Belépés
nagyuska.blog.xfree.hu
"Idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség. "- Kölcsey Ferenc Parainessis Kölcsey Kálmánhoz Juhászné Szunyogh Mária Marika
1947.09.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
x
  2014-02-07 21:22:42, péntek
 
   
  -







Hegedüsné Erzsi [Böbe]


BURGONYÁS LÁNGOS
(18-20 db.)
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
30-40 gr. burgonyapüré pehely,
7-8 dl. viz,
30 gr. élesztő,
30 gr. só,
20 gr. cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl cukros vizben. Közben a burgonyapelyhet feloldjuk a maradék langyos vizben. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a már előzőleg a sóval összekevert liszthez, majd rögtön hozzáöntjük a feloldott burgonyapelyhet.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd 1,5-2 órát kelesztjük. Ha megkelt, gyúródeszkára öntjük, és vizespohárral l8-20 db. pogácsát szaggatunk belőle, amelyeket 20 percig pihentetünk.
Ha a pogácsák is megkeltek, kézzel kistányér nagyságúra nyújtjuk és nagyon foggó zsírban, vagy olajban kisütjük.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
#1658
2009. január 16. 15:21
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


Gyerekek a lányom nevében kérdezném: Igazi,egyéni- vásárolt réteslapból készített-TEJFÖLÖS rétest hogyan kell csinálni ? Előre is köszönjük.(Zsóki is tud,de az ő édesanyjáé(anyósomé) a lányom szerint egészen különleges volt - hátha tudtok valami titkot.Köszönjük előre is.szivecske szivecske
#1657
2009. január 16. 11:18
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1654: Ja? Az más.Én pontyfélére gondoltam.
#1656
2009. január 16. 11:10
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 16. 08:59
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1649: Ezt a halat megkóstolnád,lehet hogy megváltozna a véleményed.Menyem se szereti a halat és karácsonyra pangasiust rántottam,először alig akarta megkóstolni,aztán annyira izlett neki,hogy megváltozott a véleménye.Nincs halszaga,nincs szálkája,és nagyon finom állagú.
#1655
2009. január 16. 09:03
Előzmény Szabóné Gita 2009. január 15. 17:46
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1653: Mirelit tengeri halaim vannak,ezek jók egy-két hónapig.Addig meg elpusztítom.
#1654
2009. január 16. 08:59
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. január 15. 20:52
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1650: Csak az a baj,a hal eláll ugyan a mélyhűtőben,de készítsd el minél előbb mert elmegy az íze.Mi sokat fogyasztunk,rájöttünk erre.Inkább ha halászlét csinálsz-ez is tapasztalat-tedd bele zacskókba és úgy hűtsed le a kész ételt.Akkor később felolvasztva is jó.(bár én inkább rántva szeretem a halat)
#1653
2009. január 15. 20:52
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 15. 18:02
Válaszolj!






Dr.Alaitner Istvánné [Éva]


1642: Kedves Böbe!Köszönöm a receptet,ha az unokám hazajön,kipróbálom.Bár én nem erre gondoltam.Finom lehet.
#1652
2009. január 15. 19:14
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. január 15. 14:15
Válaszolj!






Szabóné Gita


1650: Ők nem eszik meg a halat?
Teddi nagyon szereti.
A páromnak szoktam rántani, közösen falatoznak.
#1651
2009. január 15. 18:50
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 15. 18:02
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


Egyik jobb mint a másik,már megyek is főzni.Egyébként megszállt a hal őrület és a mélyhűtőm halakkal van tele,a kutyakaján kívűl.
#1650
2009. január 15. 18:02
Válaszolj!






Szabóné Gita


1648: Kár, hogy nem szeretem a halat.
Nagyon jó ötleteitek vannak.
#1649
2009. január 15. 17:46
Előzmény Lővinger Ferencné [Kati] 2009. január 15. 17:42
Válaszolj!






Lővinger Ferencné [Kati]


Vegetával beízesített halat ( vagy más húst),(tejföl,mustár,kecsöp) mártásba forgatjuk tepsibe sütve sajttal megszórva nagyon finom
#1648
2009. január 15. 17:42
Válaszolj!






Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...


1644: A paprikás lisztben megsütött halat leöntjük tejszines mártással - ez nem épp fogyókurás étel.
A másik, hogy lecsós halat csinálsz a harcsából.
#1647
2009. január 15. 17:27
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 15. 15:10
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1645: Jó az ötlet,a felét úgy fogom elkészíteni.
#1646
2009. január 15. 17:12
Előzmény Lővinger Ferencné [Kati] 2009. január 15. 15:50
Válaszolj!






Lővinger Ferencné [Kati]


1644: Kedves Böbe! Mi nagyon szeretjük az ízesített halat paprikás lisztbe forgatom és rámában sütöm meg sütőben
#1645
2009. január 15. 15:50
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 15. 15:10
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


Valami jó halrecept kellene.Nem akarom rántani,mert ideje elkezdeni a fogyózást.Nagyon finom pangasius(cápa-harcsa) halat vettem.Vajon citromosan,foghagymásan?Vagy van jobb ötlet?
#1644
2009. január 15. 15:10
Válaszolj!






