Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szinekről
  2013-06-15 21:28:48, szombat
 
   
 A SZÍNEK ÉRZELMI HATÁSA:

Idézet Molnár Sándor, a festészet tanítása c. könyvéből:

Azok a megrázkódtatások, amelyeket a színek élménye kirobbant, továbbhatolnak a legbelső centrumig, és a lelki élet legfontosabb régióit érintik.

Goethe a színek erkölcsi hatásáról beszélt. Mélyek a színek hatásai, akár tudatosan fogadja őket az ember, akár nem.
Úgy hatnak ránk, mintha a túlvilágról érkeznének. Csak aki lényének mélyebb régióiban is érzékelni tudja a világot, az képes átélni a külön-külön vagy együttesen megcsendülő színek hangzási értékeit anélkül, hogy a tárgyakra vonatkoztatná azokat.

SÁRGA
Harmonikusan: Fény; a fény hatalmától a szublimáció legmagasabb fokára eljutott anyag.
Túlvilág, csoda, értelem, tudás, bölcsesség, intelligencia, gazdagság. Vidám, sugárzó oldottság, változatosság, szabadság, meleg, barátságos, nyíltság, közlékenység, kommunikációs készség, boldogság, szellemi kalandvágy, ideálok, humorérzék.
A sárga minden határon átlép, és a fény közelébe vezet. Igaz filozófia. Intellektus, könnyű, világos, légnemű, jövő, szellem.
Legközelebb áll a fényhez és a Naphoz. Idegrendszerünket, emésztőszerveinket ösztönzi. Erősíti a gyomrot, a solar plexussal összeköttetésben áll, méregtelenítő, segíti az összpontosítást.

Diszharmonikusan: Irigység, árulás, hamisság, kétely, bizalmatlanság, őrültség, tompaság.VÖRÖS
Harmonikusan: Ellenállhatatlan erő, vér, belső meleg, lázas szenvedélyes, harcias. Testi szerelem - átszellemült szeretet. Az élet és az akarat szelleme - hatalom, autoritás, a legsűrűbb szín - a test megfelelője.
Kolerikus (heves). Izgatottságot okoz, aktivitást; önbizalom saját erőnkbe vetett hit. Meleg, erőteljes, aktív, dinamikus, szembeötlő, harsány, az élet jele, forróvérű, agresszív, harc, konfliktus, a vér színe, tetterő, határozottság, meggyőző erő, bátorság, dinamikus lendület, szilárd. Királyi, uralkodó, nemes.
A vérre gyakorol hatást. Vérkeringési zavarok ellen jó, a hideg területeket felmelegíti.

Diszharmonikusan: Legyőzhetetlen, démoni szenvedély, szertelen heveskedő, tolakodó, kötekedő, ordenáré, haragos.NARANCS
Harmonikusan: Sugárzó aktivitás. Az anyag szférájában napszerű világító erővel jelentkezik. A meleg aktív energia maximuma. Az anyag a vöröses narancssárgában éri el a meleg, aktív energia maximumát.
A szentség szelleme, elragadtatás, nyíltság, öröm, boldogság. Aktivizáló hatású.
Depresszió, pesszimizmus, ernyedtség ellen jó, az immunrendszert erősíti.

Diszharmonikusan: Büszkeség, külsőséges pompa, kevélység.ZÖLD
Harmonikusan: A növényvilág színe. Termékenység, kielégültség, nyugalom, remény, benne a tudás (sárga) és a hit (kék) egyesül. Az összeütközésből kibontakozó harmónia szelleme, fizikai kiegyensúlyozottság.
Flegmatikus. Szilárd állhatatosság, önbecsülés.
Sötét és világos, meleg és hideg között tartja az egyensúlyt. A szellem és az anyag világa a zöldben kapcsolódik össze. Ez a természet színe. a növekedésé, a harmóniáé, a rokonszenvé. Megújulás, béke, remény, elégedettség, gyógyulás, vegetáció. A természet, a növekedés és az általános regenerálódás színe.
Harmóniateremtő, csökkenti a kimerültséget, a fáradtságot.

