Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bőrápolás házi kencékkel
  2015-04-14 06:24:35, kedd
 
   
 



Manapság a szervezetünk, és így a bőrünk is több káros hatással találkozik, gondoljunk csak a levegő minőségére, vagy az ételekben, kozmetikumokban és háztartási szerekben található rengeteg vegyi anyagra. A napi mozgás, a rost- és vitamindús táplálkozás, kevés állati fehérje, tejtermék és még kevesebb cukorfogyasztás betartásával már rengeteget tehetünk a szép bőr megőrzéséért, vagy a megfelelő állapot visszaállításáért.

Ha szeretnénk kiiktatni a bolti krémek káros anyagait, akkor a legegyszerűbb, ha magunk készítjük el ápoló, gyógyító kozmetikumainkat. Arra azonban ügyeljünk, hogy kizárólag tiszta alapanyagokat használjunk. Az egyébként tápláló és gyógyító vajak közül (shea, kakaó) ne vásároljuk meg a finomított változatokat, illetve a bázis- és illóolajok lehetőleg bio vagy demeter minősítésűek legyenek. Az olcsó, nem megbízható minőségű alapanyagok használatával ugyanúgy árthatunk a bőrünknek, mintha a káros anyagokkal teli kencéket használnánk.

Vajak, olajok, melyeket használhatunk az otthon készített kencékhez

A bázisolajok olyan növényi olajok, melyek vivőolajként funkcionálnak, tehát ezekben oldjuk fel a különböző bőrproblémákra javasolt illóolajokat. Ha kenhető állagú krémet szeretnénk kapni, akkor az olajokat shea-, kókusz- vagy kakaóvajjal olvasszuk össze. A tiszta méhviasz is alkalmas krémek keverésére. Fontos, hogy csak teljesen tiszta, kezeletlen olajokat, vajakat vásároljunk megbízható forrásból.

A következő növények olajai használhatók bázisolajként: sárgabarackmag, mandula, jojoba, olíva, avokádó, búzacsíra, ligetszépe, körömvirág, sárgarépa, argán, szőlőmag, csipkebogyómag. A növényi olajok önmagukban is bátran használhatók, de keverékekben összeadódik jótékony tulajdonságuk. Azon túl, hogy remekül hidratálnak, mindegyik rendelkezik valamilyen gyógyító hatással. Az argánolaj például a leghatásosabb ránctalanító, a körömvirág sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, ekcémára pedig remek az avokádó-, a ligetszépe- vagy az argánolaj. A növényi olajok általában jól regenerálják a bőrt, kiegyensúlyozó hatásúak. A kakaóvaj a leghatékonyabb természetes fényvédő. Körömvirág- vagy sárgarépaolajjal, illetve valamelyik bázisolajjal keverve remek napozót készíthetünk belőle.

A következő keverék minden bőrtípust jótékonyan ápol: mérjünk ki egy lábosba 2 rész sheavajat, 1 rész kakaóvajat és 3 rész ligetszépeolajat. Gőz fölött kezdjük melegíteni, közben kevergessük. Csak addig melegítsük, amíg összeolvadnak, túlhevíteni nem szabad. Miután levettük a gőzről, kevergessük amíg langyos nem lesz. Ekkor dúsíthatjuk pár csepp illóolajjal, például levendulával, rózsával, jázminnal. Tegyük rövid időre (10 perc) hűtőbe, de ne dermesszük keményre. Miután kivettük, újra keverjük át, ekkor kivilágosodik és krémes állagú lesz. Ezután pár napig még érleljük hűtőben, aztán használhatjuk is. Sokáig eláll.

Az alábbi keveréket roppant egyszerű elkészíteni, ám hatásosan csillapítja a fáradt, sajgó lábak érzését: keverjünk el 50 ml bázisolajban (pl. mandula- vagy olívaolajban) 10 csepp borsmenta-, 5 csepp eukaliptusz- és 3 csepp citromillóolajat. Rázzuk össze, és esténként masszírozzuk a fáradt lábakba. Ha kókuszolajjal szeretnénk készíteni, akkor keverjünk el 15ml kókusz-, 15 ml shea- és 20 ml jojoba-, makadámdió- vagy olívaolajat szintén gőz fölött olvasztva. Ebbe csepegtessük az illóolajokat.

