Regisztráció  Belépés
nanoka72.blog.xfree.hu
Amennyit a szív felfoghat magába, Sajátunknak csak annyit mondhatunk. Vörösmarty Mihály Antalffyné Irénke
1936.09.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Sorskerék
  2017-06-21 07:42:46, szerda
 
 
Adorján Ildikó
...... ........Sorskerék


Együtt Te + Én
Forgatjuk a sors
Kerekét, melyből
Nem lehet kiszállni,
Nem érdemes megállni,
Hiszen értünk forog
A szerencsekerék.
Vajon meddig még?

Mókuskerék, és mindig
Ugyanaz, ha segítenél,
Ez a monoton pörgés
A végéhez érne, és a
Szerencsénk egy utolsó
Állomást elérne.
Megpihennénk végre,
Indulni kéne, miért ne?

Fogaskerék, kapaszkodás,
Összefogás és semmi más.
Kézfogás, ami egyszeri
És megismételhetetlen,
Hiszen emberek vagyunk
Mind a ketten, őszinték
És igazak, kik a kerekeket
Forgatják saját maguknak.
 
 
0 komment , kategória:  Versek-életérzések...  
Zöld dió lekvár
  2017-06-21 06:58:25, szerda
 
 



Zöld dió lekvár
/Gasztroangyal receptje/

Hozzávalók:

1 kg zöld dió
víz
2-3 db alma
2 db bio citrom kifacsart leve és lereszelt héja
1 teáskanál citromsav
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor
½ kg cukor, ízlés szerint
(Használhatunk ugyanennyi mennyiségű nyírfa vagy datolyacukrot is.)
egész fahéj
egész szegfűszeg

Elkészítés

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni, ha a dió csonthéja még a zöld héj alatt puha. Úgy ellenőrizhetjük, hogy egy tűvel átszúrjuk. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor jó a dió az eltevéshez.

A következő művelethez jó, ha gumikesztyűt húzunk, mert a dió befoghatja a kezünket. A leszedett gyümölcsöt alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, majd több helyen villával megszurkáljuk és egy befőttes üvegbe tesszük. Öntsünk rá bőségesen vizet. 10 napig hagyjuk állni, ez idő alatt naponta legalább egyszer, de lehet akár többször is, cseréljük rajta a vizet. Az áztatástól a dió elveszti a keserű ízét és meg is barnul.

Tíz nap elteltével a diót kivesszük a vízből, összevágjuk és egy lábosba feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal és szegfűszeggel. A fűszereket célszerű egy vászonzacskóba tenni és azzal együtt a dióhoz adni, hogy utána könnyedén ki tudjuk venni belőle. Ha a dió jó puha, akkor levehetjük a tűzről, emeljük ki a fűszereket és botmixerrel pépesítsük.

Egy másik lábosba tegyünk fel 1 liter vizet, adjuk hozzá a cukrot, a citromsavat, citromhéjat, citromlevet és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha a szirup elkészült adjuk hozzá a kockára vágott almákat és a vaníliarúd kikapart belsejét, és addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ezután hozzáöntjük a pépesített dióhoz és együtt forraljuk kb. 15-20 percig.

A lekvárt, még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, tetővel lezárjuk, fejre állítjuk és szárazdunsztban így hagyjuk kihűlni. Fontos, miután felbontottuk hűtőben tároljuk, vagy hamar fogyasszuk el, mert könnyen megromlik.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-befőzés  
A tökéletes főtt kukorica receptje
  2017-06-19 07:54:22, hétfő
 
 


A tökéletes főtt kukorica receptje

Milyen a jó kukorica?

Van egy pár dolog, amire mindenképpen oda kell figyelnetek, amikor csemegekukoricát vásároltok. Nem biztos, hogy az a jó kukorica, amire azt mondják, hogy ez tökéletes és még olcsó is, mindenképpen ezt vedd meg! Az árusnak az a dolga, hogy eladja a terméket, mindegy, hogy az finom vagy nem. Az első és legfontosabb dolog, amit néznetek kell, az a szín, ugyanis sajnos sokan takarmánykukoricát árulnak csemegekukorica néven. Tudni kell, hogy a takarmánykukorica sötétebb, pirosas, míg a csemegekukorica sokkal világosabb, majdhogynem fehér.

