Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa Magyarországon
  2021-09-12 20:30:44, vasárnap
 
   
 


FERENC PÁPA MAGYARORSZÁGON


Ferenc pápa Szent István és Szent Erzsébet bátorságát és hitét emelte ki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén mondott beszédében a budapesti Hősök terén. Ne érjük be egy olyan hittel, amely csak a szertartásokból és az ismétlésekből él - mondta a katolikus egyházfő Budapesten. Korábban Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is találkozott a Szentatya. Orbán Viktor arra kérte Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot. Ferenc pápát hatalmas tömeg fogadta a Hősök terén és környékén. A katolikus egyház vezetője két csecsemőt is megáldott.

Ferenc pápa: Isten, áldd meg a magyart!

A Jézussal való találkozás példaképeiként említette az államalapító Szent Istvánt és Árpád-házi Szent Erzsébetet Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén mondott beszédében a budapesti Hősök terén vasárnap. Ferenc pápa a hívőkhöz fordulva azt mondta,

engedni kell, hogy "a találkozás Jézussal az eucharisztiában átalakítson bennünket, ahogyan átalakította a nagy és bátor szenteket, akiket tiszteltek, mint Szent István és Szent Erzsébet is".

"Csakúgy, mint ők, mi se elégedjünk meg kevéssel: ne érjük be egy olyan hittel, amely csak a szertartásokból és az ismétlésekből él" - tette hozzá.


Ferenc pápa: Engedni kell, hogy "a találkozás Jézussal az eucharisztiában átalakítson bennünket" Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az egyházfő megjegyezte, a NEK egy út végét jelenti, de "legyen még inkább egy kiindulópont". Homíliáját Ferenc pápa kérdéssel kezdte, azt firtatva, mit és kit jelent Isten minden egyes ember számára. A pontos választ nem a katekizmus alapján, hanem személyes életünkkel kell megadni - mondta az egyházfő. Hangsúlyozta, az eucharisztia emlékeztet bennünket, kicsoda Isten, és ezt nem szavakkal teszi, hanem kézzelfoghatóan megmutatva, hogy "Isten a megtört kenyér, a keresztre szegezett és másokért odaajándékozott szeretet".Ferenc pápa többször megismételte, hogy a kereszt sohasem volt divatos, sem régen, sem napjainkban, pedig "benső gyógyulást" hoz. Úgy látta, a kereszt miatti vita és küzdelem nem más, mint összeütközés Isten logikája és a világ logikája között.


"A kereszt sohasem volt divatos, sem régen, sem napjainkban" Forrás: Getty Images/Sean Gallup

Isten logikája az alázatos szeretet.

Isten útja távol áll minden kényszertől, magamutogatástól és diadalittasságtól, mindig a másik javát keresi, egészen önmaga feláldozásáig.

A másik oldalon viszont ott van az "emberi gondolkodás", a világ logikája, amely ragaszkodik a megbecsüléshez és az előjogokhoz, a kedvező megítélést és a sikert keresi. Az egyházfő hozzátette, "nem abban áll a különbség, hogy ki a vallásos és ki nem. A lényegi különbség a valódi Isten és az énünk istene között van". "Jót tesz nekünk, ha szentségimádást végzünk az eucharisztia előtt (...), szánjunk rá időt" - jelentette ki Ferenc pápa.


Ferenc pápa: A kereszt legyen híd a múlt és jövő között

Ferenc pápa azt kívánta a budapesti Hősök terén elmondott Úrangyala-imádságban (Angelus), hogy legyen a kereszt a híd a múlt és a jövő között. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, a vallásos érzés az éltető nedve a gyökereihez olyannyira kötődő magyar nemzetnek.

"De a földbe szúrt kereszt nemcsak arra indít bennünket, hogy jól gyökerezzünk meg, hanem a magasba is nyúlik, és kitárja a karjait mindenki felé" - mondta.

Ferenc pápa hangsúlyozta, a kereszt "arra hív, hogy ragaszkodjunk gyökereinkhez, de ne elégedjünk meg ezzel; merítsünk a forrásból, és adjunk inni mindazoknak, akik szomjaznak a mi korunkban".

