Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Üzenet az ellenzéknek!
  2021-05-04 22:00:57, kedd
 
   
 ÜZENET AZ ELLENZÉKNEK!
Orbán Viktor nagyon kemény írása


Közép-Európának történelme során nemcsak szerepe, de hivatása is volt mindig. Ezt a tényt a térség szovjet megszállása 1990-ig eltakarta a szemünk elől. Hagyományos hivatásunk modern megvalósításának feladata értelmezhetetlen volt, amíg szovjet katonák állomásoztak országainkban, és bennünket csak az a vágy hajtott, hogy kiszabadulhassunk a Varsói Szerződésből.

Az is beszűkítette a perspektívánkat és lekötötte az erőinket, hogy megszabaduljunk a kommunistáinktól, s a megszálló szuronyok eltűnése után oda juttassuk őket, ahová valók. Minél messzebbre a kormányzati hatalomtól, be a történelmi bűnök iskolai példatárába, gyermekeink és unokáink okulására: hová vezet, ha nemzeti eszmények és a keresztyén tanítások megszívlelése nélkül próbálja valaki felépíteni a jövőt. A kommunizmus megdöntése és országaink felszabadítása után boldog, de igen legyengült állapotban voltak országaink. A túlélés, a nagy átalakítás erőpróbája, egy életképes és a nyugati világhoz illeszkedő új korszak megalapozása lekötötte minden erőnket.

Mégis, a szívünk azt diktálta már 1991-ben, hogy országainknak, Lengyelországnak, Magyarországnak, Csehszlovákiának valamiképpen össze kell majd fogniuk. Tudtuk, évszázadok jönnek-mennek, de a közép-európai népek sorsközössége marad. S valóban, harminc év elteltével, NATO-tagként az Európai Unió legdinamikusabb térségeként tekinthetünk magunkra. Erős növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átalakulás, robusztus befektetések. Ezek vagyunk ma mi. Közép-Európa Az unión belüli nehéz viták a migrációról, a demográfiai helyzetről, a családok szerepéről, a nemzeti kultúra és a multikulturalizmus konfliktusa ismét ráirányítják a figyelmünket Közép-Európa történelmi hivatására. Van-e ilyen egyáltalán?

Ha van, mi a modern formája? S a nekünk, miniszterelnököknek legégetőbb kérdés: tud-e ezzel kezdeni valamit a politika? A magyar fölfogás szerint Közép-Európa az a terület, amely a németek és az oroszok földje között található. Északról a Balti-, délről az Adriai-tenger fogja közre. S bár a pontos behatárolásról lehetnek viták, a V4-országok vitán fölül álló módon Közép-Európa magterületét alkotják.

Mi, magyarok mindig is azt gondoltuk, hogy nemcsak úgy egyszerűen megszülettünk a világra. Ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van. Küldetésed túlmutat önmagadon, európai horizontú és jelentőségű. Azt is tudjuk, hogy ezt csak a többi közép-európai néppel együtt tölthetjük be. Mert a német és orosz világ közötti területen, amely a latin kereszténység ortodoxiával határos területe, ahol sok nyelv és nemzeti kultúra nőtt föl, létezik egy sajátos közös kulturális minőség, egy életszemlélet, egy észjárás és jellemző testtartás. Ezt lengyel, szlovák, cseh és magyar verseskötetek, regények és filmek százai bizonyítják. A mi hivatásunk pedig ennek fenntartása. A magyarok gondolata saját küldetésükről a Római Birodalomig vezet vissza.

A mi fölfogásunkban Európánkat azok a népek teremtették meg, amelyek különböző időpontokban, egymástól függetlenül támadtak a Római Birodalomra. Ezek a népek országaikat az egykori Római Birodalom romjain alapították meg. A latin kereszténységet átvették, de a saját kultúrájukat nem adták fel, s így különféle ötvözeteket kovácsolt ki a történelem kalapácsa. Ezzel eldőlt a sorsunk, nemcsak nemzeti államok, de nemzeti kultúrák is születtek. Megszületett egy eszmény, egy törvény, egy elrendelés arról, milyennek kell lennie Európának. Nagy szellemi egység, közös kulturális alapvonalakkal, ideákkal és végső célokkal. De különálló, független tagokkal, amelyek összefüggenek Európa egységében. Szolgálni kötelesek valamennyien az európai szellemi egységet és céljait, nem kötelesek azonban szolgálni egymás érdekeit. Európa egy sokszínű egység. Aki egysége ellen támad, rossz európai, de rossz európai az is, aki sokszínűségét akarja eltörölni.