A másik mód az, hogy a körmödet belenyomod egy szembe, ekkor arra kell figyelni, hogy jön-e ki belőle tejszerű nedv, ha igen, akkor jól választottál! Ezután nézd meg a kukorica leveleit is, ha élénkzöld, akkor ne tedd vissza, ha viszont száraz, sárgás, akkor hagyd ott a boltban inkább! Mindenképpen bontsd meg a kukorica héját is, és a csövet vizsgáld meg jó alaposan, figyelj arra, hogy ne hiányozzanak róla szemek! Meg van a tökéletes csemegekukorica, vihetjük haza, a következő oldalon elmondom, hogyan főzd meg!

A főzés sajnos sokszor nagyon időigényes, éppen ezért hoztam nektek egy trükköt, ami segít abban, hogy pár perc alatt elkészüljön a kukorica! Szükségünk lesz 2 hozzávalóra, ez pedig a tej illetve a vaj. Először is tisztítsuk meg a kukoricákat, távolítsuk el a csuhét. Majd egy nagy fazékba öntsünk vizet, majd adjunk hozzá egy bögre tejet és egy negyed kocka vajat.





Annyi vizet öntsünk bele, amennyi ellepi a kukoricákat. Egyrészt ez a módszer azért jó, mert nagyjából 7-10 perc alatt elkészül a kukorica, ráadásul hihetetlenül finom lesz! Érezni fogod rajta a vajas ízt és a tej tökéletesen megpuhítja a szemeket! Én kipróbáltam, nagyon ízlett, nektek is ajánlom!!
/AGRÁRoldal Szerző: Szélesi Ferenc/
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
  2017-06-18 21:25:44, vasárnap
 
 



Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!


Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek csirkéből  
Almás palacsinta
  2017-06-17 20:51:42, szombat
 
 


Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tészták  
Cukkinis tócsni
  2017-06-16 12:35:15, péntek
 
 


Cukkinis tócsni

Hozzávalók

A tócsnihoz:

1 nagy darab cukkini kimagozva, lereszelve

fokhagyma
tojás
szerecsendió
liszt
Az öntethez:

tejföl
kevés olíva olaj
kakukkfű
fokhagyma

bors
Salátához:
két paradicsom
fél lila hagyma

parmezán
1 kiskanálnyi balzsamecet

Elkészítés

A lereszelt cukkinit besózzuk, elkeverjük a fokhagymával, hagyjuk, míg levet ereszt. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, szerecsendiót, lisztet, összedolgozzuk. Kevés olajon serpenyőben lapos pogácsákat sütünk belőle.

Az öntethez mozsárban friss kakukkfüvet, kevés sót, kiskanál olajat összedolgozunk, majd egy doboz tejfölben elkeverjük a keveréket. Belenyomunk egy gerezd fokhagymát, borsozzuk, ha kell, kevéske citromlével lazítjuk.

A salátához: paradicsomot, lila hagymát vékony szeletekre vágunk, tányér szélére halmozzuk. Sózzuk, kiskanál balzsamecettel locsoljuk, parmezánt reszelünk rá bőségesen.
Mellé tesszük a tócsnit, öntettel borítjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Rántott tök másként
  2017-06-15 10:09:29, csütörtök
 
 


Rántott tök másként.

2 tök, 300 g darált hús, 2 tojás és már készül is a világ legötletesebb étel, amit valaha kóstoltál!

A rántott tök káprázatos étel, mi most megmutatjuk, hogyan lehet még finomabb. Próbáld ki, garantáltan rajongani fog érte a család!

Hozzávalók:

2 kisebb tök
3 evőkanál liszt
2 tojás
300 g darált hús
3 gerezd fokhagyma

bors
olaj

Elkészítés:

A tököt hámozd meg és vágd vastag szeletekre. A közepüket szedd ki. A darált húst fűszerezd és add hozzá a zúzott fokhagymát, tetszés szerint ledarálhatod a kivájt tököt is és azt is hozzákeverheted. A tökszeleteket töltsd meg a darált hússal. Minden szeletre halmozz egy kevés húst. A tojást verd fel, fűszerezd. A tököt forgasd lisztbe, majd tojásba és forró olajon lassú tűzön süsd meg. Ne süsd nagy lángon, hogy a hús is átpiruljon. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Lapos kenyér serpenyőben sütve...
  2017-06-15 07:30:07, csütörtök
 
 


Lapos-kenyér serpenyőben sütve kelesztés nélkül! Reggelire fél óra alatt!
A Paprika tv műsorában láttam egy hete, Clodagh McKenna műsorában, egy pofonegyszerű, reggel sebtiben elkészíthető, finom, belül puha, kívül roppanós kenyérkét!
Összeállítása max. 10 perc és már süthetjük is egy kivajazott, lisztezett serpenyőben. Fantasztikus volt!
Rendszeresen fogom készíteni, annyira ízlett mindenkinek.





Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is megpróbálom!

A hozzávalókat összegyúrjuk, nekem egy kissé ragacsos lett, így lisztezett felületen gyúrtam tovább picit, míg szépen össze nem állt. Finom puha, lágy tésztát kapunk.
1 cm vastag kört nyújtunk és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
Amikor már jó meleg a serpenyőnk és a liszt is pezseg akkor szépen ráhelyezzük a kenyérkéket és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük őket, kb. 15 perc
Ha készen van, egy tányérra szedjük és a még meleg kenyerekre vágunk egy szelet teavajat, hogy szépen ráolvadjon. Ne sajnáljuk, mert csodálatosan finom lesz tőle! Ehetjük felvágottal, sajttal, sült kolbásszal, baconnel, sőt még lekvárral is fogyasztható, ha a tésztáját előzőleg nem sózzuk meg nagyon vagy egyáltalán.
Én csak úgy ettem magában a ráolvadt vajjal egy pohár tejjel és fantasztikus volt!!!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-zsemlék  
A cékla
  2017-06-14 20:02:29, szerda
 
 



60 éves vagyok, és ez a növény visszaadta a látásom, eltávolította a zsírt a májamról, és teljesen megtisztította a beleimet

Gyakran halljuk, hogy a legfontosabb, hogy egészség legyen! Azonban annak fenntartása sokszor nem könnyű feladat - az idő múlásával, a szervek és a test funkciói károsodnak: romlik a látásunk, szerveink nem úgy működnek, mint fiatalabb korunkban!

Néha túl sok zsír halmozódik fel a májban, és ez számos problémához vezet, amely minden bizonnyal befolyásolja az általános egészségi állapotunkat. Szerencsére, létezik egy természetes összetevő, amely segíthet ezen: ez nem más, mint a cékla!

A cékla egy olyan vöröses zöldség, amelyet elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztanak. A céklának számos pozitív egészségügyi hatása van, például, hogy eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást. És az előnyöknek itt még nincs vége!

Egészségügyi előnyei:

A cékla javíthatja a vérkeringést, ugyanakkor biztosítja a szervezet elegendő napi energiaellátását. A növényi tartalmaz betaint és triptofánt, ezek ritka anyagok, amik megnyugtatják, az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van, és magas az antioxidáns tartalma, ami kiváló a szabad gyökök elleni küzdelemben. Javítja az általános egészségi állapotot.

Így készíts egy egészséges cékla salátát, amit akár minden nap fogyaszthatsz:

ÖSSZETEVŐK:

2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd adj hozzá egy kis olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. A végén locsold meg egy kis saláta ecettel és hagyd állni egy órát. Ez a csodálatos saláta tisztítja a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Ha szeretnél többet tenni az egészségedért, javasoljuk, hogy fogyaszd ezt akár minden nap. A cékla rendkívül tápláló és egészséges. Legyen része a napi étrendednek.
 
 
0 komment , kategória:  Praktikák: gyógyászat  
SONKÁS, SAJTOS PALACSINTA 1
  2017-06-13 20:11:38, kedd
 
 


SONKÁS, SAJTOS PALACSINTA 15 PERC ALATT! ENNYI IDŐ ALATT RÁNTOTTÁT SEM LEHET KÉSZÍTENI!

Most egy olyan receptet mutatunk, amihez csak 15 perc kell és már kínálhatod is a családnak a finomságot! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír,
1 bögre reszelt sajt,
1 bögre sonka (szalámi vagy virsli lereszelve),
2 bögre liszt,
0,5 kiskanál só,
0,5 kiskanál cukor,
0,5 kiskanál szódabikarbóna.



Elkészítés:

Tegyük egy tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát, keverjük jól össze. Ezután tegyük bele a reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjuk meg a tésztát. Osszuk el az így kapott masszát több darabra, majd nyújtsunk kerek palacsintákat. A sonkát halmozzuk a palacsinták közepére és húzzuk fel a tészta széleit, hogy befedje a tölteléket. Forró olajban süssük ki a palacsintákat.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tészták  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 4667 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 742
  • e Hét: 8697
  • e Hónap: 33567
  • e Év: 193631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.