Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet, mert visszalépni néha nem lehet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Garfield és barátai
  2021-12-05 11:54:38, vasárnap
 
  Garfield és barátai

A rajzfilmsorozatról:

Garfield, a narancssárga, kövér házi macska nem egyszerűen csak egy macska, hanem a világ leglustább,

legfalánkabb, legcinikusabb és a leghíresebb macskája. Történetei szórakoztatók minden korosztály számára.

Gazdájával, Jonnal és annak másik háziállatával, Ubul kutyával él együtt, akinek a nyalogatásait nem bírja elviselni.

A történetben fontos szerepe van a cuki kiscicának, Nermalnak is, akire Garfield gyakorta féltékeny.Szereplők:

Garfield - Egy narancssárga, kövér macska, akinek a legfőbb tevékenysége az alvás és az evés.

Jonathan "Jon" Arbuckle - Garfield gazdája.

Ubul (Odie) - Jon kutyája, akivel Garfield állandóan konfliktusba keveredik. Csak nagyon ritkán szólal meg.

Nermal (Nermal) - Egy szürke fiú cica, aki állandóan a szépségével dicsekszik. Garfieldot nagyon idegesíti, ezért majdnem mindig el akarja őt küldeni Abu Dhabi-ba.

Mici (Pooky) - Garfield játékmackója, akivel aludni is szeret.

Herman postás (Herman Post) - A postás, aki Jonnak szállítja a levelet és nagyon fél Garfieldtól.

Binky, a bohóc (Binky The Clown) - A cirkuszi bohóc, akit Garfield nagyon nem kedvel. Sokat sikolt.

Dr. Elizabeth "Liz" Wilson - Állatorvos, Jon barátnője, hosszú idők és reménytelen udvarlások során.

Orson (Orson) - Egy malac, a farm főnöke, aki a farmon hozza a döntéseket.

Tóbiás (Roy) - Egy kakas, nagyon tréfás, a többieket gyakran rossz tréfákkal felbosszantja.

Tocsi (Wade) - Egy kacsa, nagyon ijedős és félős. Van egy úszógumija, ami mindig rajta van.

Bari (Bo) - Egy bárány, Biri bátyja, ki a farmon dolgozik.

Biri (Lanolin) - Egy bárány, Bari húga, copfot visel.

Csipike (Booker) - Egy tojásból kikelt kiscsibe. Már teljesen kikelt. Tojgli bátyja. Szokott csipogni, csipegetni. Gyakran az egyik kukacot kergeti. Az első szereposztásban Pepi a neve, a második szereposztásban Csipike, amely kiderült a sorozatból, hogy Orson adta arról, mikor kikelt. Elhangzott egyszer-kétszer Csibike néven is, amely abból utalt rá, mint kiscsibe. A neveit egyszer-kétszer rövidítették Csibinek és Csipinek.

Tojgli (Sheldon) - Egy tojásban levő kiscsibe. Még csak a lábait tette ki. Csipike öccse. Nagyon fennhéjázott. Orson egyszer megpróbálta kikölteni, de mikor megrepedt a tojáshéja, alatta volt még egy héj. Tóbiás egyszer meg akarta tréfálni, úgy hogy borssal megszórja. De tévedésből még egy tojásban levő kis teknőcöt szórt meg, aki még szintén csak a lábait tette ki és a borstól olyan nagyot tüsszentett, hogy a tüsszentésétől le is tört róla a tojása. Később Orson elmesélte mi történt akkoriban, amikor még teljesen tojásba volt a bátyjával.Évadok:

1. évad: 13 részes

2.évad: 26 részes

3.évad: 18 részes

4.évad: 16 részes

5.évad: 16 részes

6.évad: 16 részes

7.évad: 16 részes

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Miraculous - Katicabogár és Fekete macska kalandjai
  2021-12-05 11:48:13, vasárnap
 
  Miraculous - Katicabogár és Fekete macska kalandjai

A történet:

A történet színhelye Párizs. Főhősei Marinette Dupain-Cheng, egy középiskolás tinilány, és az ő osztálytársa és szerelme, Adrien Agreste. Ők ketten nem átlagos kamaszok, mivel titokban szuperhősök, akik Párizs lakosságát védelmezik. Marinette, a Csodálatos Katicabogár szuperereje az alkotásban rejlik, míg Adrien, a Fekete Macska, a rombolásból meríti erejét. Mindketten egy-egy különleges talizmán segítségével tudnak átváltozni szuperhősökké, a talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwami-k szolgáltatják. Marinette kwamija Tikki, Adriené pedig Plagg.

