Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nim szigete
  2022-04-28 10:53:37, csütörtök
 
  A Nim szigete (eredeti cím: Nim's island) 2008-ban bemutatott ausztrál ifjúsági kalandfilm. Főszereplői Abigail Breslin, Jodie Foster és Gerard Butler. A történet Wendy Orr azonos című könyvén alapszik.

Miről is szól a film?
A történet három szálon fut a három főszereplővel, akik közben kapcsolatban vannak egymással. Egy fiatal lány, Nim egyedül marad néhány napig egy máskülönben lakatlan, csendes-óceáni szigeten, mert tengerbiológus apja a kutatásai miatt pár napra elhajózik, de viharba kerül és nem tud időben hazatérni a lányához, akinek kedvenc regényhőse Alex Rover. Az Alex Rover regények szerzője, aki súlyos agorafóbiás és San Franciscóban él, szeretne többet megtudni a szigetről, ezért félelmeit leküzdve odautazik, amikor megtudja, hogy a lány megsebesült. A lánynak eközben meg kell védenie a szigetet a ,,kalózok" ellen, akik el akarják foglalni.

Nim (Abigail Breslin) tizenegy éves lány és tengerbiológus apjával egyedül él egy máskülönben lakatlan, csendes-óceáni szigeten, amin egy aktív tűzhányó található. Anyja, Emily, aki szintén tengeri élőlények kutatásával foglalkozott, Nim kicsi korában meghalt, a családi legenda szerint egy kék bálna nyelte el, mert a bálna megijedt egy közeli kalózhajótól. Nim apja Jack Rusoe (Gerard Butler), akit kizárólag egysejtű tengeri élőlények érdekelnek.

Nimnek van néhány barátja, akikkel szoros közelségben él: egy Selkie nevű fóka, egy Fred nevű gyík és egy Galileo nevű pelikán.

Jack egy alkalommal kétnapos tudományos adatgyűjtésre indul, amitől egy újfajta plankton, a protozoa nim felfedezését reméli, amit évek óta kutat. Azt javasolja Nimnek, hogy menjen vele, de Nim azzal érvel, hogy maradnia kell, mivel azokban a napokban várja a kis teknősök kikelését, amiknek segíteni akar. Megbeszélik Nimmel, hogy műholdas telefonon fogják tartani a kapcsolatot, ami az első nap végén meg is történik.

Nim szeret olvasni, kedvenc regényhőse Alex Rover, aki különféle életveszélyes kalandokba keveredik, de mindig kivágja magát. A könyvek írónője a San Franciscóban élő Alexandra Rover (Jodie Foster), aki súlyos agorafóbiában szenved, és az aktuális regényének írása közben elakad főhősének a vulkánból való kiszabadulásánál. Amikor meglátja a National Geographic magazin egyik címlapján a kis csendes-óceáni szigetet, amin egy aktív tűzhányó található, e-mailt ír a tengerbiológusnak, és az e-mailt ,,Alex Rover" néven küldi el, ami felvillanyozza Nimet. Jack távollétében az írónő kérdéseire Nim válaszol. (Alexandra Rover regényírás és később utazás közben nem csak látja az általa kitalált Alex Rovert, hanem vitatkozik is vele - ezt a szerepet is Gerard Butler játssza).

Alexandra a vulkánra vonatkozó kérdést tesz fel, ezért Nim felkerekedik és felmászik a vulkán pereméhez. Lefelé jövet megcsúszik, és bal sípcsontján egy csúnya seb keletkezik, amit meg is ír Alex Rovernek, akitől tanácsot és segítséget kér. Alexandra ettől pánikba esik, mert fóbiája miatt hosszú ideje nem meri elhagyni a lakását. Alexandrában csak ekkor tudatosul, hogy nem Jack Rusoe asszisztensével társalog, hanem egy kislánnyal, aki segítségre szorul.

Jack Rusoe eközben a nyílt tengeren viharba került, a műholdas telefon antennája és a kis hajó árbóca eltört és víz ömlik be a hajótestbe, amit folyamatosan szivattyúzni kell. A hajó körül cápák kezdenek úszkálni. Jack nem tud jelentkezni, ezért Nim aggódni kezd.

