Regisztráció  Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Apukám,
  2017-10-23 10:33:49, hétfő
 
  31 éve vagyok félárva, de ezt édesapám úgyis tudja. Egyébként is önző egy nézőpont ez, így nem is mondok többet.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útvesztők
  2017-10-23 07:59:00, hétfő
 
  Úgy szeptember közepén ballagtam a dohánygyár mellett. A könyvtárból tartottam haza. Gyalogoltam, pedig akkor még volt bérletem - 45 perc hazáig. Tudom, hülye vagyok, sokan mondták már, egyszer komolyan elgondolkozom ezen, már azon, hogy hülye vagyok, hiszen, ha annyian mondják (még többen gondolják), akkor biztos úgy is van. Akárhol is tart elmeállapotom, sétálni szeretek. Na nem az ilyen szeles, esős ítéletidőben, amilyen most is van. Akinek esze van, az otthon ül ma. Ugyan elindultak volna egykor ilyen időben az egyetemisták? De ennyire régmúltba nem révedek, mert még eltévedek a politikai útvesztőben. Vissza inkább a szeptemberi napsütésbe. Tehát ballagok a dohánygyár mellett, amikor látom, hogy egy személygépkocsi (tudom is én, hogy milyen típus, én is csak színek alapján osztályozom őket, egyébként se fontos) épp megfordul az úttesten. Amikor az autó mellé értem az anyósülésen csücsülő nő letekerte az ablakot (vagy szélvédőt? eh, mindegy), és megszólított:
- Az egyetemi klinikát keressük.
- Melyiket a sok közül - válaszoltam a hazai pálya fölényével, pedig csak az Édesanyák útján lévőt ismerem. A krach be is következett:
- Az Idegsebészetet keressük - na puff, ennyit arról, hogy pécsi vagyok már 11 éve. A nő látta a tanácstalan arcomat, segített rajtam:
- A Rét utcát keressük - mondta halványan mosolyogva.
- Ja, hogy azt - arcom felderült. Ezzel kellett volna kezdeni, gondoltam magamban. Agyam lázas tevékenységbe kezdett, hogy magam előtt lássam a város úthálózatát, és el tudjam magyarázni, hogy is tudnak eljutni a dohánygyártól a Rét utcába kocsival. Kellett egy kis idő, de sikerült. Hogy eljutottak-e oda, na azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy Pécsett a Rét utca folytatása a Káptalan utca. Hogy eltévedtem az útvesztőben? Zavar támadt volna, ha nem is az Erőben, de a fejben? Utána kell járni, és kiderül, hogy igazam van-e.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolond szerelmet követi a kijózanító házasság?
  2017-10-16 20:16:19, hétfő
 
  "A szerelem átmeneti elmezavar, amely házasággal gyógyítható."
Ambrose Bierce
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó lapok: szőke nő a múzeumban
  2017-10-16 10:16:44, hétfő
 