Marinette és Adrien legfőbb ellensége Halálfej, egy rejtélyes gonosztevő, akinek szintén egy saját kis kwami, Nooroo szolgáltat szupererőt. Ezen erőt Halálfej arra használja, hogy a negatív érzelmeink által megszállja Párizs polgárainak lelkét, és szupergonoszokká változtassa, majd Katicabogár és Fekete Macska elfogására kényszerítse őket. Fő célja, hogy megszerezze a két szuperhős talizmánját, mert a két eszköz segítségével isteni hatalom birtokába juthat, amit saját céljaira akar felhasználni. A két szuperhős azonban mindig legyőzi az ellenük küldött szupergonoszokat, és megmentik Párizs népét. Halálfej azonban folyamatosan lesben áll, és vár az újabb lecsapásra. A negatív érzelmek segítségével növeli erejét (vagyis ha valaki szomorú, dühös, vagy megbántott, akkor hatalmába keríti őt, és gonosszá változtatja). A valódi kiléte a két főhős számára ismeretlen, a nézők pedig csak a sorozat későbbi részeiben tudják meg, hogy Adrien édesapja, Gabriel Agreste a titokzatos gonosztevő, aki rettegésben tartja Párizst - de valódi szándékai sokkal komolyabbak annál, mint amilyennek tűnnek.

Miközben Marinette és Adrien szuperhősökként harcolnak, egyúttal az átlag kamaszok életét is élik. Marinette 10. osztályos tanuló, aki napjai nagy részében a szülei pékségében segédkezik, míg Adrien híres fotómodell, aki az apja divatvállalatának dolgozik. Amellett hogy osztálytársak, jó barátok is. Marinette reménytelenül bele van zúgva Adrienbe, bár Adrien ezt nem viszonozza - az ő szíve szuperhős-kollégájáért, Katicabogárért repes. (Egyikük sem tud a másik szuperhős kilétéről, mert nem fedhetik fel magukat, még egymás előtt sem). Bár mindketten szuperhősök, a tinikhez hasonlóan ők is sokat hibáznak, vagy gyakran meggondolatlanul cselekszenek, de végül mindig kimásznak a slamasztikából, és sokat tanulnak a velük történtekből. Mindez nemcsak jobb hősökké, de jobb emberekké is teszi őket.Szereplők:

Marinette Dupain-Cheng: Egy középiskolás tinilány, valamint feltörekvő divattervező. Nagyon kedves, segítőkész természetű, de eléggé ügyetlen is, ami miatt gyakran sodorja magát kínos helyzetekbe. Reménytelenül bele van zúgva az osztálytársába, Adrienbe, és mindent próbál megtenni, hogy felkeltse magára a fiú figyelmét, és ebben segít neki legjobb barátja, Alya.

Adrien Agreste: Rengeteg lány szerelmes belé, de ő reménytelenül bele van zúgva Katicabogárba, noha fogalma sincs arról, hogy Katicabogár nem más, mint Marinette Dupain-Cheng. Gazdag, arisztokratikus életét él, bár a családi háttere meglehetősen bonyolult; az apja távolságtartó és rideg vele szemben, aki csak a munkájának él, édesanyja pedig eltűnt. Alapvetően jószándékú, segítőkész, okos, mindig kiáll mások mellett.

Halálfej: Egy titokzatos gonosztevő, akinek fő célja Katicabogár és Fekete Macska talizmánjának megszerzése.

Tikki: Marinette kwamija, akinek a segítségével át tud változni Katicabogárrá.

Plagg: Adrien kwamija, akinek a segítségével át tud változni Fekete Macskává. Kinézete részben megegyezik Tikkiével, ám ő fekete színű, és inkább egy macskára hasonlít.

Alya Césaire: Marinette legjobb barátja az iskolában. Sokszor segít Marinette gondjaiban, főleg abban, hogy lenyűgözze Adrient, de kétbalkezes barátnője ezt rendre elszúrja.

Nino Lahiffe: Adrien legjobb barátja az iskolában. Egy nagyon laza stílusú fiú, aki kizárólag a szórakozásnak él. Kedveli a jó zenét.