Hegedüsné Erzsi [Böbe]


És ha már ennyire belejöttem, leirok még egy receptet. Nekem most lett kész és hül.
A neve: INTELLIGENS KRÉMES
Hozzávalók:
20 dkg cukor
8 tojássárgája,
15 dkg margarin,
5 cs. vaniliáscukor,
csipetnyi só,
1 liter tej,
9 evőkanál liszt,
8 tojásfehérje.
Nagy tálban a cukrot, vaniliáscukrot, tojássárgákat, margarint, sót habosra keverjük.
A tejjel a lisztet külön edényben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az előző keverékhez.
Közben már ügyesek voltunk és a tojásfehérjéket kemény habbá vertük, amit apródonként belekeverünk a kissé hig masszába.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben sütjük először 10 percig erős, majd kb. fél óráig közepes fokon.
Teljesen kihülve lehet szeletelni.
És hogy mitől intelligens? Azért, mert ... na de inkább próbáljátok ki, ha szeretnétek megtudni.
Szerintem finom. Szerintem.
Mindenkinek üdv. Böbe
.
#1643
2009. január 15. 14:30
Válaszolj!






Hegedüsné Erzsi [Böbe]


1640: Kedves Éva! Nekem van egy hólabda receptem, hogy eredeti-e azt nem tudom, de szivesen adom:
TÉSZTÁJA:
6 tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg. liszt, 3 dkg kakaó, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 dl viz.
KRÉM:
30 dkg Rámát 25 dkg. porcukorral és 2 cs. vaniliás cukorral kikeverünk. 8 dl. tejet felfőzünk 20 dkg. liszttel. Ha kihült, összekeverjük a kettőt.
CSOKIMÁZ:
10 dkg. Ráma, 16 dkg. étcsoki összemelegitve
Amenetét gondolom ismered.A tésztából pogácsákat szaggatunk és a krémmel kettőt összeragasztunk, majd a külsejét is körben megkenjük a krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. Majd a csokimázzal megkenjük a tetejét.
Remélem, valami hasonló ez is, mint amit kértél. Üdv.Böbe
#1642
2009. január 15. 14:15
Előzmény Dr.Alaitner Istvánné [Éva] 2009. január 14. 19:40
Válaszolj!






Hegedüsné Erzsi [Böbe]


1628: Kedves Margó! Amikor rábukkantam a receptedre, azonnal tudtam, hogy ezt meg kell sütni. Leporoltam elhanyagolt kenyérsütőmet és uccu neki, már forgott is a keverőlapátja.Köszönöm, hogy közzétetted, nagyon finom. Ajánlom mindenkinek! Üdv.Böbe
#1641
2009. január 15. 14:02
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. január 10. 22:14
Válaszolj!






Dr.Alaitner Istvánné [Éva]


Gyerekek! Nincs kedvem valamikorra visszalapozni a végenincsben,ezért nem tudom,valamelyijőtök azt igérte,a hólabda eredeti receptjét leírja ide a főzőcskébe.Kérlek,tedd meg,mert én még a forgácsfánk receptjét is elkevertem valahova.Köszi.Éva
#1640
2009. január 14. 19:40
Válaszolj!






Villám Zsuzsanna


Bögrés -mákos
Hozzávalók.
2 egész tojás
100 gr. vaj vagy margarin
1 bögre/ kb.3 dl űrtartalmú/ cukor
1 böre mák
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 sütőpor20 gr.
1 késhegynyi őrölt fahéj
100 gr.ribizli lekvár
vaniliás porcukor.
A vajat habosra kikeverjük a cukorral,majd a tojásokkal ,váltakozva,apraánként hozzáadjuk a lisztet,mákot és a tejet,végül a sütőport és a fahéjat.Jól összedolgozzuk.Kivajazott lisztezett kb 20x30 cm nagyságú tepsibe simítjuk,előmelegített sütőben180 fokon/k40 percig sütjük.Hogy megsült-e alkalmazzom a hústű próbát.
Ha kihült ,deszkára csúsztatom,hosszába kettévágom,.A lapokat megkenjük a lekvárral egymésra illesztjük,kissé megnyomkodjuk.
1 óráig pihentetem,hogy a lekvárt magába szívja.Kockára vágva tálra rendezem,porcukorral megszórom.
Elnézést,hogy hol egyes hol többesszámban írtam a receptet.
#1639
2009. január 12. 21:56
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1637: A nagyítás szó csak véletlenül maradt benne a képre vonatkozott.
#1638
2009. január 12. 10:42
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 12. 10:41
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


Bundás kenyér - másként
Nagyítás!
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
5 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,
a tepsihez 2 evőkanál olaj.
Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
#1637
2009. január 12. 10:41
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1635: Gábor én nem vagyok tagja a klubnak.És bocs,de nem is érdekel,hogy mit csinálnak.
Viszont sütöttem olyan fantasztikus sajtos és köményes rudat,mint méág soha.Ma találtam egy olyan receptet,hogy az eddigiek amit csináltunk,plust bele kell tenni a tésztába 1 dl.fehér bort.Egyszerüen szenzációs lett.
#1636
2009. január 11. 19:08
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2009. január 11. 18:15
Válaszolj!






korzistka gavrila /gabor/ [g...


Klári, uj, klubjának a Szalon nevü topikja, ritka mulatság volt!!!!
#1635
2009. január 11. 18:15
Válaszolj!






Nagy Balázsné [Zsuzsa]


1633: Milyen Szalon topik megnyitásáról van szó???
#1634
2009. január 11. 18:11
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2009. január 11. 17:50
Válaszolj!






korzistka gavrila /gabor/ [g...


Évikém, miért nem jőttél el a Szalon topik megnyitására, kerestek a lányok, olyan zenét tettem fel, hogy mindenki táncolt
#1633
2009. január 11. 17:50
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1631: Mig szellőztetsz,hallgasd meg amit a zene topikba feltettem.Nagyon szeretem ezt a filmet,sajnos a zenei felvételek nem az igaziak.
#1632
2009. január 11. 13:34
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2009. január 11. 13:31
Válaszolj!









Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]


Szines piskótatekercs.
Hozzávalók:6 tojás,22 dkg.cukor,2 cs.csokoládés pudingpor,2 cs.
vaniliás pudingpor.
Krémhez:6 dl.tej,35 dkg.vaj,25 dkg.porcukor,1 cs.eperpudinpor,
1 cs.kakaós pudingpor,4 ekanál kristálycukor.
3 tojás fehérjét kemény habbá verünk,apránként hozzáadunk 11 dkg.
kristálycukrot.Belekeverünk 3 tojás sárgáját,2 cs.csokoládés pudingport.Közepes tepsibe megsütjük,majd vizes konyharuhára boritva feltekerjük és kihütjük.Ugyanigy készitjük el a vaniliás
pudinggal is a piskótatekercset.
Az epres pudinport összekeverjük 2 ekanál cukorral,majd 3 dl.tejjel sürüre főzzük.Ugyanigy készitjük el a kakaós pudingport is. A vajat a porcukorral kikeverjük és felét az epres,másik felét a kakaós pudinghoz adjuk. A kakaós piskótát megkenjük az eperkrémmel,rátesszük a sárga piskótát,erre kerül a kakaós krém.
Konyharuha segitségével feltekerjük.A tetejét lekenhetjük csokimázzal.
#1682
2009. január 27. 14:16
Válaszolj!






Villám Zsuzsanna


Hargitai sertésborda
8 szelet sertésborda
200 g darált hús
50 gr hagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors,pirospaprika,olaj
50 gr paprikás kolbász
8 levél savanyú káposzta
250 gr savanyú káposzta
1 csokor kapor
2 dl tejföl vagy tejszín
A húst megmossuk,szárazra töröljük,gyengén besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.Elkészítjük a ragut.Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,a tűzről levéve egy késhegynyi pirospaprikával ízesítjük,hozzáadjuk a darált húst ,ízlés szerint sózzuk borsozzuk,majd gyakori kevergetés mellett az egészet puhára pároljuk és rövid lére sütjük,tehetünk bele 1 kisebb zöldpaprikát és 1 paradicsomot.
Közben a sertésbordát kevés forró olajon elősütjük.A tetejére ráhalmozzuk az elkészitett ragut,végül egy szelet kolbászt,majd minden hússzeletet becsomagolunk egy-egy savanyúkáposzta levélbe,vékony zsineggel átkötjük.Az apró káposztát,ha túl savanyú,kimossuk,és olajban piritott finomravágott hagymán félig megpároljuk,beletesszük a káposztalevélbe burkolt sertésbordákat,,és fedő alatt lassú tűzön rövid lére pároljuk.
Tálalás előtt megszórjuk,friss apróra vágott kaporral,megöntözzük forró,de nem felforralt tejszínnel vagy tejföllel és forrón tálaljuk.
Kicsit macerás az elkészítés ,de finom,megéri a fáradtságot.
#1681
2009. január 26. 19:35
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1679: De én kérlek számolj be hogy izlett!! Mert tetszik,de a löncshús zavar.Amitöl lehet szuper jó is.
#1680
2009. január 26. 18:39
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. január 26. 18:32
Válaszolj!






Osváth Ilona [Ilike]


1675:Tatyikám isteni ez a recept.Ma ez lesz a vacsoránk.Köszönöm! szivecske
#1679
2009. január 26. 18:32
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2009. január 26. 06:29
Válaszolj!






- - [-]


POGÁCSA...
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 Ráma margarin, 3 dkg élesztő (dupla adagba 1,5 csomag) 2 tojás sárgája, 1 tasak sajtszósz(Knorr szószpor) só.
A hozzávalókat szárazon összekeverjük(az élesztőt nem kell felfuttatni) és 2 dl tejföllel, 1 dl tejjel jól kidolgozzuk. Sütés előtt fél óránként 3-szor hajtogatjuk.
Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT!
#1678
2009. január 26. 18:15
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1676: Még ma este kipróbálom,majd mesélek hogy sikerült.
#1677
2009. január 26. 10:24
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 26. 09:39
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


Sajttekercs
Nagyon mutatós,finom,gyorsan elkészíthető vendégváró!Francia saláta körítéssel is szuper,de nem kötelező hozzá!
Elő kell készíteni a tölteléket,ezért 15 dk nagyon vékonyra szelt gépsonka,vagy még jobb a selyemsonkát egyenként tányérra rakunk,hogy ne kelljen bíbelődni vele akkor,ha már töltjük a sajtot,....25 dk tenéntúrót elkészítek körözöttnek,metélőhagymát bőven teszek bele!
20-25 dk edámi sajtot,lényeg hogy ne növényi legyen!!!!mikróban folyékonyra olvasztok,utána gyúrótáblára öntöm,és téglalap alakúra sodrom,úgy 2-3 mm vastagra! ha elsőre netán nem sikerül,újra vissza lehet tenni felolvasztani. Beborítom a sonka szeletekkel,rákenem a túrót,rá újra sonka szeleteket,és felcsavarom,mint a piskóta tekercset!!!Gyorsan kell dolgozni vele,hogy a sajt ne hűljön ki,mert akkor nem lesz szép.Mire befejezed,ki is hűlt,akkor alufóliában be a hűtőbe,fél óra múlva már szépen szelhető! Srégen szoktam szeletelni,úgy nagyobb szeleteket lehet vágni.Mutatós,finom,és nem tudod elrontani!!!!!!
/
#1676
2009. január 26. 09:39
Válaszolj!






Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


Kiadós tepsis egytál
Hozzávalók:
1-1,5 kg krumpli
1 doboz (400 g) löncshús
1 kis üveg gomba (aki nem szereti a gombát, az tehet bele 1 csík kolozsvári vagy fehér szalonnát)
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
reszelt sajt
olaj
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, egész karikákra vágjuk. Félig megfőzzük, majd egy kiolajozott tepsibe sorba lerakjuk. Erre rátesszük a feldarabolt löncshúst. A hagymát egész karikákra vágjuk, olajban megdinszteljük, majd rátesszük a húsra. A gombát is megdinszteljük, és a hagymakarikákra öntjük. Ha szalonnát használunk, kis kockákra vágva borítjuk a hagymára. (Nem kell a szalonnát megpirítani!). Erre rákarikázzuk a paprikát, majd ráreszeljük a sajtot. Közepes lángon addig sütjük, míg megpirul.
#1675
2009. január 26. 06:29
Válaszolj!






Osváth Ilona [Ilike]


1671: Lenke drága, az én receptem más,de ezt sokkal jobbnak gondolom ,megfogom feltétlen sütni.Ha kipróbáltam majd megírom milyen lett.Köszönöm.
#1674
2009. január 26. 03:59
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2009. január 20. 19:21
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1672: Végre Valaki megtörte a csendet.Már akartam jelezni,hogy elmúltak az ünnepek és újra főzünk is.
#1673
2009. január 24. 19:00
Előzmény - - [-] 2009. január 24. 18:19
Válaszolj!






- - [-]


1671:
Tejfölös lángos.
1kg liszt,3tojás,2dl tejföl,5dl tej,3dkg élesztő,só izlés szerint.
Az élesztőt kevés tejben felfutttatjuk,a tésztát megdagasztjuk vele.Kiolajozott nylon zacskóba tesszük.Hútőben tároljuk.
Kefires lángos.
1kg liszt,3pohár/kicsi/kefír,3tojás,5dkg élesztő cukros tejben felfuttatva,só izlés szerint.Megdagsztjuk.Kiolajozott nylon zacskóban hűtőben tároljuk.
Mind a 2 félét másnaptól lehet forró zsiradékban sütni.Vizes kézzel mindig csak annyit veszünk ki, amannyi kell.A maradék hütőben 1 hétig is eláll.
#1672
2009. január 24. 18:19
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2009. január 20. 19:21
Válaszolj!






Lengyel Sándorné [Lenke / - ...


Leveles tepertős pogi.
50 dkg simaliszt, 30 dkg.daarált tepertő, 3 tojás sárgája, l evőkanál rum /elmaradhat/ l csapott evőkanál só,2dl.tejföl, 3dkg élesző, kevés tej,pici cukor.
Lisztet, sót,tojások sárgáját, fél diónyi zsírt,tejfölt és a tejbe megfutatott élewztőt összegyürjuk.Jó kemény tészta legyen.
l órát letakarva pihentetjük, kelesztjük, a megkelt tésztát, téglalap alakúra nyújtjuk ésrákenjük a darált tepertőt. Összehajtjuk, előbb a két oldalát,a tetejét, majd a végét./A többi hajtogatásnál is így járunk el/4xhajtogatjuk és kelesztjük l5-l5 percig.Másfél újjnyi vastagra nyújtjuk, bekockázzuk, kiszaggatjuk zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Még 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőbe l80fokon 20 percig sütjük
Ezek a pogik levelese, de eldőlnek. Anyukám 6x hajtogatta, az még finomabb levelesebb volt.
#1671
2009. január 20. 19:21
Válaszolj!






Villám Zsuzsanna


A nyersanyagok könnyebb mérése érdekében javasolható súlymértékek
1 evőkanál étolaj 1 dkg
1 kávéskanál zsír 1 dkg
1 evőkanál margarin 2 dkg
1 púpozott evőkanál dara 2 dkg
1 púpozott evőkanál liszt 2 dkg
1 cspott evőkanál liszt 1,5 dkg
18 szál makaróni 5 dkg
53 szál spagetti 5 dkg
1 evőkanál rizs 2 dkg
5 evőkanál főtt rizs 5 dkg
1 púpozott ek főtt burgonya 5 dkg
1 ek nyers zöldborsó 2 dkg
#1670
2009. január 19. 21:18
Válaszolj!






Villám Zsuzsanna


PIKÁNS CSIRKEMELL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
3 dl tej
20 dkg savanyú uborka
5 gerezd fokhagyma
3 dkg liszt
1 mokkáskanál fehér bors

3 dkg delma light margarin
Az étel fogyasztását megelőző napon a csirkemellet kicsontozzuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk.
Egy mély tálba öntjük a tejet, megsózzuk belekeverjük az összezúzott fokhagymát,majd a húst is beletesszük.Jól összekeverjük és befedve hűtőszekrénybe tesszük..Egy napig érleljük.Másnap a tejből kivett húst azonnal lisztbe forgatjuk,majd egy teflon edényben,a felolvasztott margarinon hirtelen átpirítjuk.A megmaradt tejet ráöntjük,belekeverjük az ugyancsak csíkokra aprított uborkát és kissé megborsozzuk,végül fedő alatt addig pároljuk,amig alé helyett csak sűrű mártás marad az edényben./sózás ízlés szerint/
#1669
2009. január 19. 21:10
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1667: Ezt a nejem és a lányom is megcsinálják ! Kösz.
#1668
2009. január 17. 11:16
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2009. január 17. 11:10
Válaszolj!






Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


Sült tészta hússal és zöldséggel
Hozzávalók:
30-40 dkg hús (csirke vagy disznó)
3 szál sárgarépa
kis fej káposzta negyede
1 nagy fej vöröshagyma
2 fej gomba
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint Erős Pista
szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
Elkészítés: Az apró kockára vágott húst a durvára darabolt káposztával kevés olajon wokban dinsztelni kezdjük. Ha kicsit megpirult, hozzátesszük a kockára vágott répát, és tovább kevergetjük. Ha már a káposzta összeesett, hozzátesszük a durvára vágott hagymát és a gombát. Mikor a hús már majdnem jó, belenyomjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk. Ha kész, hozzáöntjük a szójaszószt. Kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a raguhoz öntjük. Jól összekeverjük, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát.
#1667
2009. január 17. 11:10
Válaszolj!






Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]


1665: Ez is nagyon becsülendő teljesítmény!!!
#1666
2009. január 16. 19:30
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. január 16. 19:26
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1663: Az ördögöt !Nem tudok én mást főzni mint rántottát,császármorzsát és puddingot.(de azokat jókat ám!!!)Csak hajdanán a kefíres lángos receptjét én hoztam egy kolléganőmtől a nejemnek és emlékszem rá,hogy a maradék alapanyagot hűtőbe lehet tenni.
#1665
2009. január 16. 19:26
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2009. január 16. 17:46
Válaszolj!






Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...


1654: Régen a hütők belsejére felrajzolták, hogy halat és gombát 3 hónapig lehet fagyasztani.Utána már veszit az izéből.
#1664
2009. január 16. 18:22
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 16. 08:59
Válaszolj!






Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]


1662: Miklós, őszintén mondom tudsz meglepetéseket okozni. Nem is
sejtettem volna, hogy a sütési és főzési dolgokban is otthonosan
mozogsz. Gratulálok!!!
#1663
2009. január 16. 17:46
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. január 16. 17:33
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1660: A kefíres lángos tésztájának meredékát lehet hűtőben tárolni!
(Na,mit szóltok hozzám ???)
#1662
2009. január 16. 17:33
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. január 16. 15:52
Válaszolj!









Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...


Most sütöttem a leggyorsabb fánkot:
Mire megforrósodik az olaj amibe sütöd, addigra lesz meg a tésztája.
Nem túl nagy adag, de finom:
6 evőkanál vagy 15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vanílilás cukor + ízlés szerint pici cukor
1 pohár natúr joghurt
2 egész tojás
csipet só
ezeket összekeverem, és evőkanállal tojásnagyságúra szaggatom az olajba..
természetesen baracklekvárral az igazi, de jó porcukrozva is...
jó munkát jó étvágyat hozzá..
#1716
2009. február 1. 14:26
Válaszolj!






Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]


Kakaós málé!
Hozzávalók:4 dl.kukoricaliszt,4 dl.liszt,3 dl.cukor,1 teáskanál
szódabikarbóna,6 dl.natur joghurt,2 dl.olaj,1 db.tojás
2 evőkanál kakaó.
Elkeverjük a kukoricalisztet,lisztet,cukrot,szódabikarbónát.
Külön tálban elkeverjük a joghurtot,olajat,tojást és összedolgozzuk
a lisztes keverékkel.A 2/3-ad részét kivajazott tepsibe öntjük.
A maradék masszához 2 evőkanál kakaót keverünk,a fehér masszára
kenjük és forró sütőben sütjük.
#1715
2009. február 1. 10:51
Válaszolj!






Barna Lászlóné [Zsóka, Zsike]


Szervusztok! Ujra csak segítséget kérek. Szeretnék kukoricadarából csinálni valamit, de nem tudom mit lehet. Adnátok tanácsot?
A Maffin és a Sajttekercs recepteket kiírtam, a héten kipróbálom.
Üdv mindenkinek.
#1714
2009. január 31. 19:33
Válaszolj!






Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]


Grillázsos piskóta!
10 tojásból piskótát készitünk.Három őzgerinc formába szétöntjük
és megsütjük.Ha kihült kettévágjuk.
Krém:2 cs.karamell pudingot 5 kanál cukorral 1/2 liter tejjel
megfőzzük,ha kihült hozzáadunk 25 dkg.margarint.
Grillázs:5 kanál cukrot megpiritunk,egy jó marék diót keverünk
bele.A kihült piskótát megkenjük a krémmel,rátesszük a másik felét
és a kivüljét is krémmel kenjük.Végül bebundázzuk a grillázzsal.
#1713
2009. január 31. 18:16
Válaszolj!






Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]


1710: Szia Vera!Elszállnak az irásaim,nagyon rossz az iwiw .Igen
megdinsztelen és felpiritom és ugy keverem össze.De már ugy is
megpróbáltam,hogy maradék pörkölt mellé,káposztával,vagy a nélkül
köretnek is finom volt.
#1712
2009. január 31. 15:36
Előzmény Kovács Istvánné/Könyves Vera/ 2009. január 30. 22:00
Válaszolj!






- - [-]


MAFFIN...(joghurtos)
1 pohár joghurt(almás, jogobella...), 1 joghurtos pohár cukor, csipet só, 2 db tojás, 1 cs.vaníliás cukor, 2 joghurtos pohár liszt, 1 cs. sütőpor, 1/2 joghurtos pohár olaj. Összekeverjük és sütjük. 12 db lesz belőle.
#1711
2009. január 31. 12:47
Válaszolj!






Kovács Istvánné/Könyves Vera/


1707: Szia Judit. A savanyú káposztát megdinszteled? Én úgy szertem
#1710
2009. január 30. 22:00
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. január 29. 15:48
Válaszolj!






Osváth Ilona [Ilike]


1692:Zsuzsa drága,kézre sem jutott.A lányaim is klrtek belőle,meg az egyetemista unokámnak is csomagoltam fel.Különösen az új fajta fűszerezés tette érdekessé/szegfűszeg/.Utólag is köszönöm.jövőre már van megrendelés belőle.Puszillak.
#1709
2009. január 30. 13:15
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. január 28. 13:49
Válaszolj!






Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...


