Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csapás csapás hátán Indiában
  2021-05-26 20:30:14, szerda
 
 







CSAPÁS CSAPÁS HÁTÁN INDIÁBAN


. 27 millió halottja van a koronavírusnak Indiában
. most pedig heves trópusi ciklon szedi az áldozatait
. Új csapás Indiában: a "feketegomba" fertőzés


Indiában már 27,16 millió a koronavírusban megfertőződöttek száma, a helyzetet súlyosbítja, hogy heves trópusi ciklon csapott le az ország keleti részére, amelynek már halálos áldozatai is vannak.

Indiában egy nap alatt 208 921 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, míg 4157-en haltak meg. Tavalyi kezdete óta a járvány 311 388 halálos áldozatot követelt.

A pandémia amúgy is súlyos következményeit tovább nehezíti, hogy az ország keleti részén szélsőséges időjárás tombol. A Jaasz ciklon heves esőzéssel és dagállyal érkezett, a hatóságok több mint 1,1 millió embert menekítettek biztonságos helyre Orisza és Nyugat-Bengál államokban. Navin Patnaik, Orisza állam miniszterelnöke arra szólította fel a védett helyekre költöztetett embereket, hogy viseljenek kettős maszkot és tartsanak távolságot. "Egyszerre kell szembenézni mindkét kihívással" - mondta a politikus.

Szerdán már két halálos áldozatot is jelentettek: egy embert elsodort a kiöntött tenger, egy másikra pedig rádőlt a háza. A ciklon több tízezer sárkunyhót elpusztított a keleti országrészben.

A helyi meteorológiai intézet szerdai jelentése szerint a Jaasz keltette viharban a szél sebessége elérte az óránkénti 130-140 kilométert, míg a széllökéseké óránként 155 kilométer. A ciklon Orisza államban Balaszur településtől 50 kilométerre délkeletre csapott le. A heves esőzések keltette ár és a tenger elöntötte Nyugat-Bengál és Orisza part menti területeit.

A kalkuttai repülőtér helyi idő szerint este 8 óráig zárva tart. A helyi vasúttársaság közölte, hogy a vonatjáratokat elővigyázatosságból törölték.


Orisza Csandabali és Paradip régiójában a ciklon felkorbácsolta négyméteres hullámok eláraszthatják az alacsonyan fekvő területeket. Előrejelzések szerint a szélsőséges időjárás Nyugat-Bengál legalább 20 körzetében heves esőzéssel párosul majd. A halászokat figyelmeztették, hogy vonuljanak biztonságos helyre.

A hatóságok több ezer katasztrófavédelmi dolgozót vezényeltek ki, hogy segítsenek az evakuálásban és felkészüljenek az esetleges mentési műveletekre. Az indiai légierő és haditengerészet is készenlétben áll, hogy kivegye részét a segélyezési munkálatokból.

A múlt héten egy másik vihar, a Tauktae ciklon söpört végig India nyugati partvidékén, akkor több mint 140 ember meghalt.

Egy évvel ezelőtt pedig az elmúlt több mint egy évtized legerősebb ciklonja sújtotta India keleti részét. Közel 100 ember halt meg az Amphan ciklonban, amely falvakat tett a földdel egyenlővé és farmokat pusztított el Kelet-Indiában és Bangladesben.

Az eddigi leghalálosabb trópusi ciklonok közül néhány a Bengáli-öbölben tombolt. Az 1999-es "szuperciklon" mintegy 10 000 ember halálát okozta, 15 millióan váltak földönfutóvá. Április és november között gyakran alakulnak ki ciklonok a Bengáli-öböl felett.


Link








Új csapás Indiában: "feketegomba" fertőzés


A koronavírus tombolásával egyidejűleg tovább terjed egy másik, sok esetben halálos lefolyású kór Indiában; az egyébként ritka ,,feketegomba" fertőzés.

Egyre több esetet jelentenek egy másik, szintén súlyos, sok esetben halált okozó penészgomba-fertőzésből, a ,,feketegombaként" is emlegetett,

a legyengült immunrendszert kihasználva a gyomrot és a bélrendszert vagy a tüdőt megtámadó mukormikózisból.

A tüdőből elterjedve a fertőzés megtámadhatja a beteg agyát, sok esetben csak az egyik szem sebészi úton való eltávolításával lehet megállítani a fertőzést.


Fotó: Shutterstock





A gombás fertőzéses esetek gyakoribbá válásáról már két hete beszámoltak indiai orvosok. Sadananda Gowda, az indiai szövetségi kormány egészségügyi minisztere szombaton arról tájékoztatott, hogy eddig csaknem 9 ezer ilyen gombás fertőzést jegyeztek fel Indiában, és az esetszám növekedése miatt hiánycikk a gombás fertőzés kezelésére használt gyógyszer, az Amphotericin B. A helyi média szerint már legalább 250 halálos áldozata van a gombás fertőzésnek Indiában, de hivatalos adat erről nem áll rendelkezésre.
Korábban évente néhány mukormikózisos esettel találkoztunk, a mostani helyzet ijesztő

- mondta Ambrish Mithal, a Max Healthcare magánkórház gasztroenteorológia és diabétesz osztályának vezetője.