Az egyházfő azt kívánta a híveknek, legyenek "megalapozottak és nyitottak, mélyen gyökerezők és másokat tisztelők".


Magyarul is szólt a hívekhez Ferenc pápaForrás: AFP/Tiziana Fabi

Kiemelte, a missziós kereszt, a kongresszus szimbóluma arra kell, hogy ösztönözze a hívőket, hogy életükkel hirdessék az "Evangéliumot, amely megszabadít, annak jó hírét, hogy Isten végtelenül gyöngéden szeret minden embert"."A mai szeretetre éhes világban ez az a táplálék, amelyre minden magyar ember vágyik" - mondta.

Ferenc pápa beszédében köszönetet mondott a "nagy magyar keresztény családnak", amelyet - mint mondta - szeretne magához ölelni "különböző rítusaival, történelmével, a katolikus és a más felekezetekhez tartozó testvérekkel, akik valamennyien a teljes egység irányába" haladnak.

"Isten áldd meg a magyart"!

A katolikus egyházfő ezt követően köszönetet mondott I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárkának, továbbá a megjelent püspököknek, papoknak, szerzeteseknek és szerzetesnőknek, valamint valamennyi hívőnek, továbbá a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőinek, megvalósítóinak. "Amikor újfent hálámat fejezem ki az engem fogadó állami és vallási vezetőknek, szeretném kimondani: köszönöm nektek, Magyarország népe!" - mondta.

"Áldásom innen, ebből a nagy városból szeretne mindenkit elérni, főként a gyermekeket és a fiatalokat, az időseket és a betegeket, a szegényeket és a kirekesztetteket" - fogalmazott. Ferenc pápa - az utolsó szavakat magyarul mondva - úgy zárta imádságát: "veletek és értetek mondom: Isten áldd meg a magyart!". A szentmise a pápai és a magyar Himnusz, a Boldogasszony anyánk, majd a kongresszus himnuszának eléneklésével fejeződött be.


"Ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot!"

Orbán Viktor miniszterelnök korábban arra kérte Ferenc pápát vasárnapi budapesti találkozójukon, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A közlés szerint Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.


A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban, 2021. szeptember 12-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában tartott találkozón magyar részről Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vett részt, míg Ferenc pápa kíséretében jelen volt Pietro Parolin bíboros-államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, az Államközi Kapcsolatok Részlegének vezetője.

A Vatikán közlése szerint a "szívélyes légkörű" találkozó mintegy 40 percig tartott. A katolikus egyházfő és Magyarország vezetői az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek.

A pápa megajándékozta a köztársasági elnököt Ippolito Caffi olasz festőnek az 1800-as évek közepén készült, jelenleg a Római Múzeumban őrzött egyik festményének mozaikból készült másolatával.

A Pápai áldás a Szent Péter téren címet viselő alkotás azt ábrázolja, amint a reggeli napfényben fürdő Szent Péter téren gyülekeznek a pápai áldásra várakozó emberek.


Leomlanak a múltbéli válaszfalak

A magyar állami vezetők után Ferenc pápa a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával találkozott a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy zsidók és keresztények elkötelezettsége vezetett a múltbéli válaszfalak lebontásához. "Zsidók és keresztények már nem az idegent, hanem a barátot akarjuk látni egymásban, nem az ellenfelet, hanem a testvért" - mondta a katolikus egyházfő, aki az előtte beszélő Radnóti Zoltán főrabbi szavaihoz csatlakozott.

Emlékeztetett arra, hogy a találkozó éppen a zsidó újév és az engesztelés napja, a jom kippur ünnepe közé esik.

A pápa a főváros két részét összekötő Lánchidat hozta fel példaként, amely "nem olvasztja eggyé, de összekapcsolja" a partokat.