1705: Évus! Én a tömlős sajtok közül csak a tejszinest használom,szinte semleges az íze és könnyen vegyíthető bármivel.
#1708
2009. január 29. 22:43
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 29. 15:08
Válaszolj!






Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]


Ma ilyen nudlit főztem!
Mennyiséget nem irok,mert mindenki kedve szerint készitheti,akár
maradék krumplipüréből is.
A mefőtt krumplit áttöröm,kihütöm.Adok hozzá fele fele arányban
kukoricalisztet és simalisztet,izlés szerint sót,mennyiségtől
függően 1-2 tojást.Összegyurom és a továbbiakban ugy készitem,mint
a nudlit.Én savanyú káposztával szoktam késziteni,de túróval is
finom.
#1707
2009. január 29. 15:48
Válaszolj!






- - [-]


1681: kEDVES ZSUZSANNA! A hargitai sertésborda- nagyon finom. Elkészítettem, saját házi anyagokból, ugyanis pénteken disznó toroztunk. Köszi a finom receptet. Marika
#1706
2009. január 29. 15:39
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. január 26. 19:35
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1704: Az kell még megtalálnom,hogy milyen krémbe tegyem bele a diót.Olvastam már több helyen,hogy tömlős campingsajtba,de nem szeretem,mert én valami mellékízt érzek rajta.Olyant is olvastam,hogy camamber sajtot mélyhűtőben lefagyasztani,hogy fellehessen vágni lapokra és abba bele lehet nyomni a diót,majd egy hétig hűtőben kell tárolni,hogy az ízek összeérjenek.De megpróbálok mást is ,ha sikerül elmesélem.
#1705
2009. január 29. 15:08
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. január 29. 14:39
Válaszolj!






Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...


1703: Bár én még diós sajttortát sosem ettem,de nagyon szeretem a diós sajtokat,és a dió-sajt-alma együttes fogyasztását.Amennyiben sikerül a "kísérleted" én is örömmel venném,ha a receptet velünk is megismertetnéd.Előre is köszönöm.
#1704
2009. január 29. 14:39
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 29. 13:53
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1702: Majd kisérletezek egyszerübben,ha sikerül leírom.De köszönöm,hogy kerestél receptet.
Valamikor tán 10 évvel ezelött a Várban szombatonként a Kapisztrán téren volt piac,ahol két nagyon kedves hölgy árult mindenféle sajtkülönlegességet.Hollandiában tanulták a sajtkészítést,és náluk vettem(aranyárban) diós sajttortát.De ők kecskesajttal csinálták.
Sajnos aztán a nagy magyar irigység! Rájuk szállt az ÁNTSZ-től kezdve minden szerv,és befejezték a sajtgyártást,pedig micsoda isteni sajtjaik voltak!!
#1703
2009. január 29. 13:53
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 29. 13:00
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


Még csak nem is ettem,sajnos((( így hozzászólni sem tudok,de találtam többet,ez pl.tetszik! nézd meg!
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=10629
#1702
2009. január 29. 13:00
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


Én viszont szeretnék csinálni diós sajttortát.Enni ettem már de csak pedzegetem hogy készülhet.Több réteg sajt között dió van,csak azt nem tudom mibe kellene keverni a diót.Van ötletetek?
#1701
2009. január 29. 12:07
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


1699: én meg ezt köszönöm! van,hogy nálunk sem fogy el,és múltkor a cica is kapott belőle,nem akartam hogy megromoljon! hmmm,nem jutott eszembe hogy le is lehet fagyasztani!! mondjuk a cicának is ízlett!!))))
#1700
2009. január 28. 22:36
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. január 28. 22:27
Válaszolj!






Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...


1698: Köszi,legközelebb én is mikróban fogom készíteni.Amikor sokat készítek,akkor a fagyasztóba is elszoktam rakni,s ugyanolyan finom.
#1699
2009. január 28. 22:27
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 28. 22:19
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


1697: Tányérra rakod,és beteszed a mikróba,és meg nem mondom,hány percre,ki szoktam nyitni az ajtót közben,hogy megnézzem az állagát... akkor jó,ha teljesen folyós,és a közepén sics benne olyan rész,ami kemény lenne!Ahogy kiveszem,egyből kiöntöm gyúrótáblára,és addigra már annyira ki is hűlt,hogy lehessen sodrófával megdolgozni!Egyébként én is úgy kaptam a receptet anno,hogy forró vízben felolvasztani,de eszembe jutott,hogy jobb ehelyett a mikro,és bevált! gyorsabb és hatékonyabb.
#1698
2009. január 28. 22:19
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. január 28. 22:02
Válaszolj!






Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...


1676: Kati most néztem meg a sajttekercsedet,mivel napokig nem tudtam géphez jönni.Nekem is hasonló a recepte,edami sajtból kell késuíteni,de az felforralt vízben kell felolvasztani,és nem turót kell beletenni,hanem tejszines tömlős sajtot,margarint,stb.A többi ugyanaz,mint a Tiéd.Nálunk is mindenki imádja.Majd a mikroban olvasztás technikáját elkérem.
#1697
2009. január 28. 22:02
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 26. 09:39
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


1695: Nem rossz!!)))tőlem meg azt kérdezte egyik vendégem,aki evett belőle,hogy hol lehet venni ilyen sajtot,amiből ez van,mert csak kis lapocskákat látott eddig,ilyen nagyot nem!!))) azt hitte,hogy készen vettem hozzá a sajtot,az fel sem merült,hogy dehoooogyis,csak kivasaltam!!)))))
#1696
2009. január 28. 18:03
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 28. 17:53
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1693: Egyébként az egyik ügyvezetőm,mert nekem kettő is van!!!!
Mindig akkora szája van,hogy felesége szintén Éva, miket készít,beállt az ajtómba és döbbenten azt mondta,hogy te milyen ügyes vagy, ez isteni kérem a receptet.
#1695
2009. január 28. 17:53
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 28. 17:36
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1693: Na ne!Már visszaszedtem mind a 16 kilót amit kínkeservesen leadtam.Egyébként én főleg sós sütemény és húsos dolgok párti vagyok.Keress még ilyen szuper recepteket,amitől ma az egész labor eldobta magát.
#1694
2009. január 28. 17:50
Előzmény W.R.S. Katalin [budamama] 2009. január 28. 17:36
Válaszolj!