Az indiai szövetségi egészségügyi minisztérium csütörtökön javasolta az államoknak, hogy minősítsék járvánnyá a gombás fertőzés okozta betegséget azért, hogy minden orvosnak kötelező legyen jelentenie, ha ilyen esettel találkozik.

Narendra Modi kormányfő pénteken a koronavírus utáni új kihívásnak nevezte a betegséget.



Link





 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: megfertőződöttek, eltávolításával, feketegombaként, következményeit, figyelmeztették, mukormikózisból, miniszterelnöke, haditengerészet, immunrendszert, koronavírusban, felkészüljenek, eláraszthatják, felkorbácsolta, vonatjáratokat, mukormikózisos, koronavírusnak, vasúttársaság, országrészben, rendelkezésre, leghalálosabb, meteorológiai, tájékoztatott, előrejelzések, munkálatokból, megtámadhatja, megbetegedést, koronavírusos, regisztráltak, menekítettek, készenlétben, költöztetett, elpusztított, településtől, széllökéseké, evakuálásban, bangladesben, koronavírusnak Indiában, koronavírusban megfertőződöttek, helyzetet súlyosbítja, ország keleti, pandémia amúgy, hatóságok több, védett helyekre, embert elsodort, kiöntött tenger, másikra pedig, ciklon több, keleti országrészben, helyi meteorológiai, szél sebessége, óránkénti 130-140, széllökéseké óránként, CSAPÁS CSAPÁS HÁTÁN INDIÁBAN, Navin Patnaik, Orisza Csandabali, Sadananda Gowda, Amphotericin, Ambrish Mithal, Narendra Modi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Alvó kutya  Alvó baby  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó kutya  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Ne hagyd  Aki belekortyol  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Reményik Sándor: Itt most virá...  Óraállítás  Soli Deo gloria  Boldogság  Szép álmokat!  Karinthy Frigyes: Almafa  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem azt látja  A nagyhét eseményei  Öröknek hinni . . .  A szeretetről  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Paul David Tripp Március 27  Apu  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Odaadja  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  képre írva  Graffiti bölcsesség  A nagy természet  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Idővel az ember megérti, hogy ...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Nagyhétfő:  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Inkább ad 
Bejegyzés Címkék
koronavírusnak Indiában, koronavírusban megfertőződöttek, helyzetet súlyosbítja, ország keleti, pandémia amúgy, hatóságok több, védett helyekre, embert elsodort, kiöntött tenger, másikra pedig, ciklon több, keleti országrészben, helyi meteorológiai, szél sebessége, óránkénti 130-140, széllökéseké óránként, ciklon Orisza, heves esőzések, tenger elöntötte, kalkuttai repülőtér, helyi vasúttársaság, ciklon felkorbácsolta, alacsonyan fekvő, szélsőséges időjárás, halászokat figyelmeztették, esetleges mentési, indiai légierő, segélyezési munkálatokból, múlt héten, másik vihar, évvel ezelőtt, elmúlt több, évtized legerősebb, földdel egyenlővé, eddigi leghalálosabb, koronavírus tombolásával, egyébként ritka, legyengült immunrendszert, bélrendszert vagy, tüdőt megtámadó, tüdőből elterjedve, fertőzés megtámadhatja, beteg agyát, egyik szem, gombás fertőzéses, indiai szövetségi, esetszám növekedése, gombás fertőzés, helyi média, gombás fertőzésnek, mostani helyzet, koronavírus utáni, megfertőződöttek, eltávolításával, feketegombaként, következményeit, figyelmeztették, mukormikózisból, miniszterelnöke, haditengerészet, immunrendszert, koronavírusban, felkészüljenek, eláraszthatják, felkorbácsolta, vonatjáratokat, mukormikózisos, koronavírusnak, vasúttársaság, országrészben, rendelkezésre, leghalálosabb, meteorológiai, tájékoztatott, előrejelzések, munkálatokból, megtámadhatja, megbetegedést, koronavírusos, regisztráltak, menekítettek, készenlétben, költöztetett, elpusztított, településtől, széllökéseké, evakuálásban, bangladesben, amphotericin, shutterstock, tombolásával, egészségügyi, minisztérium, földönfutóvá, szuperciklon, bélrendszert, találkoztunk, magánkórház, kilométerre, megállítani, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1174
  • e Hét: 9411
  • e Hónap: 36034
  • e Év: 173406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.