Ferenc pápa a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozóján a Szépművészeti Múzeum Márvány CsarnokábanForrás: MTI/Máthé Zoltán

Hangsúlyozta, ilyennek kell lennie a kapcsolatnak keresztények és zsidók között: "mindig, ha valaki be akarta kebelezni a másikat, az nem építő volt, hanem romboló, ahogyan az is, aki ki akarta rekeszteni a másikat ahelyett, hogy befogadta volna. Hányszor megtörtént ez a történelemben! (...) Őrködnünk és imádkoznunk kell, hogy ez soha többé ne következzen be".

Azon kell együtt dolgozni, hogy a "gyűlölet hullámai ne söpörhessék el többé a jó viszonyt (...) az antiszemitizmus veszélyére gondolok, amely még mindig itt lappang Európában és másutt (...), ezt a gyújtózsinórt kell eloltani"- tette hozzá. A pápa kifejtette: elszigeteltség és részérdekek helyett az egység hídjait építő emberek és közösségek szükségesek, mindenki vallásszabadságának tiszteletben tartásával.

A Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában Ferenc pápa ülve olvasta fel olasz nyelvű beszédét. Radnóti Miklóst és a költő Bori noteszéban írt sorait idézte, valamint Rainer Maria Rilkét. A pápa kijelentette, segíteni kell, hogy kortársaink "elfogadják és szeressék egymást (...), a világ csak akkor fog nekünk hinni, ha a béke gyökereivé és az egység csíráivá válunk".
Hálaadás

Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke Ferenc pápát köszöntve azt mondta: a katolikus egyházfő magyarországi látogatása" megerősít bennünket az Isten kimondhatatlan ajándékában, Jézus Krisztusban, keresztyén hitünkben, kultúránkban és keresztyén szolgálatunkban".

Kitért arra: az eucharisztia szó hálaadást jelent, és minden eucharisztia hálaadás Isten "egyetlen, kimondhatatlan, emberi értelemmel felfoghatatlan ajándékáért, a megváltó Jézus Krisztusért. (...) Ez az ajándék kötelez bennünket, hogy mi is megajándékozzuk egymást ezzel az isteni szeretettel, hogy vigyázzunk egymásra, becsüljük meg az életet, Isten teremtési rendjét, óvjuk a lakott földet, imádkozzunk és cselekedjünk egymásért..." - fogalmazott Steinbach József.


Ferenc pápa: Elszigeteltség és részérdekek helyett az egység hídjait építő emberek és közösségek szükségesek Forrás: MTI/Máthé Zoltán
A református püspök végül a MEÖT tagegyházai nevében "mennyei erőt és áldást" kért Ferenc pápa életére, szolgálataira, valamint "közös keresztyén bizonyságtételünkre és szolgálatainkra, amire vár a világ".

Ferenc pápa a MEÖT-től a vizsolyi biblia fakszimile kiadását kapta ajándékba.

A néhány napja kórházba került Frölich Róbert országos főrabbi üzenetét Radnóti Zoltán főrabbi tolmácsolta.

A zsidóság és a kereszténység közös hitbeli öröksége, szent hagyománya az ellentétekkel terhelt múlt ellenére is bevilágítja a jelent, és jelzőfényül szolgál az emberiség közös jövője számára - írta az országos főrabbi. Úgy fogalmazott:

zsidók és keresztények egyaránt tudják, milyen idegennek lenni, mit jelent, mikor hitükért, meggyőződésükért üldözik, halálra szánják őket.

"Ugyanakkor azt is tudjuk, történelmünk során számtalanszor megtapasztaltuk, hogy azok, akiknek szívében jelen van Isten szeretete és félelme, meglátják a másikban az isteni szikrát, tisztelik az embert, Isten képmását, és igaz szeretettel fordulnak embertársuk felé" - mondta.

Meglátása szerint az elmúlt évtizedekben a zsidók és a keresztények sokat tettek azért, hogy leomolhassanak az őket elválasztó, vészterhes múlttal megterhelt falak, hogy egymásban ne az idegent, hanem a jövendő barátot, testvérüket lássák.

E történelmi találkozó reménysége, hogy "tovább élünk együtt zsidók és keresztények, egymás iránti tiszteletben, embertársi megértésben és igaz testvéri szeretetben" - tette hozzá Frölich Róbert főrabbi.