Diszharmonikusan: Közönséges, ordenáré, bénult, merev, buta.KÉK
Harmonikusan: Befelé fordulás, passzív, árnyékos, a sötét felé hajlik.
Atmoszféra: a legvilágosabb égszínkéktől az éjszakai legsötétebb kékesfeketéig.
Hit, szellem, halhatatlanság. Az igazság szelleme, tisztelet, hódolat. A lélek megfelelője.
Melankólikus, nyugalom, megelégedettség, feloldás, a vértelenség érzése. Mélységbe (víz) és magasba (ég) vezet. Nagy csendesség és hűvösség árad belőle. Biztonságérzet. Mindig belejátszik valami súlyos, passzív erő is, amit a sötétség közelléte okoz. Folyékony.
Hűvös szín, amely nyugtatóan hat, idegesség, gyulladás ellen jó, gennyes állapotokon segít.

Diszharomonikusan: Babona, félelem, elveszettség, gyász, de mindig érzék fölötti, lelki, transzcendens.INDIGÓ
Harmonikusan: Rejtett misztériumok szelleme, szeretet, gyógyítás, intuitív szín.
Görcsoldó hatása van, ideges eredetű zavarok, lelki kimerültség ellen jó.
Erős egyéniség, visszahúzódó alkat, intuitív, érzékeny, befelé forduló, szellemi, lelki síkon sebezhető.

Diszharmonikusan: Démoni, alvilág, züllöttség, szenvedélybetegségek.IBOLYA

Diszharmonikus szín. A sárga, a tudás ellenpólusaként az ibolya a tudatalatti, a titok színe. Hol fenyegetően, hol boldogítóan hat ránk, és gyakran nyomasztó. Nagy foltokban az ibolya szín valóban ilyesztően hathat, különösen ha bíborvörösbe hajlik.

" Ha ilyen fény borul egy táj fölé, a világ vége rémületét szuggerálja." (Goethe)

A tudatlan jámborság színe, a komor babonásságé. Lappangó katasztrófák törnek föl a sötét ibolya színből. Megvilágosítva gyöngéd és szeretetreméltó színtónusok bukkannak elő belőle. Sötétség, halál, magányosság, magány és oldódás, mennyei szeretet és szellemi uralom a vöröses-ibolyában. Az áldozat szelleme, rítusok és mágia, spirituális szín, misztikum, kozmikus tudat, szenvedélyesség.

A legsötétebb szín, nehézségek, fájdalmak, spirituális, metafizikus szín: az anyagi és a spirituális síkon hat.

Harmonikusan: Erősíti a meditáció hatását, az inspirációs képességet. Belső megtisztulás. Egyensúlyba hozza a két agyféltekét, a jin és a jang elveket. Spirituális hajlam, szellemi ébredés, spirituális fejlődés és felszabadulás.Összefoglalás

A VÖRÖS
- a legsűrűbb szín - a test megfelelője.
Meleg szín. Cselekvésre ösztönöz. Bánj vele csínján, a túl sok piros agresszivitást válthat ki.

A SÁRGA
- a legvilágosabb szín - a szellem megfelelője.Melegséget és közelséget kölcsönöz. A fény és a nap színe. Kitűnő szűk, sötét helyiségekbe.

A NARANCSSÁRGA
-nagyon meleg szín. A sárga és a piros keveréke izgató hatású. Csak vigyázz, mert tér kell hozzá.

A KÉK
a leginkább felfelé irányuló szín - a lélek megfelelője.Hideg szín. Eltávolodást és messzeséget jelent. A nyugalom iránti vágyat fejezi ki. A sötétkék fárasztó, és passzivitásra ösztönöz. A világoskék tágítja a teret és tisztaságérzetet ad.

A ZÖLD
-hideg szín. Távolságot és messzeséget jelent. Nyugtat, pihentet, ellazít.

A FEHÉR
-a semlegesség, könnyedség és a tisztaság színe.

A BARNA
-a semlegesség, a melegség és a közelség színe. A barna világos árnyalata kellemes közérzetet ad. A sötétbarna szűkíti a teret.

A szín és a lélek egymásnak megfelelői, és a szellemi világot kapcsolják össze az anyagival.

