Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az étcsokoládéról
  2014-08-02 19:29:55, szombat
 
   
 



A keserű csokoládé jótékony hatása a bőrre, hajra és egészségre 19 pontban
Csak úgy, mint a gyümölcs, amiből készül, a keserű csokoládé tele van erős antioxidánsokkal és számos olyan lényeges tápanyagot tartalmaz, amelyek segítenek egészségesnek és szépnek maradni.

Az olyan erős antioxidánsok, mint a flavonoidok, megelőzik a szív- és érrendszeri betegségeket és csökkenti az agyvérzés kockázatát. Ezenkívül ellenőrzés alatt tartja a vér koleszterin szintjét és a vérnyomást. Továbbá a jó látás is a keserű csokoládé egyik pozitív hatása.


Az egészségügyi hatások mellett a keserű csokoládé a szépségre is jótékony hatással van.

A keserű csokoládé bőrre gyakorolt jótékony hatása

A keserű csokoládé olyan bőrbarát alapanyag, amelytől a bőr egészséges és ragyogó lesz.

Amint már említettük, a keserű csokoládé erős antioxidánsokat tartalmaz. Ezek az antioxidánsok védik a bőrt a szabadgyökök okozta kártól; a bőr sokáig puha, rugalmas és fiatal marad.

Napvédő tulajdonságai miatt védi a bőrt a káros UV sugaraktól és így megelőzhető vele a napégés és a bőrrák.

A keserű csokoládé rendszeres fogyasztásától sima és szép lesz az arcbőre; a csokoládé hidratálja és táplálja a bőrt.

A keserű csokoládé koffeinnel kombinálva kiválóan méregteleníti a bőrt. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és segít abban, hogy az újonnan kialakult bőr szabadon lélegezhessen.

A stressz rossz hatással van a szépségre. Ha nem tartják ellenőrzés alatt, akkor pedig az egész személyiséget tönkreteheti. A keserű csokoládé stresszoldó tulajdonságokkal rendelkezik, és mivel csökkenti a stresszhormonok szintjét, így a bőr is ragyogóbb lesz.

A keserű csokoládé hajra gyakorolt jótékony hatása

Javítja a fejbőr vérkeringését, így a haj is egészségesebben és ragyogóbban nő. A jobb vérkeringésnek köszönhetően pedig hatásosan csökkenti a hajhullást.

Más alapanyagokkal keverve a keserű csokoládé hozzájárul a hajszálak egészségéhez, így a haj fényesen sima és dús lesz.

A gyulladásgátló tulajdonságainak köszönhetően a keserű csokoládé minimalizálja a fejbőrfertőzések kialakulásának esélyét.

A keserű csokoládé egészségre gyakorolt jótékony hatása

Szívbaj: A keserű csokoládé olyan antioxidánsokat tartalmaz, min a flavonoidok. Az antioxidánsok a szervezet egyik legfontosabb elemei, mivel megakadályozzák a szabadgyökök által okozott öregedést, amik a szív és érrendszeri betegségek többségéért is felelősek.

Vércukorszint: Nehéz elhinni, hogy egy cukorban gazdag anyag kiegyensúlyozza a vércukorszintet, de így igaz.

A keserű csokoládéban lévő cukor nem nagyon hat a szervezetre, mivel alacsony a glikémiás indexe. Ezenkívül, mivel gazdag flavonoidokban, segíti az inzulin cukorszintre gyakorolt hatását.

Koleszterin: tudvalevőleg a koleszterin elzárja a vénákat és artériákat, így azok nem funkcionálnak normálisan. A keserű csokoládé azonban csökkenti az LDL (,,rossz" koleszterin) szintet az artériákban és a szívben.

Hangulatjavító: A stressz olyan negatív faktor, amelytől mindenkinek minél hamarabb meg kéne szabadulnia. A keserű csokoládé olyan összetevőkből áll, amelyek segítik az agysejtek általi endorfintermelést, ami javítja a hangulatot. A csokoládé stimulálja az agysejteket és ellazítja az embert.

Bőrvédelem: A keserű csokoládéban lévő flavonoidoknak pozitív hatása van a szervezetre. Az egyik ilyen hatása például, hogy véd a Nap káros UV sugarai ellen.

Megelőzi az agyvérzést: Az olyan megnövekedett szintű flavonoidok, mint az epikatekin, védik az agyat az agyvérzéssel szemben, epikatekin pedig nagy mennyiségben található a keserű csokoládéban. Azok az emberek, akik keserű csokoládét fogyasztanak, kevésbé hajlamosak az agyvérzésre, mint azok, akik nem fogyasztanak keserű csokoládét.

Kezelhető vele a vérszegénység: A keserű csokoládéban lévő flavonoidok segítenek a vérszegénység kezelésében és azokra is jó hatással van, akik nem megfelelően táplálkoznak.

Javítja a látást: A tanulmányok kimutatták, hogy a keserű csokoládéban lévő flavonoidok javítják az agy vérellátását, így a látást is.

Kognitív funkciók: A keserű csokoládé fogyasztásával serkenthetők az emberi szervezet kognitív funkciói, mivel a csokoládé javítja az agy vérellátását.

Vérnyomás: A keserű csokoládé gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a réz és a magnézium, amelyek a normális vérnyomás fenntartásáért felelősek, ezért különösen hasznos azoknak az embereknek, akiknek túlzottan hullámzik a vérnyomása.

