Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Energiabombák
  2014-08-02 18:58:41, szombat
 
   
 


Amikor energiára van szüksége, valószínűleg egyből a kávé, a kóla vagy más, alacsony tápértékű ital jut az eszébe. Sajnos ezek csak átmenetileg emelik meg az energiaszintet, utána törvényszerű a visszaesés és egyáltalán nem egészségesek.
Amikor legközelebb úgy érzi, hogy alacsony az energiaszintje, próbáljon ki egyet a következő hat gyümölcsből!


Egy ilyen, természetes ,,energiabomba" gyümölcsökből álló listáról nehéz lehet választani. Hozza ki belőle a legtöbbet és használja fel mindet egy friss gyümölcssalátához! Könnyű a hűtőben tartani, így több napon át ehet belőle reggelire, hogy minden napját egy nagy energiaadaggal kezdhesse. Nem is kell az a csésze kávé; egyen friss gyümölcsöt és érezze magát frissnek természetesen!

Dupla adag energiát kap egy csomó egészséges tápanyag mellett, mindössze 80-120 kalóriáért!

 BANÁN
A banán azonnal ellátja energiával, és - nem úgy, mint a koffeintartalmú italok - könnyen emészthető. A banán tele van káliummal, és magnéziummal amik olyan elektrolitok, amik az idegek és az izmok egészségéért felelősek. Egy közepes méretű banánban 105 kalória van - sokkal kevesebb, mint a legtöbb cukros üdítőitalban. Emellett 27 gramm szénhidrátot, 1 gramm fehérjét és 0,5 gramm zsírt tartalmaz (a legkiválóbb fajtából).

 PAPAYA
A papaya egy gyönyörű, élénk trópusi gyümölcs, amely jó kis energiabomba is egyben. Rengeteg vitamin található benne, így remek védelmet nyújt a megfázás ellen. A papayáról azt is kimutatták, hogy semlegesíti a környezeti dohányfüst káros hatásait, ráadásul megvéd a reumás ízületi gyulladástól.

 NARANCS
Hagyja ki a reggeli kávét és igyon helyette egy csésze frissen facsart narancslevet, sőt, inkább egyen egy narancsot! Ez a gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban és természetes cukrokban, amelyek emelik az energiaszintet. Ha egész reggelen át tartó erőre vágyik, ropogtasson mellé egy kis mandulát is! A citrusfélék egész évben kaphatóak, így kiváló energiaforrások a hidegben és az influenzaszezonban. Karotinokban is gazdag és tudjuk a karotinok az A vitamin elő-anyagai. Az A-vitamin pedig megvédi nyálkahártyáinkat a vírusok és baktériumok támadásától.

 EPER
Az eper egy klassz módszer a fáradtság legyőzésére, és meglepő módon még a narancsot is felülmúlja a C-vitamin mennyiség tekintetében. Még egy tudnivaló az eperről: csakúgy, mint a sárgarépa és a lenmag, javítják a látást.

 ANANÁSZ
Ha egy kis ösztönzésre van szüksége a felkeléshez és elinduláshoz, majszoljon el egy finom, lédús ananászt! Az energiaadag mellett egy halom vitamint is kap, hiszen a rostokban is gazdag ananászban mangán, réz és C, B1 és B6-vitamin is van.

 KÖRTE
A könnyen csomagolható és a gyermekek körében igen népszerű körte szuper energiaforrás. Ha nem tud friss körtét beszerezni, vegyen befőttet és fogyassza túróval reggelire! Egész nap frissnek és ébernek érzi majd magát.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koffeintartalmú, energiaforrások, energiaadaggal, energiaszintet, energiaszintje, energiaforrás, természetesen, gyümölcsökből, szénhidrátot, energiabomba, csomagolható, üdítőitalban, elektrolitok, törvényszerű, egészségéért, gyulladástól, narancslevet, magnéziummal, karotinokban, egészségesek, elinduláshoz, valószínűleg, tekintetében, gyümölcsből, természetes, ösztönzésre, felkeléshez, energiaadag, legyőzésére, támadásától, ropogtasson, citrusfélék, baktériumok, legkiválóbb, semlegesíti, átmenetileg, kóla vagy, friss gyümölcssalátához, hűtőben tartani, nagy energiaadaggal, csomó egészséges, banán azonnal, koffeintartalmú italok, banán tele, izmok egészségéért, közepes méretű, legtöbb cukros, legkiválóbb fajtából, megfázás ellen, környezeti dohányfüst, reumás ízületi, reggeli kávét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Reggel van  Nevem  Kövesd a cowboyt!  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Tavaszi kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nem tudhatod  Png kutya  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Németh László tollából  Tavaszi kép  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21 
Bejegyzés Címkék
kóla vagy, friss gyümölcssalátához, hűtőben tartani, nagy energiaadaggal, csomó egészséges, banán azonnal, koffeintartalmú italok, banán tele, izmok egészségéért, közepes méretű, legtöbb cukros, legkiválóbb fajtából, megfázás ellen, környezeti dohányfüst, reumás ízületi, reggeli kávét, csésze frissen, gyümölcs rendkívül, citrusfélék egész, klassz módszer, fáradtság legyőzésére, energiaadag mellett, halom vitamint, könnyen csomagolható, gyermekek körében, koffeintartalmú, energiaforrások, energiaadaggal, energiaszintet, energiaszintje, energiaforrás, természetesen, gyümölcsökből, szénhidrátot, energiabomba, csomagolható, üdítőitalban, elektrolitok, törvényszerű, egészségéért, gyulladástól, narancslevet, magnéziummal, karotinokban, egészségesek, elinduláshoz, valószínűleg, tekintetében, gyümölcsből, természetes, ösztönzésre, felkeléshez, energiaadag, legyőzésére, támadásától, ropogtasson, citrusfélék, baktériumok, legkiválóbb, semlegesíti, átmenetileg, legközelebb, visszaesés, majszoljon, gyümölcsöt, választani, egyáltalán, felülmúlja, vitaminban, ananászban, emészthető, kalóriáért, környezeti, kimutatták, beszerezni, egészséges, dohányfüst, energiával, mindössze, kaphatóak, található, cukrokban, tápértékű, narancsot, kezdhesse, karotinok, reggelire, tartalmaz, rendkívül, papayáról, használja, gyermekek, energiára, rostokban, következő, fogyassza, drtihanyi, próbáljon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.