Melankólikus ( búskomor) - kék - a fej területe.

Kolerikus (heves, lobbanékony) - vörös - szív.

Szangvinikus (vérmes) - sárga - mellkas.

Flegmatikus (közönyös, egykedvű) - Zöld - hát.A hat szín feszültségtengelye

Sárga - ibolya: intuíciós tengely ( fény - sötétség)

Kék- narancs: szellemi tengely ( hideg-meleg)

Vörös-zöld: akarattengely (ego-közösség)

SELYEMFESTÉSI TECHNIKÁK

Több fajta technika létezik !

-Nedves a nedvesen technika:

A nedves selyem anyagra visszük fel a nedves festéket. A festék a nedves selymen "fut" és nagy területeket kevés festékkel lehet szépen megfesteni. Két egymás mellé felvitt szín csodálatosan összeolvad, keveredik és különleges hatást lehet vele elérni.
Ezzel a technikával szoktam a tájképeken az égboltot megfesteni, illetve a képekre az első színrétegeket felvinni.
Ennél a technikánál vastag kerek, vagy széles lapos ecseteket kell használni.

-Nedves a szárazon technika

A legkedveltebb és a leggyakrabban alkalmazott technika. A száraz selyemre visszük fel a guttával körülhatárolt részre a festéket. Ilyenkor a selymen futó festék szépen kitölti a rendelkezésre álló helyet. A csendéleteknél és a tájképek kidolgozásánál ezt a technikát a leg jobb használni.
Ezt a technikát kell alkalmazom akkor is, ha nem guttázzuk ki a körvonalakat, hanem azonnal a selyemre festjük például a virágok leveleit.
Ennél a technikánál közepes vastagságú vagy vékony ecsetek kellenek.

-Száraz ecset technika

Száraz selyemre "száraz" ecsettel visszük fel a festéket. A nedves ecsetet papírtörlőn többször áthúzuk, hogy kevés víz legyen benne. Ezt követően jön a festékbe mártás, majd a festékes ecsettel többször vonalat kell húzni a papírtörlőre, hogy a festékben lévő nedvesség is távozzon. Amikor már egészen vékony vonalat tudunk húzni és a kívánt színt is elértük, akkor lehet festeni a selyemre.
Ezt a technikát a finom kidolgozásokhoz érdemes használni, amikor vékony vonalakat kell húzni, illetve a javításokhoz. Előfordul ugyanis, hogy a gutta vasalás után fehér nyomot hagy a képen, vagy túl vastag a vonala, ami nemkívánatos hatást eredményez. Ilyenkor ezzel a technikával "el lehet tüntetni" a gutta nyomait.
Ennél a technikánál vékony ecsetek használata kell.

-Tónusos aláfestés

A festményen az árnyékokat festjük meg először. A csendéletek, virágok árnyékainak megfestésekor , mert ott sok apró vonal van és a színtelen gutta miatt nem lehet látni jól a témát. Azért is szeretik ezt a technikát, mert az árnyékok fölé felrakott festékrétegek elmélyítik a színeket és az árnyékok széleit tompítják. Az árnyéknak felvitt színek a fölé rakott színnel egybeolvadnak, ezért kell jól megválasztani, hogy mely színeket alkalmazzuk együtt.

-Réteges festés

Egy kínai festő mondta, hogy a selyemre festett virág akkor szép, ha a szirmait legalább 5 réteg festékkel festjük meg. Példának említette, hogy először a virág teljes szirmára vigyük fel a festéket. A következő réteget már úgy, hogy a szirom legszélét ne érje el. A harmadik réteget már csak a szirom feléig és így befelé haladva csökkentsük a befestett rész méretét. Ő ugyanazt a színű és tónusú festéket alkalmazta mind az öt rétegen. Ezzel a módszerrel elérte, hogy a szirom legszéle világosabb maradt, míg a közepe sötétebb lett.
Alapjában ezt a módszert lehet variálni a csendéletek festése során, a rétegeket úgy is lehet el helyezni , hogy oda kerüljön a sötétebb rész, ahol árnyék keletkezik. A színeket is lehet változtatni még egy szirmon belül is, de az 5 réteget általában jó felvinni, mert ettől lesz a szín élénk, telített.

