Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 fogyást segítő étel
  2014-06-20 08:16:20, péntek
 
   
  Az egyik legkevésbé egyértelmű kérdés a fogyókúra során a megfelelő ételek kiválasztása.
Tíz olyan ételt és hozzávalót mutatunk be, amely garantáltan segít a fogyásban.

1 Lencse
A lencse köznapi étel Indiában és a legtöbb vegetáriánus és vegán ebből nyeri a fehérjét. Indiában sok lencseféle található, amely jellegzetes ízt kölcsönöz ételeinknek. Az étkezés alapvető része és emellett a különböző lencsefélék különféle egészséges tápanyagokat tartalmaznak.


2. Tojásfehérje
A tojásfehérje fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény értékes táplálék. Bármilyen fogyókúrás diéta mellett rendkívül fontos az elégséges fehérjebevitel, amely segíti a szervezetet az edzések során. A tojásfehérje magas proteintartalma segíti az azonnali felszívódást, ezáltal a szervezet egyből hasznosítani tudja azt. Többféleképpen is elkészíthető a tojásfehérje. Megfőzheti a tojást, eldobva annak sárgáját, vagy tűvel szúrja ki a tojást és így csak a fehérje folyik majd ki. 3-4 tojást használjon tojáshab vagy omlett elkészítéséhez.

3. Hal
A hal az egyik legjobb nem vegetáriánus tápanyagforrás. Fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag. A halban gazdag étrend megelőzi a szívbetegségeket, rendszeressé teszi a különböző testfunkciókat, enyhíti a rheumathoid artritis tüneteit, csökkenti a depressziót és megelőzi a demenciát és az Alzheimer-kórt, emellett a rák kockázatát is csökkenti.

4. Lenmag
Ez az aprócska barna lapos mag telis tele van olyan tápanyagokkal, amelyek segítik sok manapság gyakori, az életmódból származó betegség megelőzését. A lenmag egészséges, mivel gazdag omega-3 zsírsavakban, lignánokban, antioxidánsokban, ösztrogénben és rostban.

5. Gyümölcsök
Szükségtelen a gyümölcsfogyasztás egészséges mivoltát magyarázni. A szervezetnek szüksége van szénhidrátokra a működéshez, ennek legtermészetesebb formája a természetes cukor. Az, hogy a szénhidrát rosszat tenne, nem igaz. A szénhidrátok biztosítják a szervezet működéséhez elengedhetetlen üzemanyagot. A cukor túlfogyasztása azonban túlsúlyt eredményez. Az evolúciós pszichológia rámutat arra, hogy alapvetően vágyunk a cukorra és ezt a vágyat legjobb ha gyümölcsök fogyasztásával elégítjük ki. Emellett minden gyümölcsnek magas a tápértéke, az alma, a narancs, a banán, a guava, a körte, a papaya, a görögdinnye és társaik mind könnyen elérhető gyümölcsök.

6. Mogyoró- és diófélék és szárított gyümölcsök
Ezek az apróságok esszenciális tápanyagokban gazdagak, amelyek sok betegséget megelőzhetnek és megerősítik a szervezet. A szárított gyümölcsök megőrzik az eredeti gyümölcs tápanyagainak nagy részét és emellett egyéb egészséges anyagok is találhatóak benne, amelyek megelőzik a krónikus betegségeket és csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

7. Pulyka
A pulyka fantasztikus fehérjeforrás, emellett az egyik legegészségesebb húsféle. Kalciumban gazdagabb, kalóriában, koleszterinben és telített zsírsavakban pedig szegényebb, mint a többi húsféle. Több fehérjét tartalmaz, mint a csirkehús, emellett nátriumban is szegény, ezáltal hozzájárul a vérnyomás szinten tartását.

8. Zöldségek
A leveles zöldségek kalóriaszegények, nem tartalmaznak zsírt és tele vannak rosttal, vassal, kalciummal, és fitokémiai anyagokban is gazdagok, mint a C-vitamin, karotinok, lutein, a folsav és a K-vitamin. Ez azt jelenti, hogy serkentik a bélmozgást, csökkentik a rák kockázatát és szénhidrát mentesek. A saláta, a brokkoli, a spenót, a csíra, a kígyóuborka és még ezer másik növény rendelkezik ehető levelekkel, így van választék. Emellett megszámlálhatatlan módon fogyaszthatóak, nyersen salátaként, főzve főétkezéshez, szószként, levesekben, és így tovább.

9. Teljes kiőrlésű kenyér
A teljes kiőrlésű kenyér rosttartalma jóval magasabb, mint a sima fehér kenyéré. Ezáltal növeli az étel térfogatát a kalória növelése nélkül, ezáltal teltség érzetet okoz. Segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet és szabályozza a vércukorszintet. Kutatások bizonyították, hogy azok az emberek, akik két szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst fogyasztanak, kevésbé éhesek ebédidőben.