A zsidó szervezetektől Ferenc pápa egy ezüst tóramutatót kapott.

A MEÖT-delegáció tagja volt mások mellett Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke; Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke; Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke; Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke; Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke; Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, a magyarországi metodista, anglikán és ortodox egyházak képviselői.

A magyarországi zsidó szervezeteket Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke; Radnóti Zoltán főrabbi, valamint a reformközösségek részéről Guba Gergő és Kálmán Gábor képviselte a találkozón.


Ferenc pápa megállította az autóját

Ferenc pápa és a hazai egyházi vezetők találkozója után beszállt a pápamobilba, és az Andrássy úton haladva áldást osztott a jelenlévőknek. A menetet azonban egy váratlan pillanatban megállította, hogy egy felé nyújtott kisbabát homlokon pusziljon.


Így köszöntötte a Ferenc pápa a hívőket

A sporttempóban mellette fekete öltönyökben futó testőrök ekkor kicsit fellélegezhettek. Sőt! További néhány másodperc pihenés jutott nekik, mert több szülő is nyújtotta Ferenc pápa felé a gyermekét, aki bebizonyítva, hogy nem megrendezett jelenet volt az első, még egy kisbabának adott ilyen pápai áldást.


Így fogadták Ferenc pápát

Ferenc pápát reggel katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami és delegáció fogadta, élükön Michael August Blume apostoli nunciussal, Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével.

Magyar részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pápát.


LinkEzeket mondta magyarul Ferenc pápa
Ferenc pápa magyarul is szólt az összegyűlt tömeghez.


Link


A Miniszterelnökség által közreadott képen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k) fogadja Ferenc pápát a Liszt Ferenc RepülőtérenForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Botár Gergely

