Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 spirituális törvény - a siker titka
  2014-10-29 07:06:23, szerda
 
   
  Mi az élet? Különböző pillanatok egymásutánisága, vagy valami több? Pillanatok sorozata, melyeket egymástól függetlenül egyik percről a másikra élünk meg, avagy sokrétű összefüggések komplexuma, amely létünket körvonalazza? A híres spiritualista és orvos, Deepak Chopra, már régen felfedezte, hogy minden, ami a jelen pillanatban történik velünk az nem más, mint mentális szinten hozott múltbeli döntéseink terméke.

1994-ben megjelent egy könyve ,,A siker 7 spirituális törvénye" címmel, ebben az élet azon alapelveit taglalja, melyek alapján úgy tudjuk igazítani lelkünk különböző aspektusait, hogy minél teljesebb életet élhessünk, összhangban az természet törvényeivel. Ebben a könyvben Deepak tökéletesen mutatja be a keleti filozofikus felfogásokat - a karmát - és a nyugati koncepciókat egyaránt- a minimális erőfeszítés törvényét.

1. A Karma törvénye
Minden, általunk véghezvitt tettnek van egy bizonyos energetikai töltete, amely hasonló erőként fog visszatérni hozzánk. Azok a tettek, amelyek másokat boldoggá és sikeressé tesznek, hozzájárulnak a saját boldogságunkhoz és sikereinkhez is.

Hogy működik?
A karma fogalma sok vallás és kultúra közös pontja, az ,,Amint vetsz, úgy aratsz" talán a legjobb kifejezője ennek a törvénynek. Mikor úgy érzed, igazságtalanul bántottak vagy kisemmiztek, jóleső érzés arra gondolni, hogy majd valamikor ők is megkapják ugyanazt. Mindennek ellenére nem tesz túl jót az sem, ha túlzottan a karma törvényére alapozva mindenért saját magad próbálod okolni és mindent irányítani próbálsz. A legjobban úgy lehet együttműködni ezzel a törvénnyel, ha minden pillanatban megpróbálod kihozni magadból a maximumot és mindent, amit teszel, azt pozitív tudattal, szeretettel tedd. És ugyanakkor azt is meg kell értened, hogy ezek nem mindig ugyanolyan formában fognak visszatérni hozzád.

2. A legkisebb erőfeszítés törvénye
Annyit jelent, mint elfogadni az embereket, helyzeteket és eseményeket úgy, ahogy azok vannak, úgy, ahogy azok történnek. Felelősségteljesen szembenézni az adott helyzettel és problémával, anélkül, hogy másokat vagy magunkat hibáztatnánk azokért. Lemondani arról az igényről, hogy mindenáron megértessük és érvényesítsük nézőpontunkat

Hogy működik?
Chopra szerint minden probléma egy lehetőség csírája és minden mag egy egész erdőt ígér. A kihívás abban rejlik, hogy sok mag lehet egy fájdalmas pillanat, amelyet nem szeretnénk megélni, amelyet szeretnénk elkerülni. A törvény elfogadásának kulcsa abban rejlik, hogy el tudjuk fogadni azt a valóságot ahol bármi történhet, és ahol a kellemetlen helyzetek és a szenvedés legtöbbször a fontos élettapasztalatok elöljárói. Elfogadni, felelősséget vállalni és védtelennek maradni - ez a törvény lényege.

3. A tiszta lehetségesség törvénye
Teremts minden nap lehetőséget arra, hogy csendben, saját belső nyugalmadban tudj lenni. Érezd meg a természet elemeinek tökéletes intelligenciáját, tisztítsd meg tudatod. Kerüld az ítélkezést, ne minősíts másokat. A törvény szerint mindannyian maga vagyunk a tiszta tudat, illetve ,,a tudat annyit tesz, mint tiszta lehetségesség", ez minden lehetőség, teremtés és végtelen kreativitás mezője.

Hogy működik?
Nagyon nehéznek tűnik egy nyugtalan, zavargó világban megtalálni a belső békét, de mégis rengeteg elégtétellel bír. Ha lehetőséged nyílik egyszer magadba nézni és megismerni saját, tiszta tudatod, már úton leszel a lelki siker felé.

4. Az ajándékozás törvénye
A nagylelkűség egy másik olyan elv, melyet minden vallás nézetei közt megtalálunk. Mégis, sokan vannak, akik a nap végén nincsenek tudatában a bőkezűség formáló hatásának, pedig az adakozás által nagyobb jutalomban részesülnek, mint ahogy azt valaha gondolták volna.

Hogy működik?
Ajándékozz meg ma valakit. Bárkit. Egy bókkal, egy mosollyal vagy egy virággal. A másoktól kapott ajándékot pedig fogadd hálával. Azonosulj a törvénnyel azáltal, hogy gondoskodást, ragaszkodást, megbecsülést és szeretetet adsz és fogadsz.

5. A szándék és vágy törvénye
Minden szándékban és vágyban egyszerre ott van a teljesülés hogyanja és eszköze is. Készíts listát azokról a dolgokról, amikre vágysz. És higgy ezekben, még akkor is, amikor nem úgy tűnnek a dolgok, ahogy elképzelted. Mert abból is tanulni fogsz.