-Hajszárító alkalmazása
A selyem gyorsan szárad, de van eset, hogy szükség van száraz részre a további munkához. Ilyenkor alkalmazhatjuk a hajszárítót a szárításra, de a festék "szétfújására" is használhatjuk.
A hajszárítóval a nedves selyemre felvitt nedves festéket tudjuk a kép által megkívánt irányba elfújni és ezáltal különleges hatást érhetünk el. A fújás indításánál a festék a leghalványabb lesz, kifelé sötétedik, de elvékonyodik és hullámokat alkot. Nagyon érdekes, szép eredményt lehet vele elérni.

-Só technika
A nedves festékre sószemeket helyezünk és hagyjuk szabadon megszáradni. A só magába szívja a festéket a vízzel együtt. A só alatt világos lesz az anyag, a megszívási vonalban pedig különleges formákat alkotva világosodik ki. Ezzel a technikával a fák lombját, vagy a talajon lévő füvet, gazokat lehet ábrázolni. Vigyázni kell azonban, hogy a sótechnika alkalmazása ne tegye túl sokká a képet.

Törlés
A nedves festéket papírtörlővel, vagy tiszta ruhával felitatjuk, ezáltal világosabb foltot kapunk a képen. Fényfoltokat, csillogásokat lehet ezzel a technikával kialakítani.

Szivacs alkalmazása
Nagy pórusú szivacs, vagy eredeti tengeri szivacs darabkát belemártunk a festékbe, majd ezt lazán rányomkodjuk a selyem anyagra. Egyenetlen foltokat kapunk, amellyel jól érzékeltethetjük a köves utat, az árnyékokat, egyenetlen felületeket.

Zsírkréta alkalmazása
A festetlen selyem felületére zsírkrétával vonalakat húzunk. A zsírkréta a festéket lelöki magáról, ezáltal rücskös felületet képez a festék. Fák törzseinek megfestéséhez, vagy öreg, kopott tárgyak felületének festéséhez lehet használni. Általában fehér zsírkrétát érdemes használni, de más szín is alkalmazható, ha jól megválasztják a motívum színéhez. Ha a kész képet vasaljuk, akkor alá és fölé tiszta textil anyagot kell tenni, ami magába szívja majd a zsírt, így a selymen nem fog látszani semmi.

Kollázs technika
A selyem anyagbók kivágjuk a kívánt formát: pl. a virágok szirmát vagy a leveleit. Felragasztjuk a selyem anyag megfelelő helyére, majd megfestjük az előzőekben ismertetett módon. De dolgzohatunk fordítva is, az alapot megfestjük és a kivágott selyem anyagot ráragasztjuk. Számos variálási lehetőséget kínál ez a technika.
Gyógyító színek - piros,fehér,fekete

Piros
A piros szín nem csak a figyelmet vonzza magára, de viselőjének egyébként is ad nem kevés plusz energiát. Ha nehéz nap áll előttünk, de ezt nem szeretnénk kimutatni, illetve szeretnénk a nehézségek ellenére kimagaslóan teljesíteni, akkor feltétlenül viseljünk pirosat.
Energikusnak és dominánsnak fogjuk érezni magunkat és nem csak azért, mert kívülről így látnak bennünket.

Fehér
A fehér a tisztaság, ártatlanság és a frissesség színe is egyben. Viseljük sokat, ha lábadozunk egy betegség után, vagy ha lázasak vagyunk, mert segít a szervezetnek a regenerálódásban.

Akkor is alkalmazhatjuk, ha frissíteni szeretnénk az elménket, vagyis például sokáig tartó tanuláshoz, új dolgok elsajátításához. Tisztaságával, fényével tanulásra ösztönöz, nyitottabbá és befogadóbbá tesz bennünket.

Fekete
A fekete szín és annak hatásmechanizmusa megosztja az embereket. Nagyon összetett és ezért nagyon sokoldalú szín, de óvatosan bánjunk vele. Kis mennyiségben alkalmazva nem csak eleganciát kölcsönöz viselőjének, de egyben elmerengésre, mélyebb gondolatokra is sarkall.

