáló kommunista erők.

Svájci központból magyarországi kereskedők irányítják a nyugati baloldali mozgalmak fellazító tevékenységét, és kialakítják a hidegháború megosztottságához illeszkedő sajátos külkereskedelmi formákat, amelyek segítségével lerabolják a megszállás alatt sínylődő ország szerény gazdaságát.

Mindez nem fikció, hanem az elmúlt évszázad megrázó, rideg valósága. Levéltári forrásokból, az amerikai és a magyarországi hírszerzés fennmaradt dokumentumaiból bontakozik ki az a kém- és gengszterfilmekbe illő rejtett hálózati működés, amelyben a huszadik század két ordas diktatúrájának funkcionáriusai a nyugati hatalmakkal együttműködve építették ki a világtörténelem talán legsötétebb és legelvtelenebb érdekszövetségét.2. AZ IMPEXEK KORA


A hetvenes évek elejétől egy láthatatlan birodalom komisszárjai egyre nagyobb befolyást gyakoroltak Magyarország gazdasági életére. A korabeli állami külkereskedelmi vállalatok, az úgynevezett "impexek" vezetői egy nyugati irányultságú pénzügyi hálózat kiszolgálóiként elérték, hogy a blokkban egyedülálló módon szabadon alapíthattak cégeket a kapitalista Nyugaton.

A közvetítő kereskedelem felfuttatásával, és egy offshore jelleggel működő vállalati hálózat kiépítésével beindították pénzszivattyújukat, amely szisztematikusan lerabolta és eladósította hazánkat.

A kádári titkosszolgálat - különösen a katonai hírszerzés - "alkotmányos költségek" és titkos jutalékok ellenőrizhetetlen rendszerén keresztül transzferálta a piszkos pénzeket fedett számlákra. Ebből finanszírozta többek között a COCOM-listás termékek beszerzését Moszkva számára.

Kémfilmekbe illő jelenetekben elevenedik meg, hogyan játszották ki az éber amerikai ellenőröket a Videoton vagy az EMO munkatársai, miközben becsempészték a legmodernebb technológiát a vasfüggöny keleti oldalára. Gazdasági visszaélések és pénzügyi csalások kísérték a hálózat tevékenységét, rátelepültek az energetikai szektorra is, és a korabeli "olajmaffia" segítségével dollárszázmilliókat sikkasztottak el az ország vagyonából. A rendszerváltoztatáshoz közeledve pedig egyre nagyobb figyelmet szenteltek a hozzájuk lojális új politikai elit kinevelésére.3. A KÁDÁRI MAGYARORSZÁG TITKOS ÉLETE


A hidegháború időszaka a kémjátszmák története volt, és bármilyen hihetetlen, Magyarország mindebben nagyon fontos szerepet játszott. Magyar titkos ügynökök nyüzsögtek a világ legfontosabb ipari létesítményei körül, megszerezve akár a legérzékenyebb technológiákat is, de sikeres tevékenységük fedésében egy rejtélyes pénzügyi-gazdasági hálózat is kiépült a hetvenes-nyolcvanas évekre: létrejött a vadszocialista offshore-birodalom.

A titkosszolgálatoknak persze titkos ügyleteihez titkos pénzekre is szükségük volt. A kommunizmus idején valutakitermelésnek nevezték azt a tevékenységet, amellyel konspiratív pénzeket és plusz költségvetési forrásokat biztosítottak a hírszerzés számára. Közben elképesztő vagyonok vándoroltak az ebben szerepet játszó személyek kezébe.

Borvendég Zsuzsanna történész tavaly a Magyar Idők hasábjain izgalmas sorozatban fedte fel a kommunista diktatúra haszonélvezőinek, az ország kirablásában és eladósításában szerepet játszó személyek, esetek hátterét. Korábban pedig a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által kiadott Újságírásnak álcázva című kötetben azt mutatta be, hogy a mindmáig létező Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) miként vett részt az ország vagyonának megcsapolásában. Milyen feladatokat kapott a KGB fedőszervezetétől a MÚOSZ? Hogyan hajtotta végre ezeket? Hogyan épült be a magyar belügyi és katonai titkosszolgálat az újságíró-szövetségbe? Milyen vállalatok működtetésével gazdagították a KGB számláit a magyar sajtóirányítás prominensei? Kik voltak azok a személyek, akik működtették ezt a mechanizmust? Ez a könyv is évek óta hozzáférhetetlen, ezért döntöttünk most úgy, hogy A kádári Magyarország titkos élete sorozattal együtt ismét kiadásra kerül.

