Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 195 
A megfogalmazás ereje
  2022-09-27 18:27:51, kedd
 
  Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel!!!

VAK VAGYOK,KÉREM SEGÍTSENEK!!!!

Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot.

Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit.

Az újságíró így válaszolt:

- Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam.

Mosollyal az arcán távozott. A Vak soha nem tudta meg, hogy a táblán ez állt:
TAVASZ VAN,ÉS ÉN NEM LÁTHATOM!!!!
Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A kerítés (tanmese)
  2022-09-27 18:24:11, kedd
 
  Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét, és összeveszik valakivel, vagy valami rosszat mond valakiről. Az első nap 37 szöget vert be a kerítésbe. A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb volt uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe.

Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe. Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem vert be a kerítésbe. Az apja azt mondta neki, húzzon ki egy szöget minden egyes nap, mikor nem vesztette el a türelmét, és nem veszekedett senkivel sem, vagy meg tudta állni, hogy rosszat mondjon valakiről. Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből. Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki: "Fiam, szépen viselkedtél, büszke vagyok rád, hogy így megváltoztál.

Állj meg egy pillanatra, nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben. Ez a kerítés soha többé nem lesz már olyan, mint régen volt. Ha veszekszel valakivel, vagy rosszat mondasz valakiről , megsebzed őt. Egy ugyanolyan sebet hagysz az o lelkében, mint ezek a lyukak itt. Hátba szúrhatsz egy embert, majd kihúzhatod a kést a hátából, a seb örökre ott marad. Akárhány alkalommal is kérsz bocsánatot, a seb talán örökre ott marad. A szóbeli, sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi.

Nagyon nehéz meg nem történtté tenni meggondolatlanságból elkövetett dolgainkat. A kiengesztelődés és a megbocsátás titka lehet az, ami segíthet a lyukak eltüntetésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A neve : SZERETET
  2022-09-27 18:02:00, kedd
 
  Egy kislány bement a szobájába és a szekrénykéje mélyéről előhúzott egy lekváros üveget. Kiöntötte a padlóra az üvegben lévő érméket és gondosan számolni kezdte. Háromszor is megszámolta, mert a végösszegnek nagyon pontosnak kellett lennie. Nem hibázhatott. Ezután óvatosan visszatöltötte a pénzérméket az üvegbe, rázárta a tetejét, és kisurrant a hátsó ajtón.

A hat háztömbnyire lévő patikába ment, amelynek ajtaja fölött a nagy vörös Indián Törzsfőnök képe volt látható. Türelmesen várt a patikusra, hogy szentelne rá egy kis figyelmet, de a patikus éppen nagyon el volt foglalva.

Tess - így hívták a kislányt - megcsoszogtatta a lábát a padlón. Semmi.
Megköszörülte a torkát úgy, hogy a legkellemetlenebb hangot adja, amit csak lehet. Ez sem volt sikeres. Végül kivett egy érmét az üvegből és megkocogtatta a pult üvegét. Ez használt!
- És te mit szeretnél? - kérdezte a patikus érezhetően bosszús hangon.
- Éppen a testvéremmel beszélek Chicagóból, akit már ezer éve nem láttam - tette hozzá a patikus, mint aki választ sem vár a kérdésére.
- Én pedig az én testvéremről szeretnék beszélni veled - mondta Tess a patikuséhoz hasonlóan bosszús hangon.

- Az öcsém nagyon beteg és . egy csodát szeretnék venni neki.
- Tessék? - fordult hozzá a patikus.
- A neve Andrew és valami csúnya dolog nő a fejében, és az Apukám azt mondta, hogy csak egy csoda mentheti meg őt. Hát tessék mondani, mennyibe kerül egy csoda?

- Kislányom, mi nem árulunk csodákat. Sajnos nem tudok neked segíteni - felelte a patikus, kissé megenyhült tónusban.
- Figyelj, nekem van pénzem, meg tudom fizetni. Ha nem lenne elég,
kipótolom. Csak mondd meg mibe kerül.