Hogy működik?
Chopra egyik alap meggyőződése az, hogy ahhoz, hogy változás álljon be az életedbe, új esélyt kell adnod belső ösztöneidnek. Meg kell tanulnod nem kétségbe vonni saját ösztöneid és meg kell tanulnod nem háttérbe szorítani lelked akaratát mások véleményével szemben. Az első lépés afelé, hogy valóra váltsd álmaidat, az az, hogy megálmodd azokat az álmokat.

6. Az elkülönülés törvénye
Engedd meg magadnak, hogy az légy, aki. Engedd meg másoknak is, hogy azok lehessenek, akik. Ne erőltesd és ne keresd görcsösen a megoldásokat - engedd, hogy azok maguktól jöjjenek. A bizonytalanság néha szükséges a szabadság felé vezető úton.

Hogy működik?
Nincs annál frusztrálóbb és haszontalanabb az életben, mint megpróbálni irányítani másokat. Ha nincsenek elvárásaid másokkal szemben, akkor magadat is felszabadítod az elvárások alól.

7. A Dharma, avagy az ,,Élet céljának" törvénye
Keresd meg az igazi önmagad. Fedezd fel saját, egyedi tehetségeid, mert van, amire csak te vagy képes. Kérdezd meg magadtól: ,,Hogyan tudnám legjobban szolgálni az emberiséget a tehetségem és képességeim által?". Nem tesz boldogabbá semmi és nem hoz nagyobb bőséget számodra, mint képességeidet használva szolgálni másokat.

Hogy működik?
Ez a törvény a következőképpen egyszerűsíthető le: ,,Mi az én életem célja?"
Forrás :Egyed Zsuzsanna (filantropikum)
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: intelligenciáját, egymásutánisága, következőképpen, boldogságunkhoz, egyszerűsíthető, haszontalanabb, bizonytalanság, igazságtalanul, elfogadásának, hozzájárulnak, lehetségesség, összefüggések, spiritualista, felszabadítod, filantropikum, nézőpontunkat, érvényesítsük, együttműködni, képességeidet, megbecsülést, törvényeivel, ragaszkodást, nagylelkűség, felelősséget, sikereinkhez, elégtétellel, nyugalmadban, gondoskodást, meggyőződése, hibáztatnánk, véleményével, koncepciókat, frusztrálóbb, megoldásokat, körvonalazza, felfogásokat, másikra élünk, híres spiritualista, jelen pillanatban, könyve „, élet azon, természet törvényeivel, könyvben Deepak, keleti filozofikus, karmát –, nyugati koncepciókat, minimális erőfeszítés, bizonyos energetikai, saját boldogságunkhoz, karma fogalma, legjobb kifejezője, karma törvényére, Deepak Chopra, Egyed Zsuzsanna,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Kezdet  Házi botox  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Kokárda  Por  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Paul David Tripp Március 17  Egyet értesz?  mindent a népért...  Szeüleidtől tanultad  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor még rangja volt...  Mindig tud adni ,  Mai harmónia kártyám  Intelem  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szép Álmokat  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Ne engedd el kezem!  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor 5 éves voltam,  A kávé  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  A halolaj és a hal még a migré...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  A tékozló és Isten gondviselés...  Szép estét  Isten áldja  Ibolya  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Nem kellett volna!  Mai harmónia kártyám  Nyíljatok meg  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Isteni zsebkendők  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rejtő Jenő versei  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor még rangja volt...  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Ibolya  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
másikra élünk, híres spiritualista, jelen pillanatban, könyve &#8222, élet azon, természet törvényeivel, könyvben Deepak, keleti filozofikus, karmát &#8211, nyugati koncepciókat, minimális erőfeszítés, bizonyos energetikai, saját boldogságunkhoz, karma fogalma, legjobb kifejezője, karma törvényére, legkisebb erőfeszítés, adott helyzettel, lehetőség csírája, egész erdőt, kihívás abban, fájdalmas pillanat, törvény elfogadásának, valóságot ahol, kellemetlen helyzetek, szenvedés legtöbbször, fontos élettapasztalatok, törvény lényege, tiszta lehetségesség, természet elemeinek, törvény szerint, tiszta tudat, tudat annyit, belső békét, lelki siker, ajándékozás törvénye, másik olyan, bőkezűség formáló, adakozás által, mosollyal vagy, másoktól kapott, törvénnyel azáltal, teljesülés hogyanja, első lépés, elkülönülés törvénye, megoldásokat &#8211, bizonytalanság néha, szabadság felé, elvárások alól, igazi önmagad, következőképpen egyszerűsíthető, intelligenciáját, egymásutánisága, következőképpen, boldogságunkhoz, egyszerűsíthető, haszontalanabb, bizonytalanság, igazságtalanul, elfogadásának, hozzájárulnak, lehetségesség, összefüggések, spiritualista, felszabadítod, filantropikum, nézőpontunkat, érvényesítsük, együttműködni, képességeidet, megbecsülést, törvényeivel, ragaszkodást, nagylelkűség, felelősséget, sikereinkhez, elégtétellel, nyugalmadban, gondoskodást, meggyőződése, hibáztatnánk, véleményével, koncepciókat, frusztrálóbb, megoldásokat, körvonalazza, felfogásokat, ösztöneidnek, megértessük, szeretettel, kreativitás, szembenézni, megpróbálod, eseményeket, aspektusait, problémával, mindannyian, emberiséget, képességeim, legtöbbször, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.