Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balsors, vagy végzet? 17 emberéletet követelt a Kennedy-átok
  2021-09-14 21:45:07, kedd
 
 










BALSORS, VAGY VÉGZET? 17 EMBERÉLETET KÖVETELT A KENNEDY-ÁTOK


Nincs még egy olyan család a történelemben, melyet oly mértékben üldözött volna a balsors, mint a Kennedyket. Pedig történetük maga lenne a megtestesült álom, 64 éven keresztül mindig volt egy Kennedy az Egyesült Államok Képviselőházában. De sikerüket tragédiák egész sora árnyékolja be.


Noha a Kennedy-átok egy média által kreált fogalom, közeli ismerősök is osztják a feltevést, miszerint emberi ésszel szinte felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan az a sok szerencsétlenség, amelyekkel a család számos tagjának több generáción keresztül szembe kellett néznie. Pedig olyan szépen indult, id. Patrick Kennedyvel, aki a szegénység és éhínség elől menekült el Írországból, és kezdett új életet Bostonban. A család közszereplése az ő egyik fiával kezdődött, és John Fitzgerald Kennedy elnökké választásával csúcsosodott ki. A sikerekért azonban jócskán meg kellett fizetniük.


Generációkon átívelő balsors sútja a Kennedy családot





Véletlen egybeesésnek hitték

A legelső Kennedy, akire lecsapott az átok, egy bizonyos Rosemary, aki mentális problémákkal küzdött egy olyan időszakban, amikor kiközösítették a hozzá hasonlókat, őt is. Egészen 2005-ben bekövetkezett haláláig életét különböző pszichiátriai intézetekben töltötte. Bátyja, Joseph Kennedy Jr. a második világháborúban hunyt el, 29 évesen, miután egy bombarobbanás megsemmisítette a repülőgépét. Négy évvel később a család egyik tagja ismét repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett, a kitagadott húg, Kathleen Franciaország felett lelte halálát. De ekkor még mindezt a véletlenek egybeesésének hitték. Egy ideig úgy tűnt, a tragédiák sorának vége, és a gyerekek lassan révbe érnek, főleg John Fitzgerald Kennedy elnökké választása után.


JFK népszerűségét még a nőügyei sem tudták csorbítani





Tragikus gyermekáldás, merénylet

Mai napig az Egyesült Államok legnépszerűbb elnökének számít John Fitzgerald Kennedy. Közvetlen, barátságos stílusa miatt az amerikaiak úgy érezték, egy közülük. Fitzgerald mitikussá vált politikai arcélének szilárd és máig megkérdőjelezhetetlenné válását sem nőügyei, sem egészségügyi állapota, sem kül- és belpolitikájának reális kiértékelése nem tudta megingatni. Sőt, voltak esetek, például viszonya Marilyn Monroe-val, amik még jobban megerősítették a róla kialakult képet. Mert ő mindeközben a szerető férj és apa szerepében is tetszelgett. Felesége, a gyönyörű és imádott Jackie már itt érezte az átok hatását: négy terhességéből kettő tragikusan végződött. Első lányuk halva született, Patrick fiuk pedig kétnaposan légzési elégtelenségben vesztette életét. Ezért Caroline-t és Johnt a széltől, és a média figyelmétől is óvta volna, de anyósa a rosszallása ellenére is büszkén mutogatta unokáit a sajtónak.

Amerika egyik legnépszerűbb vezetőjének eseménydús megbízatásából még három év sem telt el, amikor Dallasban merénylet áldozata lett, fejbe lőtte Lee Harvey Oswald. A nyomába lépő testvérét sem kísérte szerencse, öt évvel később a demokrata elnökjelölt Robert Kennedy szenátort Sirhan Sirhan lőtte le.


Lezuhant repülő, síbaleset, fulladás

Alig egy év elteltével a sajtó ismét a Kennedy névtől volt hangos, a legfiatalabb fivér, Edward került középpontba, aki halálos autóbalesetet okozott, de csak másnap fordult a hatósághoz. Ő fogalmazta meg a családból először, hogy tényleg átok ül rajtuk. Ez akkor még nem jutott eszébe, amikor évekkel korábban már túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben a pilóta és egyik segédje szörnyethalt. Akkor viszont már biztos volt az átok létezésében, amikor 1984-ben, a korábban meggyilkolt Robert Kennedy fiát holtan találták egy Palm Beach-i hotelszobában: a 28 éves David Kennedy drogtúladagolásba halt bele. Majd tizenhárom évvel később öccse, Michael szenvedett halálos síbalesetet, amikor Aspenben nekiütközött egy fának. Éppen csak felocsúdtak a tragédiából, amikor John Fitzgerald fia segédpilóta nélkül vezette magángépét, és a Martha's Vineyard-sziget közelében belecsapódtak az óceánba, felesége és sógornője is a gépen utaztak, mind belehaltak az ütközésbe.

