Regisztráció  Belépés
nagyuska.blog.xfree.hu
"Idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség. "- Kölcsey Ferenc Parainessis Kölcsey Kálmánhoz Juhászné Szunyogh Mária Marika
1947.09.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
x
  2010-12-06 09:07:59, hétfő
 
   
  -





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


{{{Törölt hozzászólás!}}}
Klári Bartal küldte a TVN.hu-n
.
*Nagy szalonnahatározó***
** **
*Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** *
*Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is
kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.*****
.
*A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak főtt
és füstölt, sőt főtt és sült szalonnák is. A főtt szalonnákat rendszerint
nem főzésre használjuk, hanem ahogy nagyapáinktól tanultuk, hagymával,
paprikával és friss kenyérrel megesszük. Persze nincs olyan szabály, hogy
egyiket vagy másikat nem szabad megenni, vagy esetleg tilos belőle főzni.
Mert ki hallott már olyat, hogy egy egyszerűen felfüstölt kolozsvári
szalonnát csak azért nem eszünk meg nyersen, mert azt főzésre találta fel a
böllér 1754-ben?!**
Csak úgy magában, az íze végett
**Erdélyi szalonna**
**Melyik része a disznónak:* * hasa alja. **
Hogy készítik el: Először sós, néhol fokhagymás vízben megabálják, majd
ezután füstölik. Emiatt aztán jó lesz 8-10 nap alatt elfogyasztani.
Tippünk: szeleteld fel a szalonnát fél centi vastag csíkokra, és süsd
pirosra. Sózott lila hagymával és kenyérrel isteni csemege, de mi önmagában
is simán bevállaljuk.*****
*Abált vagy csécsi szalonna**
Melyik része a disznónak: tokaszalonna.
Hogy készítik el: Sós, fokhagymás vízben megabálják, majd frissen megeszik.
A csécsi szalonnát pirospaprikába forgatják, a hagyományos abáltat azonban
meztelenül eszik.
Tippünk: Mivel ez a fajta szalonna nincs füstölve, így viszonylag hamar
megromlik, ha a külseje nyálkás lesz, illetve beszürkül, ne edd meg! *****
*Főtt császárszalonna**
Melyik része a disznónak: az oldalas a zsírral együtt.
Hogy készítik el: Sós vízben megfőzik, néha speciális eljárással füstölik
is. A nem füstölt változat 5-6 nap alatt megromolhat, erre figyelj!
Tippünk: A főtt császárt tedd be sütőbe, rakj alá hagymát, takard le, majd
süsd meg félig, utána vedd le a fóliát és süsd addig, ameddig piros nem
lesz. Egyetek hozzá juhtúrós polentát. *****
*Maradjon sokáig friss a szalonna!
Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy
tedd a hűtőbe! Bár a hűtőnél sokkal jobb egy spejz, ugyanis a zsír könnyen
magába szívja a szagokat. Gyakran nézd, hogy milyen állapotban van, az sem
jó, ha megavasodik, és az sem, ha megpenészedik. A füstöletlen szalonnák
szavatossági idejét vedd komolyan! Hamar romlanak és fertőzést okozhatnak. *
****
*Tábortűzhöz és serpenyőbe **
**Csemegeszalonna vagy zsírszalonna **
Melyik része a disznónak: bőrös hátrész
Hogyan készítik el: Besózzák, pácolják, majd füstölik. Ennek a fajta
szalonnának elvileg nem lenne szabad megromolnia, maximum megavasodhat, de
ez is ritka, ha jól van tárolva. Aki táborozik, az jól ismeri ezt a fajta
szalonnát, ugyanis ezt sütjük tábortűznél, a jól ismert kenyérre
csepegtetős módszerrel.
Tippünk: Ha töltött káposztát csinálsz és sovány húsból készül a töltelék,
akkor daráltass bele a hentessel egy kevés csemegeszalonnát is. Szaftosabb,
ízesebb töltelék lesz az eredmény. *****
Tippünk: Lebbencsleveshez vagy lecsóhoz a legideálisabb, de aki szereti, az
ebből csinálja a sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is. *****
Tippünk: Rakott savanyú- vagy kelkáposzta tetejére kerüljön kockázott
teaszalonna, tejföllel elkeverve. *****
Tippünk: Használd nyugodtan csülök helyett, bablevesbe vagy
székel
#905
2012. február 7. 20:03
Válaszolj!
Üzenet visszaállítása






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Fokhagyma elixir
.
Egyszerű napi energiaital elkészítése:
2 gerezd fokhagyma préseld össze,
2 teáskanál (jó minőségű)almaecetet. Néhány percig keveren, nyomkodom.
2 teáskanál méz. Jól elkeverem.
2-3 dl buborékmentes ásványvíz.
Az így készített italt óvataosan (!!) LASSAN kortyolgatva idd meg. Egyhuzamra lehajtani TILOS!
.
Energetizáló, fáradtságűző, fogyasztó vitaminbomba. Ha nem szeretnél naponta fokhagymát pucolni az alábbiakkal ezt elkerülheted:
.
1 db turmixgép
1 dl almaecet,
1 dl méz,
8-12 gerezd (méretfüggő) fokhagyma
.
Keverjük össze a nagy sebességgel 1 percig. Öntsük a keveréket egy jól zárható üvegedénybe és hagyjuk a hűtőben 5napig.
Napi adagja:
2-4 teáskanálnyit tegyél egy pohár (min 2dl) szénsavmentes ásványvízbe vagy gyümölcslébe, (100%-os szőlő-vagy narancslé). A legjobb reggeli előtt negyed-órával fogyasztani. A hatóerő természetesen függ az összetevők származási állapotától.
.
A fokhagymának magas a magnézium, B6 és C vitamin, triptofán, szelén, kalcium, foszfor, B1 vitamin tartalma.
#904
2012. február 6. 23:14
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Fokhagyma " befőtt"
HOZZÁVALÓK:
15-20 fej szép, nagy fokhagyma
1 l száraz fehérbor
2 dl fehérborecet
10-15 dkg cukor
1 púpos ek só
1 púpos kk őrölt bors
3-4 db babérlevél
8-10 szem szegfűszeg
pár szem apró cseresznyepaprika (elmaradhat)
olívaolaj a lezáráshoz
ESZKÖZÖK:
Kiskés, nagy fazék, egy ötliteres és sok apró befőttesüveg, celofán
ELKÉSZÍTÉSE:
Ha a gerezdek nagyok, pucolhatjuk szárazon, de ha aprók, akkor egy éjszakára érdemes hideg vízbe áztatni: reggel egy mozdulattal ki lehet nyomni őket a héjukból.
A páclé összetevőit a nagy fazékban felforraljuk. Folyamatosan, marékszám kell adagolni bele a fokhagymát. Az utolsó forrástól számított 5 percig lobogva főzzük, majd azon forrón - vigyázva! - a nagy befőttesüvegbe zúdítjuk, és 24 órára légmentesen lezárjuk.
Másnap az egészet mindenestől felforraljuk megint 5 percre, majd hagyjuk kihűlni. Kis üvegekbe adagoljuk, felöntjük lével, és mindegyik üveg tetejére csordítunk egy kanál olajat, az óvja meg a romlástól. Lekötjük, kész. Az apróbb gerezdeket legalább egy hétig, a nagyokat egy hónapig hagyjuk pihenni hűvös, sötét kamrában. Karácsonyra lesz tökéletes (az állaga, mint a tejes manduláé), és ha jó fokhagymát szereztünk, egy évig is eláll.
A hagyományosan készült gyümölcsecetek sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint az ecetsavból hígított "ipari" változat. Kisebb mennyiségben - főleg salátákhoz - érdemes inkább ezeket használni: fehér- vagy vörösborecetet és ezek királyát, a balzsamecetet, alma- vagy málnaecetet...
FELHASZNÁLÁSA:
Felbontás előtt jól föl kell rázni. A leve remekül használható salátákhoz, maga a fokhagyma pedig aperitifhez, hideg húsokhoz, felvágottakhoz, keményebb sajtokhoz vagy csak úgy magában.
A francia receptváltozatokban szerepel
a cukor helyett méz,
borecet helyett almaecet,
a fűszerek között pedig koriander, mustármag, egész bors, rózsabors, rozmaring és tárkony is.
#903
2012. február 6. 23:09
Válaszolj!
Üzenet törlése