A patikus testvére, akivel eddig beszélgetett, jólöltözött férfi
volt.Lehajolt a kislányhoz és megkérdezte:
- Mondd csak, miféle csodára van az öcsikédnek szüksége?
- Azt nem tudom - válaszolt Tess könnyes szemmel - csak azt tudom, hogy nagyon beteg és Anyu azt mondta, hogy valami operációra volna szüksége De Apu nem tudja megfizetni, ezért szeretném odaadni az én pénzemet.

- Mennyi pénzed van? - kérdezte a Chicago-i férfi.
- Egy dollár és tizenegy cent - felelte Tess alig hallhatóan - Ez az
összes, ami van, de tudok többet is szerezni, ha kell.
- Nahát, milyen csodálatos véletlen! - mosolygott a férfi - Egy dollár és tizenegy cent - éppen az a pontos összeg, ami egy kisfiú csodájának az ára.
Egyik kezébe tette a pénzt, a másikkal kézen fogta a kislányt:
- Vezess engem haza hozzátok, szeretném látni az öcsédet és találkozni a szüleiddel. Lássuk, hátha van nálam egy olyan csoda, amit te szeretnél.

A jólöltözött férfi Dr. Carlton Armstrong volt, sebészorvos, aki
az idegsebészetre specializálódott. Ingyen elvégezte az operációt, és nem telt bele sok idő, amire Andrew ismét otthon volt, épen, egészségesen. Anya és Apa boldogan beszéltek arról az esemény-láncolatról, ami idáig vezetett
- Ez a műtét egy igazi csoda volt - suttogta Anya - vajon mennyibe került volna?
Tess mosolygott. Ő pontosan tudta, mennyibe került a csoda: egy dollárba és tizenegy centbe, no és egy gyermek töretlen hitébe. Egy csoda nem a természet törvényeitől függ, hanem magasabb törvények működésétől.
A neve:SZERETET ! ! !
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A nehézségek miértjei
  2022-09-27 17:58:00, kedd
 
  Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa a kis lyukon keresztül. Aztán úgy tűnt, a folyamat teljesen megállt. Úgy látszott, mindent megtett, amit tudott, és semmi többre nem képes. A férfi eldöntötte, segít a pillangónak: fogott egy ollót és kinyitotta a selyemgubót.

A pillangó könnyen kijutott. De a teste összeaszott volt, gyenge és a szárnyai összezsugorodtak. A férfi tovább nézte, mert várta, hogy bármelyik pillanatban kinyílhatnak a szárnyak, megnőnek, kitárulnak, és képesek lesznek elvinni a pillangó testét, szilárdak és erősek lesznek. Semmi nem történt! A pillangó az életét ebben a gyenge testben, összeaszott szárnyakkal töltötte. Soha nem volt képes repülni.

Amit a férfi, az ő kedvességével és jóindulatával nem értett. Hogy a szűk selyemgubó és a küzdelem a szűk nyíláson keresztül szükséges a pillangónak, ez a természetes útja, hogy a pillangó kiszabadítsa testét a selyemgubóból, szárnyaival képes legyen repülni.

Néha pontosan a nehézségekre van szükségünk az életben. Ha hagyjuk az életünket akadálytalanul folyni, ez megbénít minket. Nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. Nem fogunk tudni, repülni.

Kértem Erőt...és kaptam nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.
Kértem Bölcsességet...és kaptam problémákat, hogy megoldjam őket.
Kértem Jómódot...és kaptam agyat és izmot, hogy dolgozzak.
Kértem Bátorságot...és kaptam akadályokat, hogy legyőzzem azokat.
Kértem Szerelmet...és kaptam bajban lévő embereket, hogy segítsek.
Kértem Jóindulatot...és kaptam lehetőségeket.
Semmit nem kaptam meg, amit akartam...
De mindent megkaptam, amire szükségem volt.