  Hidrogén szőke, tehát felturbózott intelligenciával rendelkezett. Továbbá cirka százhatvan-egynéhány centivel a tízcentis tűsaroknak hála. A 15-20 kilónyi túlsúly viszont gusztusossá tette, már aki nem a zörgő csontú nőket kedveli. 40-50 év köztire tehető a felpakolt festékrétegeknek köszönhetően. Párjával kopogta végig a múzeum padlóját. Nyomukban egy ókonzervatív teremőr nyikorgott cipőjével. Kopp, nyik, kopp-kopp, nyik-nyik-nyik, kopp-nyik-kopp. Ez a múzeum zenéje. Úgy hiszem érdeklődő volt a nő - én ugyan csak betipegését figyelhettem meg, nem én felügyeltem mozdulatait -, mert nem 10 perc alatt tudták le a kiállítást. Párjával elhagyták az épületet, de nem a múzeum területét. A mitikus félhomályú folyosón (a látogatók egy része állandóan fényt kíván csiholni a villanykapcsoló önhatalmú kapcsolgatásával - legalább otthon érzik magukat) lestük árgus szemekkel (biztos) ketten is egy fiatal pár kultúrában történő elmerülését, amikor lecsapott a szőke ciklon. Míg Rejtő Jenő azonos című regénye kellemes kikapcsolódást nyújt, ez a ciklon szőke fúriaként rontott ránk. A múzeum kétszárnyú ajtaja nyitva volt, hogy a nap sugarai némi meleget hozzanak a múzeumba. A sötét és hideg folyosóról nézve olyan mintha a mennyek kapuja nyílna meg, de ebben a kapuban nem egy angyal kezdett éneklésbe. A szőke nő beviharzott, két lépést tett a pénztáros irányába, megállt, majd:
- Hogy van pofájuk pénzt kérni a mosdóért? - ordította és folytatta - Nincs WC-papír, nincs kéztörlő, nincs takarítva!
- Elnézést - rebegte a pénztáros - a takarítónő minden nap....
- Ezt? Ezt egy hete nem takarították már!
- Egy csoport volt itt - próbálkozott a pénztáros.
- Felháborító - a szőke nő sarkon fordult és kiviharzott az épületből.
- Tegyen panaszt - kiabáltam utána a sötét folyosóról, és rontottam ki az előtérbe.
Pénztárosunk megsemmisülve motyogott magában. Mindig ez van, abba rúgnak, akit elérnek. De ez szabad döntés: szopsz vagy szöksz.
Ezek után megnéztük a múzeum udvarán, egy másik, kisebb épületben kialakított mosdó állapotát. Nos, a múzeum látogató kultúrlények egy része WC-be érve véglénnyé alakul. Nem lehúzott végtermék, gondolom ezt csak azért, hogy az utánuk érkező diagnosztizálni tudja az előd egészségügyi állapotát. A leszart WC-ülőke (ez nem nálunk) talán a nem megfelelő célzás eredménye, és nem szándékos (naiv vagyok?). A kéztörlőt, WC-papírt lopják, a cél érdekében még szerelnek is. Nincs WC-s nénik, persze, hogy bizonyos állapotok alakulnak ki egy-egy nyugdíjas vagy iskolás csoport után, vagy egyéni hősök után. Volt például minap egy kétszer száz fős diákcsoportunk, na bumm, trotty. Gondolom minden pénz és pávatoll kérdése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó lapok: múzeumi háború II.
  2017-10-15 20:40:08, vasárnap
 
  Előjáróban: testnedvek, nos, azok nem lesznek, illetve takony az van, mert a múzeum hőmérséklete eléri a 18 fokot is, a bejárati ajtónál talán még több is van. Viszont, ha nincs látogató, akkor kimegyünk a gyíkok mellé melegedni. Persze, ha egy méretes sárkánygyík téved arra - melynek pikkelyein a BOSS rúna virít - fiatal szüzekre (ez nem fontos szempont, csak a hagyomány miatt) szomjazva, akkor megszívta a társaság, ahogy ez meg is történt, de ez egy másik, titkos történet.
Vegyük fel hát újra a történet fonalát:
- Te miért állsz ott?
Valójában nem is az álláson, hanem az ott-on van a hangsúly. Két ellentétes, egymással kibékíthetetlen ideológia csapott össze. A konzervatívok a liberálisokkal. Sőt, ókonzervatívok a neoliberálisokkal. A krónikás, akinek csak egy baloldala és egy satnya liberális oldala van, így féloldalasan vigyorogta végig az eseményeket. Sőt, hogy teljesen képben legyünk a családi örökség révén csak két bal kézzel rendelkezik, tehát a jobboldalnak esélye sem lehet nála. Ennek ellenére ő is a konzervatív iskolában nevelkedett. Tehát a helyzete hasonló volt, mint a már fiatalon mélyen vallásos Viktornak, akire rákényszerítették a KISZ-titkári megbízatást. De nézzük a konzervatívokat. A helyzet az, hogy eljárt felettük az idő, mára csak hírmondójuk maradt. Apostolukat, akit a nem férfi kategóriába sorolhatjuk leginkább, meghurcolták, száműzetésbe kergették. Ő próbálta álcázni magát, előbb szőke, majd barna, azután fekete-foltos, végül szimplán feketeként próbálta a sorsot kijátszani, de egy apostol sem lehet múzeumának teremőre. Volt két tanítványa, egyikőjük azonban külön utakon jár, illetve többnyire ül. De egy ifjú titán, aki hosszú tanulmányútjáról visszatért közénk felvette na nem a kesztyűt, hanem egy meleg pulóvert, mert ő is fázni kezdett. Az ominózus mondat az ő szájából hangzott el, ezzel kirobbantva a parázsló ideológiai harcot. Zárójelben jegyezzük meg, hogy a krónikás megakadályozhatta volna a háború kitörését, ha a konzervatívok utolsó írmagját tájékoztatja az új helyzetről, de krónikásunk krónikusan tojik már az egészre, és két vidám hétre vágyik már csak. Nézzük inkább a neoliberális oldalt, ahol két személy található. Mindkettőjükre szemet vetett a zsarnokgyík, bár elvileg egyik sem szűz már. Bizottságot kell felállítani a bizonyság megszerzése érdekében (mindent a gyíkért). Félelmetes erőt képvisel ez az oldal, egyikőjük mögött ott áll az egész hadsereg, vagy legalábbis a tizedes meg a többiek. A helyzet az, hogy mindkét személy a krónikás tanítványa, de arról szerény személyem nem tehet, hogy a tanítványok túlszárnyalták a mestert. Végül hát lássuk a két kibékíthetetlen ellentétben álló irányzat hitvallását.
Konzervatívok: a látogató minden lépését és mozdulatát figyelni, eggyé válni vele (gyerektartás kizárva). Javasolt mottó: "Amíg fenn van a névtábla teremőr vagyok."
Liberálisok: hagyjunk mozgásteret - ügyeljünk arra, hogy a látogató ne közelítse meg a teremőrt 10 méternél közelebb, ennek érdekében akár el is hagyhatjuk az épületet. Javasolt mottók: Távteremőrködés kisapám. Leszarom.