Osváth Ilona [Ilike]


ADJON AZ ÚR BORT,BÚZÁT BÉKESSÉGET MINDNYÁJATOKNAK AZ ÚJ ÉVBEN!
#902
2011. december 30. 16:12
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


ADVENTI KALÁCS!
Sütünk egy szép kalácsot,amelybe sütéskor kerek helyeket hagyunk/én kicsi mécsesek alját sütöm bele,majd kiveszem/.és amikor kisül és kihűl bele helyezem a gyertyákat,a kalácsot meg zöld fenyő gallyakkal veszem körül.Igaz,megszárad,de azután lemosva tetejét,máglyarakás készíthető belőle.
Dupla haszon!
#901
2011. november 27. 09:01
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


TORMÁS LEVES:
Lereszeljük a tormát/1-2 szálat/.Bármilyen húst is választunk,majorság,disznó,füstölt vagy friss,akár csontosat is ,finom levesünk lesz.A hússal ,sóval feltesszük főni a lereszelt tormát.Amikor a hús már puha ,világos vékony rántással újra felfőzzük.Lehet eresztékkel is készíteni,de akkor teszünk a végén még tejfőlel elkevert tojássárgát is bele.Ízlés szerint savanyítjuk ecettel vagy citrommal.
Ha a hús mennyisége megfelelő,másodikat sem igényel.
#900
2011. október 26. 06:29
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Szőlő leves:
Nagymamám kedvenc levese volt,ősszel szüret után a félretett sérült gerezdeket szemelte le és ebből fgőzött számunkra aromás levest.
HOZZÁVALÓK:
egy kisebb csirke feldarabolt részei
szőlő ,személyenként egy csészével
cukor ízlés szerint

egy murok/sárgarépa/
egy petrezselyem
A mikor a hús már jó félig megfőtt ,beletesszük a szőlőt is ,nem kell több mint 15 perc és belefőzhető az ereszték.Én még mindig tojás sárgával eldörzsölt tejfölt is teszek bele,amikor leveszem a tűzről.
Aromás ,finom leves,gyerekek kedvence is lehet.Hússal együtt tálalom,ezért másodikat sem igényel utána.
#899
2011. október 13. 01:21
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Borsos leves:
A csirke csontosából pörköltet készítünk jó borsosan.Ezt feltöltjük vízzel és babérlevéllel , s amikor megfőtt a hús ,kívánság szerint rántással vagy tejfölös eresztékkel készíthetjük.Mikor készen van egy kis ecettel vagy citrom levével savanyítjuk.Nagyon kellemes ízű leve.Jó étvágyat hozzá.
#898
2011. szeptember 5. 06:14
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Nagymamám receptje-Lehet ,hogy már készítettétek,ismeritek.
KRUMPLIS RÉCE :
A tetszőleges mennyiségű krumplit meghámozzuk,felkarikázzuk.A récét /de lehet bármilyen más hús is,csak zsíros legyen/ feldaraboljuk,sózzuk,borsozzuk,megvágunk hozzá karikára 2-3 nagy fej hagymát.
Az egészet összevegyítjük,újra ízesítjük.Kizsírozunk egy nagy vaslábast/lényeges,mert hőállónak kell lennie/és abba beletesszük ,úgy ahogy jön.Egy darabig a gázon sütjük,majd a lerben pirosra készítjük.Kisül a réce/vagy más húsok zsírja/ ,megpirul a hagymás krumpli,fenomenálisan finom.Igaz,nem koleszterin szegény,de fantasztikus.Bármilyen salátával tálalható.Nálunk kézhez sem jut,ha mind körül üljük az asztalt.
Jó étvágyat hozzá.
#897
2011. július 30. 02:43
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Az erdők szélén még nagy mennyiségben található MEDVEHAGYMA.
Ma egy ezzel készített palacsintát mutatok be számotokra.
MEDVEHAGYMÁS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók.
1o-16 előre megsütött palacsinta,aminek a masszájába beleturmixoltunk két jó összetett marék medvehagyma levelet.
Hozzávalók a töltelékhez:
5o dkg őrölt bármifajta hús,lehet füstölt is.
1/2 fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek.olaj
1 kk.pirospaprika
2 dl sűrített paradicsom/tehetünk közéje egy kis kecsapot is/
só,bors,bazsalikom bőven,oregano ,kakukkfű
A besamelhez:
2ek.vaj,2 ek liszt 5 dl tej,só szerencsendió
A tetejére: 25 dkgreszelt parmezán sajt,vaj
A töltelékhez felsorolt anyagokat megdinszteljük,megpároljuk és összefőzzük.
Elkészítjük a besamel mártást/a vajat felolvasztjuk,belekeverjük a lisztet,habzásig kavargatjuk,felöntjük a tejjel,állandó keverés mellett!!!,sózzuk s a szercsendióval fűszerezzük./
Egy tortaformát kivajazunk,öntünk bele besamelt s az előkészített kész alapanyagokat rétegezzük:palacsinta,töltelék,meghíntjük sajttal,besamelmártás.ezt folytatjuk amíg az anyagunkból tart.Lehet őleg legfelül palacsinta maradjon.Amegmaradt reszelt sajttal megszórjuk,vajdarabkákkal a tetején a lerbe tesszük és addig sütjük,amíg a sajt megpirul.
Kiadós m főétel,vacsora,de vendéglátáskor is kínálhatjuk egy jó pohár finom bor társaságában.
Megjegyzés:A medvehagyma helyett használhatunk parajt/spenótot / ,reberbara leveket ,hagymaszárat,petrezslyem zöldet vagy akár kaprot is!!!
#896
2011. május 3. 13:35
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Bécsiné Botta Magdolna Klára...


Alföldi leves recept
_
Kategória:
Levesek
_
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
1 fej hagyma
2 ek olaj
25 dkg burgonya
1 liter erőleves (kockából)
2 dl tejföl
liszt
2 főtt tojás
1/2 cs zöldpetrezselyem
1/2 citrom leve
2 babérlevél
mustár

bors
_
Elkészítés:
Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk. A tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockára vágott főtt tojásra merjük a levest.
#895
2011. február 24. 18:07
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


893: Köszönöm kedves Ilike!
Örölök Neked! Kérlek a versesben is nézz szét! Küldj oda néhány szép verset!
A blogomban is várlak!
CÍm - http://nagyuska.blog.xfree.hu
#894
2011. február 23. 11:24
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2011. február 22. 09:26
Válaszolj!
Üzenet törlése






Osváth Ilona [Ilike]


FELEMÁS KIFLIK
HOZZÁVALÓK.
4 dl tej,7 ek.cukor,5 dkg élesztő,70 dkg liszt,1 mk.só,2 dl olaj,1 dl víz,2 ek,kakaópor.
ELKÉSZÍTÉSE.
Az alapanyagokat a kakaón kívül alaposan összedolgozzuk,kelt tésztát készítve.Amikor kész,hólyagos és megkelt,két fele vágjuk.A fehéret kinyújtjuk,a másikba beledolgozzuk a kakaóport.Azt is kinyújtjuk.A barnára ráhelyezzük a fehéret,felkockázzuk és kifliket formálva tepsibe rakjuk.
25-30 percet sütjük.
Az 1dl vízből és 4 ek.cukorból szirupot főzünk,a még meleg kifliket alaposan megkenjük vele.
#893
2011. február 22. 09:26
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


BEVERT TOJÁS VADASAN
Hozzávalók:
8 tojás,10 dkg vöröshagyma,20 dkg sárgarépa,10 dkg petrezselyem -és 10 dkg zeller,10 dkg karalábé gyökér,kevés olaj,babérlevél,liszt,só,bors,mustár,ecet,2 dl tejföl,1 citrom.
ELKÉSZÍTÉSE:O lajon megpirítjuk a zöldségeket,sóval,borssal,itromhéjjal,babérlevéllel,mustárral együtt.Feltöltjük vízzel,puhára főzzük és szitán áttörjük.Rántással besűrítjök,citromlével vagy ecettel ízesítjük,tejfőllel dúsítjuk.Melegen tartjuk.
Ecetes vízben megfőzzük jó keményre a tojásokat
Miután megtakarítjukfélbe végva a mártásba helyezzük.
Spagettivel vagy bármilyen laska félével tálaljuk.
#892
2011. február 4. 12:07
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Bécsiné Botta Magdolna Klára...