A bőrápolásra szánt illóolajok csak bio vagy demeter minősítésűek lehetnek. Ha nappali, vagy napozáshoz szánt krémet szeretnénk készíteni, akkor a következő illóolajokat semmiképp se keverjük a krémhez, mert fényérzékenyítő hatásúak: citrusfélék illói (citrom, narancs, grapefruit, zöldcitrom), bergamott, kömény, angyalgyökér.
Forrás:gyogyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: kozmetikumainkat, sárgarépaolajjal, citromillóolajat, ligetszépeolajat, fényérzékenyítő, kozmetikumokban, gyogyszernélkül, cukorfogyasztás, bőrproblémákra, sárgabarackmag, kiegyensúlyozó, leghatékonyabb, csipkebogyómag, összeolvadnak, legegyszerűbb, használatával, kókuszolajjal, funkcionálnak, bázisolajként, alapanyagokat, leghatásosabb, használhatunk, használhatjuk, kivilágosodik, tulajdonságuk, betartásával, megőrzéséért, illóolajokat, ránctalanító, változatokat, regenerálják, minősítésűek, bázisolajjal, készíthetünk, levendulával, vivőolajként, levegő minőségére, napi mozgás, megfelelő állapot, bolti krémek, egyébként tápláló, finomított változatokat, káros anyagokkal, otthon készített, bázisolajok olyan, különböző bőrproblémákra, olajokat shea-, tiszta méhviasz, következő növények, növényi olajok, argánolaj például, leghatásosabb ránctalanító,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Heltai Jenő: Szabadság  William Shakespeare-től idéze...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  1848. március 15-én  Könnyáztatta asszonysorsok  Magyarország ilyen hely.  Ne engedd el kezem!  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Atyám !  Nem mindegy  Ne feledjük: a föld jóval több...  Por  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A magukat nyílt és őszinte emb...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Alvó baby  Esti kép  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Márciusi eső  képre írva Március 15 -re emlé...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A gyász  Szeüleidtől tanultad  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A gyomorrontás tojással is kez...  Alvó cica  Rőzsehordó nő szobra  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Egyet értesz?  A gyomorrontás tojással is kez...  ...és mégis ráismersz  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Evan Esar tollából  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Nem kell ide békemenet  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Vágy, élet és sugár  Március 15-re emlékve  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Alvó cica  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Csendes éjszakán  Mai harmónia kártyám  Intelem  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Esti kép  Nem kellett volna!  Sötétség és világosság  A gyomorrontás tojással is kez...  Alvó cica  Meghitt estéken . . .  Esti kép  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  mindent a népért... 
Bejegyzés Címkék
levegő minőségére, napi mozgás, megfelelő állapot, bolti krémek, egyébként tápláló, finomított változatokat, káros anyagokkal, otthon készített, bázisolajok olyan, különböző bőrproblémákra, olajokat shea-, tiszta méhviasz, következő növények, növényi olajok, argánolaj például, leghatásosabb ránctalanító, körömvirág sebgyógyító, ligetszépe- vagy, leghatékonyabb természetes, következő keverék, alábbi keveréket, fáradt lábakba, bőrápolásra szánt, következő illóolajokat, kozmetikumainkat, sárgarépaolajjal, citromillóolajat, ligetszépeolajat, fényérzékenyítő, kozmetikumokban, gyogyszernélkül, cukorfogyasztás, bőrproblémákra, sárgabarackmag, kiegyensúlyozó, leghatékonyabb, csipkebogyómag, összeolvadnak, legegyszerűbb, használatával, kókuszolajjal, funkcionálnak, bázisolajként, alapanyagokat, leghatásosabb, használhatunk, használhatjuk, kivilágosodik, tulajdonságuk, betartásával, megőrzéséért, illóolajokat, ránctalanító, változatokat, regenerálják, minősítésűek, bázisolajjal, készíthetünk, levendulával, vivőolajként, keverékekben, használhatók, olívaolajban, csepegtessük, masszírozzuk, angyalgyökér, bázisolajban, szervezetünk, túlhevíteni, bázisolajok, olívaolajat, vásároljunk, használnánk, természetes, kevergessük, hidratálnak, kakaóvajjal, rendelkezik, használjunk, összeadódik, dúsíthatjuk, alapanyagok, táplálkozás, elkészíteni, bőrápolásra, sebgyógyító, illóolajjal, csillapítja, eukaliptusz, citrusfélék, finomított, körömvirág, gondoljunk, vásároljuk, keverésére, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.