Regisztráció  Belépés
nanoka72.blog.xfree.hu
Amennyit a szív felfoghat magába, Sajátunknak csak annyit mondhatunk. Vörösmarty Mihály Antalffyné Irénke
1936.09.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Almás-tepsis palacsinta
  2018-09-05 07:53:37, szerda
 
 


Almás palacsinta másképpen.

Így is finom, érdemes kipróbálni. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is. A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához:

4 db tojás
1 csipet só
240 ml tej
100 ml ásványvíz
200 g finomliszt

A rátéthez:

5 közepes db alma
1 ek citromlé
5 ek cukor
1.5 tk fahéj

Elkészítés

A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

sütési hőfok: 240°C

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tészták  
Nincs Cím
  2018-09-03 19:27:29, hétfő
 
 
FELTÉTLEN OLVASSÁTOK EL!
------------------------------------------------
KÍVÁNCSI VAGYOK VÉLEMÉNYETEKRE!!!-
-------------------------------------------------------------

TVN.HU ZÁRT RENDSZERRÉ VÁLÁS 2018. OKTÓBER 1 -TŐL!
FONTOS INFORMÁCIÓ! MINDENFÉLEKÉPPEN OLVASSA EL!

Kedves Felhasználónk!

Mint tudja cégünk 2002 óta (16 éve) nyújtja a szolgáltatásait teljesen díjmentesen.

Sajnos cégünk a jelenlegi formában nem tudja tovább üzemeltetni a szolgáltatásokat.

Október 1-jétől zárt rendszerré alakítjuk át rendszerünket.

Fontos tudni, hogy a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók minden adata meg fog maradni és
ugyanúgy tudják használni a szolgáltatásainkat a továbbiakban!

Csak azokat a felhasználókat tudjuk áthelyezni a zárt rendszerbe, akik készek előfizetni, ehhez itt kell jelentkezni:

Jelentkezés a zárt rendszerbe

Az előfizetési díj pedig a következő: 12.000 Ft + Áfa / év (Bruttó: 15.240 Ft / év).

Kérjük a jelentkezésnél adják meg a számlázási címüket.

A számlákat e-mailben fogjuk küldeni!

Akik viszont nem szeretnének előfizetni kérjük vegyék figyelembe, hogy Október 1 -je után már nem fognak tudni belépni!

2018.10.01 -je után már a zárt rendszerbe sem lehet majd jelentkezni!


Üdvözlettel,
TVN.HU csapata
2018.09.02.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtos,sonkás tölcsérek
  2018-09-03 05:36:50, hétfő
 
 


Sajtos-sonkás tölcsérek(Limara recept)

Biztosan mindenkinél előfordul időnként, hogy a hűtőben felszaporodnak a maradékok. Van egy darabka sajt, pár szelet sonka, kissé megszáradt füstölt kolbász, pár napja megvágott paprika, ami már biztosan senkinek sem kell, előbb-utóbb kukában végzi.
Ezekből a maradékokból készítettem ma egy jó kis tölteléket, amit kelt tésztába csomagoltam. Csuda jó vacsora lett.

Tészta hozzávalói:

50 dkg finomliszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek. olívaolaj
2 csapott teáskanál só
2 dkg friss élesztő
2 evőkanál maradék burgonyapüré (elhagyható)

A tésztát most a dagasztógépre bíztam. Mindent hozzávalót belemértem a gép táljába, majd kb. 15 perc alatt szép sima, rugalmas tésztát dagasztottam. A tálat letakartam és a tésztát 50 percig kelni hagytam.
Mivel volt egy kevés maradék krumplipürém, abból is tettem a tésztába, de természetesen ez el is maradhat. Ha kézzel vagy gyengébb géppel dagasztunk, akkor valószínűleg nem is kell helyette több folyadék, ha erősebb géppel dolgozunk, akkor szükség lehetpluszban egy kevés tejre vagy vízre.

Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket:

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
maradék sonka
maradék kolbász
fél kápia paprika
maradék sajt (nekem most sárga cheddar volt)
1 ek. liszt
fél csésze tej
só, bors
reszelt saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan elkevertem a masszát és hűlni hagytam.

A megkelt tésztát liszttel finoman meghintett deszkára borítottam és 8 egyforma darabba vágtam. Egyesével gömbölyítettem őket, majd egy fóliával letakarva 15 percig pihenni hagytam.

Itt még mindig bizonytalan voltam, hogy milyen formát kapjon a péksüti, de amíg pihentek a kis cipók eszembe jutott egy fotó, amit Szabi osztott meg néhány napja az aznapi menüről.

A pihentetés végén a tésztákból egyesével kb. 2-3 mm vastagságú korongokat nyújtottam. A közepére, hosszú csíkban tettem a töltelékből, arra szórtam reszelt sajtot, majd a tészta két oldalát a töltelékre hajtottam úgy, hogy ilyen kis tölcsérformát kapjak. A megtöltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, egy fóliával letakartam és 30 percig ismét pihenni hagytam. Közben a sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A megkelt tésztákat lekentem a felvert tojással és meghintettem szezámmaggal. A tepsit betoltam a forró sütőbe és a péksütiket kb. 20-25 perc alatt széppirosra sütöttem.
 
 
1 komment , kategória:  Receptek-tészták  
Mind elmennek a jók
  2018-09-01 06:54:18, szombat
 
 



Szuhanics Albert
...... ............Mind elmennek a jók

Átutazó az ember itt,
csak jött, s már távozott.
Nézd a végtelen időt,
hány lelket hozott?

Hol vannak a katonák,
kik nyertek sok csatát?
A halált le nem győzhették,
nincsenek ily csodák!

Hol vannak a művészek,
a csodás alkotók?
Csak műveik őrzik nevük,
mind elmentek a jók!

Átutazó vagy, jól vigyázz,
itt hagyod lábnyomod.
Az utókor ítél majd meg,
ha vizsgád elbukod...

Legyél szerény, légy emberi,
adj, alkoss, boldogíts.
Az igazat, szépet keresd,
bús lelkeket vidíts!

Átutazó az ember csak,
itt nincs örök hona.
Oly röpke élte tovaszáll,
s itt marad illata...

Lenge szellő visz rólunk hírt,
végtelen a létünk.
Maradjon hát emlékünk szép,
mert majd újra élünk!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek:Halottak napja  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 5002 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1013
  • e Hét: 3231
  • e Hónap: 14789
  • e Év: 315988
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.