Magyaros körömpörkölt recept
Kategória:
Húsételek
Hozzávalók:
3-4 köröm,
2 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika (aki szereti, csípőset is tehet bele),
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál vegeta,
kevés só.
Elkészítés:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belőle. Levéből kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evőkanál köröm-főzőlevet, majd a tűzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főzőlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forralom. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
#891
2011. január 5. 10:01
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Rég jártam erre, ezért ,ha későn is,nagyon boldog új évet és sok finomság leírását kívánom minden kedves topok társamnak.
Majonézes laska-saláta:
A kívánt mennyiségű apró/csiga,penne,síma/laskát megfőzzük,kimossuk és kihűtjük.Apróra vágunk savanyó uborkát,bármilyen kolbászt,húst,főtt tojást ,kukoricát is tehetünk közéje,jól összekeverjük,sózzuk,borsozzuk és végül bő majonézzel összevegyítjük.
Jó,mondhatnám finom.Olcsó és vacsorára önállóan is ajánlom.
#890
2011. január 5. 09:28
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Bécsiné Botta Magdolna Klára...


Mediterrán csiperkegomba
Hozzávalók:
70 dkg apró csiperkegomba,
2 szál sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
2 dl száraz fehérbor,
3 evőkanál olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
1 babérlevél,
1 kis csokor petrezselyemzöld,
egy kevés zsálya, kakukkfű, és koriander,
1 evőkanál paradicsompüré.
Az olajban megpároljuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. Felöntjük a borral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával meg az összevagdalt zöldfűszerekkel ízesítjük. 10 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk a gombát, és egészben hagyva az ételhez adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a babérlevelet, és kb 20 perc alatt puhára pároljuk.
Friss kenyeret kínálunk mellé. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
#889
2010. december 21. 23:42
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


SZÉKELY PORONYÓ/nagyon finom!!!/
Hozzávalók:
2o dkg liszt
12 dkg zsír
1o dkg cukor
1 egész tojás
1 cs sütőpornak a fele
1 citrom haja,leve
Ezen anyagokból elkészítjük az alap tésztát és egy lapot készítünk belőle.
A TETEJÉRE:
4 tojás fehérjéből habot verünk,majd ebbe finoman belekeverjük 16 dkg cukor és 16 dkg őrölt dió keverékét.Ha kedveljük,tehetünk közéje rumban előre megáztatott mazsolát is.
A lapot lekenjük bármilyen finom lekvárral és az elkészített habot rátesszük,villával szépen megdíszítve.
Rózsaszínüre sütjük.
#888
2010. november 12. 02:58
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhász Lajosné Terike [Terike]


Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
Ügymenet: Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit.
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.
A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.
A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.
A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Kb. 30 tallér lesz belőle.
http://files.blogter.hu/user_files/4173/Kep_247.jpg
#887
2010. október 21. 18:06
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


SAJT házilag. Káldi Kati módra!
(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni NEM lehet!)
1 liter tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,5%-ös) 0,5 kg túró,
Felforraljuk, leszűrjük, ( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6 dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon mini torta-formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstoltad, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
#886
2010. szeptember 30. 09:19
Válaszolj!
Üzenet törlése






Osváth Ilona [Ilike]


Ma VÍZVÁRY MARISKA 1923-ban megjelent "Száz specialítás" című könyvéből másolok ide egy receptet/49 o./
SALÁTA FŐZELÉK:
Májustól-októberig van a szezonja,mikor a fejes saláta nagy és kemény.A salátákat szokás szerint megtisztítjuk,több vízben kimossuk,azután mindegyik saláta fejét négy részre vágjuk és forró sós vízben tesszük,melyben 1o-15 percig hagyjuk főni.A vizet lecsepegtetjük róla és egy lábasban forró vajba tesszük,meghintjük egy kevés liszttel,3-4 deci tejfelt öntünk rá,mellyel egyszer felforr és a hús mellé főzeléknek tálaljuk.
Leginkább a párolt-marha és a frissen sült borjú-húsokhoz illik.
#885
2010. május 5. 11:18
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhász Lajosné Terike [Terike]


Receptek csülökkel:
http://preview.citromail.hu/attach_read2/doc/8/82/82c125ba39863eafe8d97d1295516dd 8/82c125ba39863eafe8d97d1295516dd8.html
#884
2010. április 14. 09:06
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


882: Ugyanígy készíthetünk sóskából,spenótból , salátából, csalánból is mártást,csak az utóbbi háromba gazdagon tört fokhagymát is tegyünk !
#883
2010. április 8. 13:35
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2010. április 8. 13:32
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Nemsokára kertjeinkben gazdagon található friss zöld kapor.Mártása nagyon finom mindazok részére ,akik kedvelik a pikáns ízeket.Most leírom,én hogyan készítem.
Jó két csokor kaprot megmosok és apróra felaprítok.5-6 deka forró vajban átforgatom.5-6 deka lisztet 1 deci tejföllel/lehet felezni tejjel /összekavarok és ezzel a habarással sűrítem majd felöntöm annyi vízzel,hogy a várt sűrűségű mártást megkapjam.Citrommal savanyítom,sózom és ha túl savanyó lenne teszek hozzá egy kevéske cukrot is.
Haléletek ,sóban főttek kiváló kísérője lehet,de önálló mártásként egy kis bármilyen főtt hússal,kolbásszal,tükör tojással ,bundás kenyérrel is tálalható.
Jó étvágyat hozzá!
#882
2010. április 8. 13:32
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Finom saláta:
Hozzávalók:
1 fej közepes nagyságú fekete retek
1 kisebb fej jégcsapretek
1 közepes fej előre megfőzött cékla
1 kisebb előre megfőzött zellergumó
1 közepes nagyságú murok/sárgarépa/
2 darab alma
1/2 fej hagyma
só,citromlé,olivaolaj
Elkészítése:
Az alma és a hagyma kivételével minden felsorolt alkotó elemet az almareszeszelőn lereszelünk.Aztán legvégül az almát is és a citrom levével meglocsoljuk az egész anyagot.
A hagymát nagyon vékony szeletekre felkarikázzuk.Összekavarjuk,sózzuk és végül olivaolajjal meglocsoljuk.
Nagy adag lesz belőle.Ha csíkokra vágott alig sült bakonnal, főtt tojás szeletekkel ,sajt szeletekkel vagy csirkemell csíkokkal is gazdagítjuk,önálló ételként is megfelel vacsorára ,ezek nélkül fogyókúrás ebédre is.
Jó étvágyat hozzá!
#881
2010. március 16. 09:00
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