Nim folyamatosan figyeli a látóhatárt egy távcsővel, apja visszatértét várva, ehelyett egy nagy kirándulóhajó tűnik fel, tele turistával. Először a hajó kapitánya és néhány matróz száll partra, és megfelelőnek tartják a szigetet a turisták ,,megkopasztására". Nim úgy dönt, nem fedi fel magát és minden eszközt bevet, hogy a betolakodókat elűzze. Felmászik a vulkánhoz, és tüzet gyújt a belsejében, hogy a turisták azt higgyék, ki fog törni.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: kiszabadulásánál, asszisztensével, megkopasztására, felvillanyozza, tengerbiológus, betolakodókat, kirándulóhajó, adatgyűjtésre, főszereplővel, agorafóbiában, életveszélyes, kapcsolatban, kalózhajótól, szivattyúzni, megfelelőnek, felfedezését, foglalkozott, franciscóban, folyamatosan, alexandrában, visszatértét, távollétében, felkerekedik, megbeszélik, máskülönben, kapcsolatot, kutatásával, közelségben, megsebesült, agorafóbiás, jelentkezni, főszereplői, sípcsontján, turistával, segítséget, kalandokba, történet Wendy, történet három, három főszereplővel, fiatal lány, máskülönben lakatlan, kutatásai miatt, lány megsebesült, lánynak eközben, aktív tűzhányó, családi legenda, bálna megijedt, közeli kalózhajótól, alkalommal kétnapos, újfajta plankton, napokban várja, könyvek írónője, Főszereplői Abigail Breslin, Jodie Foster, Gerard Butler, Wendy Orr, Alex Rover, Abigail Breslin, Jack Rusoe, Megbeszélik Nimmel, Alexandra Rover, National Geographic, Alex Rover”, Alex Rovert, Alex Rovernek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  képre írva  Sárkány  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  A nagy természet  A csend aranyat ért  Nem jár  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Esti kép  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztina b...  Minden kedves látogatómnak sze...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Karinthy Frigyes: Almafa  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ha nyitott vagy  Az időszakos böjt és a vérnyom...  A máj egészségének javítása te...  Színház az egész világ,  Vérnyomáscsökkentés  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A nagy természet  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Óraállítás  Hibáztam már  Kékfestőről pár szóban  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az idegen országok éghajlata  Egy hét kihagyás  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Sadhguru idézet  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Sadhguru idézet  képre írva  Jó éjszakát  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nem jár  Nem látom őket  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Ha nyitott vagy 
Bejegyzés Címkék
történet Wendy, történet három, három főszereplővel, fiatal lány, máskülönben lakatlan, kutatásai miatt, lány megsebesült, lánynak eközben, aktív tűzhányó, családi legenda, bálna megijedt, közeli kalózhajótól, alkalommal kétnapos, újfajta plankton, napokban várja, könyvek írónője, aktuális regényének, vulkánból való, e-mailt &#8222, írónő kérdéseire, általa kitalált, vulkánra vonatkozó, vulkán pereméhez, nyílt tengeren, műholdas telefon, hajó körül, nagy kirándulóhajó, hajó kapitánya, turisták &#8222, betolakodókat elűzze, kiszabadulásánál, asszisztensével, megkopasztására, felvillanyozza, tengerbiológus, betolakodókat, kirándulóhajó, adatgyűjtésre, főszereplővel, agorafóbiában, életveszélyes, kapcsolatban, kalózhajótól, szivattyúzni, megfelelőnek, felfedezését, foglalkozott, franciscóban, folyamatosan, alexandrában, visszatértét, távollétében, felkerekedik, megbeszélik, máskülönben, kapcsolatot, kutatásával, közelségben, megsebesült, agorafóbiás, jelentkezni, főszereplői, sípcsontján, turistával, segítséget, kalandokba, keletkezik, regényhőse, hajótestbe, kalandfilm, segítségre, kislánnyal, megcsúszik, látóhatárt, geographic, regényének, tudományos, alkalommal, bemutatott, belsejében, kérdéseire, regényírás, érdekelnek, vitatkozik, félelmeit, szigetről, odautazik, kizárólag, keveredik, antennája, főhősének, javasolja, pereméhez, alexandra, felmászik, élőlények, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 69
  • e Hónap: 885
  • e Év: 4690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.