W.R.S. Katalin [budamama]


1685: Ugye hogy villámgyorsan elkészíthető??? ez a legfőbb érdeme,és hogy még mutatós,és finom is,az a ráadás,a hab a tortán!!!))))
Majd körülnézek még,mit tudok ajánlani,ami szintén rendelkezik ilyen adottságokkal! Azt meg nem felejtettem el,hogy szereted a zserbót! ha előbb nem,húsvétra megsütöm,és akkor küldök 1 nem virtuális dobozkával!!)))Azért mézesmadzagnak előlegben annyit,hogy nem azért,mert én sütöm,de fenomenálisan jót tudok kreálni,méghozzá amiatt,hogy nem 3 lappal,hanem 6-al készítem,és sajátkezűleg befőzött házi s.barack lekvárral! van fogalmad,milyen "szaftos"???))))Még eddig mindenki felfüggesztette miatta épp aktuális fogyókúráját!Párizsi barátnőm,ha hazajön,mindig 1 egész tepsivel kap tőlem,és még hónapok múlva is féltve őrzött kincsként szedegeti ki a frigóból!!))))
#1693
2009. január 28. 17:36
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 28. 08:36
Válaszolj!






Villám Zsuzsanna


1683: Ilike
Örülök,hogy megnyerte tetszésedet a beírt recept.Remélem izleni fog.Szeretném megkérdezni hogy a vegyessavanyú jól sikerült?fogyasztottatok-e már belőle?Várom jelentkezésedet
Üdvözlettel Zsuzsa
#1692
2009. január 28. 13:49
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. január 27. 18:47
Válaszolj!






Györffy Miklós Ákos


1688:Még annyit : 60.000.-Ft-ba került(nejem havi nyugdíja),de kiemelhető,egy tepsinél jóval nagyobb,keresztbe átéri a konyhaasztalt.Ha kiemeljük a helyéről,alul izzó,ujjnyi vastag melegítőszálakat látunk.Ahol a sütöhöz a zsinór csatlakozik,ott egy hőfokszabályzó automata van.
#1691
2009. január 28. 13:18
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. január 28. 12:24
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]


1660: Akkor kipróbálom,csak az a baj,hogy a gyerekek nem mindig akkor jönnek amikor szeretném.
#1661
2009. január 16. 16:06
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. január 16. 15:52
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...


