Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznosak
  2013-06-07 09:16:12, péntek
 
   
  6 filléres és természetes mód a mérgező háztartási tisztítószerek lecserélésére:
A szintetikus háztartási tisztítószerek sokszor tele vannak veszélyes és mérgező vegyi anyagokkal. Léteznek kevésbé fenyegető lehetőségek az élelmiszerüzletekben nagyon elenyésző, illetőleg szinte semmilyen költséggel, természetes anyagok felhasználnálására is a ház körül.

Íme 6 innovatív mód a régi szintetikus tisztítószerektől való megszabaduláshoz:

1. Természetes fertőtlenítés és szagtalanítás
Otthonokban szerte a világon a fertőtlenítő anyagok a legelterjedtebbek. A félelem a baktériumok és a "piszkos" munkalapokkal járó lehetséges betegségek ellen arra ösztönzi az embereket, hogy a konyhaszekrényt naponta antibakteriális törlőkendőkkel, vagy más antibakterizáló szerrel lefújják vagy letöröljék. Ez nem csupán szuper rezisztens kórokozókat eredményezhet, ami komoly problémákat okozhat a közegészségügyben, a tudósok egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy néhány baktérium elengedhetetlen a megfelelő védettség kialakulásához.

Ahelyett, hogy erős tisztítószerekkel kínlódik, a vágódeszka és a pult természetes fertőtlenítésére használjon citromlevet. Ezen túlmenően, a citromlé segít eltávolítani a nem kívánt foltokat és szagokat is.

2. A fürdőszoba tisztítása
A fürdőszobai tisztítószerek talán a leginkább mérgező tisztítószerek a piacon. Javaslatunk a bórax por és citromlé keveréke. A bórax gyógyszertárakban és drogériákban kapható por, amit előszeretettel használnak a kozmetikai iparban is csíraölő tulajdonságai miatt.

3. A patina eltávolítása
Használjunk egyszerűen asztali sót és citromos vizet ahhoz hogy a réz, króm és sárgaréz otthon ismét ragyogjon. Alkalmazása után a keveréket hagyjuk állni a fémen kb 10 percig, majd mossuk le meleg vízzel. Végül pedig gyengéd mozdulatokkal fényesítsük ki a felületet.

4. Természetes üvegtisztító
Legyen szó poros vázáról, piszkos ablakról, vagy régi kávéfőzőről, a citromlé kitűnő üvegtisztító. Próbáljon meg egy rész citromlevet tíz rész vízhez adni és törlőruhával vagy papírtörlővel tisztítsa meg az üvegfelületeket. Meg fog lepődni mennyire hatékony ez a megoldás és talán még jobban lenyűgöző utána a vegyszerszag hiánya.

5. A zsír eltávolítása
Leggyakrabban a zsír eltávolítása okoz nagy fejtörést. Mint általában, itt is a természetes alternatíva a hatékonyabb és olcsóbb. Használjon egyszerűen sima vizet és citromlevet arra, hogy a zsírt eltávolítsa a konyhai berendezésekről, pultokról, edényekről.

A citromlé kiváló takarításhoz is, de nem szabad elfeledkeznünk annak egészségre gyakorolt pozitív hatásairól sem. Első dologként reggel meleg citromos víz fogyasztása nemcsak rendkívül hasznos fogyasztó, méregtelenítő, hanem a teljes immunitás növelésében is nagy szerepet játszik.

6. Egyénileg készített mosószer
Amellett, hogy a boltban vásárolt mosószer egy sor mérgező vegyi anyagot tartalmaz úgy tűnik, hogy szinte célja, hogy kifakítsa a boltban vásárolt ruhákat és merevvé is tegye őket - arra kényszerítve a vásárlót, hogy öblítőszert is vegyen mellé.

Itt egy hihetetlenül egyszerű, természetes és olcsó mosószer amelytől ruhái lágyak és tiszták lesznek.

1 bögre fehér ecet
1/4 bögre citromlé
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre bórax
1/4 bögre folyékony kasztília szappan (vagy késsel vagy reszelővel reszeljen le egy kedvenc természetes alapú szappanát)

Keverjük össze őket egy nagy műanyag edényben. Kezdje az ecettel és citromlével, majd folyamatosan keverje hozzá a többi alkotórészt. Tipp: használjon elektromos kézi habverőt a csomóktól való megszabaduláshoz. A folyékony kasztília szappan hozzáadása az utolsó. Egy sűrű masszát fog kapni, de ne hagyja abba a keverést addig amig pelyhek keletkeznek benne és egy nedves "por alakú mosószer"-t nem kap. Ha túl korán hagyja abba a kevergetést, nagyon kemény anyaggá szilárdul a massza, amelyet a következő alkalommal igen nehéz lesz használni.