Szervusztok Kedveseim!Elfoglaltságom miatt már régen látogattalak meg .Örvendek,hogy Köztetek lehetek egy kis időre.Az elhúzódó hosszú tél egyik kedvenc gyümölcse a gránátalma.Ma egy gránátalmás csokiparfé receptet hoztam:
Hozzávalók:
2o dkg étcsokoládé/legyen jó minőségű,legalább 50%-os/
1 dl víz
1 dl tejszín
3 tojás
rum,esetleg eszenc
babapiskóta/egy tasak/
egy gránátalma magjai,
egy mokkáskanál ecet
Elkészítése:
A vízet a csokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk,majd a gőzből kivéve egyenként hozzákavarjuk a tojások sárgáit és kicsit hűlni hagyjuk.Amíg a krém hűl,a fehérjéket felverjük az ecettel kemény habbá,majd óvatosan a krémhez kavrjuk.Talpas poharak vagy kelyhek,kompótos tálkák/amilyen kerül/ aljára elmorzsolt piskótát rakunk,meglocsoljuk rummal,ráöntünk egy adag krémet,majd megint piskóta,rum,krém,amíg megtelik a pohár.Tetejére ráhalmozunk a felvert tejszínből,végül bőven megszórjuk a gránátalma magjával.
Ajánlom dupla adag készítését,mert mindenki imádni fogja!
#880
2010. március 16. 08:47
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]


VARGABÉLES PALACSINTÁBÓl
Hozzávalók:
6 palacsinta
1 csom.(legalább 6 darabos)réteslap
5 tojás
15 dkg porcukor/édesítő
50 dkg.túró
reszelt citromhéj,
1 nagy pohár tejföl
10 dkg vaj
A tojássárgáját a cukorral kikeverve a túróhoz adjuk.Beletesszük az áztatott mazsolát és a fehérjék felvert habját.Ezt a masszát óvatosan összekeverjük a csíkokra vágott palacsintával.Tepsi aljára fektessünk réteslapokat.(mindegyiket pici vajjal megkenjük) a túrós keveréket belesimítjuk,majd rátesszük a többi lapot. 15-20 percig sütjük,porcukorral megszórva tálaljuk.
ÉDES PALACSINTARINGLIK.
Hozzávalók:
5 dkg dió vagy mák,vagy mindkettő
édesítő a töltelékhez
5 dekányi vaj
A diót(vagy mákot) az édesítővel megfőzzük,ne legyen folyós!A palacsintákat megtöltjük,mint a beiglit,szorosan feltekerjük.Kb. 4 cm.-es darabokra vágjuk,és tepsibe ültetjük a darabokat,mint a kakaós csigát. Tetejére vajreszeléket szórunk,15 percig sütjük.
#879
2009. október 29. 20:44
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Károly György [Karfiol]


851: Biztos, hogy ez befőtt lesz?
Nekem erős a gyanúm, hogy a túlérett, beáztatott szőlőből egy órai főzés után inkább szirupos szőlőlekvár lesz.
#878
2009. október 26. 09:37
Előzmény Barnáné Juhász Krisztina ... 2009. augusztus 3. 15:20
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]


CITROM TORTA BABAPISKÓTÁVAL
Sütés nélkül!
1 pohár (2 dl) tejföl, 14 dkg cukor, 1 citrom héja és leve  jól összekeverni.
1 cs. tejszínhabporból (45 g) habot verni és a fenti krémmel összekeverni.
A piskótákat (30-40 dkg) cukros-vaníliás tejben mártogatni és lerakni, minden sort krémmel megkenni.
#877
2009. október 26. 09:36
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]


BÉCSI KOCKA
15 dkg dió, 15 dkg cukor, 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 citrom héja és leve, 1 kiskanál őrölt fahéj. 2 cipóba vesszük, krémmel együtt sütjük.
Krém:
30 dkg dió, 24 dkg cukor, 6 e.k. rum, ½ dl tej.
BABAPISKÓTÁS
30 dkg cukor, 6 tojássárgája, 4 e.k. víz, 22 dkg liszt, ½ sütőpor, 6 tojás habja.
A tésztát kettévágjuk.
Krém:
• ½ l. tej, 2 puncs pudingpor sűrű péppé főzzük.
• 1 Ráma, 20 dkg cukor összekeverjük.
A két krémet összekeverjük.
2 dl rumot 2 dl kávéval összekeverünk, a babapiskótákat belemártjuk.
Összeállítás. ½ piskótalap - ½ krém - babapiskóta - ½ krém - ½ piskótalap.
Máz: 4 e.k. víz, 6 e.k. kakaó, 8 e.k. porcukor, 10 dkg vaj.
BÓLÉ
1 l. vörösbor, ½ kg cukor, 1-2 vaníliás cukor, 1 citrom felkarikázva, meggy, narancs, körte őszibarack kis kockára vágva 1-2 dl rum.
BÓLÉ-KIVIS, ANANÁSZOS
Hozzávalók:
6 kivi, 1 ananász, ½ l ananászlé, ½ l narancslé, 2 dl citromlé, 2 üveg 0,7 l-es száraz pezsgő.
Elkészítés:
A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.
A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel együtt egy bólés tálba öntjük. Tálalás előtt felöntjük a két üveg pezsgővel.
Tipp:
Ha gyerekeknek készítjük, alkoholmentesen is nagyon finom a bólé. A két üveg pezsgő helyett használjuk gyömbéres üdítőt.
A pezsgő hozzáadása előtt
#876
2009. október 26. 09:35
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása











Bécsiné Botta Magdolna Klára...


http://olcso-receptek.hu/sertes/rakott-sult-hus-zoldsegekkel/
_
Rakott sült zöldséggel,
#935
2013. november 22. 14:10
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Sülthagyma ecetvel
.
Megsütik az apró hagymát a parázsban, amikor megsült, megtakarítják és összekeverik egy kis ecetvel. Nem szokták kenyérvel enni csak hideg máléval (puliszkával).
#934
2013. október 19. 16:27
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Kásás káposztaleves
.
Megfőzik a sós, savanyú káposztát vízben, csak úgy semmi nélkül. Amikor majdnem megvan főve akkor beletesznek egy kicsi kukoricakását ,egy kicsi kaprot vagy leostyánt és készen van az étel .Ezt az ételfélét csak nagyböjtben főzik, hamvasszerdán vagy
nagy pénteken.
#933
2013. október 19. 16:25
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Somos fuszulykaleves
.
Fél kiló fuszulykát odatesznek főni, addig hagyják amíg félig megfő, azután tesznek belé egy fej kisebbecske hagymát, murkot, petrezselymet s ezt megint hagyják, hogy főjön meg.
Amíg fő, addig a somot megmossuk s megfőzzük, mikor megfőtt addig taszigáljuk egy fakanállal amíg lejön a húsa.
Amikor megfőtt a fuszulykaleves s a som es kész van utána beléteszik a somot a levesbe, ezzel essze kell buzzantani. Nem szabad belétenni rántást, azt mondta nagymamám.
.
Fokhagymás málé
.
Megfőzik a málét jó keményre. Mikor kihűlt felvágják, s megpirítsák a kályhán. Fokhagymával békenik, s ezt es szokták enni mert böjtös. Káposztalevet isznak hezza.
#932
2013. október 19. 16:23
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Káposztás pogácsa
50 dkg liszt
50 dkg fejes káposzta
20 dkg+ 10 dkg zsír
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 teás k cukor
2 tojássárgája
15 dkg tejföl
3 k rum

bors
1 tojás a kenéshez
A káposztát lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni fél órát. Eztán kinyomkodjuk, és 10 dkg zsíron megpirítjuk. Ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk, hagyjuk kihűlni.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet, a 20 dkg zsírt, tojássárgákat, tejfölt, a káposztát zsírral együtt, felfuttatott élesztőt elkeverjük, megsózzuk, hozzáöntjük a rumot, és összegyúrjuk. Jó kis zsíros tésztát kapunk.
A tésztát 40 percet letakarva pihenni hagyjuk.
A 40 perc leteltével kinyújtjuk, hajtogatjuk. Hajtogatás: szemre 3 részre osztjuk a tésztát vízszintesen. Alulról felhajtjuk úgy, hogy a széle a felső harmad aljánál legyen. Majd a felső harmadot ráhajtjuk. Eztán szemmel kétfelé osztjuk a tésztát, és balról jobbra középig hajtjuk be, majd jobbról is behajtjuk középig, végül egymásra hajtjuk a 2 részt. Most már csak fél óra pihentetés következik, majd újabb nyújtás, hajtogatás, ismét fél óra pihentetés
A következő nyújtásnál a tésztát másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsiben 15 percet pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt. Mielőtt betolnánk sülni, megkenjük a pogácsák tetejét felvert tojással.
8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
#931
2013. szeptember 29. 13:17
Válaszolj!
Üzenet törlése