10. Joghurt, aludttej és dahi
Még nem találkoztam olyan táplálkozási szakértővel, aki ne ajánlotta volna az aludttejet és a joghurtot, és az ok magától értetődő. Dokumentált tény, hogy azok az emberek, akik étkezés előtt vagy után aludttejet vagy joghurtot fogyasztanak, nagyobb súlycsökkenésről számolnak be, mint akik nem így étkeznek. Azért van ez így, mert a joghurtban található kalcium megelőzi, hogy a zsírsejtek több kortizolt termeljenek (a kortizol hormon nem megfelelő egyensúlya magas vérnyomást, elhízást és egyebeket okozhat). Emellett segíti az emésztést és az étel felszívódását, erősíti és stabilizálja az immunrendszert és gazdag fehérje- és vitaminforrás. A kutatások szerint naponta minimum 300 g joghurtot érdemes fogyasztani, 100 g-t minden étkezéshez.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: szívbetegségeket, antioxidánsokban, súlycsökkenésről, legegészségesebb, kalóriaszegények, vércukorszintet, proteintartalma, elengedhetetlen, elkészítéséhez, testfunkciókat, immunrendszert, koleszterinben, szénhidrátokra, fogyasztásával, többféleképpen, túlfogyasztása, tápanyagforrás, fogyaszthatóak, kialakulásának, fehérjebevitel, szénhidrátban, tápanyagokban, tápanyagainak, fehérjeforrás, tápanyagokkal, megelőzhetnek, csökkenthetik, felszívódását, vitaminforrás, bizonyították, rosttartalma, tojásfehérje, tápanyagokat, hasznosítani, elkészíthető, tartalmaznak, egyik legkevésbé, fogyókúra során, megfelelő ételek, lencse köznapi, legtöbb vegetáriánus, étkezés alapvető, különböző lencsefélék, tojásfehérje fehérjében, elégséges fehérjebevitel, edzések során, tojásfehérje magas, azonnali felszívódást, szervezet egyből, fehérje folyik, egyik legjobb, halban gazdag,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Ma van a magyar költészet napj...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  képre írva  Alvó cica  Egy barátság története  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  Töröld le  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hogyan válunk hűségesekké?  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Anyák napjára  Az ember emlékekből áll  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magamnak  Csend  Facebookon kaptam  Szép estét  Magamnak  Az ember emlékekből áll  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Nem kell hozzá fürdőruhás  Minden tavaszból őrizz..  különleges  Alvó cicák  Nem kell hozzá fürdőruhás 
Bejegyzés Címkék
egyik legkevésbé, fogyókúra során, megfelelő ételek, lencse köznapi, legtöbb vegetáriánus, étkezés alapvető, különböző lencsefélék, tojásfehérje fehérjében, elégséges fehérjebevitel, edzések során, tojásfehérje magas, azonnali felszívódást, szervezet egyből, fehérje folyik, egyik legjobb, halban gazdag, különböző testfunkciókat, rheumathoid artritis, aprócska barna, életmódból származó, lenmag egészséges, szervezetnek szüksége, természetes cukor, szénhidrát rosszat, szénhidrátok biztosítják, szervezet működéséhez, cukor túlfogyasztása, evolúciós pszichológia, vágyat legjobb, apróságok esszenciális, szárított gyümölcsök, eredeti gyümölcs, krónikus betegségeket, krónikus betegségek, pulyka fantasztikus, egyik legegészségesebb, többi húsféle, vérnyomás szinten, leveles zöldségek, teljes kiőrlésű, sima fehér, étel térfogatát, kalória növelése, joghurtban található, zsírsejtek több, kortizol hormon, étel felszívódását, kutatások szerint, szívbetegségeket, antioxidánsokban, súlycsökkenésről, legegészségesebb, kalóriaszegények, vércukorszintet, proteintartalma, elengedhetetlen, elkészítéséhez, testfunkciókat, immunrendszert, koleszterinben, szénhidrátokra, fogyasztásával, többféleképpen, túlfogyasztása, tápanyagforrás, fogyaszthatóak, kialakulásának, fehérjebevitel, szénhidrátban, tápanyagokban, tápanyagainak, fehérjeforrás, tápanyagokkal, megelőzhetnek, csökkenthetik, felszívódását, vitaminforrás, bizonyították, rosttartalma, tojásfehérje, tápanyagokat, hasznosítani, elkészíthető, tartalmaznak, fogyasztanak, zsírsavakban, felszívódást, ösztrogénben, táplálkozási, szénhidrátok, betegségeket, esszenciális, stabilizálja, vegetáriánus, pszichológia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.