Borvendég Zsuzsanna a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történészi diplomát 1999-ben, 2001-ben pedig lediplomázott a PPKE Jog- és Államtudományi Karán is. A PPKE BTK doktori iskolájában 2016-ban védte meg disszertációját, amelynek címe: Újságírók és külkereskedők a Kádár-rendszer hírszerzésében. 1999-2019 között tudományos kutatóként dolgozott az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, jelenleg a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa. Kutatási területe Magyarország 1945 utáni története, a titkosszolgálatok és a politikai rendőrség működése. Főbb munkái: Az impexek kora (NEB, 2017.) és A Cég megnyertjei - a megnyertek cégei (ÁBTL-NEB, 2018.)VILÁGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA


Ha már minden a rendszerváltás 30 évéről szól és a történelmi pillanatról, akkor semmiképp sem mehetünk el és nem is fogunk elmenni a valódi folyamatok mellett, amit a "háború a nemzet ellen" = a "szabadrablás", a privatizáció, a szabadkőműves SZDSZ és a szocialista ámokfutás jelentett!

De nem szabad elfelejteni a rendszerváltás előtt Magyarországgal felvetetett adósságállományt sem!

Mindezekről annak idején számos VilagHelyzete-cikket írtam:


Hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU

LinkPRIVATIZÁCIÓ - A film ! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!

Link


Okkal megy fel az ember vérnyomása és Drábik János sem véletlenül akad ki, amikor szóba kerül a korrupció Magyarországon!

LinkKapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek


Íme a hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU

LinkPRIVATIZÁCIÓ - A film ! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!

LinkAz évszázad pénzügyi csalása-Devizahitelezés - Egy Sorbonne prof véleménye

LinkA pénzről minden igazság ! A Bank Of England tanulmánya elismeri, hogy a semmiből teremtik, amit Te rabszolgaként használsz

LinkA Federal Reserve kartell és a nyolcak - Akik magántulajdonban birtokolják a világ pénzkibocsátását és a 'rabszolgatartás' teljes kontrollját

LinkKristálytisztán végre a devizahitel-csalásról ! Kinek volt előnyös az uniós csatlakozás

LinkEzek az INFORMÁCIÓK A GAZDASÁGI RENDSZERRŐL nélkülözhetetlenek!

LinkTHOMAS PIKETTY és a TAX JUSTICE NETWORK adatai és cikkei:


A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön - Thomas Piketty

LinkDöbbenetes mennyiségű pénz hagyta el Magyarországot

LinkA legkártékonyabb adóparadicsomok listájára került Magyarország

LinkKÖTELEZŐ FILM és tudásanyag:


HÁBORÚ A NEMZET ELLEN - I.- IV. rész (Teljes)