Chloé Bourgeois: Marinette és Adrien osztálytársa és Párizs polgármesterének a lánya, egy önző, buta, lusta, elkényeztetett fruska. Felszínes, hencegő, érzéketlen, hisztis, undok, aki azt hiszi, a világ csak körülötte forog.

Fu mester: Egy 186 éves idős öregúr, aki az utolsó még élő leszármazottja a Talizmánok Őrzőinek. Ő őrzi és védelmezi a talizmánokat, melyeket egy ősi dobozban tárol, egy hétköznapi fonográf belsejébe rejtve.

Wayzz: Fu mester kwamija, aki a teknős talizmánhoz tartozik.

Nooroo: Gabriel kwamija, akinek a segítségével át tud változni Halálfejjé. Egy pillangóhoz hasonlít.

Trixx: A róka talizmánhoz tartozó kwami, akit jelenleg a talizmánjába zárva Fu mester őriz. A második évadban Katica átadja ezt a talizmánt Alyának, hogy segíthesse őt a küldetésében.

Pollen: A méh talizmánhoz tartozó kwami, jelenleg a talizmánja dobozában Fu mester őrzi. A második évadban ezt a talizmánt Chloé kapja meg, hogy kivételes esetekben segítse Katicát és Fekete Macskát. Pollen külsőre egy méhre hasonlít.

Nathalie Sancoeur: Gabriel személyi asszisztense, aki az Agreste villában él és dolgozik. Ő intézi az Agreste család személyes ügyeit, egyúttal ő viseli gondját Adrien-nek is. A második évadban kiderül, hogy titokban gyengéd érzelmeket táplál Gabriel iránt.

Duusu: A sérült pávatalizmánhoz tartozó kwami. Nathalie szokta használni erejét. Egyik percben még boldog, a másikban már szomorú. Imádja a káoszt.

Mullo: Mullo az egér talizmánhoz tartozó kwami.Évadok:

A rajzfilmsorozatból eddig 3 évad készült el teljesen , mind a három 26 részből áll.

2021-ben jön a 4.évad ami szintén 26 részes lesz.

A sorozatot a Disney channel sugározza.
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Avatár - Aang legendája
  2021-12-05 11:46:32, vasárnap
 
  Avatár - Aang legendája

A Történet:

Több mint egy évszázaddal, a sorozat eseményei előtt, Sozin, a Tűz Ura háborút tervezett, hogy bővítse a nemzetét, valamint annak területét és befolyását.

A Tűz Nemzetében született, Roku Avatár, azonban megakadályozta a viaskodást. Halála után, az új Avatár, egy Aang nevű Légidomárként reinkarnálódott.

Mivel még gyermek volt, a Tűz Ura újra fontolgatni kezdte a harci terveit.

Tizenkét éves korában, Sozin fenyegetése miatt, Aang megtudta hogy ő az Avatár. Megrettenve a kötelességeitől, és hogy elszakítják mentorától, Gyatsótól, repülőbölényével Appával, megszökött.

A viharos időben, az óceánba zuhantak, és belépve az Avatár állapotba, Aang befagyasztotta magát és segédállatát.

Sozin tudta, hogy az új Avatár, Légidomárként született, ezért kiírtotta a népet, és folytatta gazságait.

Száz évvel később, a Tűz Népe, még mindig folytatja a háborút a többi nemzettel szemben. Katara, a Déli Víz Törzsének utolsó Vízidomára, és báttya, Sokka, megtalálja és feléleszti Aangot, és Appát.

A fiú megtudja hogy dúl a háború, a testvérek pedig úgy döntenek, csatlakoznak hozzá, hogy elmenjenek az Északi Víz Törzsébe, azért mert Aangnak és Katarának Vízidomítást kell tanulniuk.

