Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja
  2021-12-05 20:00:33, vasárnap
 
 







2004. DECEMBER 5-E A NEMZETÁRULÓ BALOLDAL SZÉGYENFOLTJA


Tizenhét évvel ezelőtt ,,a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat", amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt; 2004. december 5-e a ,,nemzetáruló" baloldal szégyenfoltja - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.


Potápi Árpád János közleményében úgy fogalmazott: az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek, és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra.

,,Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt" - emelte ki, emlékeztetve: 2004. december 5-re válaszul a 2010-ben megalakult új Országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.

Azt írta: a nemzetegyesítést a nemzetépítés évei követték. A kormány a nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozik immár tizenkét éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítse a szülőföldjén megmaradásban és boldogulásban. Hosszú évek kemény munkájával elérték, hogy a külhoni magyarság mára a valóságban is a nemzet elválaszthatatlan része - tette hozzá.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: ,,2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén, az a baloldal, amely a mai napig minden lehetőséget megragad, hogy magyart magyar ellen uszítson és gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között."

,,Nincs két baloldal, aki pedig a baloldal kottájából játszik, az maga is baloldali" - írta az államtitkár, aki szerint ,,közös felelősségünk, hogy 2022-ben ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt.







2004. DECEMBER 5-ÉN IGAZÁBÓL A LUMPEN MENTALITÁS NYERT


Határozott, komoly emlékeim vannak 2004 decemberéről. A népszavazási kampányban már komolyan részt vettem, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy csináltam a talpas melót. Plakátolást, főleg és alapvetően. Még most is felrémlik előttem, hogy mennyire komoly dolognak tűnt a kettős állampolgárság kérdése. Értsük jól, nyilvánvalóan most is komoly dolog. Arra célzok, hogy 2004 nemzetpolitikai tekintetben és a magyarság ügyeiben a hosszúra nyúlt ‘90-es évek terméke volt még.

Az az időszak, amikor Orbán Viktort nemzetközi sajtókampány kíséretében lehetett szidalmazni, mert az élettér szót használta. És ilyen közegben a kettős állampolgárság ötlete, ügye forradalminak számított. Mára, hála Istennek, ez a szintű, kiugró komolysága szűnt meg a kérdésnek. Mert mostanság ez nem tétel, hanem természetes, a mindennapokhoz tartozó téma. Szükséglet és alapvetés. 2004-ben egyáltalán nem így volt.

Magyarán akkoriban, gimnazistaként ez non plus ultra volt. Vagy “deus ex machina", ahogy jobban tetszik. Azt ugyan nem tudom felidézni, milyen elképzeléseim voltak a végeredmény ismerete előtt arról, hogy milyen befutó lesz az igenek és a nemek között, de a meglepetésre, kiábrándultságra és dühre világosan emlékszem. Ahogy hitetlenkedve, mérgesen latolgatom magamban, hogy van ebben az országban másfél millió ember, aki elmegy nemmel szavazni a nemzettestvéreire? Mi van? És ezt önmagában nem magyarázza a gyurcsányi gyűlöletkampány. Mert aki fogta magát és behúzta a nemet, az nehezen jellemezhető nem szaremberséggel. Akkoriban szinte minden évben jártam Erdélybe, Székelyföldre. Nem tudom elmondani, milyen hangulata volt 2005 nyarán az ottaniaknak, ha szóba került az ügy. Mert ezt sokan - teljesen érthető módon - úgy fogták fel, mintha az anyaországiak lemondtak volna róluk.

Tudják, mindig röhejesnek tartom, ahogy egyes balosok azért kárhoztatják a határon túliak szavazójogát, mert ezen emberek elsöprő többsége kormánypárti. B.szki, na vajon miért? Milyen meggyőződésű lenne az az ember, aki a magyarországi baloldaltól folyamatosan megvetést kapott, a jobboldaltól pedig segítséget és szimbolikus, sőt, annál is több nemzetegyesítést? Teljes mértékben a baloldal hibája, hogy ez így alakult, akkor meg mit siránkoznak? És igen, tudjuk, mennyi balos tótumfaktum itt van még a mai napig a politikában, azok közül, akik a gyűlöletkampányt levezényelték. Korózs Lajos, Bangóné, illetve természetesen és főleg Gyurcsány, aki most ugyanúgy a baloldal vezetője, mint 2004-ben. Magyarázhatatlan árulás, amit akkoriban csináltak. Tették mindezt ócska hazugságokkal. Ez tiszta sor. De ez nem ment fel milliókat. Ahogy az előbb is mondtam, nem kell szaremberkedni azért, mert hazaáruló politikusok irányítják az országot. Tetszik vagy sem, 2004-ben a magyar társadalom egy jelentősebb része megmérettetett és könnyűnek találtatott. Rút, szibarita váznak.