A keserű csokoládé kiválasztása és tárolása

Sokféle keserű csokoládé márka kapható, ezért kissé nehéz kiválasztani a legjobbat. Íme azonban néhány tipp, amelyek segíthetnek a megfelelő csokoládé kiválasztásában:
 Amikor megveszi a keserű csokoládét, olyat válasszon, amely felszíne sima és hibátlan. A választott csokoládénak nem kéne fakónak lennie, és nem lehet rajta semmilyen csík vagy pötty.
 Ha lehetséges, törje meg a csokoládét, mielőtt kifizeti. Ha a törés hangja erőteljes, gondolkodás nélkül megveheti. A csokoládé szerkezetére is fordítson különös figyelmet. Ha szemcsés vagy túlzottan zsíros, ne vásárolja meg; keressen inkább selymesebb textúrájú csokoládét.
 Mielőtt megvásárolja, kóstolja meg a csokoládét. Ha az íze és aromája csokoládés, megvásárolhatja.
 A keserű csokoládét hűvös, száraz helyen tárolja, és ne tegye ki közvetlen napfénynek.
Felhasználási tippek
 Amikor felfőzi a csokoládét, ne adjon hozzá vizet, mivel az megkeményíti a csokoládét. A csokoládés recepthez minden edényt és eszközt tartson szárazon, mivel egy kis nedvesség is tönkreteheti az egész receptet.
 Ne olvassza a csokoládét túl magas hőmérsékleten.
 Mivel a keserű csokoládénak sokféle pozitív hatása van, azoknak is fogyasztania kéne, akik annyira nem szeretik ezt a fajta csokoládét, mivel egyesíti magában a csokoládé és az egészségre gyakorolt pozitív hatások előnyeit.
Forrás :drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokkal, fejbőrfertőzések, tulajdonságokkal, tulajdonságainak, stresszhormonok, vércukorszintet, kiegyensúlyozza, megakadályozzák, antioxidánsokat, kiválasztásában, egészségesebben, megvásárolhatja, fogyasztásával, fogyasztásától, gyulladásgátló, alapanyagokkal, vérkeringésnek, flavonoidokban, hangulatjavító, kialakulásának, flavonoidoknak, fenntartásáért, antioxidánsok, egészségesnek, összetevőkből, megnövekedett, vércukorszint, vérszegénység, vérkeringését, hőmérsékleten, lélegezhessen, személyiséget, funkcionálnak, méregteleníti, tulajdonságai, minimalizálja, keserű csokoládé, olyan erős, agyvérzés kockázatát, egészségügyi hatások, antioxidánsok védik, szabadgyökök okozta, csokoládé hidratálja, elhalt hámsejteket, újonnan kialakult, stressz rossz, egész személyiséget, stresszhormonok szintjét, fejbőr vérkeringését, jobb vérkeringésnek, hajszálak egészségéhez, gyulladásgátló tulajdonságainak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Bounty krémes  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png fotel  Akarat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Makszim Gorkij gondolata  Kövesd a cowboyt!  Bounty krémes  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Irgalom és ítélet  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Egy lelki imádság  Png nő  Alázat  Nem tudhatod  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete István - Akác  Albert Einsteinről  Szívem  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Sose bánj semmit  Nagyon különös  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás  Zilahy Lajos gondolata  Szép napot kívánok  Tavaszi kép  Reggel van  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Png kislány  Erdőn  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Akarat  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
keserű csokoládé, olyan erős, agyvérzés kockázatát, egészségügyi hatások, antioxidánsok védik, szabadgyökök okozta, csokoládé hidratálja, elhalt hámsejteket, újonnan kialakult, stressz rossz, egész személyiséget, stresszhormonok szintjét, fejbőr vérkeringését, jobb vérkeringésnek, hajszálak egészségéhez, gyulladásgátló tulajdonságainak, fejbőrfertőzések kialakulásának, szervezet egyik, szabadgyökök által, cukorban gazdag, keserű csokoládéban, glikémiás indexe, inzulin cukorszintre, koleszterin elzárja, stressz olyan, agysejtek általi, csokoládé stimulálja, egyik ilyen, olyan megnövekedett, agyvérzéssel szemben, vérszegénység kezelésében, tanulmányok kimutatták, emberi szervezet, csokoládé javítja, normális vérnyomás, megfelelő csokoládé, keserű csokoládét, választott csokoládénak, törés hangja, csokoládé szerkezetére, csokoládés recepthez, egész receptet, keserű csokoládénak, fajta csokoládét, egészségre gyakorolt, antioxidánsokkal, fejbőrfertőzések, tulajdonságokkal, tulajdonságainak, stresszhormonok, vércukorszintet, kiegyensúlyozza, megakadályozzák, antioxidánsokat, kiválasztásában, egészségesebben, megvásárolhatja, fogyasztásával, fogyasztásától, gyulladásgátló, alapanyagokkal, vérkeringésnek, flavonoidokban, hangulatjavító, kialakulásának, flavonoidoknak, fenntartásáért, antioxidánsok, egészségesnek, összetevőkből, megnövekedett, vércukorszint, vérszegénység, vérkeringését, hőmérsékleten, lélegezhessen, személyiséget, funkcionálnak, méregteleníti, tulajdonságai, minimalizálja, felhasználási, cukorszintre, tudvalevőleg, tönkreteheti, köszönhetően, szabadgyökök, legfontosabb, egészségügyi, egészségéhez, csokoládéban, betegségeket, vérellátását, kiválasztása, serkenthetők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.