Túl nagy mennyiségben és túl sokáig viselve azonban könnyen rossz hangulatba kerülhetünk tőle, mivel elszívhatja az energiáinkat.

Lila
A lila egy szemet nyugtató, de a szellemet felpezsdítő szín. Viseljük kreatív tevékenységekhez, vagy folyamatos koncentrációt és állandóan új ötleteket igénylő feladatok megoldásához.

Segíti a beleérző-képességünket, így könnyebben megérthetjük mások jelzéseit, problémáit is. Ajánlják epilepszia esetén is, nyugtatóan hat az idegrendszerre, segíti a könnyebb elalvást - ezért hálószobába is kiváló segítségünk lehet.

Ezüst
Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára.
Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai ezüstből vannak.

Arany
A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe. Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja...

Arany, ezüst: természetfeletti képességek, áradó érzelmek, jólét

Világoskék
Az égszínkékkel, vagyis a világoskékkel nyugtató hatást érhetünk el. Segít a relaxációban, ezért stresszesebb megbeszéléseken, nehezebb szituációkban hozzájárulhat nyugalmunk megőrzéséhez.

Segít a feszültség oldásában, ráadásul nem csak lelki, de fizikai értelemben is: menstruációs görcsök esetén is nagyon hasznos lehet.

Középkék
A középkék nem véletlenül a torokcsakra színe. Viselésével enyhülhetnek kommunikációs problémáink, könnyebben fejezzük ki magunkat. Vagyis ez a szín ideális egy megbeszélésre, előadásra vagy akár egy interjúra is.

Egyben az egészségünkre is pozitívan hathat: viselése csökkentheti a torokproblémákat és enyhíti a fejfájást is.

Sötétkék
A sötétkék a szellemiség, a fejlődés, az előrehaladás színe. Hasznos lehet tanuláshoz, így a gyerekszobát is díszíthetjük sötétkék elemekkel - természetesen vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok belőle, mert azzal nyomasztó hatást érhetünk el.

Kombináljuk fehérrel, vagy rózsaszínnel, így finom és friss összbenyomást keltünk, de közben megőrizzük a sötétkék tanulást segítő hatását is.
Depresszióban szenvedőknek sötét árnyalata miatt nem ajánlott!

Rózsaszín
Hatása:
- táplál, és fizikailag megnyugtat;
- étvágyserkentő - ahogy a piros szín is - izgatóan hat, növeli a pulzusszámot, a vérnyomást, és ezzel együtt az étvágyat;
- szeretetre ösztönöz, önbizalmat ad, önmagunk elfogadására és szeretetére sarkall;
- túl sok rózsaszín fizikailag kimerít, és elerőtlenít.

Pozitív jelentése:
fizikai nyugalom, gondozás, melegség, nőiesség, szerelem, szexualitás, fajok túlélése.
Vonzza a szemet, állandóan a vizuális középpontba tolakszik, épp ezért könnyen elunható.
Magas vérnyomásban szenvedőknek azonban inkább kerülendő ez a színválasztás!

Zöld
Nem véletlen, hogy a zöld szín a kórházak és rendelők falának jellegzetes színe. Látványa megnyugtat, sőt segít a lábadozás időszakában. Ha fáradtak vagyunk, és ezt különösen a szemünkön érezzük, akkor válasszunk egy zöld ruhát, ami pihenteti a szemet, de nem álmosít el.

A zöld szín viselése emellett javasolt tüdő- és szívbetegek számára, valamint serkenti a nyirokmirigyek működését is.

Narancssárga
A narancssárga a testi és lelki egyensúly egyik szimbóluma. Viselése gyakorlatilag mindig és mindenkinek ajánlott, mivel semmi káros hatása nem lehet. Feltölt energiával, amit vissza is sugároz a környezetünknek, emellett frissességet, fiatalságot és vidámságot ad nekünk.

Nyugodtan válasszuk ezt a színt, ha egy kis felpezsdülésre, energiára van szükségünk, vagy ha kreatív, de hosszú koncentrációt igénylő feladatok előtt állunk - biztosan segíteni fog!