Nagyon remélem, hogy közülük sokan ma már mélységesen sajnálják mindezt és legalább saját maguknak azt hazudják, csak a gyűlöletkampány miatt tettek így. Mindegy, ezen már nem tudunk segíteni. Én ugyan, még egyszer mondom, ezért senkit sem tudok felmenteni, de ahogy a csúfságnak, úgy a józanságnak is van nevelő szerepe. Tizenegy év nemzeti kormányzása után talán nagyon kevesen lehetnek már azok, akik újfent elmennének és nemmel voksolnának. Talán. Mert rögzítsük, iktassuk, őrizzük meg: 2004. december ötödike a rendszerváltoztatás utáni magyar történelem egyik legnegatívabb, legszégyenteljesebb dátuma. A nap, amikor kiderült, hogy még a legalapvetőbb minimum sincs meg sokak lelkében. Igen, megvan ebben a szerepe a balos politikai elitnek, de még inkább a lumpenmentalitásnak. Ez az a mentalitás, ami még mindig rengeteg emberben munkálkodik, feszül, ténykedik, dacára annak, hogy 30 éve magunk mögött tudtuk a szocializmust. Örüljünk annak, hogy egyre kevésbé meghatározó, de mindig legyen eszünkben, ha túlságosan idealizálnánk az embereket. A plebset, választópolgárokat, etc. Csak a csalódások elkerülése miatt.

/Trombitás Kristóf/


2004. december 5-én igazából a lumpen mentalitás nyert

Link



A miniszterelnök kéréssel fordult a határon túl élő magyarokhoz

Link



Gyurcsány Ferenc vezetésével 17 éve rontott a külhoni magyarokra a baloldal

Link



MSZP, Bangóné a gyermekeivel és persze Gyurcsány



Nem-re buzdító MSZP-s szórólap a népszavazási kampány hajrájában




 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: kiábrándultságra, gyűlöletkampányt, nemzetegyesítést, magyarázhatatlan, szaremberséggel, gyógyíthatatlan, nemzetpolitikai, gyűlöletkampány, mindennapokhoz, állampolgárság, gimnazistaként, szaremberkedni, miniszterelnök, összetartozást, megmérettetett, boldogulásban, megmaradásban, szocializmust, kapcsolatokra, idealizálnánk, elfogadásával, legnegatívabb, legalapvetőbb, felelősségünk, levezényelték, magyarországi, anyaországiak, természetesen, elképzeléseim, nyilvánvalóan, hazugságokkal, forradalminak, székelyföldre, hitetlenkedve, szégyenfoltja, népszavazáson, baloldal aljas, határon túli, kettős állampolgárságról, külhoni magyarság, akkori események, magyar-magyar kapcsolatokra, baloldal lerombolt”, 2010-ben megalakult, nemzet részéve, nemzetépítés évei, nemzeti összetartozást, nemzetpolitikai intézményrendszer, külhoni magyarságot, szülőföldjén megmaradásban, nemzet elválaszthatatlan, baloldal akar, NEMZETÁRULÓ BALOLDAL SZÉGYENFOLTJA, Potápi Árpád János, IGAZÁBÓL LUMPEN MENTALITÁS NYERT, Orbán Viktort, Korózs Lajos, Trombitás Kristóf, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó baby  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Inkább ad  Vérnyomáscsökkentés  Nem jár  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  A szeretetről  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Sonka vásár  2004-es kivégzés után  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Színház az egész világ,  Esti kép  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Jó éjszakát  Esti kép  Reményik Sándor: Itt most virá...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Színház az egész világ,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Karinthy Frigyes: Almafa  Graffiti bölcsesség  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ne hagyd  képre írva  Márciuzs 24.  Jó éjszakát  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Nárcisz  Sir Andrew Lloyd Webber  Húsvéti üdvözlet !  Benedek Elek - Virágvasárnap  Graffiti bölcsesség 
Bejegyzés Címkék
baloldal aljas, határon túli, kettős állampolgárságról, külhoni magyarság, akkori események, magyar-magyar kapcsolatokra, baloldal lerombolt&#8221, 2010-ben megalakult, nemzet részéve, nemzetépítés évei, nemzeti összetartozást, nemzetpolitikai intézményrendszer, külhoni magyarságot, szülőföldjén megmaradásban, nemzet elválaszthatatlan, baloldal akar, nemzet testén, baloldal kottájából, népszavazási kampányban, talpas melót, kettős állampolgárság, magyarság ügyeiben, hosszúra nyúlt, élettér szót, mindennapokhoz tartozó, végeredmény ismerete, nemek között, országban másfél, gyurcsányi gyűlöletkampány, nehezen jellemezhető, anyaországiak lemondtak, határon túliak, magyarországi baloldaltól, jobboldaltól pedig, baloldal hibája, gyűlöletkampányt levezényelték, baloldal vezetője, magyar társadalom, jelentősebb része, gyűlöletkampány miatt, legalapvetőbb minimum, balos politikai, csalódások elkerülése, lumpen mentalitás, miniszterelnök kéréssel, külhoni magyarokra, népszavazási kampány, kiábrándultságra, gyűlöletkampányt, nemzetegyesítést, magyarázhatatlan, szaremberséggel, gyógyíthatatlan, nemzetpolitikai, gyűlöletkampány, mindennapokhoz, állampolgárság, gimnazistaként, szaremberkedni, miniszterelnök, összetartozást, megmérettetett, boldogulásban, megmaradásban, szocializmust, kapcsolatokra, idealizálnánk, elfogadásával, legnegatívabb, legalapvetőbb, felelősségünk, levezényelték, magyarországi, anyaországiak, természetesen, elképzeléseim, nyilvánvalóan, hazugságokkal, forradalminak, székelyföldre, hitetlenkedve, szégyenfoltja, népszavazáson, közleményében, kiépítésével, meglepetésre, kárhoztatják, intézkedései, meggyőződésű, népszavazási, országgyűlés, folyamatosan, visszatérjen, emlékeztetve, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 8984
  • e Hónap: 35607
  • e Év: 172979
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.