Regisztráció  Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hurrá: nem várható havazás!
  2018-03-22 08:03:10, csütörtök
 
  A személyes tapasztalatnak sose higgy! Csak a hivatalos szerveknek. Ma már beköszöntött a tavasz, túl vagyunk a tavaszi napéjegyenlőségen, ez tény. Vasárnap áttérünk a nyári időszámításra, ez is tény. Itt van megint a nyakunkon az az elviselhetetlen hőség. Mit tesz az ügyben pártunk és kormányunk?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten kiválasztott népe
  2018-03-19 07:24:15, hétfő
 
  Egyértelműen az eszkimók, esetleg a pingvinek.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tél és tavasz a társadalomban (is)
  2018-03-17 08:28:49, szombat
 
  Reggel elindultam bevásárolni, az országra hamarosan lecsapó telet akartam elkerülni. Az utcában szinte senki, csak egy talpig koszos feketébe öltözött guberáló senki jött velem szembe. A másik senki a boltba érve gyorsan kosarába pakolta az akciós tésztát és a szintén akciós négy rúd párizsit. A négy kiló párizsit nem magamnak vettem, ismerősöm eteti vele az örökbefogadott kaukázusi juhászkutya kölykét (már sejti, hogy mit vállalt). Mondjuk én is azt eszem, kérdezik is, hogy nem unom még. Én erre csak Bicebóca szavaival tudok válaszolni a Kincskereső kisködmönből:
- Jó az, csak sok legyen belőle.
A kasszánál egy fiatal pár állt előttem, 14 ezer forintért vásároltak egy púpozott ládányi banánt. Talán majom zsúrra készültek, sikerült megállnom, hogy ne kérdezzek rá. Visszaúton újból találkoztam a guberálóval, aki magában zsörtölődött:
- Olyan nem is lehetne már, hogy ne essen az eső.
Siess haza, ha van neked olyanod, mert hamarosan jön az esőnél is rosszabb!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oda a tavasz
  2018-03-14 21:34:30, szerda
 
  Reggel láttam, de napközben a munkahelyi ( ó minő borzalom) harci helyzet kiverte a fejemből, de estére újból eszembe jutott - nem is feledem.
Megint esett, az az apró hideg, csak úgy sistergett a lelkemen. Beöltöztem, a farmeren esőnadrág, kezemben 20 éves rozoga esernyő, lábamra visszakerült a bakancs. Adtam a divatnak egy taslit, de 30 perc gyaloglás várt rám esőben. Tavaly ilyenkor ronggyá áztam és senkinek nem volt egy száraz alsója, pedig a kolleginákat is megkérdeztem. Még a Kedvest is, aki nem szerette, ha így hívom. Eh, elmúlt, és ez a történet most nem rólam szól. Jó, talán egy kicsit....
A Kórház-tér sarkához értem, oda, ahol a virágárus figura kínálja portékáját. A helyén most azonban a Nyomorúság ült. Nem nézhetett időjárásjelentést, meleg tavaszi napra készült. Ritkás ősz haja vizesen tapad koponyájára, fejét nem fedte semmi. Kisebb gond, mert kabátot sem viselt, csak egy vékony kardigánban üldögélt ott a hideg esőben. Esdeklőn nézett a járókelőkre, akik sietve haladtak tovább, köztük én is. Átkelve a zebrán visszanéztem. Egy piros kabátos nő megállt a teljesen átázott, hiányos ruházatú idős nő előtt. Az eső meglágyítja a lelket? Az enyém forr és sistereg. Kiküldték koldulni? Ki küldte? Én magamtól ki nem ülnék. Inkább jöjjön a lassú, de büszke éhhalál. Ej, én meg most kezdem a harcom. Hétvégén a tavasz télbe vált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békemenet tűzzel-vassal?
  2018-03-12 09:03:43, hétfő
 