Néhány csepp illóolajjal kedvenc illatát is belekeverheti és már kész is.

Fedeles tartóban kell tárolni és kb 1/4 bögrét kell belőle használni egy mosáshoz. Megéri kipróbálni? Szerintem igen.
Ma reneszánszát éli a mosószóda is. 3 evőkanál másfél liter vízben feloldva ruha áztatónak nagyon jó. A konyharuha és a piszkosabb holmik egy-két óra áztatás után kimosva garantáltan tiszták és illatosak lesznek. Ha az áztatáshoz nincs kedve, adhat belőle egy keveset a mosóporhoz, de ez utóbbit helyettesítheti is vele.
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: fertőtlenítésére, megszabaduláshoz, antibakteriális, helyettesítheti, berendezésekről, üvegfelületeket, elengedhetetlen, konyhaszekrényt, antibakterizáló, előszeretettel, elfeledkeznünk, tisztítószerek, szódabikarbóna, kialakulásához, törlőkendőkkel, lecserélésére, leggyakrabban, mozdulatokkal, eredményezhet, belekeverheti, papírtörlővel, fertőtlenítés, tulajdonságai, munkalapokkal, szagtalanítás, méregtelenítő, eltávolítani, fertőtlenítő, drogériákban, eltávolítása, üvegtisztító, törlőruhával, takarításhoz, hihetetlenül, folyamatosan, reneszánszát, mérgező háztartási, szintetikus háztartási, régi szintetikus, fertőtlenítő anyagok, konyhaszekrényt naponta, tudósok egyre, állásponton vannak, megfelelő védettség, pult természetes, citromlé segít, fürdőszoba tisztítása, fürdőszobai tisztítószerek, leginkább mérgező, bórax gyógyszertárakban, kozmetikai iparban, patina eltávolítása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Kertem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egyszerű  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét kedves látogatóimn...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szeretem ujjad karcsuságait,  Müller Péter tollából  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Isten hűségének mértéke  A Magyar Költészet napja alkal...  Eduardo Sacheri gondolata  Szép álmokat!  Gebhardt Nóra versei II.  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Latinovits Zoltán tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Erdei gyöngyvirág  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Megígért békesség  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Spenót fasírttal  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 14  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Annyira tisztelem a szabadságo... 
Bejegyzés Címkék
mérgező háztartási, szintetikus háztartási, régi szintetikus, fertőtlenítő anyagok, konyhaszekrényt naponta, tudósok egyre, állásponton vannak, megfelelő védettség, pult természetes, citromlé segít, fürdőszoba tisztítása, fürdőszobai tisztítószerek, leginkább mérgező, bórax gyógyszertárakban, kozmetikai iparban, patina eltávolítása, keveréket hagyjuk, citromlé kitűnő, rész citromlevet, vegyszerszag hiánya, zsír eltávolítása, természetes alternatíva, zsírt eltávolítsa, konyhai berendezésekről, citromlé kiváló, teljes immunitás, boltban vásárolt, hihetetlenül egyszerű, kedvenc természetes, nagy műanyag, többi alkotórészt, csomóktól való, folyékony kasztília, sűrű masszát, keverést addig, következő alkalommal, piszkosabb holmik, áztatáshoz nincs, fertőtlenítésére, megszabaduláshoz, antibakteriális, helyettesítheti, berendezésekről, üvegfelületeket, elengedhetetlen, konyhaszekrényt, antibakterizáló, előszeretettel, elfeledkeznünk, tisztítószerek, szódabikarbóna, kialakulásához, törlőkendőkkel, lecserélésére, leggyakrabban, mozdulatokkal, eredményezhet, belekeverheti, papírtörlővel, fertőtlenítés, tulajdonságai, munkalapokkal, szagtalanítás, méregtelenítő, eltávolítani, fertőtlenítő, drogériákban, eltávolítása, üvegtisztító, törlőruhával, takarításhoz, hihetetlenül, folyamatosan, reneszánszát, kényszerítve, vegyszerszag, természetes, alkotórészt, citromlével, keletkeznek, kevergetést, garantáltan, naturahírek, kórokozókat, illóolajjal, citromlevet, problémákat, állásponton, eltávolítsa, hatékonyabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.