Évikém, nics is nagyobb , jó élmény mikor jőnnek a gyerkőcők ,uncsik, és viszik, na meg jó izüen eszik az Apu főztjét, ma estére mire mennek viszik a finom tőltőtt paprikát, tőltőtt kelt palacsintát, na itt már mindenki amivel szereti, mert tőltőm, juh turoval, dinsztelt édes káposztával, dinsztelt hagymával, izzel, dinsztele savanyu káposztával, de a fiam kedvence a dinsztelt husos palacsinta, most szellőztetek mert sajnos a sütése bizony illatokkal jár, de hadd csorogjon a szomszédok nyála
#1631
2009. január 11. 13:31
Válaszolj!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTES - topik  
Címkék: melegítőszálakat, kenyérszeleteket, piskótatekercset, kókuszreszelékbe, kukoricadarából, savanyúkáposzta, jelentkezésedet, sajttekercsedet, burgonyapelyhet, szódabikarbónát, kukoricalisztet, fogyasztottatok, káposztalevélbe, összeragasztunk, pirospaprikával, felfüggesztette, tojásfehérjéket, baracklekvárral, tojásnagyságúra, hagymakarikákra, megfonnyasztjuk, megismertetnéd, vaniliáscukrot, megdinszteljük, piskótatekercs, összemelegitve, sertésbordákat, összedolgozzuk, hőfokszabályzó, mézesmadzagnak, szódabikarbóna, meglepetéseket, császármorzsát, hűtőszekrénybe, valamelyijőtök, krumplipüréből, élesztőt felfuttatjuk, burgonyapelyhet feloldjuk, maradék langyos, élesztő felfutott, sóval összekevert, feloldott burgonyapelyhet, lányom nevében, lányom szerint, halat megkóstolnád, kész ételt, unokám hazajön, páromnak szoktam, mélyhűtőm halakkal, kutyakaján kívűl, paprikás lisztben, ízesített halat, Hegedüsné Erzsi, BURGONYÁS LÁNGOS, Györffy Miklós Ákos, Wágner Éva, Miklós Ákos, Alaitner Istvánné, Kedves Böbe, Szabóné Gita, Lővinger Ferencné, Gelle Lászlóné Dr, INTELLIGENS KRÉMES, Kedves Éva, Kedves Margó, Istvánné Margit, Villám Zsuzsanna, Nagy Balázsné, Milyen Szalon, Virág Lászlóné, Osváth Ilona, Lovász Ágnes, Végre Valaki, Lengyel Sándorné, PIKÁNS CSIRKEMELL, Erős Pista, Tóth Györgyné, Demjén Ágnes, Barna Lászlóné, Szia Vera, Könyves Vera, Kovács Istvánné, Szia Judit, Üdvözlettel Zsuzsa,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.20. 13:06 Balog Zoltán: a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai...
11.20. 13:05 Horváth Ildikó: az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelez...
11.20. 13:05 A francia kormány az üzemanyag adóemelése ellen folytatódó tüntetések radik...
11.20. 13:05 Tizennégy egészestés animációt láthat a közönség az idei Anilogue fesztivál...
11.20. 13:05 Új ügyvezető igazgatója van a Coca-Cola magyarországi leányvállalatának
11.20. 12:50 Nem változott a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama
11.20. 12:37 Korrupcióellenes ügyészség felállításáért indít aláírásgyűjtést a Mi Hazánk
11.20. 12:37 Idén 41 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők egy fe...
11.20. 12:37 Gázömlés - Katasztrófavédelem: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szüksé...
11.20. 12:37 RÖVDHÍR - A legfontosabb részéhez érkezett az Ó-Dráva megújítása
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Facebookon kaptam  Szív  Videó  Ébredés vagy temetés  Kellemes délutánt  Katona József: A SZERETET OLY...  Szép estét kívánok mindenkinek...  Kellemes kávézást  Istenhozzád  Őszi kép  Áldozathozatal  Csendesedj el  Győri Könyvszalon  Dorosné Éva szép szerkesztései...  Katona József: A SZERETET OLY...  Az élet értelme...  Nem szabad túlságosan...  Szép hölgy  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  Facebookon kaptam  Videó  Facebookon kaptam  hajtovány  Árvai Attila: ŐSZ APÁNK  Ifjúság  Videó  Kellemes délutánt  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  A 12 hónap  Hello  Áldottak  Szèp virágok  Jó éjszakát kedves Látogatóim ...  Ma már csak emlék . . .  Png virág  Kellemes hétvégét!  Eresszük szabadjára...  Kellemes őszi délutánt!  Szép estét  Facebookon kaptam  Kun Magdolna:Menni kell továb...  Hit  Őszi kép  Szép napot  Suzy ídézetes képe  Fekete macska  Fali óra  Videó  hajtovány  Evangélium  Kellemes őszi délutánt!  Gámentzy Eduárd: MA EGÉSZ NAP  Megbocsátás  csirkecombok  Bűnbánat  Facebookon kaptam  Tigris  A Fiú szolgája  Bűnbánat  Őszi kép  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Repedés  Őszi szüret erdőn-mezőn  Óhatatlan  Facebookon kaptam  Kun Magdolna:Ilyen voltál fiam  A 12 hónap  Facebookon kaptam  Őszi kép  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Őszi kép  Videó  Oly jó néha odabújni hozzád ...  Kun Magdolna:Ilyen voltál fiam  Evangélium  Hit  Várnai Zseni: ŐSZI DAL  Kun Magdolna:Ilyen voltál fiam  Ősz  Vízcseppes rózsa  Oly jó néha odabújni hozzád ...  Liliomok  Győri Könyvszalon  Május este idegenben  A felelősség furcsa dolog  Videó  Repedés  Szép estét!Szép álmokat!  Szép estét  Kellemes kávézást  Élet  Száraz  Facebookon kaptam  Maci ajándékkal  Őszi kép 
Bejegyzés Címkék
élesztőt felfuttatjuk, burgonyapelyhet feloldjuk, maradék langyos, élesztő felfutott, sóval összekevert, feloldott burgonyapelyhet, lányom nevében, lányom szerint, halat megkóstolnád, kész ételt, unokám hazajön, páromnak szoktam, mélyhűtőm halakkal, kutyakaján kívűl, paprikás lisztben, ízesített halat, lisztet külön, előző keverékhez, tojásfehérjéket kemény, hólabda receptem, tésztából pogácsákat, krémmel kettőt, csokimázzal megkenjük, hólabda eredeti, forgácsfánk receptjét, vajat habosra, hústű próbát, lapokat megkenjük, lekvárral egymésra, lekvárt magába, képre vonatkozott, sütőt közepes, kenyérszeleteket félbevágom, sütőlemezt beolajozom, tejjel habosra, zúzott fokhagymát, fűszeres tojásba, kikent sütőlemezre, nedves kenyereket, olyan receptet, eddigiek amit, zene topikba, zenei felvételek, epres pudinport, kakaós pudingport, porcukorral kikeverjük, kakaós pudinghoz, kakaós piskótát, sárga piskótát, kakaós krém, tetejét lekenhetjük, húst megmossuk, apróra vágott, tűzről levéve, késhegynyi pirospaprikával, darált húst, egészet puhára, sertésbordát kevés, tetejére ráhalmozzuk, elkészitett ragut, szelet kolbászt, apró káposztát, káposztalevélbe burkolt, löncshús zavar, hozzávalókat szárazon, selyemsonkát egyenként, sonka szeletekkel, piskóta tekercset, tehet bele, krumplit meghámozzuk, kiolajozott tepsibe, feldarabolt löncshúst, hagymát egész, hagymakarikákra öntjük, szalonnát megpirítani, élesztőt kevés, tésztát megdagasztjuk, maradék hütőben, tejbe megfutatott, megkelt tésztát, darált tepertőt, többi hajtogatásnál, pogik levelese, nyersanyagok könnyebb, étel fogyasztását, csirkemellet kicsontozzuk, mély tálba, összezúzott fokhagymát, napig érleljük, tejből kivett, teflon edényben, felolvasztott margarinon, megmaradt tejet, ugyancsak csíkokra, apró kockára, durvára darabolt, kockára vágott, káposzta összeesett, durvára vágott, raguhoz öntjük, szósz mindenhol, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 68305 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 702
  • e Hét: 11169
  • e Hónap: 111071
  • e Év: 2439176
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.