Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Grapefruit- gyógynövényként
  2014-08-03 17:17:31, vasárnap
 
   
 



Gyógyhatásai:
Emésztési problémák, gyomor-bél rendellenességek, hasmenés,
ételmérgezés, paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzések, candidiázis ellen.
Szájfertőzések, foglepedék, fogíny problémák kezelésére.
Nagyon kellemes leheletet eredményez.
Hatásos köhögés, megfázás, torokfájás, fülgyulladás, orrmellék-gyulladás gyógyításában is.
Eredményes csontritkulás kezelésében is, hiszen minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabadgyököket.
Gyógyírt jelent Pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzés, körömgomba fertőzés, különféle bőrproblémákra
Vágás, seb, szemölcs, kiütés, viszketés,
korpa, herpesz, fejtetű, bárányhimlő, kicserepesedett ajak és egyéb más problémák kezelésére.
Egyik legfontosabb felhasználási módja, az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.
Korábban a lepedők, ruházat fertőtlenítésére használták a grapefruit mag cseppeket.
Az indokínai háború idején ezzel fertőtlenítették a katonák ivóvizét. Eme tulajdonságának köszönhetően kapott helyett a csecsemőápolásban, valamint különböző sérülések kezelésében.
Bátran alkalmazhatjuk virágok és zöldségek parazitáinak irtására is. Oldjunk fel néhány csepp grapefruit mag olajat vízben, és törölgessük át vele a leveleket.
Hatástalanítja a növényen található mikrobákat, baktériumokat, kártevőket. Kiváló fertőtlenítő hatását otthonunkban is alkalmazhatjuk.
Tiszta, illatos lesz környezetünk.

Grapefruitmag :

A grapefruit a citrusfajták közé tartozik, fogyasztása világviszonylatban a citrom és a narancs után a harmadik helyen áll. A grapefruit mag kivonatát 20-25 éve kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. A grapefruit mag kivonat természetes méregtelenítő, erősíti és támogatja az immunrendszert. Nagy mennyiségben tartalmaz C és E vitamint, bioflavonidokat. Antioxidáns tulajdonsága miatt képes a szabad gyököket semlegesíteni, elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránjait. Klinikai vizsgálatok 800-féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba és bizonyos paraziták ellen találták eredményesnek.
Nagyon fontos tulajdonsága a grapefruit mag kivonatnak, hogy segít a vér, a testnedvek lúgosításában. A mikroorganizmusok, gombák, baktériumok, vírusok stb. nem képesek lúgos, oxidált környezetben élni. Bár a citrom, a zöld citrom és a grapefruit vegytanilag savas, a tesztek mégis azt bizonyítják, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere folyamatába valójában lúgos hatásuk, van.
A grapefruit mag kivonat már kis mennyiségben is nagyon hatásos. 1989-90 között egy nemzetközi kutatócsoport (a beszámoló megtalálható a Journal of Orthomolecular Medicine folyóiratban 5. kötet, 3. sz., USA, 1990) vizsgálta a grapefruit mag kivonat eredményességét összehasonlítva 30 antibiotikummal és 18 kipróbált gomba elleni szerrel. Ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a már bevált szerek. Alternatíva lehet az antibiotikumokkal szemben, hiszen nincs mellékhatása, és alacsony az előállítási költsége. Van valami egyedülálló a grapefruit mag kivonat alkotóelemeiben. Használ, anélkül, hogy legyengítené a szervezetet, biztonságos, a candidiázis kezelésében úgy tűnik ugyanolyan hatásos, mint a nystatin, az oktánsav vagy egyéb a bélben fel nem szívódó gomba elleni szer. Használata áttörést okozhat a krónikus parazita-fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára.
Számos gyógyszerérzékenységben szenvedő egyénnél tapasztalták, hogy a grapefruit mag kivonat a kezelések során jobban tolerálható, mint egyéb eddig használt gomba elleni készítmény. Hüvelyi fertőzések kezelése során 20 beteg közül 15 jelezte, hogy 3 nap után 12 óránkénti használattal enyhültek tünetei. A grapefruit mag kivonat alaposan tesztelt, biztonságos és hatásos, számos laboratórium és kutatóközpont által kipróbált szer szerte a világon. Mellékhatása nem ismeretes, nem okoz allergiát. Az emberek 3-5 %-a allergiás a citrusfélékre, ezért kezdetben óvatosan, kisebb adagokban kell szedni a cseppet, bár az allergiások köréből is pozitív visszajelzések érkeztek használatával kapcsolatban. A Grapefruit-kivonatot külsőleg és belsőleg, szervezetünk és környezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.
Termése:
Gömbölyű vagy széles-gömbölyded, átmérője 8-15 cm. Héja zöldes- vagy narancssárga és legfeljebb 1,3 cm vastag. A nagy, fehéres, sárga, narancsszínű vagy halványpiros, nedvvel telt szőrökből álló, nagyon bő levű terméshús 11-15, erősen egymáshoz kötődő gerezdre tagolódik; íze zamatos, fajtától függően többé vagy kevésbé savanyú, keserű komponenssel. A termés közepén gyakran nagyobb üreg található. A szögletes, szabálytalan tojásdad mag (0,5 x 1 cm) világos sárgásbarna.