A sokaság egysége és sokaság az egységben. Ez Európa titka, csábereje, ez a drámai feszültség adja a szépségét, s ez a legbelső lényeg, ami a világban sehol máshol nem található. A közép-európaiak ezért szerelmesek Európába. Értik, hogy a harmónia az ellentétek feszültsége és összecsengése. A harmónia nem egyformaságot, nem az egyhangú tagolatlanságot jelenti. Innen fakad a magyarok és a többi függetlenségre törekvő közép-európai nép hivatása. A nemzeteket összefoglaló szellemnek, a keresztény európai kultúrának védelme minden Európán kívüli támadással szemben, bástya és pajzs kifelé, és a sokszínűség védelme, a független nemzetek fölé kerekedni akaró, hegemóniát célzó törekvések elleni védelem befelé.

Ez volt az európai egyensúly és stabilitás titka és feltétele évszázadokon át. Ez az európai önvédelem, s mintha errefelé tapogatózna a francia elnök is, amikor az európai szuverenitás gondolatát akarja bevezetni Brüsszelbe. Kettős önvédelmi küzdelem külső és belső ellenségekkel szemben, Európa egységéért és sokszínűségéért. Kívülről megújuló támadások és belülről fellángoló imperialista kísérletek. Ez volt Európa politikai történelme a második világháború végéig, amikor is kontinensünk elvesztette a saját sorsa feletti rendelkezés jogát és lehetőségét. V4 és Európa A kétezres évek derekán mind a négyen beléptünk az Európai Unióba. Új horizontok nyíltak, az Európa mibenlétéről és jövőjéről szóló viták a mi vitáink is lettek.

Kívülállókból beltagok lettünk, szükségszerűen előállt a kérdés: mi Közép-Európa hozzájárulása a közös európai jövőhöz? A régi klubtagok eleinte inkább kulturális és történelmi folklórnak értelmezték a fülüknek különösen csengő gondolatokat hazáról, keresztyénségről, családról, szuverenitásról. Azt hiszem, úgy vélték, ez valami átmeneti jelenség, ami talán a később érkezésből fakad, és elmúlik majd, ahogy a bárányhimlő szokott. Végtére is mindannyian ugyanoda tartunk, s biztosan ugyanoda is akarunk eljutni. Ez kényelmes gondolat volt, senkit sem billentett ki a komfortzónájából, s akadt amúgy is épp elég professzionális kihívás a 2008-2009-es pénzügyi válság miatt. A migránsválsággal aztán beütött a krach. Felnyíltak a szemek, kiélesedtek az árnyalatok és fény derült az észjárások, a filozófiák, a társadalomszervezési elvek és a személyes elkötelezettségek mély különbözőségére. Mi, magyarok ekkor értettük meg, hogy a keresztyénség utáni, a nemzetek utáni korszakról szóló beszédek és írások nem hangzatos zsurnalizmusok, hanem valós politikai szándékok, sőt maga a kész európai program, a jövő, ahogy azt a nyugatiak elképzelik, sőt már építik is.

Megértettük, hogy miközben mi a kommunizmus alatt Európa szovjetizált területén keresztény és szuverenitásra épülő létforma után vágyakoztunk, addig az Európa amerikanizált felén élők újradefiniálták Európa lényegét, s következetesen dolgoztak programjuk végrehajtásán. Európa küldetését nem a kereszténység elleni külső támadások elhárításában és nem a belső sokszínűség megőrzésében látták. Az ő új európai küldetésük a teljes nyitottság, határnélküliség - ha mégis, csak átmenetileg és szükséges rosszként -, a tetszés szerint variálható nemi szerepek és családmodellek, a kulturális örökség fenntartása iránti kötelességet inkább muzeológusi feladatnak tekintő politika. S a cél nem csupán mindennek kigondolása, megalkotása, bevezetése és jogi kötelezettséggé változtatása a saját országaikban, de cél ennek általánossá tétele is az Európai Unió minden országában, ideértve a magunkfajta vonakodókét is.