Bécsiné Botta Magdolna Klára...


http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/szilvas-kremes/
_
Szilvás krémes,
#930
2013. szeptember 24. 15:22
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Bécsiné Botta Magdolna Klára...


http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremes-tejbegrizes-szelet/
_
Krémes tejbegríz szelet,
#929
2013. szeptember 24. 15:20
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Bécsiné Botta Magdolna Klára...


http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kelt-almasretes/
_
Kelt almás,
#928
2013. szeptember 24. 15:19
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Babos pacalpörkölt recept
.
Hozzávalók 8 főre
-
80 dkg pacal

néhány szem fekete bors
fél citrom leve
1 kisebb vöröshagyma
2 babérlevél
20 dkg piros, úgynevezett vesebab
4-5 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 közepes vöröshagyma
10 dkg paradicsompüré
őrölt bors
1 mokkáskanál kakukkfű
2,5 dl vörösbor
20 dkg füstölt kolbász
.-
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, nagyobb kockákra vágjuk. Közben a beáztatott babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, ugyancsak leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk a présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort. A pacalt, a babot meg a karikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, meg-megkeverve 5 percig főzzük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.
#927
2013. szeptember 22. 18:48
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Házi nutella recept! 15 perc alatt!!!
.
Hozzávalók 500 grammhoz
.
200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor - holland
1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
.
Elkészítés
.
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
.
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
.
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
.
A krémet üvegekbe töltjük
#926
2013. szeptember 16. 19:35
Válaszolj!
Üzenet törlése






Osváth Ilona [Ilike]


MARIKÁM DRÁGA SZERETETTEL KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT. ÖLELLEK.szivecske
#925
2013. szeptember 12. 06:41
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Sütőben sült fokhagyma
.
Hozzávalók:
.
•3-4 db nagy fej fokhagyma
•3-4 szál rozmaring
•só
•darált bors
•olívaolaj
.
A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd felette csorgassuk meg a fokhagyma vágott részét olívaolajjal. Tegyünk mindegyikre egy-egy ág rozmaringot, és a vágásfelületével lefelé tegyük a papírra. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük fél órán keresztül.
.
Az elkészült fokhagymákat tálaljuk tányérokra, majd késsel kenjük laposra sütött focacciára. A tepsiben maradt fokhagymás olajba a kenyeret bele is tunkolhatjuk.
#924
2013. szeptember 11. 19:00
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Zakuszka recept
.
Hozzávalók:
.
1 kg sült padlizsán
1 kg pritamin paprika
1,5 dl paradicsomlé
200 gr vöröshagyma ledarálva
2 dl napraforgóolaj
4 tk. asztali só
1 babérlevél
.
A paprikákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A padlizsánt szintén megmossuk, a zöldjét levágjuk és elfelezzük hosszában. A zöldségeket előmelegített sütőbe rakjuk, és sütés közben egyszer fordítva mindkét oldalukat megsütjük.
.
A paprika és a padlizsán héját távolítsuk el. Közben a vöröshagymát dinszteljük meg az olajon. A sült padlizsánt és a paprikát daráljuk le, vagy botmixerrel turmixoljuk darabosra. Öntsük rá a dinsztelt hagymára, tegyük bele a babérlevelet és a sót.
.
Az egészet főzzük össze az első forrásig, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet és főzzük sűrűre.
.
Amikor kihűlt, töltsük tisztára mosott üvegekbe és légmentesen csavaros tetővel zárjuk le.
90 C°-on 30 percig dunsztoljuk
.
kb.: 10 db 220ml üveged lesz ezzel a mennyiséggel,
#923
2013. július 2. 18:26
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Házi trappista sajt
.
Hozzávalók:
,
50 dkg tehéntúró,
1 l zsíros házi tej,
6 dkg vaj,
1db tojás ( a tojás elhagyható, sokan készítik, tojás nélkül is ugyanúgy működik),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 púpozott kávéskanál só
.
Elkészítés:
.
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük,
egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük,
majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik.
(Kb. 10 perc alatt szépen össze is áll.)
Formázó edénybe tesszük. Hagyjuk kihűlni, másnapig száradni a hűtőben.
#922
2013. június 17. 07:26
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Rendes dió befőtt
.
Vagy száz darab közép nagyságu diót áztassunk be hideg vizbe. Reggel és estére mindég friss vizet öntsünk reá. De előbb kötőtüvel szurkáljuk össze a négy oldalát. Három hétig áztatva szépen megbarnul és elvesziti erős keserűségét. Ekkor minden dióba szurjunk egy szegfüszeget egy darabka fehéjat egy kis czitrom és narancs-héjat. Ha mind elkészitettük, főzzül fel kevés ideig vizben, de ügyeljünk nehogy igen megpuhuljon vagy nagyon megránczosodjék. Szedjük ki a vizből és ttegyük másfél kiló czukorból főzött egészen sűrű szirupba; ebben is főzzük fel kevéssé. Befedve hagyjuk ugy egy éjjen át, azután a diót rakjuk üvegbe és a levét süritsük addig, a mig méz formán fonódik. Ha ilyen a lé, öntsük az üvegben lévő dióra s az üveget kössük be hólyaggal. Forraljuk fel vizben s hagyjuk abban kihűni; ugy tegyük el télire.
#921
2013. június 16. 21:11
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Hámozott dió befőtt
.
Gyenge de nagy diókat hámozzunk meg a külső zöld héjától, hogy meg ne barnuljon; tegyük jó savanyu czitromos vizbe. Ha mind meghámoztuk, főzzük fel kissé czukros vízben s mikor félig puha lett tegyünk közé czitrom- és narancs-héját, szegfüszeget és fahéját. Mindezt üvegbe rakva, öntsünk reá egészen sürü sziruppot, kössük be s főzzük fel meleg vizben, mint egyébb befőttet szokás. Igy nemcsak szép világos lesz a dió, hanem jó is.
.
#920
2013. június 16. 21:10
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Zöld dió lekvár
.
Az igazi zöld dió lekvár legalább 10 napig készül, nagyanyáink receptjét érdemes követni!
.
Hozzávalók:
.
1 kg zöld dió
1 liter víz
kb. fél kg cukor
2 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 teáskanál citromsav
egész fahéj, szegfűszeg
2 vanília rúd, vagy 3 tasak vaníliás cukor
2-3 közepes alma (édesebb, karakteres almát válasszunk hozzá)
.
Elkészítése:
.
A diót alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeit. Villával szurkáljuk át a diók mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy nagyobb befőttes üvegbe, és öntsünk rá bőségesen vizet. A diót áztassuk legalább 10 napig. A 2-3. áztatási napon szurkáljunk a dióba fahéjat és szegfűszeget, és így áztassuk tovább. A vizet minden nap cserélni kell. Az áztatási idő során a dió elveszíti keserű ízét; először fakulni kezd, majd megbarnul.
.
Az áztatási idő után a diókat vágjuk apróra, és tegyük fel főni. Ha már jó puha, botmixerrel pépesítsük.
.
Egy másik edényben készítsük el a szirupot: tegyük fel főni a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat, a citromsavat. Folytonos keverés mellett főzzük, míg besűrűsödik. Ha elkészült a szirup, adjuk hozzá az apróra kockázott almát, a vaníliát, és forraljuk, amíg az alma puhára fő. Ha kész, adjuk hozzá a diót és takarékon, folyamatos kevergetés mellett főzzük 15-20 percig.
.
A lekvárt forrón sterilizált befőttes üvegekbe adagoljuk, lezárjuk és fejre állítjuk. Így hagyjuk kihűlni.
#919
2013. június 16. 21:09
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Mentaszörp
Hozzávalók:
1 kg kristálycukor
1 nagy csokor menta
2 l víz
1 kk citromsav
1 citrom lehámozott héja
Így készítettem:
1. A mentaleveleket leöblítettem, majd összetépkedtem.
2. A cukorból, a vízből és a lehámozott citromhéjból szirupot főztem, időnként fakanállal átkevertem.
3. Amikor a cukor teljesen feloldódott, levettem a tűzről, és belekevertem a mentaleveleket és a citromsavat.
Néhány órán át letakarva állni hagytam, hogy a menta íze jól kioldódjon.
4. Üvegekbe töltve, lezárva hónapokig eláll.
Szódával, hideg vízzel higítva nagyon finom, hűsítő innivaló.
#918
2013. június 16. 21:06
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/994785_625659770780258_165 8772168_n.jpg
#917
2013. június 16. 21:04
Válaszolj!
Üzenet törlése






