Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
25 év leggazdagabb éremesőjét köszönhetjük a magyar sportol
  2021-08-07 20:15:41, szombat
 
 










25 ÉVE NEM SZERZETT MAGYARORSZÁG ANNYI ÉRMET OLIMPIÁN, MINT TOKIÓBAN


A tokiói nyári olimpia záró napja előtt 19 érmet számlál a magyar küldöttség, amivel már túlszárnyalta az utóbbi öt olimpia éremtermését, ennél több medált legutóbb 1996-ban sikerült gyűjteni, akkor 21-szer állhattak dobogóra a magyar sportolók.

Magyar idő szerint szombaton kora reggel, a tokiói olimpia 15. versenynapján a női vízilabda-válogatott megszerezte küldöttségünk 19. érmét - ilyen sikeres szereplést utoljára 25 évvel ezelőtt, 1996-ban produkáltak a sportolóink.

Atlantában 9 sportágban 21 érmet szereztünk, 7 arany, 4 ezüst és 10 bronz megoszlásban. A legeredményesebbek szokás szerint az úszók és a kajakosok voltak. Előbbiek három arany- (Egerszegi Krisztina, Czene Attila, Rózsa Norbert), egy ezüst- (Güttler Károly) és két bronzérmet (Egerszegi és Kovács Ágnes), míg utóbbiak két arany- (Kőbán Rita és a Horvát Csaba, Kolonics György kenu páros), egy ezüst- (férfi kajaknégyes), valamint három bronzéremmel (Pulai Imre, Zala György és a Horváth, Kolonics kettős) zártak. Szereztünk aranyérmet ökölvívásban Kovács István és atlétikában Kiss Balázs révén, míg a vívók mellett a torna, a súlyemelés, az öttusa és a női kézilabda-válogatott is éremmel tért haza.



Atlanta, 1996. július 25. Egerszegi Krisztina a női 200 méteres hátúszás döntője után, ahol aranyérmet szerzett a XXVI. nyári olimpiai játékokon Forrás: MTI/Földi Imre





2000-ben Sydney-ben 8-6-3 megoszlásban gyűjtöttünk 17 érmet. Az aranyak felét a kajak-kenusok szerezték (férfi kajak páros és -négyes, valamint kenu egyes és páros), míg a vívók (Nagy Tímea), az úszók (Kovács Ágnes), a tornászok (Csollány Szilveszter), valamint a férfi vízilabdázók végeztek első helyen. Összességében tíz sportágban nyertünk érmet, melyek között ott voltak az öttusázók (Balogh Gábor), a kézilabdázók, a súlyemelők (Márkus Erzsébet), a birkózók (Bárdosi Sándor), az ökölvívók (Erdei Zsolt), és Igaly Diána révén a sportlövők is.

Négy évvel később Athénban lemásoltuk a sydney-i produkciót 17 érmet gyűjtöttünk 8-6-3 megoszlásban. A három kajakos érem mellett előrébb léptek az egyaránt aranyat nyerő sportlövők (Igaly), a birkózók (Majoros István) és az öttusázók (Vörös Zsuzsanna). Ezúttal kilenc sportágban szereztünk érmet, a 17 medál harmadát (hatot) a kajak-kenu hozta.

Pekingben az utolsó előtti napig kellett várni az első magyar aranyéremre, és mindössze hármat sikerült szerezni a legértékesebb medálból Vajda Attila, a Kovács Katalin, Dusev-Janics Natasa kajak páros, valamint a sorozatban harmadszor győztes férfi vízilabda-válogatott jóvoltából. Összesen csupán tíz érmet (3-5-2) gyűjtöttünk, ezek közel harmadát a három ezüstöt nyerő úszóklasszis, Cseh László szerezte.



Duchev-Janics Natasa és Kovács Katalin a pekingi olimpiánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd





Londonban helyre állt a világ rendje, újra 18 érmet (8-4-6) nyertünk, a három aranyat gyűjtő kajak-kenusok mellett négy másik sportág (úszás, vívás, torna, atlétika) magyar sztárjai állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A kajakosok hat éremmel megint vitték a prímet, és ha csak a medálok számát nézzük, az úszók (2-0-1) mellett ezúttal a birkózók (0-1-2) voltak a legsikeresebbek.

Öt évvel ezelőtt Rióban 15 érem (8-3-4) jött össze, ami a megszokott nyolc-kilenc sportág helyett négyből jött össze. Az éremtermés jelentős részét (hét érmet) az úszóknak köszönhettük, közülük is kiemelkedett a három arany- és egy ezüstérmet nyerő Hosszú Katinka, valamint a három aranyat begyűjtő Kozák Danuta fantasztikus produkciója. Katinkán és a kajakosokon kívül csak a vívók nyertek aranyat Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron jóvoltából.

Idén, egy nappal a zárás előtt hat arany-, hét ezüst- és hat bronzérmünk van.







,,Ha nem mi, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?"
/Nagy csatában bronzérmes a női vízilabda-válogatott is/

Link




Link








ATLANTA ÓTA NEM VOLT ENNYI MAGYAR ÉREM AZ OLIMPIÁKON


25 év leggazdagabb éremesőjét köszönhetjük a magyar sportolóknak.


A magyar sportolók a tokiói olimpián jelenleg 19 éremnél járnak, miután a női kajak négyes szombaton győzedelmeskedni tudott és a női pólósok bronzérmet szereztek. Ennél többet csak 25 éve, Atlantában szereztek a sportolóink.