Küldetés Ebben az európai helyzetben a magyarok számára világos, miben áll európai hivatásunk. Bevinni a közös európai értéktárba a meg nem alkuvó antikommunista hagyományt, a nemzetiszocializmus bűnei és tanulságai mellé odatenni a nemzetközi szocializmus bűneit és tanulságait. Felmutatni a keresztény társadalmi tanításokra épülő politikai és társadalmi rend szépségét és versenyképességét. Megértetni, elsősorban francia barátainkkal, hogy Közép-Európában létezik olyan keresztény társadalomszervezési modell, amely tanításokon alapszik, és független a személyes hit meggyengülésétől, megbillenésétől is. Fenntartani a biztonságos belső európai területeken élő népek figyelmét a külső veszélyek iránt. Emlékeztetni, hogy a népek hullámzása a mediterráneumban - amit jól ismerünk a történelemből - most éppen felénk tereli a dagályt, s ezek a hullámok felcsaphatnak egészen Skandináviáig.

A megjelenő migránstömegek valójában az európai élet után vágyakozó népvándorlási hullámok, amelyekkel szemben elődeink mindig teljes odaadással védekeztek. A nem védekezés valójában megadás, és teljes civilizációs átváltozás lesz a következménye, ahogy az Európa déli és keleti peremén, a Balkán szomszédságában élő népek már láthatták közvetlen testközelből is. És emlékeztetni magunkat arra, hogy bármilyen felvilágosult birodalom építőiről legyen is szó, megrontják Európa szellemét, s így végül mindig ellentétes eredményre jutunk.

Ezekben a nehéz és bonyolult kérdésekben közöttünk, a visegrádi országok között is lehetnek különbségek. Bizonyosan különböznek a történetfilozófiai hangsúlyok, eltérők lehetnek a más országok iránt táplált szimpátiák és ellenszenvek, sőt időnként a geopolitikai relációk értelmezése is mutathat eltéréseket. De az is bizonyos, hogy nemzeteink átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.

Megvédeni a külső támadásokkal szemben és megvédeni a belső birodalomépítési törekvésektől, fenntartani hazáink és nemzeteink önállóságát. Egy küldetés teljesítésében elbukni heroikus, de nem örömteli. Úgy teljesíteni egy küldetést, hogy közben sikerre, szabadságra és jólétre jut a hazád, nem kevésbé heroikus, de örömteli is. Közép-Európa jó esélyt lát az utóbbira. Nemzetem nevében köszönöm a három évtizedes visegrádi együttműködést!