De még itt sem szakadt meg a balszerencse sorozat, tavaly áprilisban Robert F. Kennedy unokája, Maeve és fia kajakozás közben olyan szerencsétlenül fordult bele a folyóba, hogy belefulladtak. Ők voltak a 16. és a 17. áldozatai a famíliából a Kennedy-átoknak, amit a közhiedelem szerint John Fitzgerald apja, idősebb Joseph P. Kennedy szabadított a családra.







Link



A Kennedy-átok
Átok üldözte őket, vagy kihívták maguk ellen a sorsot a Kennedy család tagjai?


Link








 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: szerencsétlenség, belpolitikájának, képviselőházában, megsemmisítette, elégtelenségben, szerencsétlenül, megbízatásából, felfoghatatlan, kiközösítették, megerősítették, világháborúban, legnépszerűbb, terhességéből, választásával, bombarobbanás, népszerűségét, egybeesésének, belecsapódtak, hotelszobában, belefulladtak, pszichiátriai, bekövetkezett, történelemben, autóbalesetet, közszereplése, franciaország, generációkon, egészségügyi, balszerencse, kiértékelése, gyermekáldás, csúcsosodott, nekiütközött, szörnyethalt, legfiatalabb, problémákkal, olyan család, megtestesült álom, média által, család számos, család közszereplése, sikerekért azonban, legelső Kennedy, bizonyos Rosemary, olyan időszakban, hozzá hasonlókat, második világháborúban, bombarobbanás megsemmisítette, család egyik, véletlenek egybeesésének, tragédiák sorának, gyerekek lassan, VAGY VÉGZET, EMBERÉLETET KÖVETELT KENNEDY-ÁTOK, Egyesült Államok Képviselőházában, Patrick Kennedyvel, John Fitzgerald Kennedy, Joseph Kennedy Jr, Kathleen Franciaország, Egyesült Államok, Marilyn Monroe-val, Ezért Caroline-t, Harvey Oswald, Robert Kennedy, Sirhan Sirhan, Palm Beach-i, David Kennedy, John Fitzgerald, Robert, Joseph,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Spenót fasírttal  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ember emlékekből áll  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egyszerű  ajándék, mellyel meglepem  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  40 felett  Paul Éluard - És egy mosoly  A felvilágosodás...  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Pitypang szökőkút  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Somlyó Zoltán - Orgonával  József Attila – Keresek ...  A pitypang legendája  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jázmin  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Borzasztó  James Allen  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Egy tavasz  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jázmin  Bornyi Veronika haiku verse  Zilahy Lajos mondta  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan válunk hűségesekké?  Van néhány kérdés, amin gondol...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Paul David Tripp Április 12  Zilahy Lajos gondolata  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
olyan család, megtestesült álom, média által, család számos, család közszereplése, sikerekért azonban, legelső Kennedy, bizonyos Rosemary, olyan időszakban, hozzá hasonlókat, második világháborúban, bombarobbanás megsemmisítette, család egyik, véletlenek egybeesésének, tragédiák sorának, gyerekek lassan, róla kialakult, szerető férj, átok hatását, média figyelmétől, rosszallása ellenére, nyomába lépő, demokrata elnökjelölt, sajtó ismét, legfiatalabb fivér, családból először, átok létezésében, korábban meggyilkolt, gépen utaztak, balszerencse sorozat, közhiedelem szerint, szerencsétlenség, belpolitikájának, képviselőházában, megsemmisítette, elégtelenségben, szerencsétlenül, megbízatásából, felfoghatatlan, kiközösítették, megerősítették, világháborúban, legnépszerűbb, terhességéből, választásával, bombarobbanás, népszerűségét, egybeesésének, belecsapódtak, hotelszobában, belefulladtak, pszichiátriai, bekövetkezett, történelemben, autóbalesetet, közszereplése, franciaország, generációkon, egészségügyi, balszerencse, kiértékelése, gyermekáldás, csúcsosodott, nekiütközött, szörnyethalt, legfiatalabb, problémákkal, intézetekben, megtestesült, egybeesésnek, létezésében, emberéletet, középpontba, rosszallása, szabadított, mindeközben, írországból, vezetőjének, közhiedelem, elnökjelölt, segédpilóta, felocsúdtak, síbalesetet, repülőgépét, meggyilkolt, figyelmétől, tetszelgett, tragédiából, eseménydús, generáción, választása, szerepében, fitzgerald, véletlenek, hasonlókat, időszakban, magángépét, kitagadott, megingatni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 405
  • e Hét: 11483
  • e Hónap: 33971
  • e Év: 211846
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.