Éld az életet félelem nélkül, nézz szembe az akadályokkal, tudd, hogy képes vagy legyőzni őket.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gazdag vagy szegény
  2022-09-27 17:06:11, kedd
 
  Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt,hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

- Nos, mit gondolsz erről az útról?
- Nagyon jó volt apa!
- Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
- Igen.
- És mit láttál meg mindebből?
- Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
- Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Aloe vera – jó a bőrre és a vércukorszintre
  2022-09-27 16:43:30, kedd
 
 


Aloe ( Aloe vera )

Az Aloe verát sokan ismerik. Egyesek csak a lakás egyik dekorációs elemének tartják, pedig ez a gyógynövény ennél sokkal többet tud. Nyáron is számíthatunk rá, ha nem törődtünk a fényvédelemmel és a szabályokkal és sok időt tartózkodtunk a napon, hiszen ez a gyógynövény remekül bánik el a napégés okozta negatív következményekkel. Legalábbis nagyon jól hűti a testet, ha leégtünk a napon. Ezen felül az Aloe vera nevű gyógynövényre sok más esetben is bátran hagyatkozhatunk. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az Aloe vera nemcsak nyáron lehet nagyon jó barátunk, hanem télen is, ha fagyást szeretnénk a segítségével csillapítani. Ha télen sok ideig tartózkodunk a nagy hidegben, akkor ennek fedetlenül maradt testrészeink láthatják kárát, például a fülünk, az orrunk, az ujjaink. A nagy hideg még szövetelhalást is eredményezhet. Viszont az Aloe verára ilyenkor is számíthatunk, hiszen elősegíti a szövetek gyorsabb regenerációját, mivel megtámogatja az új és egészséges bőrsejtek termelődését.

Herpeszünk is kialakulhat, amelyet a herpes simplex nevű vírusnak köszönhetünk. Ez egy fertőző betegség és még esztétikai problémát is okozhat, hiszen seb is kialakulhat ott, ahol a herpesz támadást indított. Ez általában az ajak környéke szokott lenni. Az Aloe vera nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem a gyorsabb gyógyulást is elősegíti.

A pikkelysömör egy gyulladásos bőrbetegség. A bőrfelületen nemcsak bőrpír jelenik meg, hanem a bőr viszketése is kialakul. Az Aloe vera nemcsak a pikkelysömör okozta fájdalmat, hanem a viszketést is enyhíti. A növény gélje ezen kívül a bőrpírt is enyhíti és megnyugtatja az irritált bőrfelületet.

Az Aloe vera gyógynövényt gél formájában is fogyaszthatjuk. Nagyon hatásos lehet székrekedés esetén. Mivel elősegíti a hatékony bélmozgást, növeli a bélmozgások gyakoriságát és a széklet konzisztenciáját is javítja.

A magas vércukorszint veszélyes lehet, azonban számos mód van a csökkentésére. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás, illetve az Aloe vera gél belsőleg történő fogyasztása is segíthet ebben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A köhögés ellenszerei
  2022-09-27 16:40:29, kedd
 
  A köhögés ellenszerei - méz, kakukkfűtea, gyömbér, kurkuma

A köhögést allergia és fertőzés is okozhatja. Léteznek olyan természetes módszerek, amelyek nagyon hatékonyak a köhögés csillapításában és megszüntetésében. Miért ne fordulhatnánk a természethez, miért ne támaszkodhatnánk annak gyógyító erejéhez?

A méz sok esetben hatékonyabban csillapíthatja a köhögést, mint egyes vényköteles gyógyszerek. Kiváló fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik és hatékonyan vonja be az irritált nyálkahártyát, hogy aztán megkönnyebbülést nyújtson a fájdalmas és a köhögés miatt irritált toroknak. A méznek abban van nagy szerepe, hogy segít lerövidíteni a köhögés időtartamát és ennek oka nem más, minthogy a méz antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Ha szeretnénk csillapítani a köhögést és a mellkasi fájdalmat, csak annyi a dolgunk, hogy a mézet meleg vízben vagy tejben elkeverjük, és aztán elfogyasztjuk.