A magyar női kajaknégyes ismét megvédte címét 500 méteren a tokiói olimpián. A Kozák Danuta sztrókolta Kozák, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású egység fantasztikus versenyzéssel sorozatban harmadszor hozta Magyarországnak az aranyérmet ebben a számban. Ez a tokiói magyar küldöttség hatodik aranyérme és 18. olimpiai medáliáját volt a tokiói játékokon.

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a harmadik helyet szombaton a tokiói olimpián, miután 11-9-re legyőzte az orosz csapatot, és ezzel első olimpiai érmét nyerte. A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban éppen az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen. Ez a siker a 19. érmünket jelentette a japán fővárosban. 18 éremnél többet csak 25 évvel ezelőtt, 1996-ban, Atlantában nyertek a magyar sportolók, akkor 21-et sikerült.

És itt még nincs vége! Vagyis, lehet még fokozni ezt a nagyszerű teljesítményt, hiszen még három sportágban éremszerzési esélyünk van. Még vasárnap bronzmeccset játszik férfi pólóválogatottunk Spanyolország ellen.



Link



Frissítés: 2021.08.08.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-5-re legyőzte Spanyolországot a tokiói olimpia vasárnapi bronzmérkőzésén, így húsz éremmel zártuk a tokiói olimpiát.
A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnapi bronzérme azt jelenti, hogy Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye. Az alábbi kép utolsó sora így ennek megfelelően az alábbiak szerint módosul:

2021 - Tokió - 6 - 7 - 7 - 10 - 9 - 3 - 156












 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: győzedelmeskedni, legsikeresebbek, magyarországnak, bronzmérkőzésén, spanyolországot, olimpiánforrás, összeállítású, versenyzéssel, legértékesebb, küldöttségünk, túlszárnyalta, teljesítményt, összességében, versenynapján, spanyolország, bronzmeccset, magyarország, kiemelkedett, fantasztikus, bronzéremmel, sportolóknak, megoszlásban, vízilabdázók, köszönhettük, bronzmeccsen, úszóklasszis, köszönhetjük, éremszerzési, ökölvívásban, éremtermését, kézilabdázók, leggazdagabb, gyűjtöttünk, atlétikában, kajaknégyes, szilveszter, tokiói nyári, magyar küldöttség, magyar sportolók, tokiói olimpia, kajakosok voltak, vívók mellett, aranyak felét, kajak-kenusok szerezték, férfi vízilabdázók, sydney-i produkciót, három kajakos, egyaránt aranyat, kajak-kenu hozta, utolsó előtti, első magyar, legértékesebb medálból, SZERZETT MAGYARORSZÁG ANNYI ÉRMET OLIMPIÁN, MINT TOKIÓBAN, Egerszegi Krisztina, Czene Attila, Rózsa Norbert, Güttler Károly, Kovács Ágnes, Kőbán Rita, Horvát Csaba, Kolonics György, Pulai Imre, Zala György, Kovács István, Kiss Balázs, Földi Imre, Nagy Tímea, Csollány Szilveszter, Balogh Gábor, Márkus Erzsébet, Bárdosi Sándor, Erdei Zsolt, Igaly Diána, Majoros István, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Kovács Katalin, Dusev-Janics Natasa, Cseh László, Duchev-Janics Natasa, Koszticsák Szilárd, Hosszú Katinka, Kozák Danuta, Szász-Kovács Emese, Szilágyi Áron, ATLANTA ÓTA NEM VOLT ENNYI, MAGYAR ÉREM AZ OLIMPIÁKON, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy bizonyos határt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  A másik dolog,  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem méltó hozzád  Png lepke  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Alázat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png virág  Egy hatékony szolga  Kerüld el az evangélium örömén...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Még csak most kezdődik a nap  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 21  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Szívem tiéd  Png férfi  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
tokiói nyári, magyar küldöttség, magyar sportolók, tokiói olimpia, kajakosok voltak, vívók mellett, aranyak felét, kajak-kenusok szerezték, férfi vízilabdázók, sydney-i produkciót, három kajakos, egyaránt aranyat, kajak-kenu hozta, utolsó előtti, első magyar, legértékesebb medálból, sorozatban harmadszor, három ezüstöt, pekingi olimpiánForrás, világ rendje, három aranyat, dobogó legfelső, medálok számát, megszokott nyolc-kilenc, éremtermés jelentős, úszóknak köszönhettük, három arany-, ezüstérmet nyerő, kajakosokon kívül, vívók nyertek, zárás előtt, magyar sportolóknak, tokiói olimpián, aranyérmet ebben, tokiói magyar, tokiói játékokon, harmadik helyet, orosz csapatot, legutóbbi három, negyedik helyen, oroszoktól kapott, japán fővárosban, nagyszerű teljesítményt, magyar férfi, tokiói olimpiát, alábbiak szerint, győzedelmeskedni, legsikeresebbek, magyarországnak, bronzmérkőzésén, spanyolországot, olimpiánforrás, összeállítású, versenyzéssel, legértékesebb, küldöttségünk, túlszárnyalta, teljesítményt, összességében, versenynapján, spanyolország, bronzmeccset, magyarország, kiemelkedett, fantasztikus, bronzéremmel, sportolóknak, megoszlásban, vízilabdázók, köszönhettük, bronzmeccsen, úszóklasszis, köszönhetjük, éremszerzési, ökölvívásban, éremtermését, kézilabdázók, leggazdagabb, gyűjtöttünk, atlétikában, kajaknégyes, szilveszter, megfelelően, sportolóink, megszerezte, kajakosokon, bronzérmünk, produkáltak, produkciója, aranyéremre, medáliáját, atlantában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4544
  • e Hét: 12999
  • e Hónap: 52820
  • e Év: 230695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.