Bécsiné Botta Magdolna Klára...


babpörkölt
Hozzávalók:
75 dkg tarkabab
6 dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika

2-3 pár virsli
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz rajta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és felöntjük 1-2 kanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük a zsírjára, a megfőtt babba keverjük és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikákra vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babpörkölt tetejére tálaljuk.
#916
2012. július 16. 19:11
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


{{{Törölt hozzászólás!}}}
914: Kedves DOKI,hálásan köszönöm,engem a magas vérnyomással kapcsolatos cikkek érdekelnek.
#915
2012. július 16. 19:07
Előzmény Dr. Fekete András 2012. július 16. 18:53
Válaszolj!
Üzenet visszaállítása
Felhasználó kitiltása







Dr. Fekete András


{{{Törölt hozzászólás!}}}
Ha érdekel valakit KEMOTERÁPIÁVAL, MAGAS VÉRNYOMÁSSAL, MŰTÉTEKKEL, GYULLADÁSOKKAL ÉS FERTŐZÉSEKKEL kapcsolatos információ, kattintson ide:

A honlap címe:

http://bit.ly/immunerosito--max

Szép napot!


#914
2012. július 16. 18:53
Válaszolj!
Üzenet visszaállítása
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


FÜSTÖLT SZALONNA PÁSTÉTOM:
HOZZÁVALÓK:-
-1 kg füstölt szalonna
-2-3 fej hagyma
-2-3 kanál mustár
-4-5 főtt tojás
ELKÉSZÍTÉSE
:a szalonnát ledaráljuk,hozzákeverjük a mustárt,az apróra reszelt hagymát és főtt tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk.
A hűtőben sokáig eláll.Kenyérszeletre kenve zöldségekkel nagyszerű vacsora lehet tea mellé.
A magas koleszterinnel rendelkezők óvatosan. fogyaszthatják!
-
#913
2012. július 10. 17:50
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Osváth Ilona [Ilike]


TÚRÓS KOCKA,NAGYMAMA MÓDRA:
HOZZÁVALÓK:
5o dkg fodros vagy kockás laska
30 dkg tehéntúró
4 drb. tojás
4 dl.tejfől
10 dkg.mazsola
rum ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
10 dkg vanilíás porcukor
6 dkg vaj
vaj a tepsi kikenéséhez,hintéshez kristálycukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A TÉSZTÁT KIFŐZZÜK.a MAZSOLÁT BEÁZTATJUK A RUMBA.a TOJÁSSÁRGÁKAT A VAJJAL ÉS A PORCUKORRAL HABOSRA KAVARJUK,HOZZÁ TESSZÜK A CITROM HAJÁT.ELVERJÜK A TOJÁS FEHÉRJÉKET S A TEJFÖLLEL ÉS A TÖBBI KOMPONENSSEL FINOMAN ÖSSZEKAVARJUK.EBBE A KÉSZ FELSÉGES MASSZÁBA BELEFORGATJUK A TÉSZTÁT,A TÚRÓT.A KIVAJAZOTT ,PORCUKORRAL MEGHINTETT TEPSIBE ÓVATOSAN ELRENDEZZÜK ,ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBEN ARANYSÁRGÁRA SÜTJÜK. MÉG FORRÓN LEHÍNTJÜK A PORCUKORRAL ÉS FORRÓN TÁLALJUK. HA ÍRÓS LAPOK KÖZÖTT SÜTNÉNK KI,AKKOR NEM KELL CUKROZNI A TEPSIT.MÁRIS KÉSZEN VAN A VARGABÉLESÜNK.
Elnézést,úgy maradt a Caps lock,s már nem akartam kitörölni amikor észrevettem.
#912
2012. május 31. 13:44
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Így készítheti el a Kinder tojást házilag!
-
http://richpoi.com/cikkek/izvilag/igy-keszitheti-el-a-kinder-tojast-hazilag.html
#911
2012. április 5. 10:03
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


909: Köszönöm!
#910
2012. április 4. 10:45
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2012. április 3. 09:08
Válaszolj!
Üzenet törlése






Osváth Ilona [Ilike]


GÖNYGYÖLT BÁRÁNY
HOZZÁVALÓK:
fél bárány bordája,só,bors,paprika,fokhagyma,vékony császárszalonna szeletek,vörös bor.
ELKÉSZÍTÉSE:
1.A húst alapos mosás után hártyáitól megtisztítjuk,és az elkészítés előtt egy nappal sózzuk,borsozzuk,bepaprikázzuk,hűtőben érleljük letakarva.
2. Éles késsel kifejtjük a húsból a bordákat
3.Fokhagymával és ha szükséges még fűszerekkel egyszer ízesitjük és a császárszalonnával a szeletekre vágott húst begöngyöljük.
4.A szeleteket alúfóliába tekerjük és 1 órát sütjük a sütőben/lerben/öntözgetve finom vörös borral időnként.
KÖRET:
petrezselymes burgonya,vagy burgonya saláta/főtt,karikára vágott burgonyát összevegyítünk ,ha csak lehet zöldhagymaszárral,s leöntjük cukros-ecetes lével,díszítjük főtt tojás karikákkal.
TÁLALÁS:
Salátalevelekkel kirakott tálra rakjuk a fóliából kibontott szeleteket és külön tálkában szolgáljuk fel hozzá minden személynek a saláta krumplit,amennyiben nem petrezselymest készítenénk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ.!LEGYEN ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPETEK!
#909
2012. április 3. 09:08
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása







Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Klári Bartal küldte a TVN.hu-n
.
.
Hozzá csak ennyit tennék: AZ ABÁLT SZALONNA akkor a legjobb, ha ZABÁLT
SZALONNA lesz belőle. Klári
** **
** **
** **
** **
*Nagy szalonnahatározó***
** **
** **
*Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** *
*Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is
kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.*****
** **
*A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak főtt
és füstölt, sőt főtt és sült szalonnák is. A főtt szalonnákat rendszerint
nem főzésre használjuk, hanem ahogy nagyapáinktól tanultuk, hagymával,
paprikával és friss kenyérrel megesszük. Persze nincs olyan szabály, hogy
egyiket vagy másikat nem szabad megenni, vagy esetleg tilos belőle főzni.
Mert ki hallott már olyat, hogy egy egyszerűen felfüstölt kolozsvári
szalonnát csak azért nem eszünk meg nyersen, mert azt főzésre találta fel a
böllér 1754-ben?!**
** **
Csak úgy magában, az íze végett
** **
**Erdélyi szalonna**
** **
**Melyik része a disznónak:* * hasa alja. **
** **
Hogy készítik el: Először sós, néhol fokhagymás vízben megabálják, majd
ezután füstölik. Emiatt aztán jó lesz 8-10 nap alatt elfogyasztani.
** **
Tippünk: szeleteld fel a szalonnát fél centi vastag csíkokra, és süsd
pirosra. Sózott lila hagymával és kenyérrel isteni csemege, de mi önmagában
is simán bevállaljuk.*****
** **
*Abált vagy csécsi szalonna**
** **
Melyik része a disznónak: tokaszalonna.
** **
Hogy készítik el: Sós, fokhagymás vízben megabálják, majd frissen megeszik.
A csécsi szalonnát pirospaprikába forgatják, a hagyományos abáltat azonban
meztelenül eszik.
** **
Tippünk: Mivel ez a fajta szalonna nincs füstölve, így viszonylag hamar
megromlik, ha a külseje nyálkás lesz, illetve beszürkül, ne edd meg! *****
#908
2012. február 7. 21:38
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