A kurkuma kurkumint tartalmaz, amely terápiás hatással van mind a torokfájdalomra, mind pedig a köhögésre. A kurkuma növeli a nyálkatermelést és szinte kisöpri a légutakban tanyázó baktériumokat, mivel nemcsak antibakteriális, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Hogyan fogyasszuk? Forraljunk fel 2-3 dl vizet, adjunk hozzá egy kevés kurkumaport és egy ujjnyi lereszelt gyömbért. Csak 4-5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjunk hozzá a kurkumateához egy csipet fekete borsot és egy kiskanál mézet, hogy fokozzuk az ital pozitív hatásait. Naponta 3-4 csésze kurkumateát is elfogyaszthatunk.

A gyömbér lehet a másik természetes gyógymód a köhögés csillapítására. Természetes érzéstelenítő és nyugtató hatásokkal rendelkezik, csökkenti a torokban kialakuló fájdalmat, gyulladást és irritációt. A borsmentának is hasonló hatásai vannak. Egy remek szirupot is készíthetünk a két gyógynövény segítségével. Tegyünk fel 2 dl vizet forrni, majd adjunk hozzá egy nagyobb lereszelt gyömbért és egy csokor borsmentát. Ezt követően hagyjuk kihűlni, szűrjük le és adjunk hozzá 2 csésze nyers mézet. Keverjük el, tároljuk tiszta, steril üvegben és alkalmanként fogyasszunk el ebből a szirupból egy-egy teáskanállal.

Légzőszervi betegségek esetén nagyon hasznos lehet a kakukkfű. Csökkenti a hörghurut tüneteit és a köhögés súlyosságát. A gyógynövény antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik és nagyon sok flavonoidot is tartalmaz, amelyek ellazítják a torok izmait, így csökkentve a fájdalmat és a gyulladást. A kakukkfű tea formájában fogyasztható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Immunrendszer rongálása - ne tedd
  2022-09-27 16:33:22, kedd
 
  Életmódbeli szokások, amelyek negatívan hatnak az immunrendszerre

Az immunrendszer egészségére nagyon vigyáznunk kell. Léteznek olyan táplálkozási és életmódbeli szokások, amelyek úgymond elnyomják az immunrendszer működését, negatívan befolyásolva annak egészségét. Ebben az esetben az immunrendszer képtelen lesz ellátni a feladatait és megvédeni bennünket a különféle fertőzésektől és betegségektől. Milyen dolgok nyomhatják el az immunrendszerünket? Mutatjuk a válaszokat.

Az alváshiány egyértelműen negatívan hat az immunrendszer működésére, ugyanis így nagyobb valószínűséggel adunk támadási felületet a vírusoknak és a baktériumoknak, amelyek először csak fertőzéseket, majd különféle betegségeket generálhatnak az emberi szervezetben. Ha nem alszunk eleget, a szervezet nem tud elegendő fehérjéket, antitesteket termelni, amelyeknek nagy szerepe van a betegségekkel szembeni védekezésben.

A stressz és az aggodalom szintén gyengíthetik az immunválaszt. Az állandó stressz nemcsak nagy károkat okoz a szervezetben, hanem ez kevésbé lesz hatékony az egyes vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szembeni küzdelemben.

A D-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a csontok és az immunrendszer egészségének fenntartásában. Napfény hatására termelődik elsősorban a szervezetünkben, így nyáron mindenképpen fel kell töltekeznünk, hogy ősszel erős immunrendszerrel rendelkezzünk.

Egyes táplálékok is nagy segítséget nyújtanak a szervezetnek a fertőzésekkel szembeni védekezésben. A növényi alapú táplálékok rendkívül gazdagok értékes tápanyagokban, mint például rostok, fehérjék, cink, A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, béta-karotin, amelyeknek szintén kiemelt szerepük van az immunrendszer megerősítésében.