A színek pszichológiája és szimbolikája:


Fekete
A rosszkedv, bánat, szomorúság és a halál színe.

Kék
A mennybolt sajátja, a vallás, a művészet, a muzsika színe, mely a békét, a lelki nyugalmat és az áhítatot jeleníti meg. Kék színű öltözék viselése - a remény és a vallásgyakorlás szeretete mellett - erkölcsösséget és lojalitást jelez, az isteni elmélkedés, a jámborság és az őszinteség jelképe. Mint a nyugalom színe, lecsillapítja a haragot, mérsékli a szenvedélyt.

Halványkék
A béke, keresztény megfontoltság, a jó munkák és a nyugodt lelkiismeret szeretetét üzeni.

Arany
Dicsőséget és hatalmat jelképez.

Zöld
A tavaszi időszak, a fiatalság, a remény, a megújulás és az új élet születésének a színe. Erőt és jókedvet ad. Hitet, boldogságot, halhatatlanságot és az igazság diadalát hirdeti. A zöld és az ibolya keveréke ösztönzően hat a bizonytalan személyiségre.

Halványzöld
A keresztség jelvénye.

Narancssárga
A házasság, a nász és a hét múzsa színe.

Rózsaszín
A ragaszkodás, a szeretet, az öröm és a megnyugtató pihenés jelzője. Krisztus vérére utalva a mártírság jelképe.

Lila
Fenséges szín, igazságot, hatalmat, dicsőséget és ragyogást jelez.

Vörös
A szenvedélyt, az erőt, a lelkesedést és a tűz melegét szimbolizálja. A keresztények körében az isteni szeretet, az irgalmasság és a hitért vállalt vértanúság jelképe.

Szürke
A megpróbáltatás, szenvedés színe.

Sáfránysárga
A hitvallók, gyóntatók megkülönböztető jelvénye.

Skarlátvörös
A vallási buzgalmat, az egyház dicsőségét hirdeti.

Ezüst
Erkölcsösséget és tisztaságot reprezentál.

Ibolyaszín
A bűnbánat kifejezője.

Fehér
Tisztaságot, mértékletességet, ártatlanságot, erkölcsösséget, szemérmességet jelez.


[Forrás: Brewer's Dictionary of Phrase and Fable.]