*Főtt császárszalonna**
** **
Melyik része a disznónak: az oldalas a zsírral együtt.
** **
Hogy készítik el: Sós vízben megfőzik, néha speciális eljárással füstölik
is. A nem füstölt változat 5-6 nap alatt megromolhat, erre figyelj!
** **
Tippünk: A főtt császárt tedd be sütőbe, rakj alá hagymát, takard le, majd
süsd meg félig, utána vedd le a fóliát és süsd addig, ameddig piros nem
lesz. Egyetek hozzá juhtúrós polentát. *****
** **
*Maradjon sokáig friss a szalonna!
** **
Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy
tedd a hűtőbe! Bár a hűtőnél sokkal jobb egy spejz, ugyanis a zsír könnyen
magába szívja a szagokat. Gyakran nézd, hogy milyen állapotban van, az sem
jó, ha megavasodik, és az sem, ha megpenészedik. A füstöletlen szalonnák
szavatossági idejét vedd komolyan! Hamar romlanak és fertőzést okozhatnak. *
****
*Tábortűzhöz és serpenyőbe **
** **
**Csemegeszalonna vagy zsírszalonna **
** **
Melyik része a disznónak: bőrös hátrész
** **
Hogyan készítik el: Besózzák, pácolják, majd füstölik. Ennek a fajta
szalonnának elvileg nem lenne szabad megromolnia, maximum megavasodhat, de
ez is ritka, ha jól van tárolva. Aki táborozik, az jól ismeri ezt a fajta
szalonnát, ugyanis ezt sütjük tábortűznél, a jól ismert kenyérre
csepegtetős módszerrel.
** **
Tippünk: Ha töltött káposztát csinálsz és sovány húsból készül a töltelék,
akkor daráltass bele a hentessel egy kevés csemegeszalonnát is. Szaftosabb,
ízesebb töltelék lesz az eredmény. *****
** **
*Kenyérszalonna**
** **
Melyik része a disznónak: a karajon lévő zsírréteg.
** **
Hogyan készítik el: Sózzák, pácolják, majd felfüstölik. A legtöbb falusi
disznóvágáson ilyen szalonnát készítenek, ugyanis a disznónak ezt a részét
lehet legkevésbé felhasználni más módon.
** **
Tippünk: Lebbencsleveshez vagy lecsóhoz a legideálisabb, de aki szereti, az
ebből csinálja a sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is. *****
#907
2012. február 7. 21:33
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


*Teaszalonna **
** **
Melyik része a disznónak: a karajon lévős zsírréteg.
** **
Hogyan készítik el: Sózás után meglángolják, de nem füstölik.
** **
Tippünk: Rakott savanyú- vagy kelkáposzta tetejére kerüljön kockázott
teaszalonna, tejföllel elkeverve. *****
** **
*Kolozsvári szalonna**
** **
Melyik része a disznónak: csakúgy, mint a császárszalonna, ez is oldalasból
készül.
** **
Hogyan készítik: Sózás és pácolás után füstölik, de nem főzik. Sokáig
eláll, ha megfelelően tárolják.
** **
Tippünk: Használd nyugodtan csülök helyett, bablevesbe vagy
székelykáposztába, de tökéletes lesz vele Harmath Csaba lyoni salátája is. *
****
*Az abálás nem más, mint a szalonna 95 fokos sós, fokhagymás vízben való
lassú főzése. Ettől a szalonna finomabb és porhanyósabb lesz.*****
** **
*Sós szalonna**
** **
Melyik része a disznónak: a háta.
** **
Hogyan készítik el: 3 hétig sózzák, és ezzel tartósítják. Mivel nem
füstölik, így viszonylag gyorsan avasodik, ezért sokan gyakran újrasózzák.
** **
Tippünk: Vágd vékony csíkokra, majd tekerd be vele a fokhagymás juhtúróval
töltött csirke- vagy pulykamell roládokat, így nem szárad ki a hús sütés
közben. *****
** **
*Bacon**
** **
Melyik része a disznónak: teljesen ugyanaz, mint a kolozsvári vagy
császárszalonna, csak bőr nélkül, általában vékonyra szeletelve árulják.
**
**Hogyan készítik:* * Csak pácolják, majd egy speciális gépben gőzben
megfőzik. **
** **
Tippünk: A felbontás után hamar használd el, mert könnyen romlik. Csinálj
belőle baconös, tökös szendvicset. De nyersen is tökéletes reggeli. *****
** **
#906
2012. február 7. 21:30
Válaszolj!
Üzenet törlése
 