Orbán Viktor
A szerző Magyarország miniszterelnöke

www.magyarnemzet.hu
Flag Polgári Magazin

 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: kommunistáinktól, birodalomépítési, komfortzónájából, értelmezhetetlen, mediterráneumban, lengyelországnak, keresztyénségről, meggyengülésétől, csehszlovákiának, megvalósításának, migránsválsággal, megbillenésétől, szuverenitásról, magyarországnak, újradefiniálták, professzionális, perspektívánkat, legdinamikusabb, munkanélküliség, kötelezettséggé, különbözőségére, sokszínűségéért, megszabaduljunk, tagolatlanságot, szomszédságában, kereszténységet, miniszterelnöke, határnélküliség, függetlenségre, fölfogásunkban, szükségszerűen, teljesítésében, következetesen, együttműködést, alapvonalakkal, felszabadítása, térség szovjet, szemünk elől, megszálló szuronyok, kormányzati hatalomtól, történelmi bűnök, keresztyén tanítások, kommunizmus megdöntése, nagy átalakítás, nyugati világhoz, közép-európai népek, unión belüli, demográfiai helyzetről, családok szerepéről, nemzeti kultúra, figyelmünket Közép-Európa, modern formája, ÜZENET AZ ELLENZÉKNEK, Orbán Viktor, Varsói Szerződésből, Európai Unió, Közép-Európa Az, Római Birodalomig, Római Birodalomra, Római Birodalom, Európa, Európai Unióba, Küldetés Ebben, Flag Polgári Magazin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly.....  Jó éjszakát!  Színes , apró kavicsok heverte...  Csanádi Imre: Őszköszöntő  Vidám hetek a Balatonnál (Rég...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ősz  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsíros kenyér  Mai harmónia kártyám  Rózsa csokor vázában  Nyuszi  Arcod a kezedben  Szép estét kedves látogatóimna...  Merengés  Facebookon kaptam  Minden cselekedet egyszerűsége...  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Balerina  Facebookon kaptam  Október 15  Nyárvégi reggel  No comment  Nincs joga  Rózsa csokor vázában  Szép estét kedves látogatóimna...  Az emberi szó és Isten igéje  Facebookon kaptam Krisztinától  Balettforgás  Koratavasz  Ősz Anyu  Torokfájásra - természetes kez...  Cica mosoly  Darvasi László tollából  Facebookon kaptam  A magnézium sokat segíthet az ...  Ravatal  Káposzta - az egészségünk szol...  Káposzta - az egészségünk szol...  Szép mai napot !........  Közkedvelt ételek jótékony egé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Cica mosoly  Míg élek  Zsíros kenyér  Harmonia.......  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden cselekedet egyszerűsége...  1249 az új fertőzött, elhunyt ...  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Ahol nincs  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gondok  Egy jó menyecske.......  Őszi növényeink  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Őszi este  Szódabikarbóna jótékony hatása...  Míg élek  Devecseri Gábor: Minden, ami v...  Sírig tartó ölelkezés......  Csak a zene  Juhász Gyula: Idegen erdőben  Lesana-fenyőszesz gyógyhatásai...  Egy jó menyecske.......  Kellemes hétvégét ! .....  Vitaminbombaként emlegetik az ...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Egy igaz barát........  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Nyuszi  Az emberi szó és Isten igéje  Levél hullás  Darvasi László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép őszi napokat!  Merengés  Őszi este  Gondok  Ki is az a Dolores Cannon ?  Képes idézet !  Amikor szerelmes vagy.......  Csakugyan azt mondta Isten?  Kék ég alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
térség szovjet, szemünk elől, megszálló szuronyok, kormányzati hatalomtól, történelmi bűnök, keresztyén tanítások, kommunizmus megdöntése, nagy átalakítás, nyugati világhoz, közép-európai népek, unión belüli, demográfiai helyzetről, családok szerepéről, nemzeti kultúra, figyelmünket Közép-Európa, modern formája, magyar fölfogás, oroszok földje, pontos behatárolásról, többi közép-európai, latin kereszténység, sajátos közös, magyarok gondolata, népek teremtették, népek országaikat, egykori Római, latin kereszténységet, saját kultúrájukat, történelem kalapácsa, elrendelés arról, európai szellemi, sokszínű egység, sokaság egysége, drámai feszültség, legbelső lényeg, világban sehol, közép-európaiak ezért, ellentétek feszültsége, egyhangú tagolatlanságot, többi függetlenségre, nemzeteket összefoglaló, keresztény európai, sokszínűség védelme, független nemzetek, európai egyensúly, európai önvédelem, francia elnök, európai szuverenitás, második világháború, saját sorsa, kétezres évek, négyen beléptünk, közös európai, régi klubtagok, fülüknek különösen, később érkezésből, bárányhimlő szokott, migránsválsággal aztán, személyes elkötelezettségek, keresztyénség utáni, nemzetek utáni, kész európai, nyugatiak elképzelik, kommunizmus alatt, kereszténység elleni, belső sokszínűség, teljes nyitottság, tetszés szerint, kulturális örökség, saját országaikban, magunkfajta vonakodókét, európai helyzetben, magyarok számára, nemzetközi szocializmus, keresztény társadalmi, biztonságos belső, külső veszélyek, népek hullámzása, mediterráneumban &#8211, történelemből &#8211, hullámok felcsaphatnak, megjelenő migránstömegek, európai élet, visegrádi országok, geopolitikai relációk, külső támadásokkal, belső birodalomépítési, küldetés teljesítésében, három évtizedes, szerző Magyarország, kommunistáinktól, birodalomépítési, komfortzónájából, értelmezhetetlen, mediterráneumban, lengyelországnak, keresztyénségről, meggyengülésétől, csehszlovákiának, megvalósításának, migránsválsággal, , ,
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 294 db bejegyzés
Összes: 4275 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1805
  • e Hónap: 23225
  • e Év: 483348
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.