Forrás: monia
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: regenerálódásban, diszharmonikusan, tisztaságérzetet, ellenállhatatlan, természetfeletti, összeköttetésben, érzékeltethetjük, megrázkódtatások, tevékenységekhez, halhatatlanságot, torokproblémákat, mértékletességet, narancssárgában, megkülönböztető, összeütközésből, kidolgozásokhoz, harmóniateremtő, környezetünknek, megelégedettség, ellenpólusaként, összpontosítást, vallásgyakorlás, szeretetreméltó, megbeszéléseken, elsajátításához, szenvedélyesség, erkölcsösséget, alkalmazhatjuk, étvágyserkentő, kidolgozásánál, diszharmonikus, legyőzhetetlen, biztonságérzet, halhatatlanság, immunrendszert, megvilágosítva, festészet tanítása, színek élménye, legbelső centrumig, lelki élet, színek erkölcsi, színek hatásai, túlvilágról érkeznének, képes átélni, külön-külön vagy, tárgyakra vonatkoztatná, fény hatalmától, szublimáció legmagasabb, sárga minden, fény közelébe, solar plexussal, akarat szelleme, SZÍNEK ÉRZELMI HATÁSA, Idézet Molnár Sándor, SELYEMFESTÉSI TECHNIKÁK,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Fodor Ákostól idézek  Jókai Mór: Az országos összeve...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne félj!  Hallgasd a pacsirtát!  Hajléktalan Jézus  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Havas fák  A szép ékszer, öltöztet  Rózsaszín rózsa  Szent Marto Jácinta és Ferenc,...  Fehér szegfűk  Szeresd a holnapot  Csokiból  Kislány virággal  Útravaló – 2020. február...  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnálom azokat a lányokat, ak...  Png rózsa  Rózsaszín rózsa  Szívek  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Isten megbízik Ábrahámban  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Jó éjszakát  Fehér szegfűk  Harmónia......  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Útravaló – 2020. február...  Menj, és szeress valakit!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmónia......  Szép napot!  Nasi délutánra  Rózsaszín rózsák  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szèp napot kívánok  Aranyosi Ervin: Köszönet anyám...  Kellemes volt - Kétszázhetvenh...  Ne félj!  Havas fák  Kislány madárral  Ne félj!  Sokan a cigány szót negatív ki...  Facebookon kaptam  Három meccs, ötmillió forint: ...  A tél nem tart örökké  Van amit nézni kell  Png rózsa  Facebookon kaptam  Betty Boop  Facebookon kaptam  Hóvirág  Álmos  Facebookon kaptam  Hajléktalan Jézus  Sokan a cigány szót negatív ki...  Egyik legnehezebb harc  Posertube  Facebookon kaptam  Amikor valami elindul a megval...  Sajnálom azokat a lányokat, ak...  Wass Albert: Záróvers  Zsuzsanna napra  Gulácsi Péter remek védésével ...  Jó reggelt  Rózsa csokor  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Posertube  Kun Magdolna: Anyám mikor bölc...  Facebookon kaptam  Csokiból  Pillangó  Az apró örömöt keresni kell &#...  Facebookon kaptam  Azt mondják, egyszer minden út...  Este a mellkasán megpihenni, s...  Kislány kutyussal  Azt mondják, egyszer minden út...  Kun Magdolna: Anyám mikor bölc...  Pillangó  Kis tündér  Szent Marto Jácinta és Ferenc,...  Facebookon kaptam  Nő rózsával  Mária-oszlop újra felállításár...  Szeresd a holnapot  "Áldjon meg Téged az ÚR, és őr... 
Bejegyzés Címkék
festészet tanítása, színek élménye, legbelső centrumig, lelki élet, színek erkölcsi, színek hatásai, túlvilágról érkeznének, képes átélni, külön-külön vagy, tárgyakra vonatkoztatná, fény hatalmától, szublimáció legmagasabb, sárga minden, fény közelébe, solar plexussal, akarat szelleme, legsűrűbb szín, test megfelelője, élet jele, vérre gyakorol, hideg területeket, anyag szférájában, meleg aktív, vöröses narancssárgában, szentség szelleme, immunrendszert erősíti, növényvilág színe, összeütközésből kibontakozó, anyag világa, zöldben kapcsolódik, természet színe, általános regenerálódás, sötét felé, legvilágosabb égszínkéktől, éjszakai legsötétebb, igazság szelleme, lélek megfelelője, vértelenség érzése, sötétség közelléte, tudás ellenpólusaként, titok színe, ibolya szín, világ vége, tudatlan jámborság, komor babonásságé, sötét ibolya, áldozat szelleme, legsötétebb szín, spirituális síkon, meditáció hatását, inspirációs képességet, jang elveket, legvilágosabb szín, szellem megfelelője, piros keveréke, leginkább felfelé, nyugalom iránti, sötétkék fárasztó, világoskék tágítja, tisztaság színe, közelség színe, barna világos, sötétbarna szűkíti, lélek egymásnak, szellemi világot, nedvesen technika, nedves selyem, nedves festéket, nedves selymen, technikával szoktam, égboltot megfesteni, első színrétegeket, technikánál vastag, szárazon technika, leggyakrabban alkalmazott, száraz selyemre, guttával körülhatárolt, selymen futó, rendelkezésre álló, tájképek kidolgozásánál, technikát kell, selyemre festjük, virágok leveleit, technikánál közepes, nedves ecsetet, festékbe mártás, festékes ecsettel, festékben lévő, kívánt színt, finom kidolgozásokhoz, gutta vasalás, gutta nyomait, technikánál vékony, árnyékokat festjük, színtelen gutta, árnyékok fölé, árnyékok széleit, árnyéknak felvitt, fölé rakott, kínai festő, selyemre festett, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 286 db bejegyzés
Összes: 37640 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 15853
  • e Hónap: 47661
  • e Év: 149732
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.