Felhasználása:
Gyümölcsként fogyasztják oly módon, hogy a termést keresztben 2 félre vágják, és a terméshúst egy (speciális) késsel választják el a gerezdek héjától, majd kikanalazzák. Nagy méretekben a termésekből levet készítenek. A bogyók lekvár vagy zselé előállítására alkalmasak. A pektinben gazdag héj kandírozható, de olajat is szolgáltat, amelyet üdítőitalok ipari előállításához használnak fel. A magokból értékes olajat sajtolnak. A feldolgozott termések maradványai takarmányként hasznosíthatók. A virágkivonatot álmatlanság ellen és gyomorerősítőként alkalmazzák, a levélkivonatok állítólag antibiotikus hatásúak.



Forrás: isteninövények
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fertőtlenítésére, rendellenességek, csontveszteséget, fertőtlenítették, citoplazmájának, tulajdonságának, kicserepesedett, bioflavonidokat, eredményességét, összehasonlítva, antibiotikummal, alkotóelemeiben, virágkivonatot, levélkivonatok, bőrproblémákra, szabadgyököket, hasznosíthatók, isteninövények, visszajelzések, immunrendszert, alkalmazhatjuk, hatástalanítja, előállításához, orthomolecular, szájfertőzések, méregtelenítő, előállítására, használhatjuk, kutatóközpont, felhasználási, eredményesnek, citrusfélékre, kutatócsoport, baktériumokat, takarmányként, csontritkulás, csontveszteséget azáltal, immunrendszer védelme, krónikus immunproblémákkal, indokínai háború, katonák ivóvizét, növényen található, citrusfajták közé, narancs után, harmadik helyen, szabad gyököket, kórokozók citoplazmájának, testnedvek lúgosításában, zöld citrom, grapefruit vegytanilag, tesztek mégis, test anyagcsere, Orthomolecular Medicine,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cica  Erdei gyöngyvirág  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Robin Wight pitypang szobra  Anyák napjára  Alvó kislány  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Krisztinától  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Robin Wight pitypang szobra  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Emlékezz  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  A Magyar Költészet napja alkal...  Szeretem ujjad karcsuságait,  40 felett  IGEN így  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csontveszteséget azáltal, immunrendszer védelme, krónikus immunproblémákkal, indokínai háború, katonák ivóvizét, növényen található, citrusfajták közé, narancs után, harmadik helyen, szabad gyököket, kórokozók citoplazmájának, testnedvek lúgosításában, zöld citrom, grapefruit vegytanilag, tesztek mégis, test anyagcsere, nemzetközi kutatócsoport, beszámoló megtalálható, antibiotikumokkal szemben, előállítási költsége, candidiázis kezelésében, oktánsav vagy, kezelések során, allergiások köréből, termés közepén, termést keresztben, gerezdek héjától, termésekből levet, bogyók lekvár, pektinben gazdag, magokból értékes, feldolgozott termések, virágkivonatot álmatlanság, levélkivonatok állítólag, fertőtlenítésére, rendellenességek, csontveszteséget, fertőtlenítették, citoplazmájának, tulajdonságának, kicserepesedett, bioflavonidokat, eredményességét, összehasonlítva, antibiotikummal, alkotóelemeiben, virágkivonatot, levélkivonatok, bőrproblémákra, szabadgyököket, hasznosíthatók, isteninövények, visszajelzések, immunrendszert, alkalmazhatjuk, hatástalanítja, előállításához, orthomolecular, szájfertőzések, méregtelenítő, előállítására, használhatjuk, kutatóközpont, felhasználási, eredményesnek, citrusfélékre, kutatócsoport, baktériumokat, takarmányként, csontritkulás, immunrendszer, gyógyításában, felhasználása, fertőzésekben, használatával, grapefruitmag, lúgosításában, semlegesíteni, mennyiségben, köszönhetően, tulajdonsága, használattal, narancssárga, feldolgozott, legyengítené, komponenssel, mellékhatása, környezetben, laboratórium, környezetünk, szervezetünk, citrusfajták, gyümölcsként, kapcsolatban, otthonunkban, megtalálható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3009
  • e Hét: 13123
  • e Hónap: 26872
  • e Év: 231573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.