Az Avatár visszatéréséről, a Tűz Urának, Ozainak, a száműzött fia, Zuko herceg, Iroh nagybáttyjával együtt, tudomást szerez. Csak akkor térhet haza a birodalomba, ha elfogja az Avatárt, azzal visszaállítja a becsületét. Zhao, a Tűz Népének admirálisa is követi a herceget, remélve hogy az elfogja Aangot, és ő learathatja a babérokat. Az Északi Sark felé tartva, Aang megtudja, hogy a Levegőidomárokat megölték, amikor a Déli Levegő Templom romjait látogatják meg. A téli napforduló alatt, találkozik elődje, Roku szellemével, és elfogadja a felelősségét. Északra érkezve,

Katara és Aang megtanulja a fejlett vízidomítást Pakku mestertől, Sokka pedig beleszeret a törzsfőnök lányába, Yue hercegnőbe. Zhao elkezdi ostromát Észak ellen, és az óceán valamint a hold szellemének halandó formáját is foglyul ejti. Miután végzett a holdszellemmel, a Vízidomárok megfosztatnak képességeiktől. Aang azonban az óceán szellemének segítségével, letarolja az ellenséges flottát,

eközben Yue hercegnő életét áldozza a holdszellem újjáélesztésére. Amikor Ozai meghallja Iroh ellenállását az ostromban odaveszett Zhaoval szemben, lányát, Azulát küldi érte és Zukoért.

Az Északi Víz Törzséből való távozás után, Katara folytatja Aang tanítását, miközben a csapat egy Földidomár tanárt keres. Találkoznak egy cserfes kislánnyal, Toph Beifonggal, a vak bandita néven ismert, földidomárral. A lány függetlenséget akar, felsőbbrendű családjától, ezért elszökik, hogy Aangot tanítsa. Az Azula által üldözött, Zuko és Iroh új életet kezdett a Föld Királyságának városában, Ba Sing-Se-be telepedve, menekültekként. A Wan Shi Tong nevű bagolyszellem által őrzött könyvtárban, Aang és a többiek megtudják, hogy a küszöbön álló napfogyatkozás miatt, Sozin üstököse előtt, legyőzhetik a tűz urát. Az üstökös ugyanis, bámulatos és veszélyes erővel ruházhatja fel, a háborús népet. A csapat, Ba Sing Se felé utazik, hogy tájékoztassák a Föld Királyát az információról.

Azonban a városban, egy manipulált királyt találnak, akit a tanácsosa, Long Feng és emberei, a Dai Li irányít. Aangék leleplezik a zsarnok tanácsadót. Eközben elrabolják Toph-ot,

hogy hazavigyék, de az megmenekül a fémhajlítás megtanulásával.

A Dai Li, Long Fenget elárulva csatlakozik Azulához, és beveszik a várost. Zuko elárulja nagybátyját, és húga mellé áll. Az ókori város alatti katakombákban való szembeszállás során,

Azula majdnem megölte Aangot, arra kényszerítve őket, hogy hagyják el, a Tűz Népe által megszállt Ba Sing Se-t.

A kómából felébredt Aang megtudja, hogy barátai és szövetségesei arra készülnek, hogy napfogyatkozás idején bejussanak a Tűz Népének fővárosába. Az invázió eleinte sikeres, de nem találják meg Ozai-t, és visszavonulásra kényszerülnek. Zuko tudomást szerez apja azon szándékáról, hogy Sozin üstökösének erejével elpusztítja a Föld Királyságát, ezért régi döntését megbánva, elhagyja a Tűz Népét, hogy csatlakozzon az Avatárhoz és megtanítsa neki a tűzidomítást. Aang azonban viaskodik magában, mert nem akarja megölni a Tűz Urát, még a háború érdekében sem. Konzultál elődjei szellemével, eközben

Katara és a többiek találkoznak Iroh-val, aki a Fehér Lótusz Rendjének nevezett titkos társaságot vezeti. Felszabadítják Ba Sing Se-t. Miközben, Sokka, Toph és Suki megtámadják a

Tűz Népének léghajóit.

Zuko és Katara szembeszállnak Azulával, hogy megakadályozzák hogy ő váljon az új uralkodóvá. Az üstökös megérkezésekor, Aang megküzd Ozai-al, és belépve az

Avatár állapotba, megfosztja a Tűz idomítástól. Zukot megkoronázzák az új Tűz Urának, és Aanggal együtt bejelentik, hogy a háborúnak vége, ezzel békét teremtve a világban.Szereplők:

Aang
Katara
Sokka
Toph Beifong
Zuko herceg
Iroh bácsi
Zhao tengernagy
Ozai, a Tűz Ura
Azula
Ty Lee
Mai
Suki
Bato
Bumi király
Pakku mester
Kuei, a Föld Királya
Villám (Jet)
Roku avatár
Kyoshi avatár
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 4 db bejegyzés
Összes: 110 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9
  • e Hét: 9
  • e Hónap: 140
  • e Év: 6068
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.