 
1 komment , kategória:  RECEPTES - topik  
Címkék: zöldpetrezselyem, salátalevelekkel, petrezselyemzöld, vágásfelületével, szalonnahatározó, csemegeszalonnát, gyümölcslevekkel, lebbencsleveshez, beleturmixoltunk, tejszínhabporból, császárszalonna, mindnyájatoknak, paradicsompürét, meglangyosítjuk, csemegeszalonna, zöldfűszerekkel, alkoholmentesen, egészségesebbek, kicsúszhassanak, megszilárdulnak, megfonnyasztjuk, megránczosodjék, pirospaprikával, almareszeszelőn, szódabikarbónát, vágásfelületére, paradicsomlevet, visszaállítása, gyulladásokkal, fuszulykaleves, pirospaprikába, szódabikarbóna, fűszerezhetjük, összedolgozzuk, kemoterápiával, mentaleveleket, zsírrétegek között, csécsi szalonna, főtt szalonnákat, egyszerűen felfüstölt, csécsi szalonnát, hagyományos abáltat, fajta szalonna, külseje nyálkás, zsírral együtt, főtt császárt, hűtőnél sokkal, zsír könnyen, füstöletlen szalonnák, kevés csemegeszalonnát, sült húsok, úgynevezett kakastaréjt, Juhászné Szunyogh Mária, Klári Bartal, Osváth Ilona, ADJON AZ ÚR BORT, BÚZÁT BÉKESSÉGET MINDNYÁJATOKNAK AZ ÚJ ÉVBEN, ADVENTI KALÁCS, TORMÁS LEVES, KRUMPLIS RÉCE, MEDVEHAGYMÁS RAKOTT PALACSINTA, Bécsiné Botta Magdolna Klára, Örölök Neked, FELEMÁS KIFLIK, BEVERT TOJÁS VADASAN, SZÉKELY PORONYÓ, Juhász Lajosné Terike, Káldi Kati, VÍZVÁRY MARISKA, SALÁTA FŐZELÉK, Szervusztok Kedveseim, Zbyszewski Grzegorzné, VARGABÉLES PALACSINTÁBÓl, ÉDES PALACSINTARINGLIK, Károly György, Juhász Krisztina, CITROM TORTA BABAPISKÓTÁVAL, BÉCSI KOCKA, MARIKÁM DRÁGA SZERETETTEL KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT, Kedves DOKI, Fekete András, MAGAS VÉRNYOMÁSSAL, GYULLADÁSOKKAL ÉS FERTŐZÉSEKKEL, FÜSTÖLT SZALONNA PÁSTÉTOM, TÚRÓS KOCKA, NAGYMAMA MÓDRA, TÉSZTÁT KIFŐZZÜK, MAZSOLÁT BEÁZTATJUK RUMBA, TOJÁSSÁRGÁKAT VAJJAL ÉS PORCUKORRAL HABOSRA KAVARJUK, HOZZÁ TESSZÜK CITROM HAJÁT, ELVERJÜK TOJÁS FEHÉRJÉKET TEJFÖLLEL ÉS TÖBBI KOMPONENSSEL FINOMAN ÖSSZEKAVARJUK, EBBE KÉSZ FELSÉGES MASSZÁBA BELEFORGATJUK TÉSZTÁT, PORCUKORRAL MEGHINTETT TEPSIBE ÓVATOSAN ELRENDEZZÜK, ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBEN ARANYSÁRGÁRA SÜTJÜK, FORRÓN LEHÍNTJÜK PORCUKORRAL ÉS FORRÓN TÁLALJUK, ÍRÓS LAPOK KÖZÖTT SÜTNÉNK KI, AKKOR NEM KELL CUKROZNI TEPSIT, MÁRIS KÉSZEN VAN VARGABÉLESÜNK, GÖNYGYÖLT BÁRÁNY, ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ, LEGYEN ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPETEK, ABÁLT SZALONNA, Harmath Csaba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
09.22. 22:33 Arany minősítést és különdíjat is nyert Veszprém az Európai Virágos Városok...
09.22. 21:32 Varga: László Tamás garantálja a fejlődést a XV. kerületben
09.22. 21:02 Pszichológus: a valódi kapcsolatok hiánya és a virtuális kapcsolatok erősöd...
09.22. 21:02 Ugrai Roland megszerezte első gólját Görögországban
09.22. 20:42 A bűnös című alkotás kapta a fődíjat a miskolci filmfesztiválon
09.22. 20:33 Egy férfit köröznek, egy nőt elfogtak a fentanilt tartalmazó reptéri csomag...
09.22. 20:32 Telitalálat az ötös lottón, csaknem kétmilliárd a nyeremény
09.22. 20:32 Kerekesszékes vívó Eb - Újabb magyar harmadik hely
09.22. 20:22 A Luxor nyerőszámai és nyereményei
09.22. 20:13 Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Nekem tetszik  Jánosházy György : ÉBREDÉS  Szerelmes kép  Bodó János: KULCS A LÁBTÖRLŐ A...  Gráma Béla ...... ...... .......  Good Morning  Régi film: Bakaruhában (Teljes...  Szükség van arra  Vérfolt  Viccek  Szép estét kedves látogatóimna...  ***Csodálatos kép***  Phyllis McCormack: A fura öre...  Álmaink  Komolyzene  Gyertya fénylik  Szerelmesek  Kiss Judit Ágnes: Szó  Őszi kép  Vágyaink álmaink  Nagyapa, hány éves vagy?  Fasor az út mellett  Good Morning  Wass Albert : A HONTALANSÁG ÚT...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóim...  Labdarúgás B.L. csoport mérkőz...  Jó reggelt , szép napot  Facebookon kaptam  Tandari Éva - Annyit érek é...  Jánosházy György : ÉBREDÉS  Haza  ***Csodálatos kép***  Gyertya fénylik  Hajdú Levente: KIÁLTVÁNY  Jó reggelt , szép napot  Ha élni akarsz  Szeretet  Helló!  Fasor az út mellett  Lélekpillangó  Good Morning  Szép estét kívánok  Indián kislány  Kun Magdolna - ELSZÁLLNAK AZ ...  Árvai Attila - BARÁT  Úgy tartják  Kun Magdolna - ELSZÁLLNAK AZ ...  Jókai Mór :MI HÁT AZ IGAZ HAZ...  Kellemes őszi napot!  Jókai Mór :MI HÁT AZ IGAZ HAZ...  Haza  Őszi falevelek  Béres Andrea : A SZERETET HANG...  Facebookon kaptam  Rajki Miklós: Bíztató  Vicc  Régi film: Bakaruhában (Teljes...  Tejszínes csokoládékocka ̵...  ooOoo  Üdvözöllek!  Png virág  Őszi falevelek  Praktika  Egy finom capuccino megszépíti...  Időtlen szerelem  Egy társ kell, egy barárt....  Szép napot  Rózsaszín rózsa  Gondolkodj el ...  Fény  Jánosházy György : ÉBREDÉS  Wass Albert : ÜZENET HAZA  ooOoo  Vicc  Vajda János - Már lefelé megy...  Metal 6  Jó reggelt! Szép őszi napot kí...  Wass Albert : A HONTALANSÁG ÚT...  Fehércsokoládés brownie-golyók  Szerelmes kép  Idős ember imája  Jánosházy György : ÉBREDÉS  Jó reggelt! Szép őszi napot kí...  Álom szelet, sütés nélküli kr...  Az őszi nap sugarai  Várnai Zseni - Öreg nő sóha...  Az Úr érkezése  Png virág  Neszeszer  ooOoo  Igaz szerelem  Rajnai Lencsés Zsolt: Ha én c...  Délutáni közös program  Facebookon kaptam  Éva őszi képe ..  Film Egymásra utalva I Teljes ...  Mókus szalad..Dáma Lovag Erdős...  Wass Albert: EGYSZER RÉGEN...  Te vagy nekem 
Bejegyzés Címkék
zsírrétegek között, csécsi szalonna, főtt szalonnákat, egyszerűen felfüstölt, csécsi szalonnát, hagyományos abáltat, fajta szalonna, külseje nyálkás, zsírral együtt, főtt császárt, hűtőnél sokkal, zsír könnyen, füstöletlen szalonnák, kevés csemegeszalonnát, sült húsok, úgynevezett kakastaréjt, nagy sebességgel, hűtőben 5napig, legjobb reggeli, hatóerő természetesen, összetevők származási, fokhagymának magas, gerezdek nagyok, éjszakára érdemes, páclé összetevőit, nagy fazékban, utolsó forrástól, nagy befőttesüvegbe, egészet mindenestől, kanál olajat, apróbb gerezdeket, hónapig hagyjuk, tejes manduláé, hagyományosan készült, ecetsavból hígított, leve remekül, fokhagyma pedig, cukor helyett, fűszerek között, szép kalácsot, lereszelt tormát, félretett sérült, kisebb csirke, csirke csontosából, tetszőleges mennyiségű, egészet összevegyítjük, nagy vaslábast, gázon sütjük, lerben pirosra, hagymás krumpli, erdők szélén, ezzel készített, masszájába beleturmixoltunk, töltelékhez felsorolt, besamel mártást, vajat felolvasztjuk, szercsendióval fűszerezzük, tortaformát kivajazunk, előkészített kész, anyagunkból tart, lerbe tesszük, sajt megpirul, medvehagyma helyett, apró kockára, olajban megpirított, kockákra vágott, tejföllel simára, kockára vágott, kakaón kívül, fehéret kinyújtjuk, másikba beledolgozzuk, barnára ráhelyezzük, mártásba helyezzük, megtisztított körmöket, csontok kicsúszhassanak, összes csontot, húst félreteszem, vöröshagymát tisztítás, olajon üvegesre, felszeletelt zöldpaprikát, kívánt mennyiségű, kevés zsálya, olajban megpároljuk, összevagdalt zöldfűszerekkel, ételhez adjuk, alap tésztát, lapot készítünk, lapot lekenjük, elkészített habot, nagy tepsit, nagy tálba, csokit felaprítom, lisztes keverékhez, vajat robotgéppel, kétféle cukorral, kétféle keveréket, tésztából diónyi, előkészített tepsire, összes tészta, első adagot, többi tallért, , ,
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 11 db bejegyzés
Összes: 68305 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1525
  • e Hét: 1525
  • e Hónap: 116058
  • e Év: 2127154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.