 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Címkék: elkötelezettsége, meggyőződésükért, reformközösségek, konstantinápolyi, magamutogatástól, fellélegezhettek, környezetvédelem, kirekesztetteket, szentségimádást, odaajándékozott, szerzetesnőknek, eucharisztiában, kézzelfoghatóan, szolgálatainkra, szolgálatunkban, megtapasztaltuk, miniszterelnöki, megvalósítóinak, szertartásokból, megajándékozzuk, antiszemitizmus, elszigeteltség, delegációjával, eucharisztikus, felfoghatatlan, miniszterelnök, kimondhatatlan, magyarországot, megalapozottak, magyarországon, összekapcsolja, példaképeiként, találkozójukon, szerzeteseknek, kapcsolatokért, megajándékozta, budapesti Hősök, olyan hittel, katolikus egyházfő, keresztény Magyarországot, katolikus egyház, államalapító Szent, hívőkhöz fordulva, találkozás Jézussal, eucharisztiában átalakítson, egyházfő megjegyezte, pontos választ, katekizmus alapján, eucharisztia emlékeztet, megtört kenyér, keresztre szegezett, kereszt sohasem, FERENC PÁPA MAGYARORSZÁGON, Szent István, Szent Erzsébet, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Korábban Orbán Viktor, Áder János, Orbán Viktor, Szent Istvánt, Árpád-házi Szent Erzsébetet Ferenc, Tiziana Fabi, Homíliáját Ferenc, Getty Images, Sean Gallup, Havasi Bertalan, Miniszterelnöki Sajtóiroda, Szépművészeti Múzeumban, Fischer Zoltán, Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában, Semjén Zsolt, Pietro Parolin, Paul Richard Gallagher, Államközi Kapcsolatok Részlegének, Ippolito Caffi, Római Múzeumban, Szent Péter, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában, Radnóti Zoltán, Szépművészeti Múzeum Márvány CsarnokábanForrás, Máthé Zoltán, Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában Ferenc, Radnóti Miklóst, Rainer Maria Rilkét, Steinbach József, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztusért, Frölich Róbert, Balog Zoltán, Magyarországi Református Egyház, Fabiny Tamás, Magyarországi Evangélikus Egyház, Kondor Péter, Papp János, Magyarországi Baptista Egyház, Pataky Albert, Magyar Pünkösdi Egyház, Fischl Vilmos, Heisler András, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének, Guba Gergő, Kálmán Gábor, Michael August Blume, Erdő Péter, Veres Andrással, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Kásler Miklós, Soltész Miklós, Liszt Ferenc RepülőtérenForrás, Botár Gergely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi este  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csokor vázában  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Kazlak  Kislány őszi levéllel  Facebookon kaptam  Szép napocskát mindenkinek!  Őszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszi kép  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Őszi kép  Pénz hullám  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Hazamennék  Aranyosi Ervin: Fénykép készül  Csokor vázában  Hazamennék  Ametiszt gyűrű  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes kávézást  Szép napocskát mindenkinek!  Gyémántok  Facebookon kaptam  Romantikus este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mihai Eminescu: Künt őszi szél...  A félelemben és a hitben van v...  Őszi levél  Cseh Katalin: Csöndvirág  Napraforgók  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A művész és az alkotás........  Csokor vázában  Gyémántok  A félelemben és a hitben van v...  Odafentről vigyáz.......  Facebookon kaptam  Őszi csokor  Citrin  3274 az új fertőzött, elhunyt ...  Szép estét  Esti kép  Pénz hullám  Epidot és unakit kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amíg az ember fiatal  Az imáról  Facebookon kaptam  Őszi este  képre írva  Jó éjszakát!  Isten nem akarja megijeszteni ...  Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A manipulációról  Facebookon kaptam  Hozzám tartozol  Szeretettel Mindenkinek !  Őszi kép  A félelemben és a hitben van v...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszi levél  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  Kislány őszi levéllel  Facebookon kaptam  Szeretettel Mindenkinek !  Esti kép  Őszi kép  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Őszi dekoráció  Gyémántok  képre írva 
Bejegyzés Címkék
budapesti Hősök, olyan hittel, katolikus egyházfő, keresztény Magyarországot, katolikus egyház, államalapító Szent, hívőkhöz fordulva, találkozás Jézussal, eucharisztiában átalakítson, egyházfő megjegyezte, pontos választ, katekizmus alapján, eucharisztia emlékeztet, megtört kenyér, keresztre szegezett, kereszt sohasem, kereszt miatti, világ logikája, alázatos szeretet, másik javát, másik oldalon, kedvező megítélést, sikert keresi, egyházfő hozzátette, lényegi különbség, valódi Isten, énünk istene, eucharisztia előtt, kereszt legyen, jövő között, vallásos érzés, éltető nedve, gyökereihez olyannyira, földbe szúrt, karjait mindenki, hívekhez Ferenc, missziós kereszt, kongresszus szimbóluma, teljes egység, megjelent püspököknek, engem fogadó, nagy városból, utolsó szavakat, magyar Himnusz, kongresszus himnuszának, miniszterelnök sajtófőnöke, közlés szerint, egyház magyarországi, környezetvédelem iránti, családok védelméről, pápa megajándékozta, köztársasági elnököt, 1800-as évek, reggeli napfényben, pápai áldásra, múltbéli válaszfalak, magyar állami, magyarországi zsidó, barátot akarjuk, előtte beszélő, találkozó éppen, zsidó újév, engesztelés napja, kapcsolatnak keresztények, másikat ahelyett, antiszemitizmus veszélyére, gyújtózsinórt kell, pápa kifejtette, egység hídjait, költő Bori, pápa kijelentette, világ csak, béke gyökereivé, egység csíráivá, megváltó Jézus, ajándék kötelez, isteni szeretettel, lakott földet, református püspök, vizsolyi biblia, néhány napja, kereszténység közös, ellentétekkel terhelt, emberiség közös, országos főrabbi, isteni szikrát, elmúlt évtizedekben, keresztények sokat, őket elválasztó, jövendő barátot, zsidó szervezetektől, ezüst tóramutatót, magyarországi metodista, reformközösségek részéről, hazai egyházi, menetet azonban, váratlan pillanatban, felé nyújtott, sporttempóban mellette, kisbabának adott, emberi erőforrások, , ,
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 295 db bejegyzés
Összes: 4276 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 5909
  • e Hónap: 27329
  • e Év: 487452
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.