  Csizmadia Sándor elmondta, tűzzel-vassal védik meg asszonyaikat. Ilyen szellemiséggel kell békemenetet tartani, gratulálok. Egyébként meg igen, meg kell védeni a nőket a migránsoktól, az újaktól, de a régiektől is - Pécs, 2012.július 7-8.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjas, de nem hülye
  2018-03-08 13:40:10, csütörtök
 
  - Mennyibe kerül az atléta? - kérdezte a hetvenes éveiben járó nő.
- 700 forint darabja - válaszolta a vásári forgatag árusa.
- Kettőt kérek - a néni örült, lesz már atléta az unokának.
Az árus szatyorba tette az árut:
- 1800 forint lesz - közölte az ősz hajú nénivel.
- Mennyi? - hökkent meg a nyugdíjas.
- Kiváló minőségű - vágta rá a kereskedő.
- Ne haragudjon, de nem kérem, be akart csapni.

Értem én, hogy az idősebbeket könnyebb becsapni, vagy mondjuk pár darab "erzsikével" megvenni, de mindenkit csak nem tudnak átverni ebben az országban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új olimpiai szám
  2018-03-05 10:35:18, hétfő
 
  A következő téli olimpián borítékolható több magyar aranyérem. Egy régi sportág kap végre helyet az olimpiai programban. A szervezők szerint látványosabb lesz a síakrobatikánál és izgalmasabb a gyorskorcsolyánál, de szebb lesz a műkorcsolyánál is. A fanyalgók szerint nem kunszt a jégen korcsolyával vagy a havon sítalpon, esetleg hódeszkán csúszni. Valami újra, látványosra van szükség, olyanra, amit a sportszerető közönség magához közelinek érezhet. Most egy igazi tömegsport válik olimpiai számmá. A pécsiek örülhetnek, hamarosan nem kettő, hanem sokkal több olimpikonnal büszkélkedhetnek. A városvezetés már most bejelentette, hogy minden anyagi és tárgyi feltételt biztosít a sportág gyakorlására. Sőt, már most megteremtette a feltételeket, rögtön a négyéves terv elindítása előtt. Magyarország, Pécs sporttörténelmet fog írni. A sportág paralimpikonok tömegét is kinevelni majd, dupla dicsőség az országnak és Pécs városának. Egyébként már most sorra érkeznek nagy világvárosokból küldöttségek, hogy tanulmányozhassák a pécsi módszert, de sokan vissza is rettennek a feltételek megteremtésének horribilis költségei miatt. Több téli sport nagyhatalom pedig egyenesen lehetetlen feladatnak tartja a print szám - 100 méter bordázott jégen végig talpon, kezünkben szatyrokkal - teljesítését.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadnap: tél a tavaszban
  2018-03-01 17:35:31, csütörtök
 