A magas zsírtartalmú étrend felborítja a bélflóra, azaz a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát. A jó baktériumok alacsony aránya megakadályozza a megfelelő immunválasz kialakítását, éppen ezért kell az étkezésünkben korlátozni a magas zsírtartalmú táplálékokat. Ezek helyett a növényi alapú fehérjéket és az alacsony zsírtartalmú, azaz sovány állati eredetű fehérjéket kell előnyben részesíteni.

Napfény hatására termelődnek a szervezetünkben az úgynevezett T-sejtek, amelyeknek kulcsszerepe van a fertőzések megakadályozásában. A természetben töltött szabadidő is elősegíti, hogy fittebb és egészségesebb immunrendszerrel rendelkezzünk.

A cigarettában nikotin található, amely szintén csökkenti a szervezet védekezőképességét a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. A nikotin és a cigarettában lévő más vegyi anyagok is elnyomják a megfelelő immunválaszokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Tanmese
  2022-09-26 21:59:20, hétfő
 
  Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron.
Nem ismerte őket. Így szólt:
- Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok.
Kérlek benneteket, gyertek be, és egyetek valamit!
- A ház ura itthon van? - kérdezték.
- Nem - válaszolta az asszony. - Nincs itthon.
- Akkor nem mehetünk be - felelték.
Amikor este a férje hazaért, az asszony elmondta neki, mi történt.
- Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és hívd be őket! - válaszolta a férj.
Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket.
- Együtt nem mehetünk be a házba - felelték.
- Miért nem? - kérdezte az asszony.
Az egyik öreg magyarázatba kezdett: -Az ő neve: Jólét - mutatott egyik barátjára, majd a másikra mutatva azt mondta: - Ő a Siker, és én vagyok a Szeretet.
-Majd így folytatta: - Most menj vissza a házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket akarjátok behívni.
Az asszony bement a házba, és elmondta a férjének, amit az öreg mondott.
A férj megörült. - Ez nagyszerű! - mondta. - Ebben az esetben hívjuk be Jólétet!
Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat jóléttel!
A felesége nem értett vele egyet: - Kedvesem, miért nem hívjuk be inkább a Sikert?
A menyük eddig csak hallgatta őket, és most előállt saját javaslatával:
- Nem lenne jobb a Szeretetet behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel.
- Hallgassunk a menyünkre! - mondta a férj a feleségének.
- Menj, és hívd be Szeretetet, hogy legyen a vendégünk!
Az asszony kiment, és megkérdezte a három öreget: - Melyikkőtök a Szeretet?
Kérlek, gyere be, és legyél a vendégünk!
Szeretet felállt, és elindult a ház felé.
A másik kettő szintén felállt, és követték társukat.
Az asszony meglepve kérdezte Jólétet és Sikert:
- Én csak Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?
Az öregek egyszerre válaszoltak:
- Ha Jólétet vagy Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett volna maradnia.
De mivel Szeretetet hívtad, ahova ő megy, oda mi is vele tartunk.
Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a Siker is!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Buddhista tanmese
  2022-09-26 21:52:57, hétfő
 
  Az istenek megteremtették a világot,már csak az volt hátra, hogy az erőt is belehelyezzék.
Tanakodtak hová tegyék, hogy az ember meg ne találja.

Egyikőjük azt mondta: Tegyük a föld alá. Az nem jó, mondta egy bölcsebb isten, mert az ember előbb utóbb feltúrja a földet és megtalálja, tegyük a hegy tetejére.

Végül a legbölcsebb legöregebb isten szólalt meg: Nem tehetjük a hegy tetejére, az ember előbb-utóbb megmássza a hegyeket, tegyük magába az emberbe, ott sose fogja keresni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 195 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2181 db bejegyzés
Összes: 45747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2499
  • e Hét: 7227
  • e Hónap: 64614
  • e Év: 743629
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.