Link

Magyarország kifosztásának története

LinkKi gyakorolja a hatalmat ma Magyarországon? - Dr. Drábik János

Link 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: feltételezéseket, fogyasztásunkkal, haszonélvezőinek, adósságállományt, kikristályosodni, elképzeléseteket, rendszerváltozás, érdekszövetségét, magántulajdonban, összefüggéseknek, pénzkibocsátását, szisztematikusan, hozzáférhetetlen, külkereskedelmi, következményeit, rabszolgatartás, megcsapolásában, devizahitelezés, adósságcsapdába, funkcionáriusai, felfuttatásával, üzletelhessenek, magyarságkutató, állambiztonsági, disszertációját, titkosszolgálat, magyarországról, kristálytisztán, legszókimondóbb, kiszolgálóiként, magyarországgal, megnyomorítását, sztárközgazdász, legkártékonyabb, adóparadicsomok, dokumentumaiból, bolsevikok hatalomra, kommunista diktatúra, legfontosabb rész, beszélgetés végére, államok felett, hivatalos történelemkutatás, kutatásoknak Borvendég, leplet ezekről, elhallgatott történelmi, mögöttük álló, egyet szoktam, globális pénztőke, kezébe került, legszókimondóbb feltáró, elhangzott összefüggéseknek, riportfilm bemutatja, MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK TÖRTÉNETE, HÁLÓZAT PÉNZE, TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ LELEPLEZÉS, Borvendég Zsuzsanna, Drábik János, Justice Network, Egyesült Államokból, IMPEXEK KORA, KÁDÁRI MAGYARORSZÁG TITKOS ÉLETE, Magyar Idők, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, Magyar Újságírók Országos Szövetsége, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, PPKE Jog-, Államtudományi Karán, PPKE BTK, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának, RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA, Kapcsolódó VilagHelyzete, Bank Of England, Federal Reserve, INFORMÁCIÓK GAZDASÁGI RENDSZERRŐL, THOMAS PIKETTY, JUSTICE NETWORK, Thomas Piketty, KÖTELEZŐ FILM, HÁBORÚ NEMZET ELLEN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Ha lelkünk egymáshoz ér  Facebookon kaptam  Árvák mikulása  A halál keresztje  Barátok.....  Hiányoztál.....  Imádat  Facebookon kaptam  A lehetőség benne van  Aranyosi Ervin – Advent ...  Legrosszabb dolog  képre írva  képre írva  Isten  Nézzetek fel!  Angyalok  Facebookon kaptam  Mikulás  Radiátor......  Kandalló  Hatalmas tanítás Nem sajnálni ...  A gyertya  Kandalló  Facebookon kaptam  Jó dolog  Jó dolog  Anyám  Bronz vasárnap  Advent 2 Jókívánságom  Az utolsó keringő  Hajnali ébredés  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  2 gyertya ég  Halál  Legrosszabb dolog  Madárvilág........  Madárvilág........  Csak attól élek...  Csak egy nő vagyok.  Aranyosi Ervin – Advent ...  Az utolsó Karácsony  Összetartozás  Egyszerűen ez az élet rendje  Idén nem jövök  Az emberiségről  A Te kincsed  Bilincs  Szép estét, jó éjszakát!  Üdvözlet Szegedről !.......  Összetartozás  Szeretetet adni  Jó kívánságom !  Facebookon kaptam  Várj, ember szíve készen  Advent 2. vasárnapja.......  Esti képek  Facebookon kaptam  Halál  Gyász  Boldogító erő  Advent 2 Jókívánságom  Üdvözlet Szegedről -ünnepi kiv...  Krisztus benned lakozik  Madárvilág........  Franciaország.......  Franciaország.......  Mikulás  Télapó csízma  Facebookon kaptam  Halál  A testhőmérséklet szabályozói  Állatvilág......  Isten ajándéka  Tél  Franciaország.......  Áldott advent második vasárnap...  Adventus Domini  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Decemberi köszöntő......  Svájc......  Esti képek  Csak attól élek...  Esti képek  A második gyertya  Esti képek  2 gyertya ég  Halál  Facebookon kaptam  Halál  Mai harmónia kártyám  Nem a tulajdonod a gyermek  A jó dolgok, nem vesznek el so...  Istenhez menekülni  Gondolat.....  Nem a tulajdonod a gyermek  A csillagok útján a sötét éjb...  Boda Magdolna: Ha Ha egy napon...  Megismerhető a gyümölcseiről  Radiátor...... 
Bejegyzés Címkék
bolsevikok hatalomra, kommunista diktatúra, legfontosabb rész, beszélgetés végére, államok felett, hivatalos történelemkutatás, kutatásoknak Borvendég, leplet ezekről, elhallgatott történelmi, mögöttük álló, egyet szoktam, globális pénztőke, kezébe került, legszókimondóbb feltáró, elhangzott összefüggéseknek, riportfilm bemutatja, nemzet GDP-jének, propaganda szerint, töménytelen fogyasztásunkkal, tőke érdeke, vörös polip, kulturális élet, gazdaság ütőerére, lezáruló vasfüggönyön, vadkapitalista tőke, hatalmukat antifasiszta, nyugati baloldali, hidegháború megosztottságához, megszállás alatt, elmúlt évszázad, magyarországi hírszerzés, huszadik század, nyugati hatalmakkal, világtörténelem talán, hetvenes évek, láthatatlan birodalom, korabeli állami, nyugati irányultságú, blokkban egyedülálló, kapitalista Nyugaton, közvetítő kereskedelem, offshore jelleggel, kádári titkosszolgálat, katonai hírszerzés, piszkos pénzeket, éber amerikai, legmodernebb technológiát, vasfüggöny keleti, hálózat tevékenységét, energetikai szektorra, ország vagyonából, hozzájuk lojális, hidegháború időszaka, kémjátszmák története, világ legfontosabb, legérzékenyebb technológiákat, kommunizmus idején, hírszerzés számára, ebben szerepet, ország kirablásában, mindmáig létező, ország vagyonának, magyar belügyi, magyar sajtóirányítás, kádári Magyarország, politikai rendőrség, impexek kora, megnyertek cégei, történelmi pillanatról, valódi folyamatok, nemzet ellen, szabadkőműves SZDSZ, szocialista ámokfutás, rendszerváltás előtt, tényfeltáró dokumentumfilm, nemzet kiárusításáról, ember vérnyomása, korrupció Magyarországon, ország eszméletlen, valódi felelősök, emberek erről, korrupció valódi, hírhedt eltitkolt, évszázad pénzügyi, pénzről minden, semmiből teremtik, világ pénzkibocsátását, uniós csatlakozás, sztárközgazdász kiszámolta, legkártékonyabb adóparadicsomok, feltételezéseket, fogyasztásunkkal, haszonélvezőinek, adósságállományt, kikristályosodni, elképzeléseteket, rendszerváltozás, érdekszövetségét, magántulajdonban, összefüggéseknek, pénzkibocsátását, , ,
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 314 db bejegyzés
Összes: 4292 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 1644
  • e Hónap: 17190
  • e Év: 571517
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.