  Reggel kilenckor elcsúszkáltam a boltig. Nem lustaságból tettem ilyen későn, hanem biztonsági okokból. Reméltem, hogy ekkora már -10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a migráns jegesmedvék visszahúzódnak északra. Kenyér, tej, olcsó párizsi s már suhanok is a kasszához. Pont megnyitják a második pénztárt, de alulmaradok a versenyben és beállnak elém bevásárló kocsival. A negyvenes pár egy percig pakolja az árut a szalagra. 19 ezret hagynak a boltban, de ki nem jutnak az épületből, mert a lopásvédő kapu besípol. A biztonsági őr ott terem és már vetkőzteti is a pár hölgy tagját. Mindenki a jelenetet bámulja, én is, mert arra várok, hogy visszajönnek a pénztárhoz. A bankkártyával a kezemben visszafordulok a pénztároshoz, aki felém fordulva, székéből kissé megemelkedve, már-már kiabálva, türelmetlenül közli velem:
- Ezer forint lesz.
- Kártya - mutatom végtelen nyugalommal. Csak a nagy hideg miatt lehet ez a nyugalom, lelassíthatott. Hogy engedhet meg magának egy kereskedő ilyen hangnemet és viselkedést egy vevővel szemben. Láthatta kezemben a kártyát, mindig előre kiveszem, amíg nem közli velem, hogy mehet, addig én hiába rakom a terminálhoz a kártyát. Később felmerült bennem, hogy némi jó modort kellett volna a debella hölgyeménybe verni a kilós párizsival, baja nem sok lett volna (inkább nekem), hiszen a kilós párizsi vízzel van feljavítva.
Az incidens nem vette el a kedvem a vásárlástól, kuponnal a zsebemben hosszabb útra indultam. Utam egy tündérkert mellett vezetett el. Itt a tél rögtön tavaszba fordult s nagy titok tudójává váltam.
- Őrülten szerelmes Milánba - közölte az egyik aprócska tündér a másikkal. Két ötéves fiúcska az ovi kerítése mellett tárgyalta meg a nagy hírt. A szerelem tárgya nem volt jelen, de az őrület elszenvedője ott álldogált a két pletyigép közelében. Nem szólt, ő épp őrülten szerelmes volt. Őrülten szerelmesnek lenni, vagy szerelmesnek lenni az őrületbe? Ezen s magamon merengtem, amikor egy kiáltás zavart meg:
- Ne nyald a havat! - szólt a napszemüveges óvónő valamelyik túlhevült, fagyira vágyó tündérnek.
Utam a gazdaságosig eseménytelenül telt el, két lábon maradtam a földön (még hogy szerelem). 20%-os ecetet kerestem, mert azt használok tisztításra. Olcsó és mágikus, megveszed, beteszed a konyhaszekrénybe és már tiszta is a lakás. Lehajolva böngészem a címkéket, olvasószemüveg nélkül ez komoly logisztikai feladat, csak legyen elég hosszú a karod. No, elmélyülten olvasok, amikor köszön valaki közvetlen közelemben. Kellett egy kis idő míg felfogtam, hogy nekem szólt a köszöntés. Felnéztem, majd ahogy illik visszaköszöntem az ismeretlen férfinak, aki rögtön a lényegre tért:
- Tudna adni pár forintot?
- Na ne vicceljen velem - döbbentem le.
- Jól van, jól van - a férfi már haladt is tovább.
Már bent a boltban is koldulnak? Mondjuk logikus, kint hideg van. Hazatértem a biztonságot adó otthonomba s hittem, hogy már semmi sem történik velem. Telefonon hívtam egy nő ismerősöm, aki ugyan nem vette fel, de helyette rögtön hívott egy másik ismerősöm, igen ő is az. De nem tudtam elmerülni semmibe, mert kopogtak az ajtómon. A csengőm pár éve némasági fogadalmat tett, amit nem bánok, mert egy vicces kedvű villanyszerelő valamikor rég megcserélte a lépcsőház villanykapcsolóját az én ajtócsengőm kapcsolójával. Az ajtóban egy szemüveges ötven feletti nő állt. Sietve közölte, hogy nem aláírást gyűjt. Gondolom látta, hogy készülök rácsapni az ajtót.
- Közvélemény kutatás - közölte reménykedve.
Elnevettem magam, de kegyes voltam hozzá, hiszen ő csak pénzt próbál keresni. A lakásba azért nem engedtem be, a frissen kiteregetett alsónadrágjaim nem teszik nőképessé a lakást. A lakásom ugyan méretes, bár jobb és baloldali részét szomszédoknak hívják. Tehát az ajtóban hagytam, hogy feltegye kérdéseit. Mindenki számára egyértelmű, hogy a választások előtt nem arról faggatott, hogy milyen mosóport használok. Így viszont az egész lépcsőház tisztába lett politikai irányultságommal. Tisztelet Lev Nyikolajevics Tolsztojnak!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha hallod a FIDESZ alelnökét
  2018-03-01 10:23:11, csütörtök
 
  Akkor a Bikini dala jut az eszedbe - Megüssem vagy ne üssem. A dalszövegben kinyílt a bicska a zsebben. Bicska? Böllérkés.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 39 db bejegyzés
Összes: 795 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 894
  • e Hónap: 3439
  • e Év: 12558
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.