Utószó: a krónikás lelkiismeretére hallgatva felvilágosította a konzervatív oldalt, a háború elmaradt. Mindenki úgy teremőrködik, ahogy neki jólesik. Várjuk a végítéletet, egyesek elkezdtek munkát keresni. Én nem vagyok mazochista, viszont sűrűn imádkozom Szent Györgyhöz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó lapok: múzeumi háború
  2017-10-15 08:27:14, vasárnap
 
  Zord időket élünk. Kinn ugyan melenget minket az októberi tavasz, de a múzeum zárt spalettáin át nem tud behatolni az éltető fény. A szívek megkeményedtek, s kitört a háború. Én, a krónikás, aki fül és szemtanúja voltam az eseményeknek híven elregélem a történéseket. Méghozzá harag és részrehajlás nélkül, ahogy a nagy taktikus, a római Tacitus tette (aha). Ádáz küzdelem vette kezdetét, pedig az armageddon közeleg. Vagy pont azért? A háború előszele lenne a hónap végén bekövetkező végítéletnek? Akárhogy is, a harc kezdetét vette. A mindent elsöprő küzdelem, amibe minden emberi számítás szerint a felek belepusztulnak majd, ezekkel a szavakkal tört ki:
- Te miért állsz ott?

Itt meg kell szakítani az események elmesélést, mert a krónikásnak mosogatnia kell, azután pedig a munkahelyére gyalogolnia (hej, az Úr napján dolgozni, itt a világnak vége). De biztosíthatom az e sorokat olvasó százezreket, hogy lesz könny, vér és egyéb testnedv a folytatásban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válasz Oscar Wide-nak
  2017-10-13 21:03:36, péntek
 
  Én nem látom teljesen haszontalannak a férfi nemet, gyermeknemzésre megfelelnek - jobb híján. Minden mást bízzunk a nőkre.
Szapphó (?)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország - Feröer
  2017-10-10 19:00:05, kedd
 
  A meccs egy kalap sz.. lesz. Viszont hihetetlenül fontos lesz a kalap miatt, mert a végeredménytől függ, hogy a következő világverseny selejtezőjére melyik kalapból húzzák majd ki a magyar válogatottat. Mindig azt hisszük, hogy ennél már nem mehet lentebb, de mégis. Indítsuk inkább a színészválogatottat, ők legalább szívvel játszanak, és nem kerülnek annyiba.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazságtalanul igaz
  2017-10-09 17:06:37, hétfő
 
  "A bigámia azt jelenti, a kelleténél egy nővel több van az életünkben. A monogámia szintén."
Oscar Wilde
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem leszünk Oroszországban?
  2017-10-08 09:32:37, vasárnap
 
  A magyar válogatott esélyes lett volna az oroszországi világbajnokságon, azonban felsőbb (174 cm) utasításra nem juthattak ki. Félő volt ugyanis, hogy a házigazdákat elütik a címtől, és az gáz lett volna, illetve nem lett volna. De a korábbi világbajnokságokra is simán kijuthattunk volna, sőt, azokon is nagy eséllyel nyelhettünk volna. Brazíliába például azért nem akartunk kijutni, hogy a cukor ára ne emelkedjen meg túlzottan. 2010-ben Dél-Afrika kilógott a sorból, oda a magyar titkosszolgálat ajánlására nem mentünk ki: nagyszerű focistáink dobhártyáját kívántuk megóvni a vuvuzelák hangjától. A katari vb-n viszont már ott leszünk, a zselé fejű Dzsudzsák nem véletlenül ment az arabokhoz focizni, akarom mondani homokot söpörni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 105 db bejegyzés
Összes: 721 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 30
  • e Hét: 329
  • e Hónap: 3760
  • e Év: 36467
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.